Jessica Frejs matiga tips till Montenegro

2017-10-04
Towe A
Matbloggaren och TV-kocken Jessica Frej besökte Montenegro med TUI i september. Här är hennes bästa mat- och restaurangtips till landet hon kallar sagolikt vackert.

Jessica Frej

Ålder: 28 år Gör: Bloggar om mat på Amelia.se, har en youtubekanal, medverkar regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon och har skrivit flera kokböcker. Aktuell: Har nyss kommit ut med kokboken Supergott och supersnabbt – en kokbok med enkla recept och så få ingredienser som möjligt. Har en egen youtubekanal - Lättlagat med Jessica Frej.

  1. Al Posto är en restaurang i Porto Montenegro. Prova gärna deras burrata, carpaccio med päron och gorgonzola samt oxfile med tryffelsås. Extra plus till vinet med det härliga namnet Zlatan.

  2. Baren Caspar i Gamla Stan. De har stort utbud av öl och drinkar samt mysig omgivning.

  3. Majssoppan på Hotell Budva är något alldeles extra.

  4. Njut av gyros i den lilla snabbmatskiosken i Budva. Gå längs med strandpromenaden och håll utkik efter en gyrokiosk i mitten som har röda skyltar. Välj gyro med fläskkött och alla tillbehör – gudomligt gott!

  5. Restaurang Konoba Demizana i Budva. Innan maten serveras får du goda röror och ett tips är att välja deras bläckfisk.

  6. Fråga lokalbefolkningen. Det är här du de bästa tipsen och guldkornen som du som inte hittar på egen hand.

Fler tips till Montenegro

Jessica bodde på Blue Star Aleksandar under sin resa och besökte även hotellet Regent Porto Montenegro som hon verkligen rekommenderar. - Förutom alla matiga tips ska man heller inte missa att hyra bil och upptäcka Montenegros vyer samt ta en båttur på Lake Skadar, säger Jessica.
Läs mer om att resa med TUI till Montenegro

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Hotell i Grekland där All Inclusive ingår

Att inte behöva oroa sig för att reskassan räcker till, ger verkligen en skön känsla under semestern. Så är det när du bokar ett All Inclusive-hotell, där både mat och dryck ingår. Här har vi samlat ihop några av våra bästa hotell i den grekiska övärlden där All Inclusive ingår. Välj mellan Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
Johanna N Johanna N 2019-05-09

7 instagramvänliga hotell att boka i sommar

För mycket folk i bild, pooler som ligger i skugga och träd som skymmer havsutsikten? Dessa familjehotell har perfekta instagramplatser, fortsätt läs för att ta sommarens snyggaste bilder.
Towe A Towe A 2019-05-06