2019-08-06

En guide till Koh Lanta

Med sina härliga stränder, avslappnade stämning och magiska solnedgångar är det inte konstigt att Koh Lanta blivit mångas favoritö i Thailand. I denna guide får du ta del av våra bästa tips om Koh Lantas stränder, utflykter och hotell.

Koh Lanta är en av Thailands största öar och ligger i södra Thailand, närmare bestämt i Krabiprovinsen. Trots att Koh Lanta är ett populärt resmål råder en lugn atmosfär nästan vart du än går. Här finns inga högljudda barer som håller öppet hela natten, utan hit åker du för att koppla av. Läs vidare och dröm dig bort till denna underbara ö, där du kan njuta av tropiska frukter och varm sand mellan tårna varje dag.

Koh Lantas stränder – 5 tips

De finaste stränderna ligger på den västra sidan av ön. Här kommer ett urval på några riktiga favoriter!

Den mest populära - Long Beach anses av många vara en av de vackraste stränderna på Koh Lanta. Palmer och pinjeträd ger gott om naturlig skugga och det finns flera mysiga restauranger.

För barnfamiljen - vid huvudorten Saladan uppe i norr ligger den långgrunda stranden Klong Dao. Passar dig som är ute efter en livligare vistelse med mycket restauranger och butiker att välja på.

Rofyllt - längre söderut hittar vi den ljusa sandstranden Klong Nin. Här är tempot betydligt lugnare. Du hittar några restauranger längs med stranden och några på gatan bakom.

Avskilt – om du vill sola ostört är den lilla stranden Nui Beach på cirka 200 meter ett bra alternativ. Här får du en stor portion turkosblått vatten och finkornig vit sand. Lunch serveras i den lilla (och enda) strandbaren.

Idylliskt - nästan ända nere vid den södra spetsen ligger Mai Pai Beach. Vit sand och klart vatten ramas in av regnskogsklädda berg. Det finns några hotellrestauranger där du kan äta lunch.

Yoga, snorkling och dykning

Även om livet på Koh Lanta är stillsamt finns det gott om aktiviteter och utflykter för den som inte bara vill sola och bada. Här kommer fem tips!
  1. Yoga i tropisk miljö - Oasis Yoga i Klong Dao erbjuder klasser flera gånger om dagen. Bor du på Pimalai Resort & Spa kan du testa på yoga med magisk utsikt.

  2. Snorkling – vid Koh Rok snorklar du bland korallrev och mängder med fiskar i turkosblått vatten.

  3. Emerald Cave – simma igenom en 85 meter lång tunnel rakt under berget, för att sedan komma fram till en dold strand omgiven av lodräta klippor.

  4. Dykning – vid de två undervattensklipporna Hin Daeng och Hin Muang får du se korallklädda bergväggar, fiskar och massor med vackra undervattensväxter. Även Koh Haa är en populär dykplats där du får se livet under ytan i regnbågens alla färger.

  5. Koh Lanta Old Town - en fridfull liten by på östkusten med traditionella thailändska trähus, marknader och tempel. Perfekt om du är ute efter en dos kultur.

  Och om du vill äta riktigt gott bör du absolut besöka Seagul Kitchen nära Saladan. Restaurangens priser är bra och maten är helt fantastisk. Att testa deras Massaman Curry är ett måste!

Tre hotelltips

På Koh Lanta finns många fina hotell, fördelade längs med den västra kusten från norr till söder. Här har vi samlat tre hotell som är värda att nämnas lite extra.

Moonlight Exotic Bay Resort
Moonlight Exotic Bay Resort är ett väldigt mysigt hotell i lugna omgivningar. Väljer du en bungalow med begränsad havsutsikt bor du uppe på höjden med fantastisk utsikt över havet. På terrassen finns en dagbädd som du kan vila på efter stranden, samtidigt som du lyssnar på syrsorna och tittar på solnedgången.

Blue Star Chada Beach Resort & Spa
Blue Star Chada Beach Resort & Spa är många barnfamiljers favorit, tack vare läget vid den långgrunda stranden Klong Dao och närheten till Saladan. Här hittar du stora poolområden, barnpooler och självklart kommer Bamse på besök flera gånger i veckan.

Pimalai Resort & Spa
Pimalai Resort & Spa är Koh Lantas mest exklusiva hotell. Inbäddat i frodig grönska uppe på en höjd, med infinitypooler och magisk havsutsikt. Det är inte svårt att förstå varför hotellet fick namnet Pimalai, som betyder ”en liten bit av himlen” på thailändska. Hotellet ligger vid Ba Kan Tiang Beach, långt söderut på ön.

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12

7 tips till Da Nang

En resa till Da Nang bjuder på spännande aktiviteter för store och små. Hamnstaden har länge varit en dold pärla för resenärer till Vietnam. Staden är perfekt för den som vill kombinera sol och bad med spännande utflykter till Hue och Hoi An. Här nedan delar vi med oss av våra bästa resetips till Da Nang.
Towe A Towe A 2019-08-19