Drömresmål

2016-12-27
Astrid S
Nytt år, nya drömmar! Frågar man människor vad som står överst på deras "Om jag vann en miljon"-lista brukar svaret nästan alltid bli resor. Men trenderna har förändrats när det gäller vilka platser vi drömmer om – paradisstränderna får alltmer konkurrens av storstäder och äventyr.

Världens fem bästa resmål

enligt en internationell omröstning där en miljon av Tripadvisors användare deltog
  1. Kapstaden, Sydafrika

  2. Sydney, Australien

  3. Machu Picchu, Peru

  4. Paris, Frankrike

  5. Rio de Janeiro, Brasilien

Det finns många olika topplistor över våra drömresmål, gjorda med mer eller mindre vetenskapliga metoder. Ett par av dem hittar du här intill.

Kanske blir du förvånad över att tropiska öar som Maldiverna, Bali, och Tahiti lyser med sin frånvaro på listorna. I stället verkar det vara äventyr, natur och kultur vi tänder på numera. Plus då storstäder, särskilt sådana som Paris, Rio och New York, där vår fantasi redan fått hjälp på traven genom film, tv-serier och musik.

Det är väl helt enkelt så att vi har blivit mer resvana och hellre drömmer om att maxa upplevelserna än att relaxa i solstolen. Eller också handlar drömmen om att få göra allt på en gång – allt fler kombinerar sol & bad, storstad och trekking eller mountainbiking under en och samma resa.

Topp 5 resmål 2016

enligt tidningen Vagabond
  1. Filippinerna – Årets resmål

  2. Korsika, Frankrike – Årets sol & bad

  3. Hamburg, Tyskland – Årets weekend

  4. Nepal – Årets äventyr

  5. Queens, New York, USA – Årets storstad

Drömstrand på Kuredu Island Resort & Spa i Maldiverna – TUI
Så här kan en resedröm se ut...
Gatubild med café i Paris – TUI
... men den kan också se ut så här...
Utflykten White Water Rafting i Dominikanska republiken – TUI
... eller så här!

Liknande inlägg

Kombinationsresa i Thailand – för en maxad semester

Drömmer du om små thailändska paradisöar med vita stränder och konstant hängmatteläge? Eller är det färgstarka marknader, brett utbud av restauranger, barer och lyxhotell du längtar efter? Känns det omöjligt att välja? Lugn, du behöver inte. Du kan få både avkopplande strandhäng, thailändskt vardagslunk och pulserande cityliv på en och samma resa.
Lina B Lina B 2019-06-27

Hållbarhet och lyx på Blue Star Euphoria

Blue Star Euphoria Resort är ett nytt 5-stjärnigt hotell i den pittoreska fiskebyn Kolimbari. Det ligger på ett 60 000 kvm stort strandområde, omgivet av vacker natur och kristallklart vatten. Euphoria Resort ligger inte bara nära Chania (23 km), det är också en perfekt utgångspunkt för alla stränderna som du bara måste besöka på Kreta; så som vackra Falassarna och Elafonissi samt den fantastiska lagunen Balos. Här kan du läsa en intervju med Marietta Mathioulaki, ägare av Blue Star Euphoria.
Towe A Towe A 2019-06-26

Boutiquehotell i Thailand – från budget till lyx

Är du en hotellnörd som vill ha känslan av att vara gäst i ett personligt inrett hem på semestern? Kolla isåfall på våra boutiquehotell, små intima hotell med stort fokus på design och personlig atmosfär. Hotell där du börjar instagramma innan du packat upp resväskan. Här hittar du några av våra favoriter bland boutiquehotellen i Thailand.
Eva S Eva S 2019-06-23

Palats i Istanbul - 6 tips

I flera hundra år levde de ottomanska höjdarna i lyx få kan drömma om, sida vid sida med kammartjänare, präster och älskarinnor. När du promenerar i de färgglada flyglarna med intrikata och utsmyckade ornament får du en inblick i hur de levde och verkade. Här är en guide till Istanbuls bästa palats!
Carl J Carl J 2019-06-20