Se och göra i Egypten – stor tipsguide

2018-11-16
Astrid S
Som semesterland är Egypten bland det mest prisvärda och solsäkra du kan välja. Tänk eleganta resorthotell och långa gyllene stränder. Men nöj dig inte med det! Här tipsar vi om massor av annat du kan göra, från shopping i basarerna till snorkling och att stiga ner i faraonernas gravkammare med sfinxer och hieroglyfer.

Sju starka skäl

Därför ska du resa till Egypten
  1. Solsäkert

  2. Kort flygtid – cirka fem timmar

  3. Låga priser

  4. Fina sandstränder vid Röda havet

  5. Snorkling och dykning i världsklass

  6. Moderna hotell med massor av faciliteter

  7. Unika sevärdheter i Luxor

Upptäck snorklingens magi

Korallreven i Röda havet myllrar av färgstarkt liv bara någon meter under ytan. Dessutom är de lätta att nå och vattnet är varmt och klart. Är du nybörjare behöver du inte ens simma nedåt utan kan tryggt betrakta Nemo, Doris och alla deras polare från ytläge. Enklast är att följa med en utflyktsbåt, då får du låna proffsig utrustning och har instruktörer som hjälper till.

En färgstark men känslig värld – tänk på att aldrig röra korallerna

Konst och arkitektur för farao

En heldagsutflykt till Luxor glömmer du aldrig. Staden vid Nilen var det forntida Egyptens huvudstad på Tutankhamons tid mer än tusen år före Kristus. På den östra stranden står Luxor- och Karnaktemplen lika stadigt som när de byggdes, med tjocka stenpelare, kolossalstatyer och alléer av sfinxer. På den västra stranden ligger Konungarnas dal med 60 stora gravkammare som grävts ut och är öppna för besökare. På de vitkalkade väggarna ser du praktfulla målningar i klara färger, med hieroglyfer, gudar och scener ur faraonernas vardagsliv. Tretusen år gamla budskap från en annan civilisation – mäktigt!