Malta med barn - tips för hela familjen

Malta är ett härligt resmål för barnfamiljer. Här listar vi våra bästa tips när du reser till vackra Malta med barn.

I samarbete med Maltas turistbyrå
maltabluetest

Malta är ön som lockar alla. Kristallklart vatten, små fiskebåtar, vackra gränder och ett härligt klimat. Dessutom är det ett härligt resmål att ta med barnen till. Här kommer härliga tips för hela familjen till ön.

Splash and Fun Water Park

Vattenparken Splash and Fun ligger 20 minuter från Valletta och här finns något för barn i alla åldrar. Bassänger, vattenrutschkanor, ett mindre tivoli, dykpool, vågmaskin och vattenland för yngre barn.

Den blå lagunen

Ta en båttur till ön Comino med stopp i den blå lagunen. Det är som en stor klarblå bassäng omgiven av kalkstensklippor där ni kan njuta av sol, bad och snorkling.

malta
Den blå lagunen på Malta är ett måste.

Esplora Science Centre

2016 öppnade Esplora i Villa Bighi i stadsdelen Kalkara med en fantastisk utsikt över den stora hamnen. Du kan ta bussen från Valletta eller ta en promenad på ca 20 minuter. Här finns planetarium, ett äventyrsland utomhus och en interkativ del inomhus för alla åldrar.

Malta National Aquarium

Upplev Malta under vatten utan att bli blöt. 41 stora akvarium med över 100 olika arter av fiskar, reptiler och insekter. Utomhus finns en stor lekpark och restaurang. Ta buss eller taxi från Valletta, det tar ca 30 minuter.

Temaparken Popeye Village

Detta ställe byggde på 80-talet för en filminspelning. Idag är det ett ställe med beachclub, vattenrutschkana, minigolf och vattentrampoliner. Denna temapark ligger på norra Malta, ca 45 minuter från Valletta.

malta kids
Popeye Village har det mesta för barn.

Ön Gozo

Ta en båttur till vackra Gozo. Besök öns bästa strand Ramla Bay där sanden är len och orangeröd, bada i det kristallklara vattnet och ta en promenad till den kända grottan Calypso Cave.

Gå runt i Valletta

Maltas huvudstad Valetta förtjänar verkligen ett besök. Härliga tips är Manoel-teatern, ta en gondol-tur, trädgården Il Barrakka ta Fuq och St John-katedralen. Reser du med äldre barn rekommenderas Malta Experience där ni får en 45 minuter lång presentation av Maltas historia i en biosalong.

valletta
De vackra gränderna i Valletta.