2019-10-17

Miniguide till Seychellerna

Seychellerna står överst på mångas lista över drömresor. Här hjälper vi dig välja ö, hitta den finaste stranden och berättar vad mer du kan göra i detta paradis.
I samarbete med Seychellernas turistbyrå

Var ska man bo på Seychellerna?

Seychellerna består av 115 öar, de tre största är Mahé, Praslin och La Digue. På Mahé ligger Seychellernas huvudstad Victoria och ön sjuder av liv. Här kan du varva strand med regnskog, stadsliv och härliga marknader.

På den näst största ön Praslin hittar du de där stränderna du bara sett på bild tidigare. Här finns också Naturreservatet Vallée de Mai.

La Digue är en midre ö som knappt har någon biltrafik och du tar dig med fördel runt på cykel. Reser du med barn är de två sistnämnda öarna att föredra.

seychellernabike

När ska man besöka Seychellerna?

Seychellerna har ett jämnt klimat med höga temperaturer året om och milda vindar. Bästa tiden att resa till Seychellerna är oktober-april, då är vattnet stilla och det regnar knappt alls.

Vad gör man på Seychellerna?

Att utforska stränder, njuta av barfotaliv och varva ned är ett måste. Men tröttnar du på detta finns det mer att göra. Utforska orörd natur, dyka, vandra i djungeln och ö-luffa. Att ta sig mellan de tre öarna är både enkelt och roligt. De mindre, öarna har orörd natur med koraller, små atoller och då vattensport inte är tillåtet blir det perfekta utflyktsmål för dykare och snorklare.

I huvudstaden Victoria kan du besöka marknaden och uppleva den kreolska kulturen bland färgsprakande kryddor, färsk fisk och exotiska frukter.

seychellesgreen

Vilka stränder är finast på Seychellerna?

Det finns massor av fina stränder på Seychellerna. På Mahé är Anse Intendance en favorit, en av Praslin finaste är Anse Lazio och missa inte Anse Source d’Argent på La Digue.

Seychellerna har ju några av världens vackraste stränder. Vita sandstränder med turkost vatten, inramade av tät djungel och berg. Du lär inte bli besviken vilken ö du än väljer.

seychellesbeach

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Framtida förebilder på Curacao

Den tropiska pärlan Curacao har mångsidig kultur, kristallklart vatten och sommar året om. Öns rika natur och historia har lämnat ett värdefullt arv. För att bevara allt vackert ön har att bjuda på, så vill TUI Care Foundation bidra till att miljöutbilda framtidens lärare.
Carl J Carl J 2019-09-24

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28