Kreta i bilder

2019-05-10
Ulrica T
På vackra Kreta finns långa stränder, lantliga byar, mysiga städer och antik kultur. Här finns något för alla. Nedan visar vi några av pärlorna på denna natursköna ö som du inte vill missa nästa gång du reser hit!
TUI har många resor till Chania på Kreta
Kreta är den största av de grekiska öarna. På Kreta finns det gott om berg, flera av topparna reser sig mer än 2 000 meter över havet. Här ser du bergen resa sig över husen vid hamnen i Chania.
Gamla stan Chania, Kreta, TUI
Chanias gamla stadsdel är genuin och har en av öns mysigaste stadskärnor.
hamnen i Chania, Kreta, TUI
I den medeltida hamnen som varit den viktigaste platsen i Chania i århundraden, ligger restaurangerna och kafeerna på rad inhysta i medeltida vackra byggnader. Glöm inte kameran, hamnen är en av Kretas vackraste och mest fotograferade platser!
Strand Platanias, Kreta, TUI
Platanias är Kretas populäraste ort med härliga sandstränder, massor av restauranger och ett fartfyllt uteliv.
Knossos, Kreta, TUI
Knossos är en mytomspunnen plats som ligger strax utanför huvudstaden Heraklion och är den största arkeologiska fyndplatsen från bronsåldern i Grekland. Vandra runt Knossos spännande fornlämningar i det omkringliggande landskapet som är fyllt med vackra olivlundar och vinodlingar.
Gamla stan, Chania, Kreta, TUI
Njut av en lunch eller middag på någon av de charmiga restaurangerna i Chanias gamla stadsdel.
Fiskestaden Rethymnon, Kreta, TUI
Rethymnon har en mysig liten stad, där själva torget ligger mot hamnen. Längs kajen ligger fisk- och skaldjursrestaurangerna tätt. Letar du dig in i Gamla stans gränder är det inte svårt att hitta en restaurang med takterrass, levande musik och slingrande vinrankor över borden.
Elafonissi, Kreta, Grekland, TUI
Elafonissi är en liten ö som ligger ca 66 km sydväst om Chania. Sanden vid strandkanten är rosaskimrande och känd som en av Kretas vackraste stränder. Är du på Kreta är det nästan ett måste att besöka Elafonissi!
Seitan limania beach, Kreta, Grekland, TUI
Seitan limania beach ligger öster om Chania och är en strand utöver det vanliga – vyerna och den vackra stranden är som tagen ur en film.
Falassarna, Kreta, Grekland, TUI
Falassarna är är en riktig pärla i strandsammanhang! Stranden har flera gånger legat på topplistorna över världens vackraste stränder.

Sugen på att boka din nästa sommar-semester på Kreta? Här hittar du TUIs resor till Kreta.

Liknande inlägg

En guide till Santa Maria

Santa Maria är en färgglad badort på ön Sal i Kap Verde. Här finns härliga hotell, bra restauranger, en lång strand och små butiker. Vad får man då inte missa i denna fina by? Här är vår guide till Santa Maria.
Towe A Towe A 2019-07-15

Citronhajar på Kap Verde

De böjda tänderna och det vassa luktsinnet gör citronhajen till en av havets mest effektiva köttätare. Den här solojägaren har fått namnet från sin gula färg. Medan deras syn sviktar så hittar de byten genom ampuller som registrerar elektriska fält. Människans syn är som bekant ganska bra i dagsljus, åtminstone så pass bra att du enkelt kan få syn på flera av dessa fantastiska varelser runt Kap Verdes kristallklara vatten.
Carl J Carl J 2019-07-11

Palats i Istanbul - 6 tips

I flera hundra år levde de ottomanska höjdarna i lyx få kan drömma om, sida vid sida med kammartjänare, präster och älskarinnor. När du promenerar i de färgglada flyglarna med intrikata och utsmyckade ornament får du en inblick i hur de levde och verkade. Här är en guide till Istanbuls bästa palats!
Carl J Carl J 2019-06-20

7 tips på weekendstäder med härliga stränder! (och 2 bubblare)

Att hösten är här betyder inte att du missat chansen att njuta av sol och bad. Du kan nå värmen utan att flyga i flera timmar eller vara borta i flera veckor. Sensommarvärmen finns närmare än du kanske tror. Här är sju städer i Europa där du enkelt kan kombinera en cityweekend med strandhäng.
Hanna P Hanna P 2019-05-29