Drömresmål

2016-12-27
Astrid S
Nytt år, nya drömmar! Frågar man människor vad som står överst på deras "Om jag vann en miljon"-lista brukar svaret nästan alltid bli resor. Men trenderna har förändrats när det gäller vilka platser vi drömmer om – paradisstränderna får alltmer konkurrens av storstäder och äventyr.

Världens fem bästa resmål

enligt en internationell omröstning där en miljon av Tripadvisors användare deltog
  1. Kapstaden, Sydafrika

  2. Sydney, Australien

  3. Machu Picchu, Peru

  4. Paris, Frankrike

  5. Rio de Janeiro, Brasilien

Det finns många olika topplistor över våra drömresmål, gjorda med mer eller mindre vetenskapliga metoder. Ett par av dem hittar du här intill.

Kanske blir du förvånad över att tropiska öar som Maldiverna, Bali, och Tahiti lyser med sin frånvaro på listorna. I stället verkar det vara äventyr, natur och kultur vi tänder på numera. Plus då storstäder, särskilt sådana som Paris, Rio och New York, där vår fantasi redan fått hjälp på traven genom film, tv-serier och musik.

Det är väl helt enkelt så att vi har blivit mer resvana och hellre drömmer om att maxa upplevelserna än att relaxa i solstolen. Eller också handlar drömmen om att få göra allt på en gång – allt fler kombinerar sol & bad, storstad och trekking eller mountainbiking under en och samma resa.

Topp 5 resmål 2016

enligt tidningen Vagabond
  1. Filippinerna – Årets resmål

  2. Korsika, Frankrike – Årets sol & bad

  3. Hamburg, Tyskland – Årets weekend

  4. Nepal – Årets äventyr

  5. Queens, New York, USA – Årets storstad

Drömstrand på Kuredu Island Resort & Spa i Maldiverna – TUI
Så här kan en resedröm se ut...
Gatubild med café i Paris – TUI
... men den kan också se ut så här...
Utflykten White Water Rafting i Dominikanska republiken – TUI
... eller så här!

Liknande inlägg

Durres riviera – solsemester med en twist

Ofta känner du att det kunde vara var som helst vid Medelhavet. Till exempel när du sträcker ut dig på solsängen, beställer ett glas bubbel i strandbaren eller plaskar runt med trampbåt. Samtidigt bjuder Durres riviera på unika upplevelser av mat, kultur och stadsliv. Läs vidare om du vill ha det bästa av två världar.
Astrid S Astrid S 2019-08-24

5 bästa destinationer för cykling

Här är några av de allra bästa destinationerna i Europa för dig som ville cykla. Följ med längs de vita vägarna i Italien, de franko-germanska Alsace och de utmanande bergen på Mallorca. Läs vidare för tips på hur du får en cykelsemester med fantastiska landskap, mysiga byar och badplatser.
Hanna P Hanna P 2019-08-14

Förläng Pride med en resa

I Stockholm går Prideparaden av stapeln den tredje augusti 2019. Men varför nöja sig med Stockholm? Här berättar vi hur du förlänger Pride med en resa och hur du kan "tjuvstarta" Pride 2020.
Towe A Towe A 2019-07-12

Citronhajar på Kap Verde

De böjda tänderna och det vassa luktsinnet gör citronhajen till en av havets mest effektiva köttätare. Den här solojägaren har fått namnet från sin gula färg. Medan deras syn sviktar så hittar de byten genom ampuller som registrerar elektriska fält. Människans syn är som bekant ganska bra i dagsljus, åtminstone så pass bra att du enkelt kan få syn på flera av dessa fantastiska varelser runt Kap Verdes kristallklara vatten.
Carl J Carl J 2019-07-11