Därför ska du resa till Thailand på sommaren!

2017-04-22
Jakob R
För många representerar Thailand det klassiska, för att inte säga det ultimata, resmålet på vintern. Men det finns också fördelar med att resa till Thailand på sommaren. Både flygbiljetter och boende är billigare och det är lägre priser på aktiviteter på plats. Reser du med barn är det så klart även praktiskt att göra det när de ändå har sommarlov. Men det är kanske framförallt för vuxenresan som Thailand på sommaren gör sig allra bäst.

Res långt när andra håller sig nära

Om du vill få en så prisvärd resa som möjligt, är det alltid bra att gå lite mot strömmen. Att helt enkelt passa på att resa till Thailand när andra inte gör det. Du får lugnare stränder och slipper paxa solstolen i ottan. Mer tid till aktiviteter och de du tycker om, helt enkelt. Och mer kvar i semesterplånboken.

Rädd för att semestern regnar bort?

Det regnar en hel del i Thailand på sommaren. Ungefär varannan dag, som ett grovt snitt. Men det betyder inte att hela dagen regnar bort. De kraftfulla regnen är oftast över snabbt och gillar du naturupplevelser kan ett thailändskt monsunregn vara en riktigt häftig upplevelse. Naturen känns som nytvättad när solen bryter fram och vattendroppar glittrar i det vackert grönskande landskapet.

Bästa resmålen i Thailand på sommaren

Självklart varierar väder och temperatur beroende på var i Thailand du befinner dig. Men generellt sett så ligger temperaturerna mellan 24 och 32 grader i luften och 28 grader i vattnet för jun-aug. Östkusten är bäst för sol och bad på sommaren och Koh Samui ses till exempel som ett förhållandevis säkert kort.

Men även på västkusten kan du få en riktigt härlig sommarsemester, till exempel i Khao Lak. Inte minst på grund av de många utflykter och aktiviteter som erbjuds här.

Maxa sommarresan till Thailand

Det allra bästa med att resa till Thailand på sommaren är att du får möjlighet att unna dig det där extra, som annars kanske hamnar utanför semesterbudgeten. Lägg krutet på ett riktigt läckert hotell, som TUI Sensimar Khao Lak Beach Front Resort. Här kan du varva avslappnande dagar på stranden eller vid poolen med spännande utflykter och aktiviteter. Paddla kanot mellan skogsklädda berg och förbi magnifika tempel. Upptäck regnskogens djupaste delar, eller gå en kurs i thailändsk matlagning och ta med dig receptet på favoritcurryn hem.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08

Resebloggar som väcker reslust - våra tips

Läser du det här letar du sannolikt efter inspiration till ditt nästa äventyr. Kul! Här listar vi resebloggar som med hjälp av vassa skildringar, fina bilder och lokala tips hjälper oss reseälskare att checka av nästa resmål från vår bucketlist.
Emma J Emma J 2019-05-06