2018-04-10

Mia Högfeldts tips för den perfekta resenecessären

Hon är en av Sveriges mest erfarna makeupartister och har i över 25 år sminkat och stylat både svenska och internationella artister, modeller, programledare och skådisar. Det innebär också en hel del resande, vilket kan vara påfrestande för huden. Här är Mia Högfeldts bästa tips för att hålla din hud fräsch och vacker på semestern.

Här kan du läsa mer om taxfree när du flyger med TUI »

Resekit

1. Bad Norwegian Presentask

Ett nytt spännande märke som erbjuder ”snälla” produkter för män, helt fria från onödigt innehåll som parabener och alkohol. Innehåller krämen Revitalize Face Anti-Wrinkle och ansiktsrengöringen Wash Face. Taxfree-pris: 589:- (butikspris 795:-).

2. Clarins Face Grab and Fly

Perfekt resekit med uppiggande växtextrakt och allt du behöver till ansiktet, praktiskt förpackat för att ta med i handbagaget. Innehåll: Instant Eye Make-Up Remover, Gentle Foaming Cleanser AST, Hydraquench Mask, Hydraquench Cream, Beauty Flash Balm ochEye Contour Gel. Taxfree-pris: 329:-

För långflygningen

3. Elizabeth Arden 8 Hour Facial Mist

En produkt jag blivit beroende av. Återfuktar flygtorr hud och ger nytt liv åt makeup som suttit på ett tag. Taxfree-pris: 189:- (butikspris 250:-).

4. Kiehl’s Lip Balm

Jag får lätt torra läppar och använder ofta läppbalsam, oavsett årstid, och brukar ge nagelbanden en omgång när jag ändå är i farten. Taxfree-pris: 59:- (butikspris 75:-).

5. BY TERRY Baume de Rose Lipcare

Ett lyxigare alternativ som ger mjuka, lena läppar och dessutom doftar gott av rosor. Taxfree-pris: 299:- (butikspris 369:-).

6. Biotherm Biomains

Ytterligare ett måste i väskan, både till vardags och på semestern. Om du har torrt hår kan du använda överskottet från händerna i håret, så slipper du både kladdiga händer och frissigt hår. Taxfree-pris: 49:- (butikspris 105:-).

7. Depend 3 Step Action Nail Care Kit

För att undvika att naglarna flisar sig kan det göra susen att ge näring och hålla naglarna korta. Kittet innehåller peeling, olja och nagelbandskräm för regelbunden vård. Taxfree-pris: 149:- (butikspris 199:-).

För dig på väg till solen

8. Bamse Solkräm

Glöm inte att barnens hud är känsligare. Bamses solkräm har SPF 50 och ger bättre skydd. Taxfree-pris: 99:- (butikspris 129:-).

9. Avivir Aloe Vera After Sun

Lindrar inte bara solsveda utan även insektsbett och andra hudirritationer. Snäll mot huden, så även barn kan använda den. OBS! Inte kabinvänlig. Taxfree-pris: 149:- (butikspris 229:-).

10. Hawaiian Tropic Body Butter

Både en skön kroppskräm och utmärkt som after sun-produkt med återfuktande aloe vera. Taxfree-pris: 99:- (butikspris 129:-).

11. Gosh Sunkissed Look

Ett komplett make-up-kit för dig som vill ha en ”bronzad” look. Taxfree pris: 349:-

Text:

Jakob Reimerson

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

Bröllopsresa vid Medelhavet – 5 tips

Lyxig avkoppling eller en äventyrsresa? Gourmetfokus, vandring i bergen eller en kryssning med hamnstopp i storstäder och vid fina stränder? Det kan vara svårt att bestämma var man ska fira sin smekmånad – resan som ska bli ett minne för livet. Men lugn, vi har bästa tipsen för en bröllopsresa vid Medelhavet.
Eva S Eva S 2019-08-31