Minibreak – Möt våren i London

Känner du för att komma iväg några dagar på en mysig vårweekend? Då rekommenderar jag London, bara en kort flygresa bort. Vill du ta dig enkelt mellan flygplatsen och centrala London så satsa på tåget - supersmidigt. Här är mina bästa tips och anledningarna till varför jag älskar denna stad.

Våren kommer tidigare till London än till stora delar av Sverige och du bjuds ofta på ett behagligt väder, perfekt att strosa runt i. På bara några dagar hinner du uppleva massor och det skönaste av allt – du kan promenera överallt.

Mina favorittips när du behöver en paus från shoppingen:

1. Notting Hill

Charmiga stadsdelen Notting Hill blev känd från filmen med samma namn och med sina pastellfärgade hus är detta ett måste när du är i London. Här får du uppleva gatan Portobello Road med sin marknad, små butiker och mysiga caféer. Ett tips är caféet GAIL´s bakery för att för att värma sig med en varm choklad, nybakat bröd eller varma scones.

Notting Hill
Portobello Road med sina pastellfärgade hus, marknad, små butiker och mysiga caféer.

2. Hyde Park

Under våren är den välkända parken ett mysigt alternativ att starta morgonen med. En promenad genom vackra trädgårdar längs den valformade sjön The Long Water. Har du tur lär du också springa på en och annan liten ekorre. Ett förslag är att gena genom parken på vägen till varuhuset Harrods, som också är ett måste att besöka med sina 340 avdelningar så finns det något för alla. Om inte så är det en upplevelse att bara se det.

Hyde Park
Har du tur får du också springa på en och annan liten ekorre.

3. Covent garden

Covent Garden ligger bara en promenad ifrån shoppinggatorna men längs vägen passerar du flera välkända stråk. Efter ett par timmars promenad passar ett stopp här bra för ett besök på de mysiga pubarna, restaurangerna eller något som är självklart vid ett Londonbesök – en afternoon tea.

Covent
Vila fötterna på någon av Covent Gardens pubar och restauranger.

4. Carnaby Street

Carnaby Street är en mindre gågata intill Regent Street och är känd för sina många butiker. Ovanför ligger även det berömda varuhuset Liberty & Co som grundades 1875 och som du säkert känner igen från film. Området bakom Liberty har flera bra lunchställen. Tar du ett lunchstopp här rekommenderar jag en klassisk fish & chips.

Carnaby Street
Carnaby Street är känd för sina butiker och har funnits sen 1682.

Restaurangtips

FRUKOST:
The Breakfast Club Starta dagen med en brakfrukost. Här finns ett stort urval pannkakor, våfflor eller en riktig sockerbomb – milkshake. Finns på flera ställen i London, t.ex. vid Oxford Street och i Soho.

PAUL Marble Arch
Lugnt café beläget strax ovanför Marble Arch. Här serveras en mer klassisk frukost med färskt bröd, croissant och gott kaffe.

LUNCH:
The Audley Pub En klassisk engelsk pub som ligger i Mayfair och som blivit utnämnd till en av stadsdelens bästa. Mayfair är ett av Londons exklusivare kvarter men som verkligen är ett avkopplande sofistikerat ställe att stanna till vid.

Bella Italia Bra italienskt lunchställe som ligger på en tvärgata strax efter Oxford Circus. Här kan du sitta utomhus om vädret tillåter.

MIDDAG:
La Bodega Negra En mexikansk restaurang utöver det vanliga, och vem gillar inte tacos? Ett måste någon kväll. Åker du tunnelbana hoppar du av vid Tottenham Court Road Station eller Leicester Square.

Côte Brasserie Ett franskt chict ställe mitt bland Sohos restauranger och mysiga hak.

Andra välkända sevärdheter och områden att besöka är även Buckingham Palace, Regent Street, Bond Street och varuhuset Harrods som är en upplevelse även om du inte planerat att shoppa. Bjuder London på sol tar du dig till båten Tattershall Castle som ligger på Themsen nere vid Embankment och Golden Jubilee Bridges. Härifrån har du utsikt över Big Ben och London Eye.

Men mitt allra bästa tips för din weekend i London är att packa dina skönaste skor. Packa lätt och glöm inte att ta vätskestopp under dagen.

Blev du sugen på att resa iväg några dagar? Tips på boenden: Astor Court TTT och Thistle Trafalgar Square TTTT