2019-09-10

Så minskar vi plasten – steg för steg

Den skrämmande ökningen av plastavfall, i synnerhet i våra hav, är ett av de största och allvarligaste miljöhoten. Bara 15 % plast återvinns idag (OECD) och ungefär åtta miljoner ton plastavfall dumpas i våra hav årligen (UNEP). Det är jämförbart med en full sopbil varje minut, enligt World Economic Forum. Vi på TUI minskar därför användandet av engångsplast på våra egna hotell.

Om vi tillåter och bidrar till att de här skräcksiffrorna fortsätter, så kommer det finnas mer plast än fisk i våra hav år 2050 (The Ellen MacArthur Foundation). Det är därför av största vikt att vi försöker bidra så mycket vi kan till begränsandet av plastanvändning.

Plastanvändningen minskar på hotellen

Under 2018 var plastsugrör den produkt vi i störst utsträckning tog bort från våra egna hotell, och cirka 60 procent av hotellen slutade använda plastsugrör helt och hållet. Eftersom vi inte nöjer oss redan där har hotell också dragit igång olika sätt att ersätta muggar, bestick, flaskor, påsar, toalettartiklar och förpackningar i engångsplast.

så minskar vi plasten bild tui

Nedbrytbara sugrör

Ytterligare ett par exempel i jobbet mot ett hållbarare resande är att RIU-hotellen i Spanien, Portugal och Kap Verde, istället för plast, erbjuder gästerna komposterbara sugrör. Därtill har vi plockat bort pinnar av plast att röra om kaffer med från våra egna flygbolag och ersatt med alternativ i trä och vi har minskat andelen plastförpackningar på flyget. Bara det kommer att bespara världen 12 miljoner plastartiklar varje år.

så minskar vi plasten bild tui

Samlar skräp tillsammans

Vi tillåter oss också att skryta lite extra genom att lyfta det goda samarbetet som varit inom organisationen tillsammans med våra gäster. 2018 så röjde 1 400 medarbetare och TUI-resenärer en kuststräcka om motsvarande Karlskrona till Kalmar, på 52 stränder, vilket ledde till ett ihopsamlande av hela 4,5 ton skräp.

Riktlinjer för att stoppa engångsplasten

2019 har TUI lanserat riktlinjer för hotell med utgångspunkt att reducera, återanvända, ersätta och återvinna engångsplast. Det handlar om att ge praktiska råd och alternativ till engångsplast, och på ett enklare sätt kommunicera så att det når ut till alla delar inom organisationen och utanför, ända till gäster och leverantörer. Läs mer om det här.

Liknande inlägg

Dreamliner. Längre resor med mindre utsläpp.

På TUIs längsta flygningar används de mest energieffektiva planen. En Dreamliner drar upp till 20 procent mindre bränsle än andra plan i samma storlek, vilket reducerar utsläppen rejält. Vi har tittat närmare på flyget som i vinter kan ta dig till Thailand, Vietnam, Mexico och flera andra tropiska resmål.
Astrid S Astrid S 2019-10-30

Bästa stränderna i Dominikanska Republiken

Dominikanske republiken bjuder på många drömstränder. Här lista vi våra absoluta favoritstränder.
Towe A Towe A 2019-10-22

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Bästa utflykterna på Phuket – från kultur till äventyr

Fyll dina sinnen (och ditt Instagramkonto) med nya intryck bortom hotellpoolen. Thailands största ö Phuket är otroligt rik på upplevelser. Här tipsar vi om allt från snorkling till djungelvandring, buddhistiska tempel, matlagningskurs, flowriding och att bada med elefanter.
Astrid S Astrid S 2019-06-18