Handbagage - experternas tips och bästa hacks

2017-02-17
Emily G.
Många tycker nog att det svåraste med att packa inför en resa är handbagaget. Vad som är bra att ha till hands beror förstås på typen av resa - en weekendresa med din partner eller långflygning med hela familjen? Här har vi samlat några av våra bästa tips och tricks.

Vi frågade några resenärer på väg till flygplatsen vad de hade i sitt handbagage. Maria (44) från Göteborg ska på en resa med en kompis:

-Mobilladdare, iPadladdare, datorladdare. Många sladdar är det!

Många laddare av olika slag alltså. Det är inte längre bara våra egna batterier som behöver laddas på semestern. Innehållet är ungefär detsamma i de flesta av handbagagen vi får smygtitta i: Mobilladdare, dator/surfplatta, hörlurar, bok, pass, biljetter, solglasögon, tandborste och tandkräm, extra underkläder, öronproppar och våtservetter.

Kom ihåg att alltid packa värdesaker i handbagaget och inga vätskor över 100 ml. Här kan du läsa mer detaljerat om regler för både handbagage och incheckat bagage.

Packningstips från proffsen

Lär dig att packa som en globetrotter! Våra mest beresta kollegor har delat med sig av sina allra bästa packningshacks:

  • Ta med ett tomt örngott, det tar ingen plats men kan användas som en kudde om du stoppar i din tröja till exempel.
  • De tunna badmössorna man får på hotell är perfekta att sätta över smutsiga skor som ska dela väska med dina kläder.
  • Packa ett lätt ombyte och bikini/badbyxor i handbagaget. Det är inte kul att panikshoppa första dagen på resmålet, speciellt inte badkläder. Om du mot förmodan skulle bli av med det incheckade bagaget.

Vilken är bästa resväskan?

Vilken typ av väska som är bäst beror lite på hur du reser. Har du en bit att gå till flygbuss eller tunnelbana kan en rullväska vara ett dåligt alternativ, speciellt under vinterhalvåret med snö och grus. Om du däremot hoppar ur bilen eller taxin precis utanför terminalen är en väska med 360° hjul extremt lätt och smidigt. I TUIs egen shop finns olika typer av väskor och andra smarta reseprylar och gadgets. Den ergonomiska bagagevågen är en personlig favorit!

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

8 kvinnliga resenärer på 8:e mars - Internationella kvinnodagen 2019

Vad passar bättre än att på internationella kvinnodagen lyfta 8 kvinnor som har gjort ovanliga och svåra resor. Läs vidare om piloter, äventyrare, journalister och hovdamer!
Hanna P Hanna P 2019-03-08

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30