Därför ska du resa till Thailand på sommaren!

För många representerar Thailand det klassiska, för att inte säga det ultimata, resmålet på vintern. Men det finns också fördelar med att resa till Thailand på sommaren. Både flygbiljetter och boende är billigare och det är lägre priser på aktiviteter på plats. Reser du med barn är det så klart även praktiskt att göra det när de ändå har sommarlov. Men det är kanske framförallt för vuxenresan som Thailand på sommaren gör sig allra bäst.

Res långt när andra håller sig nära

Om du vill få en så prisvärd resa som möjligt, är det alltid bra att gå lite mot strömmen. Att helt enkelt passa på att resa till Thailand när andra inte gör det. Du får lugnare stränder och slipper paxa solstolen i ottan. Mer tid till aktiviteter och de du tycker om, helt enkelt. Och mer kvar i semesterplånboken.

Rädd för att semestern regnar bort?

Det regnar en hel del i Thailand på sommaren. Ungefär varannan dag, som ett grovt snitt. Men det betyder inte att hela dagen regnar bort. De kraftfulla regnen är oftast över snabbt och gillar du naturupplevelser kan ett thailändskt monsunregn vara en riktigt häftig upplevelse. Naturen känns som nytvättad när solen bryter fram och vattendroppar glittrar i det vackert grönskande landskapet.

Bästa resmålen i Thailand på sommaren

Självklart varierar väder och temperatur beroende på var i Thailand du befinner dig. Men generellt sett så ligger temperaturerna mellan 24 och 32 grader i luften och 28 grader i vattnet för jun-aug. Östkusten är bäst för sol och bad på sommaren och Koh Samui ses till exempel som ett förhållandevis säkert kort.

Men även på västkusten kan du få en riktigt härlig sommarsemester, till exempel i Khao Lak. Inte minst på grund av de många utflykter och aktiviteter som erbjuds här.

Maxa sommarresan till Thailand

Det allra bästa med att resa till Thailand på sommaren är att du får möjlighet att unna dig det där extra, som annars kanske hamnar utanför semesterbudgeten. Lägg krutet på ett riktigt läckert hotell, som TUI Sensimar Khao Lak Beach Front Resort. Här kan du varva avslappnande dagar på stranden eller vid poolen med spännande utflykter och aktiviteter. Paddla kanot mellan skogsklädda berg och förbi magnifika tempel. Upptäck regnskogens djupaste delar, eller gå en kurs i thailändsk matlagning och ta med dig receptet på favoritcurryn hem.