2017-02-26

Kryssning i Medelhavet – 6 saker du inte får missa

Historia, vackra vyer, god mat och sköna stränder – det är inte konstigt att Medelhavet är ett favoritresmål på sommaren. Här har vi samlat sex upplevelser du kan få vara med om när du kryssar i Medelhavet.

Upplev Medelhavet med en kryssning i sommar

  1. Gibraltar: Det världsberömda landmärket är ett måste. Prova gärna att söka dig bort från turistbutikernas Main Street till de små gränderna i Upper Town där du möts av en mix av nordafrikansk och europeisk kultur.

  2. På fartyget – en dag vid poolen: Parkera dig vid pooldäck och njut av den gassande Medelhavssolen. Kanske får du äntligen tid till semesterdeckaren? Emellanåt kan du svalka dig i fartygets pool.

  3. Lissabon: Staden på de sju kullarna bjuder på allt från trånga kullerstensgränder till arkitektoniska nyskapelser. Passa på att hoppa på en spårvagn till de brantaste delarna av staden där du kan njuta av den fantastiska utsikten.

  4. På fartyget – se en Broadwayföreställning: Har du inte sett en musikal någon gång är det ett gyllene tillfälle nu. Bara att luta dig tillbaka, all underhållning ingår i kryssningsbiljetten.

  5. Malaga: Ta en dag på egen hand i den vackra andalusiska hamnstaden. Inspireras på Picassomuseet, frossa i tapas och relaxa ett par timmar på La Malagueta-stranden bara 10 minuter från centrum.

  6. På fartyget – bio i sommarnatten: Svep in dig i en filt och mys under stjärnhimlen med en film och popcorn.

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Hållbar turism på Kap Verde

De senaste decennierna har besökarna till Kap Verde blivit fler, och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Lika långa stränder som somrar och behagligt klimat året om. En ökad mängd gäster har medfört mer avfall, något som vi vill stävja genom TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi och vatten.
Carl J Carl J 2019-09-17

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12