Kryssning i Medelhavet – 6 saker du inte får missa

2017-02-26
Johan S
Historia, vackra vyer, god mat och sköna stränder – det är inte konstigt att Medelhavet är ett favoritresmål på sommaren. Här har vi samlat sex upplevelser du kan få vara med om när du kryssar i Medelhavet.

Upplev Medelhavet med en kryssning i sommar

  1. Gibraltar: Det världsberömda landmärket är ett måste. Prova gärna att söka dig bort från turistbutikernas Main Street till de små gränderna i Upper Town där du möts av en mix av nordafrikansk och europeisk kultur.

  2. På fartyget – en dag vid poolen: Parkera dig vid pooldäck och njut av den gassande Medelhavssolen. Kanske får du äntligen tid till semesterdeckaren? Emellanåt kan du svalka dig i fartygets pool.

  3. Lissabon: Staden på de sju kullarna bjuder på allt från trånga kullerstensgränder till arkitektoniska nyskapelser. Passa på att hoppa på en spårvagn till de brantaste delarna av staden där du kan njuta av den fantastiska utsikten.

  4. På fartyget – se en Broadwayföreställning: Har du inte sett en musikal någon gång är det ett gyllene tillfälle nu. Bara att luta dig tillbaka, all underhållning ingår i kryssningsbiljetten.

  5. Malaga: Ta en dag på egen hand i den vackra andalusiska hamnstaden. Inspireras på Picassomuseet, frossa i tapas och relaxa ett par timmar på La Malagueta-stranden bara 10 minuter från centrum.

  6. På fartyget – bio i sommarnatten: Svep in dig i en filt och mys under stjärnhimlen med en film och popcorn.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Resa till Cypern med barn – 3 olika semestrar

Pålitligt solsken, massor av aktiviteter och barnvänligt långgrunda stränder. Sedan kan du själv lägga till cykelutflykter, båtturer eller lata dagar vid poolen. Som du märker finns det mycket att göra på Cypern med barn. Här har vi samlat våra bästa tips i form av tre olika inriktningar för en barnvänlig resa till Cypern.
Eva S Eva S 2019-05-09

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08