Kap Verdes bästa stränder - 6 tips

2019-06-24
Towe A
Kap Verdes bästa stränder hittar du på . Glöm solstolar som står för tätt, bli duschad av grannens solspray eller paxa plats före solen går upp. Här råder lugnet, du kan promenera länge utan att möta en enda person och risken för trängsel existerar inte.

1. Santa Maria Beach, Sal

På södra Sal ligger vackra fiskebyn Santa Maria. Här hittar du Kap Verdes mest populära strand, Santa Maria Beach. Vattnet är turkost, sanden vit och det är mycket aktivitet på stranden. Gott om solstolar att hyra, utegym, restauranger och barer. Missa inte när fiskarna kommer in med dagens fångst till piren. I solnedgången kan du se makalöst duktiga surfare rida på vågorna.

Vill du bo nära denna härliga strand rekommenderar vi familjevänliga Blue Star Oasis Salinas Sea eller Hotell Morabeza.

santa maria beach
Santa Maria Beach i Santa Maria på södra Sal.

2. Bikini Beach, Sal

Bikini Beach ligger vid Sals enda beachclub, Bikini Beach Club, 3 km norr om Santa Maria. Här har en pir byggts från två sidor vilket gör att stranden inte alls har lika stora vågor som andra stränder. Längs med Bikini Beach ligger resorts på rad, vattnet är turkost och väldigt klart och sanden ljus. Dessutom har du kanske Sals vackraste solnedgång just här!

Vuxenhotellet TUI Sensimar Cabo Verde ligger granne med Bikini Beach. Även Hotell Sol Dunas ligger nära Bikini beach.

bikini beach kap verde
Bikini Beach på Sal bjuder på genomskinligt vatten.

3. Stranden vid RIU-hotellen

Denna strand ligger mellan Ponta Preta och Santa Maria och har inget eget namn. Det är här du badar om du bor på RIU Funana eller RIU Palace Cabo Verde och detta är den enda stranden på Sal som kantas av palmer högre upp. Här finns solstolar, parasoller, beachvolley och annat.

RIU Palace cabo verde
Stranden utanför RIU-hotellen är en utav Sals bästa.

4. Ponta Preta Beach, Sal

Ponta Preta ligger på sydvästara Sal och det är hit du åker om du vill vara ensam. Här finns ett par restauranger, en härlig sanddyn och stranden passar även perfekt för att promenera, springa eller rida på.

ponta preta beach
Vill du ha stranden helt för dig själv är det till Ponta Preta du ska gå.

5. Santa Monica Beach, Boavista

Längst söderut på Boavista hittar du öns vackraste strand, Santa Monica Beach. 9 km av orörd strand, knallblått vatten, vit sand och perfekt för att sola på dagen och promenera i solnedgången.

Eleganta hotellet Riu Touareg ligger precis intill Santa Monica Beach.

Santa Monica Beach
Santa Monica Beach, en utav de vackraste på Boavista.

6. Praia de Chaves, Boavista

Strax söder om Sal Rei ligger Praia de Chaves, en 5 km lång strand med turkost vatten och vit sand. Här finns solstolar och parasoller närmast hotellen men annars är stranden orörd och du kan i stort sett ha den för dig själv.

Både RIU Palace Boavista och RIU Karamboa ligger vid denna strand.

sal rei beach
Milsvida stranden Praia de Chaves.

Liknande inlägg

Hållbar turism på Kap Verde

De senaste decennierna har besökarna till Kap Verde blivit fler, och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Lika långa stränder som somrar och behagligt klimat året om. En ökad mängd gäster har medfört mer avfall, något som vi vill stävja genom TUI Clean & Green-projektet på Kap Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi och vatten.
Carl J Carl J 2019-09-17

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T 2019-08-28