Mia Högfeldts tips för den perfekta resenecessären

2018-04-10
Hanna P
Hon är en av Sveriges mest erfarna makeupartister och har i över 25 år sminkat och stylat både svenska och internationella artister, modeller, programledare och skådisar. Det innebär också en hel del resande, vilket kan vara påfrestande för huden. Här är Mia Högfeldts bästa tips för att hålla din hud fräsch och vacker på semestern.

Här kan du läsa mer om taxfree när du flyger med TUI »

Resekit

1. Bad Norwegian Presentask

Ett nytt spännande märke som erbjuder ”snälla” produkter för män, helt fria från onödigt innehåll som parabener och alkohol. Innehåller krämen Revitalize Face Anti-Wrinkle och ansiktsrengöringen Wash Face. Taxfree-pris: 589:- (butikspris 795:-).

2. Clarins Face Grab and Fly

Perfekt resekit med uppiggande växtextrakt och allt du behöver till ansiktet, praktiskt förpackat för att ta med i handbagaget. Innehåll: Instant Eye Make-Up Remover, Gentle Foaming Cleanser AST, Hydraquench Mask, Hydraquench Cream, Beauty Flash Balm ochEye Contour Gel. Taxfree-pris: 329:-

För långflygningen

3. Elizabeth Arden 8 Hour Facial Mist

En produkt jag blivit beroende av. Återfuktar flygtorr hud och ger nytt liv åt makeup som suttit på ett tag. Taxfree-pris: 189:- (butikspris 250:-).

4. Kiehl’s Lip Balm

Jag får lätt torra läppar och använder ofta läppbalsam, oavsett årstid, och brukar ge nagelbanden en omgång när jag ändå är i farten. Taxfree-pris: 59:- (butikspris 75:-).

5. BY TERRY Baume de Rose Lipcare

Ett lyxigare alternativ som ger mjuka, lena läppar och dessutom doftar gott av rosor. Taxfree-pris: 299:- (butikspris 369:-).

6. Biotherm Biomains

Ytterligare ett måste i väskan, både till vardags och på semestern. Om du har torrt hår kan du använda överskottet från händerna i håret, så slipper du både kladdiga händer och frissigt hår. Taxfree-pris: 49:- (butikspris 105:-).

7. Depend 3 Step Action Nail Care Kit

För att undvika att naglarna flisar sig kan det göra susen att ge näring och hålla naglarna korta. Kittet innehåller peeling, olja och nagelbandskräm för regelbunden vård. Taxfree-pris: 149:- (butikspris 199:-).

För dig på väg till solen

8. Bamse Solkräm

Glöm inte att barnens hud är känsligare. Bamses solkräm har SPF 50 och ger bättre skydd. Taxfree-pris: 99:- (butikspris 129:-).

9. Avivir Aloe Vera After Sun

Lindrar inte bara solsveda utan även insektsbett och andra hudirritationer. Snäll mot huden, så även barn kan använda den. OBS! Inte kabinvänlig. Taxfree-pris: 149:- (butikspris 229:-).

10. Hawaiian Tropic Body Butter

Både en skön kroppskräm och utmärkt som after sun-produkt med återfuktande aloe vera. Taxfree-pris: 99:- (butikspris 129:-).

11. Gosh Sunkissed Look

Ett komplett make-up-kit för dig som vill ha en ”bronzad” look. Taxfree pris: 349:-

Text:

Jakob Reimerson

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

8 kvinnliga resenärer på 8:e mars - Internationella kvinnodagen 2019

Vad passar bättre än att på internationella kvinnodagen lyfta 8 kvinnor som har gjort ovanliga och svåra resor. Läs vidare om piloter, äventyrare, journalister och hovdamer!
Hanna P Hanna P 2019-03-08

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Greklands bästa stränder - 8 strålande tips

Med fler än 6 000 öar i den grekiska övärlden är det klart att det också finns en herrans massa stränder. Men vilken grekisk strand är egentligen bäst? Det är egentligen upp till var och en att svara på, vilken som är ens personliga favorit. Men här listar vi i alla fall åtta av Greklands bästa stränder, som på olika sätt är väl värda ett besök.
Jakob R Jakob R 2019-02-04