Påskweekend i Europa – 5 perfekta resmål

Hagel, fem minuters sol följt av regn och piskande vind – lämna aprilvädret och åk på en weekend till en storstad över påsk. Flyger du bara ett par timmar söderut kan du tjuvstarta våren eller uppleva lokala påsktraditioner. Här kommer 5 tips på härliga helgresor och kortveckor.

Semana Santa i Barcelona

Byt sillen mot tapas i Kataloniens huvudstad. Påsken är en av Spaniens största högtider och kallas Semana Santa på spanska. Och du behöver inte ha långtråkigt på fredagen, istället kan du bege dig ut på Barcelonas gator och titta på de många processionstågen.

Gatan Carrer de Petritxol är lite av Barcelonas godisgata. Här finns flera konditorier och chokladbutiker. Runt påsk ser du ofta så kallade Monas de Pascua, påskkakor, i skyltfönsterna. Missa inte att beställa varm choklad på ett kafé. I Spanien är den nämligen riktigt smakrik, tjock och krämig, som ren smält choklad. Ännu bättre blir det med en hög färska churros till att doppa i. Mums!

Här kan du läsa mer om våra resor till Barcelona.

Påsk Barcelona, katalonien, spanien
Spanska churros.

En kortvecka på solkusten

Vill du fira påsk i Spanien och sola och bada kan du resa en kortvecka till Costa del Sol. Påskens helgdagar betyder att du inte behöver offra värdefulla semesterdagar. Costa del Sol ligger nästan allra längst söderut i Spanien och lever upp till sitt namn med dagstemperaturer över 20C redan i april.

Här kan du läsa mer om våra rersor till Costa del Sol.

Påskweekend, Costa del Sol, Andalusien
Costa del Sol i april?

Njut av vårkänslor i Rom

Italiens huvudstad passar perfekt för en weekend. På fyra, fem dagar hinner du både uppleva några av världens mest kända sevärdheter som Colosseum, Peterskyrkan och Sixtinska kapellet, bara för att nämna några. Däremellan kan du shoppa loss i allt från dyra märkesbutiker som Gucci och Armani till lite mer vanliga butiker med betydligt lägre priser.

Här kan du läsa mer om våra resor till Rom.

Colosseum i Rom
Colosseum är bara en av alla sevärdheter i Rom.

Mumsa på ägg i London

Ägg hör påsken till och i Storbritannien konsumeras omkring 34 miljoner ägg om dagen! Men allt går inte till klassiska bacon och ägg. I London finns mängder av frukost- och brunchställen som serverar ägg i alla dess former. Vad sägs om till exempel pocherat ägg med hummer eller rökt kolja? Det är bara några av rätterna på populära Balans Soho Society i området Seven Dials. Se till att du bokar bord i förväg bara.

Här kan du läsa mer om våra resor till London.

Seven Dials, London.
Maten på Balans Soho Society i London kan varmt rekommenderas. (Vare sig det är påsk eller ej)

Påsk i prisvärda Prag

Under april hålls en påskmarknad på Staromestske Namesti, torget mitt i stan. Strosa runt bland bodarna med färgglatt pynt och fynda hantverk eller provsmaka lokala maträtter. I Prag är prisläget lågt så hit kan du resa även om det är skralt i kassan. Att ölen är billig är välkänt (en öl kostar ca 10:-) men visste du att en huvudrätt på en fin restaurang bara kostar runt en hundralapp? Skål för det!

Här kan du läsa mer om våra resor till Prag.

Weekend i Prag
Prag i vårskrud.