Jessica Frejs matiga tips till Montenegro

2017-10-04
Towe A
Matbloggaren och TV-kocken Jessica Frej besökte Montenegro med TUI i september. Här är hennes bästa mat- och restaurangtips till landet hon kallar sagolikt vackert.

Jessica Frej

Ålder: 28 år Gör: Bloggar om mat på Amelia.se, har en youtubekanal, medverkar regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon och har skrivit flera kokböcker. Aktuell: Har nyss kommit ut med kokboken Supergott och supersnabbt – en kokbok med enkla recept och så få ingredienser som möjligt. Har en egen youtubekanal - Lättlagat med Jessica Frej.

  1. Al Posto är en restaurang i Porto Montenegro. Prova gärna deras burrata, carpaccio med päron och gorgonzola samt oxfile med tryffelsås. Extra plus till vinet med det härliga namnet Zlatan.

  2. Baren Caspar i Gamla Stan. De har stort utbud av öl och drinkar samt mysig omgivning.

  3. Majssoppan på Hotell Budva är något alldeles extra.

  4. Njut av gyros i den lilla snabbmatskiosken i Budva. Gå längs med strandpromenaden och håll utkik efter en gyrokiosk i mitten som har röda skyltar. Välj gyro med fläskkött och alla tillbehör – gudomligt gott!

  5. Restaurang Konoba Demizana i Budva. Innan maten serveras får du goda röror och ett tips är att välja deras bläckfisk.

  6. Fråga lokalbefolkningen. Det är här du de bästa tipsen och guldkornen som du som inte hittar på egen hand.

Fler tips till Montenegro

Jessica bodde på Blue Star Aleksandar under sin resa och besökte även hotellet Regent Porto Montenegro som hon verkligen rekommenderar. - Förutom alla matiga tips ska man heller inte missa att hyra bil och upptäcka Montenegros vyer samt ta en båttur på Lake Skadar, säger Jessica.
Läs mer om att resa med TUI till Montenegro

Liknande inlägg

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14