Kryssning i Karibien med extra magpirr

2017-09-04
Hanna P
Trodde du att en kryssning bara innebar slappa dagar på soldäck? Inte då. Kolla bara de här fem upplevelserna som går att nå under olika karibienkryssningar.

våra kryssningar i Karibien kan du uppleva nervpirrande höga höjder, unika naturupplevelser och spännande shower.

Zipline över vattnet

Kasta dig ut i Dragon’s Breath – världens längsta zipline över vattnet (850 meter!) intill de vita stränderna på halvön Labadee. Du sitter i en sele kopplad till en lina och känslan av att flyga över paradisstränderna kickar garanterat igång adrenalinet. Efteråt är det skönt att luta sig tillbaka i en solstol på stranden för att få ner pulsen innan det är dags att gå ombord och kasta loss. Labadee är Royal Caribbeans privata halvö på Haiti, och hit kommer du bara med rederiets egna fartyg.

Kryssa hit med: Harmony of the Seas, Allure of the Seas eller Oasis of the Seas.

Simma med stingrockor

På en båttur från ön Grand Cayman kommer man ut till Stingray City – grunda sandbankar i havet där det kryllar av stingrockor. De stora sammetslena vattendjuren är lätta att klappa och simma tillsammans med. Faktum är att du till och med kan mata dem med bläckfisk (men var beredd på att dra undan fingrarna snabbt…).

Kryssa hit med MSC Divina med flera.

Gå på plankan

Den som gillar tuffa utmaningar får sitt lystmäte ombord på Norwegians kryssningsfartyg. På artonde däck ligger nämligen en äventyrsbana i tre våningar med 99 delar att ta sig över, under och genom. En av höjdpunkterna är att kliva ut på någon av de plankor som sticker ut två och en halv meter från fartygskroppen. Balansgången högt över havet är inget för oroliga själar – trots att man är tryggt säkrad med rep under hela äventyret. Det finns också fem stycken Sky Rail, alltså linbanor där du svävar i luften högt ovanför fartyget (och Karibiska havet!).

Kryssa hit med Norwegian Escape, Norwegian Getaway eller Norwegian Breakaway.

Halsbrytande show

Saltomortaler och akrobatiska hopp från 25 meters höjd avlöser varann i den koreografiskt avancerade showen i Aqua-teatern. Själva inramningen – utsikten över havet och de ljumma karibiska vindarna – gör föreställningen ännu mer spektakulär. Teatern ligger vid The Boardwalk, promenadstråket som löper genom fartyget, kantat av restauranger, butiker och en äkta tivolikarusell. Den som får svindel av att se akrobaterna kan istället välja att se en isshow eller en Broadwaymusikal ombord.

Kryssa hit med: Harmony of the Seas, Oasis of the Seas med flera.

Flygplan på stranden

Att bada vid Maho Beach på ön St Martin i Västindien innebär ett ovanligt spänningsmoment. Här passerar då och då stora flygplan bara några meter ovanför huvudet på solbadarna, för att gå in för landning på ön. Planen siktar in sig på den relativt korta landningsbanan på Princess Juliana International Airport som ligger alldeles intill stranden. Detta har blivit något av en turistattraktion på den lilla ön. Och visst kan tanken på att nästan kunna nudda de stora planen med handen vara lite kittlande…

Kryssa hit med Harmony of the Seas, MSC Seaside, Celebrity Equinox m fl.

Texten är en redigerad och nerkortad version av en artikel ur inspirationsmagasinet TUI Travel nr 2, utgivet sommaren 2017. TEXT: EVA SÄFSTRÖM

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

8 kvinnliga resenärer på 8:e mars - Internationella kvinnodagen 2019

Vad passar bättre än att på internationella kvinnodagen lyfta 8 kvinnor som har gjort ovanliga och svåra resor. Läs vidare om piloter, äventyrare, journalister och hovdamer!
Hanna P Hanna P 2019-03-08

Kryssning med barn – bästa tipsen

Vattenrutschkanor, familjedisco och mat som alla gillar. Och nya spännande platser att gå iland på varje dag. Semesterkassan har du stenkoll på – det mesta ingår ju i resans pris. Om du, som många andra barnfamiljer, funderar på att åka på familjekryssning men tycker att det är svårt att välja bland alla kryssningar ska du titta närmare på det här.
Eva S Eva S 2019-02-24

Greklands bästa stränder - 8 strålande tips

Med fler än 6 000 öar i den grekiska övärlden är det klart att det också finns en herrans massa stränder. Men vilken grekisk strand är egentligen bäst? Det är egentligen upp till var och en att svara på, vilken som är ens personliga favorit. Men här listar vi i alla fall åtta av Greklands bästa stränder, som på olika sätt är väl värda ett besök.
Jakob R Jakob R 2019-02-04