Kreta i bilder

På vackra Kreta finns långa stränder, lantliga byar, mysiga städer och antik kultur. Här finns något för alla. Nedan visar vi några av pärlorna på denna natursköna ö som du inte vill missa nästa gång du reser hit!
TUI har många resor till Chania på Kreta
Kreta är den största av de grekiska öarna. På Kreta finns det gott om berg, flera av topparna reser sig mer än 2 000 meter över havet. Här ser du bergen resa sig över husen vid hamnen i Chania.
Gamla stan Chania, Kreta, TUI
Chanias gamla stadsdel är genuin och har en av öns mysigaste stadskärnor.
hamnen i Chania, Kreta, TUI
I den medeltida hamnen som varit den viktigaste platsen i Chania i århundraden, ligger restaurangerna och kafeerna på rad inhysta i medeltida vackra byggnader. Glöm inte kameran, hamnen är en av Kretas vackraste och mest fotograferade platser!
Strand Platanias, Kreta, TUI
Platanias är Kretas populäraste ort med härliga sandstränder, massor av restauranger och ett fartfyllt uteliv.
Knossos, Kreta, TUI
Knossos är en mytomspunnen plats som ligger strax utanför huvudstaden Heraklion och är den största arkeologiska fyndplatsen från bronsåldern i Grekland. Vandra runt Knossos spännande fornlämningar i det omkringliggande landskapet som är fyllt med vackra olivlundar och vinodlingar.
Gamla stan, Chania, Kreta, TUI
Njut av en lunch eller middag på någon av de charmiga restaurangerna i Chanias gamla stadsdel.
Fiskestaden Rethymnon, Kreta, TUI
Rethymnon har en mysig liten stad, där själva torget ligger mot hamnen. Längs kajen ligger fisk- och skaldjursrestaurangerna tätt. Letar du dig in i Gamla stans gränder är det inte svårt att hitta en restaurang med takterrass, levande musik och slingrande vinrankor över borden.
Elafonissi, Kreta, Grekland, TUI
Elafonissi är en liten ö som ligger ca 66 km sydväst om Chania. Sanden vid strandkanten är rosaskimrande och känd som en av Kretas vackraste stränder. Är du på Kreta är det nästan ett måste att besöka Elafonissi!
Seitan limania beach, Kreta, Grekland, TUI
Seitan limania beach ligger öster om Chania och är en strand utöver det vanliga – vyerna och den vackra stranden är som tagen ur en film.
Falassarna, Kreta, Grekland, TUI
Falassarna är är en riktig pärla i strandsammanhang! Stranden har flera gånger legat på topplistorna över världens vackraste stränder.

Sugen på att boka din nästa sommar-semester på Kreta? Här hittar du TUIs resor till Kreta.