2019-05-10

Kreta i bilder

På vackra Kreta finns långa stränder, lantliga byar, mysiga städer och antik kultur. Här finns något för alla. Nedan visar vi några av pärlorna på denna natursköna ö som du inte vill missa nästa gång du reser hit!
TUI har många resor till Chania på Kreta
Kreta är den största av de grekiska öarna. På Kreta finns det gott om berg, flera av topparna reser sig mer än 2 000 meter över havet. Här ser du bergen resa sig över husen vid hamnen i Chania.
Gamla stan Chania, Kreta, TUI
Chanias gamla stadsdel är genuin och har en av öns mysigaste stadskärnor.
hamnen i Chania, Kreta, TUI
I den medeltida hamnen som varit den viktigaste platsen i Chania i århundraden, ligger restaurangerna och kafeerna på rad inhysta i medeltida vackra byggnader. Glöm inte kameran, hamnen är en av Kretas vackraste och mest fotograferade platser!
Strand Platanias, Kreta, TUI
Platanias är Kretas populäraste ort med härliga sandstränder, massor av restauranger och ett fartfyllt uteliv.
Knossos, Kreta, TUI
Knossos är en mytomspunnen plats som ligger strax utanför huvudstaden Heraklion och är den största arkeologiska fyndplatsen från bronsåldern i Grekland. Vandra runt Knossos spännande fornlämningar i det omkringliggande landskapet som är fyllt med vackra olivlundar och vinodlingar.
Gamla stan, Chania, Kreta, TUI
Njut av en lunch eller middag på någon av de charmiga restaurangerna i Chanias gamla stadsdel.
Fiskestaden Rethymnon, Kreta, TUI
Rethymnon har en mysig liten stad, där själva torget ligger mot hamnen. Längs kajen ligger fisk- och skaldjursrestaurangerna tätt. Letar du dig in i Gamla stans gränder är det inte svårt att hitta en restaurang med takterrass, levande musik och slingrande vinrankor över borden.
Elafonissi, Kreta, Grekland, TUI
Elafonissi är en liten ö som ligger ca 66 km sydväst om Chania. Sanden vid strandkanten är rosaskimrande och känd som en av Kretas vackraste stränder. Är du på Kreta är det nästan ett måste att besöka Elafonissi!
Seitan limania beach, Kreta, Grekland, TUI
Seitan limania beach ligger öster om Chania och är en strand utöver det vanliga – vyerna och den vackra stranden är som tagen ur en film.
Falassarna, Kreta, Grekland, TUI
Falassarna är är en riktig pärla i strandsammanhang! Stranden har flera gånger legat på topplistorna över världens vackraste stränder.

Sugen på att boka din nästa sommar-semester på Kreta? Här hittar du TUIs resor till Kreta.

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Framtida förebilder på Curacao

Den tropiska pärlan Curacao har mångsidig kultur, kristallklart vatten och sommar året om. Öns rika natur och historia har lämnat ett värdefullt arv. För att bevara allt vackert ön har att bjuda på, så vill TUI Care Foundation bidra till att miljöutbilda framtidens lärare.
Carl J Carl J 2019-09-24

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28