Solskydda ditt barn rätt på semestern

Att kunna ta med sig barnen till en varmare plats och låta dem plaska i strandkanten, bygga sandslott och ligga i poolen tills de blir alldeles skrynkliga är mångas version av en drömsemester. Men lika många föräldrar oroas över solens strålar och hur de ska skydda sina barn på bästa sätt. "De måste alltid ha hatt och nästan alltid långärmat. Majken får vara i skuggan så långt det är möjligt", säger Hanna Sjöberg, mamma till Sonja, fyra år och Majken, ett år.

Johan Malmberg är pappa till Rio, två år, och han rekommenderar att man köper ett speciellt solskydd eller parasoll till vagnen som finns hos välsorterade barnaffärer, "De har SPF 50 och är perfekta om man vill ta en promenad mitt på dagen eller låta barnet sova i skugga."

Sök lunchskugga & barnpooler med tak

Carsten Schmidt med dottern Alva, två år, håller med:

"Jag försäkrar mig om att vi inte är ute i solen när den är som starkast. Sen får hon ha på sig solhatt och en UV-dräkt. Och om hon inte ska bada försöker vi att vara i skuggan om möjligt. När hon badar gör vi inte det så lång tid för att vi vet att vattnet reflekterar UV-strålar", förklarar han.
Även Elsa, fem år och lillebror Theodore, tre år, har solskyddskläder när de badar och deras mamma Caroline Arnemar tipsar om att det är bra att ha med sig flera ombyten till barnen. "Det är skönt att slippa ta på sig blöta badkläder när det är dags för dagens andra dopp. I övrigt kör vi keps och luftiga långärmade skjortor. Vi väljer alltid hotell där barnpoolen är skuggad", säger Caroline.

Pooler med tak är ett hett tips för familjesemestern

Tänk på det här!

Källa: doktorn.com
  1. De flesta små barn vill inte leka i stark sol och söker sig oftast till skuggan. Ordna ett solparasoll, sätt upp ett badlakan som skyddar eller låt barnen leka under ett träd.

  2. Undvik stranden mellan klockan 11 och 14 när solen är som starkast och välj ett hotell som har barnpool med tak. Kläder är det bästa solskyddet där solkrämer behövs för att komplettera. Smörj in ett tjockt och jämnt lager innan ni går ut i solen och därefter minst var tredje timme om man badar eller svettas.

  3. Och sist men inte minst, glöm inte att njuta av semestern och värmen!

Och litet insidertips... Alla våra Family Life-hotell har barnpooler med tak!