Jessica Frejs matiga tips till Montenegro

2017-10-04
Towe A
Matbloggaren och TV-kocken Jessica Frej besökte Montenegro med TUI i september. Här är hennes bästa mat- och restaurangtips till landet hon kallar sagolikt vackert.

Jessica Frej

Ålder: 28 år Gör: Bloggar om mat på Amelia.se, har en youtubekanal, medverkar regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon och har skrivit flera kokböcker. Aktuell: Har nyss kommit ut med kokboken Supergott och supersnabbt – en kokbok med enkla recept och så få ingredienser som möjligt. Har en egen youtubekanal - Lättlagat med Jessica Frej.

  1. Al Posto är en restaurang i Porto Montenegro. Prova gärna deras burrata, carpaccio med päron och gorgonzola samt oxfile med tryffelsås. Extra plus till vinet med det härliga namnet Zlatan.

  2. Baren Caspar i Gamla Stan. De har stort utbud av öl och drinkar samt mysig omgivning.

  3. Majssoppan på Hotell Budva är något alldeles extra.

  4. Njut av gyros i den lilla snabbmatskiosken i Budva. Gå längs med strandpromenaden och håll utkik efter en gyrokiosk i mitten som har röda skyltar. Välj gyro med fläskkött och alla tillbehör – gudomligt gott!

  5. Restaurang Konoba Demizana i Budva. Innan maten serveras får du goda röror och ett tips är att välja deras bläckfisk.

  6. Fråga lokalbefolkningen. Det är här du de bästa tipsen och guldkornen som du som inte hittar på egen hand.

Fler tips till Montenegro

Jessica bodde på Blue Star Aleksandar under sin resa och besökte även hotellet Regent Porto Montenegro som hon verkligen rekommenderar. - Förutom alla matiga tips ska man heller inte missa att hyra bil och upptäcka Montenegros vyer samt ta en båttur på Lake Skadar, säger Jessica.
Läs mer om att resa med TUI till Montenegro

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Afternoon Tea världen över

En klassisk Afternoon Tea består av ett bord fullt av godsaker, scones, smörgåssnittar och en uppsjö av tesorter, på ett fint uppdukat bord. Traditionen är ursprungligen från England, men numera kan du njuta av en Afternoon Tea på många olika sätt och platser i världen. Här kommer tips på några riktiga guldkorn, både traditionella och med en tvist!
Johanna N Johanna N 2019-03-11

8 kvinnliga resenärer på 8:e mars - Internationella kvinnodagen 2019

Vad passar bättre än att på internationella kvinnodagen lyfta 8 kvinnor som har gjort ovanliga och svåra resor. Läs vidare om piloter, äventyrare, journalister och hovdamer!
Hanna P Hanna P 2019-03-08

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14