Inspiration
Handbagage – Experternas tips och bästa hacks

Handbagage – Experternas tips och bästa hacks

2017-02-17

Många tycker nog att det svåraste med att packa inför en resa är handbagaget. Vad som är bra att ha till hands beror förstås på typen av resa - en weekendresa med din partner eller långflygning med hela familjen? Här har vi samlat några av våra bästa tips och tricks.

Vi frågade några resenärer på väg till flygplatsen vad de hade i sitt handbagage. Maria (44) från Göteborg ska på en resa med en kompis:

”Mobilladdare, iPadladdare, datorladdare. Många sladdar är det!”

Många laddare av olika slag alltså. Det är inte längre bara våra egna batterier som behöver laddas på semestern. Innehållet är ungefär detsamma i de flesta av handbagagen vi får smygtitta i: Mobilladdare, dator/surfplatta, hörlurar, bok, pass, biljetter, solglasögon, tandborste och tandkräm, extra underkläder, öronproppar och våtservetter.

Kom ihåg att alltid packa värdesaker i handbagaget och inga vätskor över 100 ml. Här kan du läsa mer detaljerat om regler för både handbagage och incheckat bagage.

Packningstips från proffsen
Lär dig att packa som en globetrotter! Våra mest beresta kollegor har delat med sig av sina allra bästa packningshacks:

  • Ta med ett tomt örngott, det tar ingen plats men kan användas som en kudde om du stoppar i din tröja till exempel.
  • De tunna badmössorna man får på hotell är perfekta att sätta över smutsiga skor som ska dela väska med dina kläder.
  • Packa ett lätt ombyte och bikini/badbyxor i handbagaget. Det är inte kul att panikshoppa första dagen på resmålet, speciellt inte badkläder. Om du mot förmodan skulle bli av med det incheckade bagaget.

Vilken är bästa resväskan?
Vilken typ av väska som är bäst beror lite på hur du reser. Har du en bit att gå till flygbuss eller tunnelbana kan en rullväska vara ett dåligt alternativ, speciellt under vinterhalvåret med snö och grus. Om du däremot hoppar ur bilen eller taxin precis utanför terminalen är en väska med 360° hjul extremt lätt och smidigt. I TUIs egen shop finns olika typer av väskor och andra smarta reseprylar och gadgets. Den ergonomiska bagagevågen är en personlig favorit!