En dag i Bamseklubben

Följ med på en dag i Bamseklubben på TUI Blue For Families! Vår egen personal berättar hur de ser till att varje dag med TUI kan bli till ett oförglömligt semesterminne. För barnen kan vilken dag som helst på Bamseklubben bli semesterns bästa äventyr!

Linnea Bay jobbar med barnklubbarna på TUI Blue Atlantica Caldera Paradise och TUI Blue Atlantica Caldera Beach. Hon tar oss med på en dag i Bamseklubben för alla barn mellan 3-5 år. Kanske blir du förvånad med hur mycket hon och barnen hinner göra på två timmar.

Alla aktiviteter på barnklubbarna är framtagna av vårt TUI Child Care-team. Vi blandar stillasittande aktiviteter och rörliga aktiviteter för att få ett bra flow under passen. Självklart har vi alltid flera vattenpauser i varje två timmars-pass.

Varje sommar får vi nya spännande teman som är speciellt designade för att passa de olika åldersgrupperna.

Äventyr & magi på Bamseklubben

Vad som ska hända på Bamseklubben får barnen inte veta i förväg så varje dag kan överraska dem med allt från ett rymdäventyr, en djungelexpedition med spännande djur till en tur på Bamses flygande matta till olika länder.

Tillsammans med barnen tar vi reda på vilket äventyr det blir för dagen. För att göra det måste vi öppna Bamses magiska skåp. Ingen av de vuxna lyckas hitta nyckeln så det är ju tur att Bamseklubben får besök av en masa barn som kan hjälpa till att leta.

Vilket äventyr det än blir så kan vi garantera att det blir två timmar med olika pyssel, ansiktsmålning, lekar och skattjakt. Med hjälp av Bamses magiska klocka vet vi och barnen alltid när vi ska göra vad.

TUI Blue For Families Bellevues Bamseklubb i Kroatien.
Här är leken i full gång i Bamseklubben på TUI Blue Bellevue i Kroatien.

Att leta efter nyckeln och sedan öppna Bamses magiska skåp är något som får de flesta barn väldigt exalterade. Oftast är det då de glömmer bort att vara nervös och Bamseklubben blir bara en massa kul.

Det är överraskningsmomentet som Bamseklubben speciellt och magiskt. Det och det faktum att det är just Bamses klubb.

Dörrarna slås upp till Bamseklubben!

Vid tiotiden varje dag öppnas dörrarna till Bamseklubben och alla barn är mer än välkomna!
Och om det skulle kännas läskigt att gå in själv första gång får mamma eller pappa självklart följa med in en liten stund.

Vi börjar alltid med en liten välkomstaktivitet innan Bamseklubben kör igång ordentligt. Det kan till exempel vara att bygga med klossar eller leka med playdoh-lera.

När alla barnen är på plats är det dags att starta dagens första aktivitet. Vi börjar alltid med att först lära känna varandra med hjälp av en namnlek och Bamseklubbens Hej-sång.

Bamseklubbens regler

I början av varje pass går vi också igenom klubbens regler. För precis som Bamse så ska vi alltid:

  • Vara snälla
  • Lyssna på varandra
  • Dela med oss till andra

Dagens äventyr har djungeltema

Som sagt, innan vi kan öppna Bamses magiska skåp för att se vad det blir för äventyrstema för dagen måste barnen hjälpa oss att hitta nyckeln.

Just idag visar det sig att det blir ett djungeläventyr som väntar oss. Precis i tid ringer det i Bamseklockan och vi får veta att nu är det dags att pyssla ihop våra egna djungeldjurmasker.

Busiga gorillor & andra roliga djungeldjur

Ungefär kl 10.30 har vi pysslat klart med våra djungeldjurmasker och klockan säger att det dags för lek. Barnen får träffa en gorilla som bor långt inne i djungel, där sitter han och petar i sin nos. Medan vi sjunger en sång tillsammans i ring får alla turas om och känna på det äckliga gorillasnoret (slime). När sången är slut ropar vi alla ”Bläää!” och den som håller i ”snoret” får kasta in det i mitten.

Efter det går vi ut för att leka att vi är olika djungeldjur. Vi och barnen slingrar oss som ormar, är långa som giraffer eller stampar som elefanter. Om någon förälder eller vuxen vågar sig förbi ryter vi som lejon!

Bamseklubben på TUI Blue Nausicaa Beach på Cypern.
Kan det finnas lejon och giraffer på Cypern? Ja, i alla fall här på TUI Blue Nausicaa Beach!

Ansiktsmålning & djungelbowling

Tillbaka inne i Bamseklubben berättar klockan att nu är det dags att pyssla igen. Vi får färglägga fina djungelpapegojor och klistra på färgglada fjädrar. Om barnet vill kan de få en ansiktsmålning när de har pysslat färdigt så de kan se ut som ett riktigt djungeldjur.

Nu är klockan kvart över elva och då ringer klockan igen för att berätta att det är dags att spela djungelbowling – då är kloten kokosnötter och käglorna är palmträd. Efteråt säger klockan åt oss att gå ut igen där vi lekar svanskull. Alla barnen har fått en ”svans” som de måste skydda samtidigt som de försöker ta varandras svansar.

Bamseklubben på TUI Blue For Families Baia di Conte på Sardinien.
Koncentrationen är hög på TUI Blue Baia di Conte när det ska pysslas med papegojor.

Djungelcharader & Hejdå-sången

När klockan börjar närma sig tolv går vi in igen och samlar ihop barnens saker i Bamseväskorna. Det är dags att göra sig redo att säga hej då för idag. Vi samlas och berättar vad det roligast var på dagen och sedan lekar vi en sista lek – djungelcharader. Barnen får låtsas vara olika djungeldjur och alla för gissa vilket djur de är.

Vid tolvtiden är det dags för dig att hämta och signera ut ditt barn. Innan vi skiljs åt sjunger vi Bamseklubbens Hejdå-sång. Varje dag ser vi till att barnen har minst ett pyssel att ta med sig hem. Man kan även få fina Bamse diplom, Bamse armband och Bamse klistermärken.

Ungefär tre gånger i veckan kommer Bamse och hälsar på i Bamseklubben. Men ofta har han och Captain T fullt upp med att hitta på bus runtom hotellet eller gå på promenad vid poolen och ha Aquadisco.

Bamse och Captain T på TUI Blue Alcudia Pins, Mallorca.
Med ett sånt späckat dagsschema är det inta undra på att båda Bamse och Captain T unnar sig en liten paus ibland.