Hitta rätt hotell på Mallorca

Här på TUIs sajt kan du välja mellan över hundra hotell på Mallorca. Från familjevänliga semesterbyar till charmiga pensionat, sportresorter och überlyxiga boutiquehotell. Tricket är bara att hitta rätt. Därför tipsar vi här om några av de bästa hotellen för olika behov och önskemål.

Tänk efter vad du är ute efter. Vilka du reser med och vad ni vill uppleva. Hur viktigt är läget jämfört med hotellfaciliteter som pooler, restauranger, spa, barnklubbar och fitnesspass? Bara du själv kan matcha olika alternativ mot din personliga önskelista, men här följer ett antal tips som vi har sorterat in under tydliga rubriker. Lycka till i jakten på drömboendet!

Mallorca på tu man hand

För två vuxna som reser utan barn och vill ha gott om tid för varandra är det här tre tips att titta närmare på:

 • Botel Alcudiamar – smålyxigt hotell med kanonläge i Alcudias småbåtshamn nära både centrum och strand
 • TUI Sensimar Aguait Resort & Spa – modernt och barnfritt hotell med spa, gym och åtta tennisbanor
 • TUI Blue Rocador – charmigt vuxenhotell med tre restauranger alldeles intill en badvik i Cala d’Or på östkusten
På TUI Sensimar Aguait Resort & Spa ligger poolterrassen direkt vid havet
På TUI Sensimar Aguait Resort & Spa ligger poolterrassen direkt vid havet

För dig med barn – grundtips Alcudia

Barnfamiljernas särskilda eldorado är Alcudia med sin 14 km långa strand av ljus sand, som på de flesta ställen är långgrund. Tre rekommenderade hotell är:

 • TUI Family Life Alcudia Pins – direkt vid en barnvänlig del av stranden med rymliga lägenheter, barnklubbar, fitnesspass, pooler och All Inclusive som tillval
 • Blue Star Paraiso de Alcudia – där ni bor vid den bredaste och finaste delen av stranden på promenadavstånd från centrum
 • Blue Star Viva Blue – omtyckt lägenhetshotell med flera pooler, gym och bastu i lugna omgivningar
TUI Blue Alcudia Pins
TUI Blue Alcudia Pins, där allt är preppat för familjens semester

Om halva släkten ska med

Vad som passar bäst beror på vad ni vill fylla dagarna med och om ni vill vara tillsammans jämt eller kunna dela upp er. Här är två tips:

 • Riu Bonanza Playa – högklassigt med flera poolområden och spa i det trivsamma resmålet Illetas strax sydväst om Palma
Fasader klädda med murgröna på Zafiro Cala Mesquida
Fasader klädda med murgröna på Zafiro Cala Mesquida

Stad & Strand-kombo på Mallorca

En särskild sorts lyx är att bo nära stranden men ändå bara ha en kort buss- eller taxiresa in till stadslivet i Palma. Här blir det kriteriet uppfyllt:

 • Be Live Adults Only Marivent – modernt designat vuxenhotell (åldersgräns 16 år) direkt vid stranden i Cala Mayor bara några kilometer från Palma
 • Aguamarina – nyrenoverat litet hotell med höga kundbetyg och bra läge direkt vid strandpromenaden i Ca’n Pastilla öster om Palma
Designen och havsutsikten är två skäl att välja Be Live Adults Only Marivent

När du vill träna seriöst

Träningsmöjligheter finns på många hotell. Men om du vill kunna välja mellan en hel meny av sporter och pass är det här vårt bästa tips:

 • Robinson Club Cala Serena – må-bra-hotell i Cala d’Or med allt från hälsosam WellFood till 13 tennisbanor, mountainbiking, padel, driving range, aerobics- och yogapass.
All utrustning är av hög klass på Robinson Club Cala Serena
All utrustning är av hög klass på Robinson Club Cala Serena

Weekend i Palma

Året runt är det mysigt att göra en kortresa till Palma, den ”lilla storstaden” med allt från katedral och konstmuseer till charmiga torg, shopping och tapasrestauranger. Boendetips:

 • Santa Clara Urban & Spa – charmigt och elegant litet hotell med kort promenadavstånd till La Seu-katedralen och Plaza Mayor
På Santa Clara Urban & Spa bor du mitt i Palma några kvarter från den mäktiga katedralen
På Santa Clara Urban & Spa bor du mitt i Palma några kvarter från den mäktiga katedralen

Så långt våra tips. Vill du nu fortsätta leta på egen hand är det bara att gå vidare till sidan med Alla våra resmål och hotell på Mallorca »