2017-10-04

Jessica Frejs matiga tips till Montenegro

Matbloggaren och TV-kocken Jessica Frej besökte Montenegro med TUI i september. Här är hennes bästa mat- och restaurangtips till landet hon kallar sagolikt vackert.

Jessica Frej

Ålder: 28 år Gör: Bloggar om mat på Amelia.se, har en youtubekanal, medverkar regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon och har skrivit flera kokböcker. Aktuell: Har nyss kommit ut med kokboken Supergott och supersnabbt – en kokbok med enkla recept och så få ingredienser som möjligt. Har en egen youtubekanal - Lättlagat med Jessica Frej.

  1. Al Posto är en restaurang i Porto Montenegro. Prova gärna deras burrata, carpaccio med päron och gorgonzola samt oxfile med tryffelsås. Extra plus till vinet med det härliga namnet Zlatan.

  2. Baren Caspar i Gamla Stan. De har stort utbud av öl och drinkar samt mysig omgivning.

  3. Majssoppan på Hotell Budva är något alldeles extra.

  4. Njut av gyros i den lilla snabbmatskiosken i Budva. Gå längs med strandpromenaden och håll utkik efter en gyrokiosk i mitten som har röda skyltar. Välj gyro med fläskkött och alla tillbehör – gudomligt gott!

  5. Restaurang Konoba Demizana i Budva. Innan maten serveras får du goda röror och ett tips är att välja deras bläckfisk.

  6. Fråga lokalbefolkningen. Det är här du de bästa tipsen och guldkornen som du som inte hittar på egen hand.

Fler tips till Montenegro

Förutom alla matiga tips ska man heller inte missa att hyra bil och upptäcka Montenegros vyer samt ta en båttur på Lake Skadar, säger Jessica.
Läs mer om att resa med TUI till Montenegro

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Blue Star 2.0 – njut, upplev & bidra

Från april 2020 står namnet Blue Star för något nytt och ännu bättre. Vi utvecklar dessa 50 favorithotell för att du ska kunna njuta av semesterdagarna på ett sätt som minskar belastningen för miljö, klimat och lokalsamhället.
Astrid S Astrid S 2019-12-11

Topp 9 hemsökta hotell

Om du söker lite extra spänning på en semester, varför inte pröva att bo på ett ordentligt hemsökt hotell? Här har du de 9 bästa hemsökta hotellen – där spökena har lite stil.
Hanna P Hanna P 2019-10-31

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18