Drömresmål

2016-12-27
Astrid S
Nytt år, nya drömmar! Frågar man människor vad som står överst på deras "Om jag vann en miljon"-lista brukar svaret nästan alltid bli resor. Men trenderna har förändrats när det gäller vilka platser vi drömmer om – paradisstränderna får alltmer konkurrens av storstäder och äventyr.

Världens fem bästa resmål

enligt en internationell omröstning där en miljon av Tripadvisors användare deltog
  1. Kapstaden, Sydafrika

  2. Sydney, Australien

  3. Machu Picchu, Peru

  4. Paris, Frankrike

  5. Rio de Janeiro, Brasilien

Det finns många olika topplistor över våra drömresmål, gjorda med mer eller mindre vetenskapliga metoder. Ett par av dem hittar du här intill.

Kanske blir du förvånad över att tropiska öar som Maldiverna, Bali, och Tahiti lyser med sin frånvaro på listorna. I stället verkar det vara äventyr, natur och kultur vi tänder på numera. Plus då storstäder, särskilt sådana som Paris, Rio och New York, där vår fantasi redan fått hjälp på traven genom film, tv-serier och musik.

Det är väl helt enkelt så att vi har blivit mer resvana och hellre drömmer om att maxa upplevelserna än att relaxa i solstolen. Eller också handlar drömmen om att få göra allt på en gång – allt fler kombinerar sol & bad, storstad och trekking eller mountainbiking under en och samma resa.

Topp 5 resmål 2016

enligt tidningen Vagabond
  1. Filippinerna – Årets resmål

  2. Korsika, Frankrike – Årets sol & bad

  3. Hamburg, Tyskland – Årets weekend

  4. Nepal – Årets äventyr

  5. Queens, New York, USA – Årets storstad

Drömstrand på Kuredu Island Resort & Spa i Maldiverna – TUI
Så här kan en resedröm se ut...
Gatubild med café i Paris – TUI
... men den kan också se ut så här...
Utflykten White Water Rafting i Dominikanska republiken – TUI
... eller så här!

Liknande inlägg

Kort flygtid – sommarresor under tre timmar

Platsen i dina semesterdrömmar måste inte ligga på andra sidan jorden. Här guidar vi dig till fina resmål dit du flyger på tre timmar eller mindre. Både palmkantade stränder och pulserande storstäder. Underbart kan vara kort ibland.
Astrid S Astrid S 2019-04-22

5 hållbarhetscertifierade hotell att boka i sommar

En fråga som blir allt viktigare bland resenärerna är hållbarhetscertifierade hotell. 95 procent av TUIs kunder tycker att hållbarhet är viktigt på resan och cirka var femte skulle inte kunna tänka sig att bo på ett hotell utan hållbarhetscertifiering. Det visar en nyligen avslutad kundundersökning. Här listar vi våra fem populäraste sommarhotell med hållbarhetscerifiering. För avresor efter 1 maj klimatkompenseras även hotellvistelsen.
Towe A Towe A 2019-04-17

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Idag har den sista säsongen av Game of Thrones premiär. Hur många gånger under seriens gång har vi inte hört huset Starks valspråk "Winter is coming" till att nu vara mitt uppe i den kalla vintern. Får du inte nog av intriger, hämnd och drakar? I så fall är Dubrovnik ett perfekt resmål för dig. Vi har satt ihop en Game of thrones-guide i Dubrovnik! Kanske blir tomheten efter serien lite lättare att hantera då.
Hanna P Hanna P 2019-04-15

5 billiga weekendstäder i Europa

Visst är det lite härligare att resa bort när man vet att man inte behöver snåla under sin semester? Många städer i Europa blir lätt väldigt dyra om kronan är svag men här kommer 5 tips på städer där du fortfarande får mycket för pengarna.
Towe A Towe A 2019-04-09