Kryssning i Karibien med extra magpirr

2017-09-04
Hanna P
Trodde du att en kryssning bara innebar slappa dagar på soldäck? Inte då. Kolla bara de här fem upplevelserna som går att nå under olika karibienkryssningar.

våra kryssningar i Karibien kan du uppleva nervpirrande höga höjder, unika naturupplevelser och spännande shower.

Zipline över vattnet

Kasta dig ut i Dragon’s Breath – världens längsta zipline över vattnet (850 meter!) intill de vita stränderna på halvön Labadee. Du sitter i en sele kopplad till en lina och känslan av att flyga över paradisstränderna kickar garanterat igång adrenalinet. Efteråt är det skönt att luta sig tillbaka i en solstol på stranden för att få ner pulsen innan det är dags att gå ombord och kasta loss. Labadee är Royal Caribbeans privata halvö på Haiti, och hit kommer du bara med rederiets egna fartyg.

Kryssa hit med: Harmony of the Seas, Allure of the Seas eller Oasis of the Seas.

Simma med stingrockor

På en båttur från ön Grand Cayman kommer man ut till Stingray City – grunda sandbankar i havet där det kryllar av stingrockor. De stora sammetslena vattendjuren är lätta att klappa och simma tillsammans med. Faktum är att du till och med kan mata dem med bläckfisk (men var beredd på att dra undan fingrarna snabbt…).

Kryssa hit med MSC Divina med flera.

Gå på plankan

Den som gillar tuffa utmaningar får sitt lystmäte ombord på Norwegians kryssningsfartyg. På artonde däck ligger nämligen en äventyrsbana i tre våningar med 99 delar att ta sig över, under och genom. En av höjdpunkterna är att kliva ut på någon av de plankor som sticker ut två och en halv meter från fartygskroppen. Balansgången högt över havet är inget för oroliga själar – trots att man är tryggt säkrad med rep under hela äventyret. Det finns också fem stycken Sky Rail, alltså linbanor där du svävar i luften högt ovanför fartyget (och Karibiska havet!).

Kryssa hit med Norwegian Escape, Norwegian Getaway eller Norwegian Breakaway.

Halsbrytande show

Saltomortaler och akrobatiska hopp från 25 meters höjd avlöser varann i den koreografiskt avancerade showen i Aqua-teatern. Själva inramningen – utsikten över havet och de ljumma karibiska vindarna – gör föreställningen ännu mer spektakulär. Teatern ligger vid The Boardwalk, promenadstråket som löper genom fartyget, kantat av restauranger, butiker och en äkta tivolikarusell. Den som får svindel av att se akrobaterna kan istället välja att se en isshow eller en Broadwaymusikal ombord.

Kryssa hit med: Harmony of the Seas, Oasis of the Seas med flera.

Flygplan på stranden

Att bada vid Maho Beach på ön St Martin i Västindien innebär ett ovanligt spänningsmoment. Här passerar då och då stora flygplan bara några meter ovanför huvudet på solbadarna, för att gå in för landning på ön. Planen siktar in sig på den relativt korta landningsbanan på Princess Juliana International Airport som ligger alldeles intill stranden. Detta har blivit något av en turistattraktion på den lilla ön. Och visst kan tanken på att nästan kunna nudda de stora planen med handen vara lite kittlande…

Kryssa hit med Harmony of the Seas, MSC Seaside, Celebrity Equinox m fl.

Texten är en redigerad och nerkortad version av en artikel ur inspirationsmagasinet TUI Travel nr 2, utgivet sommaren 2017. TEXT: EVA SÄFSTRÖM

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

5 veganska recept på TUI Family Life

För oss på TUI är det viktigt att ständigt förnya och förbättra våra buffér på våra hotell. De senaste åren har vi satsat lite extra på fixa riktigt bra vegetariska och veganska rätter som passar hela familjen. Här är 5 veganska recept från våra bufféer på TUI Family Life, de är dessutom glutenfria så alla ska kunna hitta sin favorit i buffén!
Hanna P Hanna P 2019-05-06

7 instagramvänliga hotell att boka i sommar

För mycket folk i bild, pooler som ligger i skugga och träd som skymmer havsutsikten? Dessa familjehotell har perfekta instagramplatser, fortsätt läs för att ta sommarens snyggaste bilder.
Towe A Towe A 2019-05-06