Inspiration
Mia Högfeldts tips för den perfekta resenecessären

Mia Högfeldts tips för den perfekta resenecessären

2018-04-10

Hon är en av Sveriges mest erfarna makeupartister och har i över 25 år sminkat och stylat både svenska och internationella artister, modeller, programledare och skådisar. Det innebär också en hel del resande, vilket kan vara påfrestande för huden. Här är Mia Högfeldts bästa tips för att hålla din hud fräsch och vacker på semestern.

Här kan du läsa mer om taxfree när du flyger med TUI »

Resekit

1. Bad Norwegian Presentask
Ett nytt spännande märke som erbjuder ”snälla” produkter för män, helt fria från onödigt innehåll som parabener och alkohol. Innehåller krämen Revitalize Face Anti-Wrinkle och ansiktsrengöringen Wash Face. Taxfree-pris: 589:- (butikspris 795:-).

2. Clarins Face Grab and Fly
Perfekt resekit med uppiggande växtextrakt och allt du behöver till ansiktet, praktiskt förpackat för att ta med i handbagaget. Innehåll: Instant Eye Make-Up Remover, Gentle Foaming Cleanser AST, Hydraquench Mask, Hydraquench Cream, Beauty Flash Balm och Eye Contour Gel. Taxfree-pris: 329:-

För långflygningen

3. Elizabeth Arden 8 Hour Facial Mist
En produkt jag blivit beroende av. Återfuktar flygtorr hud och ger nytt liv åt makeup som suttit på ett tag. Taxfree-pris: 189:- (butikspris 250:-).

4. Kiehl’s Lip Balm
Jag får lätt torra läppar och använder ofta läppbalsam, oavsett årstid, och brukar ge nagelbanden en omgång när jag ändå är i farten. Taxfree-pris: 59:- (butikspris 75:-).

5. BY TERRY Baume de Rose Lipcare
Ett lyxigare alternativ som ger mjuka, lena läppar och dessutom doftar gott av rosor. Taxfree-pris: 299:- (butikspris 369:-).

6. Biotherm Biomains
Ytterligare ett måste i väskan, både till vardags och på semestern. Om du har torrt hår kan du använda överskottet från händerna i håret, så slipper du både kladdiga händer och frissigt hår. Taxfree-pris: 49:- (butikspris 105:-).

7. Depend 3 Step Action Nail Care Kit
För att undvika att naglarna flisar sig kan det göra susen att ge näring och hålla naglarna korta. Kittet innehåller peeling, olja och nagelbandskräm för regelbunden vård. Taxfree-pris: 149:- (butikspris 199:-).

För dig på väg till solen

8. Bamse Solkräm
Glöm inte att barnens hud är känsligare. Bamses solkräm har SPF 50 och ger bättre skydd. Taxfree-pris: 99:- (butikspris 129:-).

9. Avivir Aloe Vera After Sun
Lindrar inte bara solsveda utan även insektsbett och andra hudirritationer. Snäll mot huden, så även barn kan använda den. OBS! Inte kabinvänlig. Taxfree-pris: 149:- (butikspris 229:-).

10. Hawaiian Tropic Body Butter
Både en skön kroppskräm och utmärkt som after sun-produkt med återfuktande aloe vera. Taxfree-pris: 99:- (butikspris 129:-).

11. Gosh Sunkissed Look
Ett komplett make-up-kit för dig som vill ha en ”bronzad” look. Taxfree pris: 349:-

Text: Jakob Reimerson