Paris - en stad att strosa i

I alla tider har Paris varit ett mecka för konstnärer, författare, artister, filosofer och livsnjutare. Inte konstigt att det blivit en modern stad med många måsten. Men mycket av Paris upplever du också på vägen mellan sevärdheterna.

Det mest parisiska promenadstråket går utan tvekan längs med Seine i Paris. Floden kantas av bokförsäljare och längs med hittar du Eiffeltornet, Louvre, Notre Dame, historiska Place de la Concord och romantiska Pont des Arts.

TUI Paris Eiffeltornet

Knappt fem minuter till fots från Notre Dame ligger Shakespeare & Company – bokhandeln som under tidigt 1900-talet försedde parisarna såväl som turister med förbjuden litteratur. Idag kan du även slå dig ner och ta en kopp kaffe här medan du bläddrar i ett ex av den inte längre lika förbjudna Lady Chatterleys älskare.

Det finns mycket att se och göra i Paris och det finns många som vill göra samma sak – till de flesta museer och sevärdheter med inträde finns möjligheten att redan hemifrån boka inträde för att inte behöva stå i kö.

TUI Paris

För att skona fötterna köpte jag biljetthäften för buss och metro samt laddade ner den officiella metro-appen. Med den i fickan kommer du snart ta dig runt i Paris som du aldrig gjort annat.

Det ger dig också tid till att strosa i det Paris som inte alltid är utmärkt på turistkartorna. Jag hamnade i det 10:e arrondissementet där jag köpte en lunch to go och slog mig ner vid Canal Saint Martin. Bredvid bänken där jag satt stod en parisare och fiskade i kanalen. Mellan oss fanns en skylt där det stod: Pêche interdite – fiske förbjudet.

Hur du njuter av ditt Paris – från sevärdheterna till luncherna – väljer du såklart själv. Men mitt bästa Paristips är packa dina skönaste skor och nöta lite på sulorna. Att promenera i Paris är nästan bokstavligt talat att gå i konstnärer, författare, artister, filosofer och livsnjutarnas fotspår.

Här kan du boka hotell med flyg till Paris.

Här kan du boka endast hotell i Paris.