5 kryssningsfartyg som är större än din gymnasieskola

2019-05-28
Hanna P
Kryssningsfartyg är i de flesta fall väldigt stora. Men hur stora är de egentligen? Är de till exempel större än din gymnasieskola? Läs vidare och få svaret! Du kommer inte bli förvånad!

Om du någonsin undrat om din gamla gymnasieskola är större än ett kryssningsfartyg kan jag äntligen stilla din brinnande fråga.

Nej, din gymnasieskola är inte större än ett kryssningsfartyg.

Absolut inte.

Är du inte övertygad? Läs vidare!

1. Harmony of the Seas (Royal Caribbean)

Du kanske inte tror mig men Harmony of the Seas är större än din gymnasieskola. Till skillnad från din skola har fartyget boende för 8 804 personer, en takträdgård och flera pooldäck. Okej, matsalen på din skola kanske kunde servera 100 personer på en gång men… var din matsal en inglasad veranda som kunde åka upp och ner på utsidan på skolan? Nä, precis. Trodde inte det.

Harmony of the Seas - fartygsfakta

Harmony of the Seas har en besättning på 2 394 personer och kan ta med 6 410 gäster på kryssning.
Antal däck: 18
Bredd: 47 meter
Längd: 362 meter
Hastighet: 23,8 knop

TUI kryssning - Royal Caribbean Harmony of the Seas
Harmony of the Seas "Aqua Theater" är lite spexigare än aulan i ditt gymnasium. Och istället för att rektorn står på scen och skäller ut den som ritat IG på hans dörr med vattenfastpenna så får du istället se häftiga shower.

2. Edge (Celebrity Cruises)

Det här fartyget är också större än din gymnasieskola men faktiskt inte större än egot hos bildläraren som alltid fällde en hånfull kommentar om din akvarellteknik samtidigt som de hävdade att de aldrig blivit upptäckte eftersom Ernst Billgren ”stal deras grej”.

Celebrity Edge - fartygsfakta

Celebrity Edge har en besättning på 1 320 personer och kan ta med 6 410 gäster på kryssning.
Antal däck: 14
Bredd: 39 meter
Längd: 306 meter
Hastighet: 22 knop

TUi kryssning - Caymanöarna är ett av stoppen när du kryssar med Celebrity Edge i Karibien.
Caymanöarnas sköna stränder är ett av Celebrity Edges stopp genom Karibien. Snäppet vassare än ett studiebesök på Länsmuseet, eller hur?

3. Smeralda (Costa Cruises)

Skillnaden mellan Costa Smeralda och din gymnasieskola är att Smeralda är ett kryssningsfartyg medan din skola är skolbyggnad. Dessutom är Smeralda större än din skola och har dessutom en maxhastighet på 20 knop. Hur många knop kom ditt gymnasium upp i? Förmodligen inte 20 knop.

Costa Smeralda - Fartygsfakta

Costa Smeralda kan ta med 6 518 gäster på kryssning.
Antal däck: 20
Bredd: 42 meter
Längd: 337 meter
Hastighet: 21,5 knop

TUI Kryssning med Costa Smeralda till La Spezia i norra Italien.
En annan skillnad mellan din gymnasieskola och Costa Smeralda är med Smeralda kan du lära dig italiensk geografi på ett mer direkt vis - till exempel hur lång tid det tar att kryssa mellan La Spezia och Rom.

4. Breakaway (Norwegian Cruise Line)

En viktig skillnad utöver storleken (där har Norwegian Breakaway ett övertag gentemot din gymnasieskola) mellan fartyget och din skola är när någon börjar applådera i samband med en måltid är det inte för att du råkat tappa din tallrik med torra potatisbullar i golvet utanför att akrobaterna som uppträder samtidigt som du njuter av en trerättersmiddag är så himla duktiga.

Norwegian Breakaway - Fartygsfakta

Norwegian Breakaway har en besättning på 1 600 personer och kan ta med 4 500 gäster på kryssning.
Antal däck: 18
Bredd: 39,7 meter
Längd: 324 meter
Hastighet: 21,5 knop

TUI kryssning - Norwegian Breakaway har massor av underhållning till havs.
Dansshowerna på Norwegian Breakaway är häftiga att se men tack och lov inte lika svettiga som danslektionerna på gympan.

5. Grandiosa (MSC Cruise)

På din gymnasieskola fanns det förmodligen inte utrymme eller möjlighet för ett gym med havsutsikt i panoramavy. På MSC Grandiosa finns det plats för just ett gym med panoramautsikt över havet, dessutom är utrustningen det allra senaste. Anledningen till att det finns plats för ett så spektakulärt gym är för att MSC Grandiosa faktiskt är större än din gymnasieskola.

MSC Grandiosa - Fartygsfakta

MSC Grandiosa kan ta med 6 334 gäster på kryssning.
Antal däck: 19
Bredd: 43 meter
Längd: 331 meter
Hastighet: 21,8 knop

Med TUI och MSC Grandiosa kan du kryssa i Medelhavet till Rom, Sicilien, Malta och Neapel.
Även om du skulle råka gå på nordens största gymnasieskola slår det fortfarande inte MSC Grandiosa där över 6000 personer kan kryssa till både Rom, Malta och Neapel.

Förutom att de allra flesta kryssningsfartyg som du kan boka med TUI faktiskt är större än din gymnasieskola så har alla fartyg massor av aktiviteter ombord.

Och till skillnad från gympan behöver du inte vara med på något som du inte vill utan kan istället slappa vid poolen om du hellre vill det. På en kryssning är det ingen som tvingar dig att göra något överhuvudtaget, till skillnad från i gymnasiet – och hur härligt är inte det?

boka en kryssning med TUI istället för att gå på någon trist återträff med gymnasieklassen där alla tar upp den gången du råkade snubbla framför Snygg-David.

Liknande inlägg

Kryssning från Miami

Vill du uppleva flera karibiska resmål under en och samma resa? Då är en kryssning troligen något för dig! Från Miami avgår en mängd olika kryssningar, med stopp på massor av spännande platser. Här får du inspiration och tips på tre populära kryssningar med olika rutter och rederier.
Marie L Marie L 2019-04-26

Kryssning till Rom – våra 5 bästa tips

Är du sugen på en kryssning men också på en resa till Rom? Det finns flera kryssningar med stopp i den vackra, historiska staden. Läs vidare för tips på kryssningar till och från Rom, information om hamnen Civitavecchia och tips på vad du kan göra under en dag i Italiens huvudstad.
Johanna N Johanna N 2019-04-23

Kryssning med barn – bästa tipsen

Vattenrutschkanor, familjedisco och mat som alla gillar. Och nya spännande platser att gå iland på varje dag. Semesterkassan har du stenkoll på – det mesta ingår ju i resans pris. Om du, som många andra barnfamiljer, funderar på att åka på familjekryssning men tycker att det är svårt att välja bland alla kryssningar ska du titta närmare på det här.
Eva S Eva S 2019-02-24

7 aktiviteter du inte trodde fanns på kryssningen

Moderna kryssningsfartyg beskrivs ofta som ”flytande resort”. Det låter kanske överdrivet, men faktum är att uttrycket snarare inte räcker till längre. Speciellt inte om du tittar på allt som finns att göra ombord. Här listar vi sju häftiga aktiviteter och upplevelser du antagligen inte förväntat dig att få uppleva ombord på en kryssning.
Jakob R Jakob R 2018-11-26