Kryssning i Medelhavet – 6 saker du inte får missa

2017-02-26
Johan S
Historia, vackra vyer, god mat och sköna stränder – det är inte konstigt att Medelhavet är ett favoritresmål på sommaren. Här har vi samlat sex upplevelser du kan få vara med om när du kryssar i Medelhavet.

Upplev Medelhavet med en kryssning i sommar

  1. Gibraltar: Det världsberömda landmärket är ett måste. Prova gärna att söka dig bort från turistbutikernas Main Street till de små gränderna i Upper Town där du möts av en mix av nordafrikansk och europeisk kultur.

  2. På fartyget – en dag vid poolen: Parkera dig vid pooldäck och njut av den gassande Medelhavssolen. Kanske får du äntligen tid till semesterdeckaren? Emellanåt kan du svalka dig i fartygets pool.

  3. Lissabon: Staden på de sju kullarna bjuder på allt från trånga kullerstensgränder till arkitektoniska nyskapelser. Passa på att hoppa på en spårvagn till de brantaste delarna av staden där du kan njuta av den fantastiska utsikten.

  4. På fartyget – se en Broadwayföreställning: Har du inte sett en musikal någon gång är det ett gyllene tillfälle nu. Bara att luta dig tillbaka, all underhållning ingår i kryssningsbiljetten.

  5. Malaga: Ta en dag på egen hand i den vackra andalusiska hamnstaden. Inspireras på Picassomuseet, frossa i tapas och relaxa ett par timmar på La Malagueta-stranden bara 10 minuter från centrum.

  6. På fartyget – bio i sommarnatten: Svep in dig i en filt och mys under stjärnhimlen med en film och popcorn.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Disneyland i världen - 6 nöjesparker

Att kliva rakt in i sagornas värld är en upplevelse, oavsett vad du har för ålder och intressen. Promenera omkring i Askungens slott, möta Chewbacca och Buzz Lightyear, åka berg-och-dal-bana eller sitta bredvid Lilla sjöjungfrun i grottan. Vi ger dig nyckeln till Walt Disneys sex temaparker runtom i världen.
Eva S Eva S 2019-03-06

Kryssning med barn – bästa tipsen

Vattenrutschkanor, familjedisco och mat som alla gillar. Och nya spännande platser att gå iland på varje dag. Semesterkassan har du stenkoll på – det mesta ingår ju i resans pris. Om du, som många andra barnfamiljer, funderar på att åka på familjekryssning men tycker att det är svårt att välja bland alla kryssningar ska du titta närmare på det här.
Eva S Eva S 2019-02-24

5 häftiga vattenparker i Europa

Få saker har en förmåga att locka fram det lekfulla hos både stora och små som just vatten. Kombineras vattnet dessutom med snabba hastigheter, kraftfulla forsar och höga höjder tenderar endorfinutsöndringen liksom humöret att skjuta i höjden. Här har vi samlat några av Europas häftigaste vattenparker med potential att framkalla äkta lyckorus!
Towe A Towe A 2019-02-18