Paris - en stad att strosa i

2017-01-16
Hanna P
I alla tider har Paris varit ett mecka för konstnärer, författare, artister, filosofer och livsnjutare. Inte konstigt att det blivit en modern stad med många måsten. Men mycket av Paris upplever du också på vägen mellan sevärdheterna.

Det mest parisiska promenadstråket går utan tvekan längs med Seine i Paris. Floden kantas av bokförsäljare och längs med hittar du Eiffeltornet, Louvre, Notre Dame, historiska Place de la Concord och romantiska Pont des Arts.

TUI Paris Eiffeltornet

Knappt fem minuter till fots från Notre Dame ligger Shakespeare & Company – bokhandeln som under tidigt 1900-talet försedde parisarna såväl som turister med förbjuden litteratur. Idag kan du även slå dig ner och ta en kopp kaffe här medan du bläddrar i ett ex av den inte längre lika förbjudna Lady Chatterleys älskare.

Det finns mycket att se och göra i Paris och det finns många som vill göra samma sak – till de flesta museer och sevärdheter med inträde finns möjligheten att redan hemifrån boka inträde för att inte behöva stå i kö.

TUI Paris

För att skona fötterna köpte jag biljetthäften för buss och metro samt laddade ner den officiella metro-appen. Med den i fickan kommer du snart ta dig runt i Paris som du aldrig gjort annat.

Det ger dig också tid till att strosa i det Paris som inte alltid är utmärkt på turistkartorna. Jag hamnade i det 10:e arrondissementet där jag köpte en lunch to go och slog mig ner vid Canal Saint Martin. Bredvid bänken där jag satt stod en parisare och fiskade i kanalen. Mellan oss fanns en skylt där det stod: Pêche interdite – fiske förbjudet.

Hur du njuter av ditt Paris – från sevärdheterna till luncherna – väljer du såklart själv. Men mitt bästa Paristips är packa dina skönaste skor och nöta lite på sulorna. Att promenera i Paris är nästan bokstavligt talat att gå i konstnärer, författare, artister, filosofer och livsnjutarnas fotspår.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Packlista för vandring

En packlista för vandring ser olika ut beroende på om du ska vandra i Alperna, i svenska skogar eller längs med kusten i Cinque Terre och om du reser med eller utan barn. Hur länge du ska vandra påverkar givetvis också – är det en dagstur, ett par dagar eller en hel vecka? Här har du ett par tips på vad du ska packa för att få en skön vandringssemester.
Hanna P Hanna P 2019-01-28

Paddelsurfing – bästa semesterträningen

Paddelsurf är en aktivitet som passar dig som vill ha avkoppling, adrenalinkickar, en aktivitet som är både roligt och bra träning eller ett annorlunda sätt att åka på sightseeing. Här får du 5 anledningar att surfa på semester och 5 drömdestinationer för paddelsurfing!
Hanna P Hanna P 2019-01-13