Inspiration
Jessica Frejs matiga tips till Montenegro

Jessica Frejs matiga tips till Montenegro

2017-10-04

Matbloggaren och TV-kocken Jessica Frej besökte Montenegro med TUI i september. Här är hennes bästa mat- och restaurangtips till landet hon kallar sagolikt vackert.

Jessica Frej

Ålder: 28 år
Gör: Bloggar om mat på Amelia.se, har en youtubekanal, medverkar regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon och har skrivit flera kokböcker.
Aktuell: Har nyss kommit ut med kokboken Supergott och supersnabbt – en kokbok med enkla recept och så få ingredienser som möjligt. Har en egen youtubekanal – Lättlagat med Jessica Frej.

Jessica Frejs bästa mattips från sin resa till Montenegro

  1. Al Posto är en restaurang i Porto Montenegro. Prova deras burrata, carpaccio med päron och gorgonzola samt oxfile med tryffelsås. Extra plus till vinet med det härliga namnet Zlatan.

  2. Baren Caspar i Gamla Stan. De har ett stort utbud av öl och drinkar samt en mysig omgivning.

  3. Majssoppan på Hotell Budva är något alldeles extra.

  4. Njut av gyros i den lilla snabbmatskiosken i Budva. Gå längs med strandpromenaden och håll utkik efter en gyrokiosk i mitten som har röda skyltar. Välj gyro med fläskkött och alla tillbehör – gudomligt gott!

  5. Restaurang Konoba Demizana i Budva. Innan maten serveras får du goda röror och ett tips är att välja deras bläckfisk.

  6. Fråga lokalbefolkningen. Det är här du får de bästa tipsen till guldkornen du inte hittar på egen hand.

Fler tips till Montenegro

Jessica bodde på Blue Star Aleksandar under sin resa och besökte även hotellet Regent Porto Montenegro som hon verkligen rekommenderar.
– Förutom alla matiga tips ska man heller inte missa att hyra bil och upptäcka Montenegros vyer samt ta en båttur på Lake Skadar, säger Jessica.

Läs mer om att resa med TUI till Montenegro