Kap Verde – Avkopplingens högborg

2017-08-25
Hanna P
Söker du ett varmt och solsäkert resmål där avkoppling står överst på prioriteringslistan? Då lär Kap Verde falla dig i smaken. Här finns miljön för dig som vill njuta i fulla drag av sol, värme och rekreation. Flygresan tar mellan sju och nio timmar beroende på resealternativ och från och med i år flyger TUI även nonstop till ön Sal.

Utanför Afrikas västkust, sydväst om Kanarieöarna, ligger den lilla ögruppen Kap Verde. Den relativt korta flygresan tar dig från vintermörker och kyla, till en solsäker plats ett par hundra mil norr om ekvatorn.

På Kap Verde är klimatet lite varmare än på exempelvis Kanarieöarna och tidsskillnaden jämfört med i Sverige är endast tre timmar. Med andra ord är risken för jetlag minimal. Du kan bo på någon av öarna Sal eller Boa Vista. På Sal heter den lilla huvudorten Santa Maria, dit du enkelt kan ta dig till fots eller med taxi. Här hittar du flera mysiga restauranger utmed havet. Du finner även små enkla butiker som säljer flätade korgar, sjalar och smycken. Några större surfbutiker finns också, för här är surfing och kitesurfing omåttligt populära sporter.

TUI Sensimar Cabo Verde
TUI Sensimar Cabo Verde är ett nybyggt vuxenhotell direkt vid stranden norr om Santa Maria på Kap Verde.

På Boa Vista rekommenderas ett besök i den sömniga lilla fiskebyn Sal Rei, där du får bevittna den avspända lokalbefolkningens vardag på nära håll. Här kan du slå dig ner på någon av restaurangerna och njuta av grillad tonfisk eller krabba, som nyss har fångats med de gamla träbåtarna som dagligen syns ute på havet.

Temperaturen på Kap Verde ligger under vintermånaderna runt 25 grader. Den angenäma värmen och det faktum att det alltid fläktar kring ögruppen, gör att det är behagligt att vistas i solen om dagarna. Vindarna lockar även kitesurfare från världens alla hörn till Kap Verde.

TUI Kap Verde
Vindarna lockar även kitesurfare från världens alla hörn till Kap Verde.

Kännetecknande för Kap Verde, oavsett om du bor på Sal eller på Boa Vista, är det lugna tempot. Eftersom mycket av tiden här tillbringas på och omkring hotellområdet, har de flesta av TUIs hotell All Inclusive med hög standard. Flera är RIU-hotell, världskända för sin höga kvalitet på den mat och dryck som serveras. Här blir du väl omhändertagen och kan ta för dig av utsökta mat- och dryckesbufféer – utan att behöva tänka på vad det kostar.

Mellan måltiderna kan du ägna tiden åt att läsa en god bok vid hotellpoolen eller strosa omkring i timtal på de ljusa och närmast ändlösa stränderna. Skulle du vilja ägna dig åt någon mer fartfylld aktivitet, finns möjligheter att exempelvis utforska de storslagna och ödsliga miljöerna med löparskor eller mountainbike, snorkla, ta en kitesurfingkurs eller ge dig ut på djuphavsfiske.

Annars viger du helt sonika tiden åt att falla in i Kap Verdes otvivelaktiga tema som sammanfattas i två stavelser – ”No stress”.

Hotelltips! Nybyggt parhotell med All Inclusive och strandläge!

TUI Sensimar Cabo Verde är ett nybyggt vuxenhotell (åldersgräns 18 år för boende) direkt vid stranden norr om Santa Maria. Hotellet har två pooler, välutrustat gym, spa med parbehandlingar och många aktiviteter. All Inclusive ingår!
Hotellet har totalt fyra restauranger, där bord för två står uppdukade. TUI Sensimar Cabo Verde passar er som vill ha en romantisk semester på tu man hand på solsäkra Sal.

Texten är en redigerad och nerkortad version av en artikel ur inspirationsmagasinet TUI Travel nr 2, utgivet sommaren 2017. TEXT: NICLAS SJÖQVIST

Liknande inlägg

Durres riviera – solsemester med en twist

Ofta känner du att det kunde vara var som helst vid Medelhavet. Till exempel när du sträcker ut dig på solsängen, beställer ett glas bubbel i strandbaren eller plaskar runt med trampbåt. Samtidigt bjuder Durres riviera på unika upplevelser av mat, kultur och stadsliv. Läs vidare om du vill ha det bästa av två världar.
Astrid S Astrid S 2019-08-24

Citronhajar på Kap Verde

De böjda tänderna och det vassa luktsinnet gör citronhajen till en av havets mest effektiva köttätare. Den här solojägaren har fått namnet från sin gula färg. Medan deras syn sviktar så hittar de byten genom ampuller som registrerar elektriska fält. Människans syn är som bekant ganska bra i dagsljus, åtminstone så pass bra att du enkelt kan få syn på flera av dessa fantastiska varelser runt Kap Verdes kristallklara vatten.
Carl J Carl J 2019-07-11

Bästa utflykterna på Phuket – från kultur till äventyr

Fyll dina sinnen (och ditt Instagramkonto) med nya intryck bortom hotellpoolen. Thailands största ö Phuket är otroligt rik på upplevelser. Här tipsar vi om allt från snorkling till djungelvandring, buddhistiska tempel, matlagningskurs, flowriding och att bada med elefanter.
Astrid S Astrid S 2019-06-18

7 tips på weekendstäder med härliga stränder! (och 2 bubblare)

Att hösten är här betyder inte att du missat chansen att njuta av sol och bad. Du kan nå värmen utan att flyga i flera timmar eller vara borta i flera veckor. Sensommarvärmen finns närmare än du kanske tror. Här är sju städer i Europa där du enkelt kan kombinera en cityweekend med strandhäng.
Hanna P Hanna P 2019-05-29