2018-03-21

Därför väljer allt fler Gran Canaria på sommaren

Det är sommar året om på Gran Canaria, sägs det. Och även om statusen som ständig vinterfavorit inte kommer att rubbas är det allt fler som väljer att åka till Gran Canaria under sommarhalvåret. Men vad är det då som lockar svenskarna till Gran Canaria, istället för mer klassiska sommardestinationer?

Gran Canaria

Det finns så klart många skäl, och flera av dem hänger ihop med varandra. För att förenkla det hela lite kan vi dela upp dem i fyra – klimatet, tempot, en mer genuint spansk atmosfär och bättre priser.

Behaglig sommarvärme på Kanarieöarna

Du som tycker att det kan bli lite för mycket av det goda runt Medelhavet, med uppemot 40 grader när det är som varmast, kommer nog att hitta en ny sommarfavorit i Gran Canaria. I värmeguiden ligger Gran Canaria stabilt i ”Lagom är bäst”-segmentet under sommarmånaderna. Som en riktigt fin svensk högsommardag alltså, med ungefär 26 grader i luften och 21 i vattnet i snitt. Luften är behagligt torr och svalkande vindar från Atlanten gör att värmen inte blir alltför intensiv. Det har också gjort ön till ett populärt resmål för spanjorer som vill fly det ibland lite väl varma fastlandet.

Lugnare tempo på Gran Canaria under sommaren

På sommaren är det semestrande spanjorer och inte charterturister som är i majoritet på Gran Canaria, vilket innebär en lite lugnare atmosfär än under vintermånaderna. Speciellt på sol och bad-destinationerna på den södra delen av ön. Den lilla storstaden Las Palmas har dock sin egen puls – där hittar du ett färgstarkt stadsliv med shopping, uteliv och aktiviteter, oavsett säsong.

Las Palmas på Gran Canaria på sommaren

Sommarfester och lokal kultur

De flesta som varit på ”Grankan” i februari och mars har nog lagt märke till den stora karnevalen som sveper över ön. Men det är faktiskt på sommarhalvåret som ön har sin stora Fiesta-säsong med massor av festivaler och firanden – ofta med fokus på lokal kultur och traditioner. Som Fiestas del Carmen i juli, då öns fiskare hedrar sitt skyddshelgon med hundratals båtar och skepp i alla storlekar som färdas i procession mellan hamnarna.

Bättre priser till Kanarieöarna på sommaren

Som alltid är det lite billigare att åka utanför högsäsong, när det inte är lika stor efterfrågan på resor. Då är det också lättare att hitta precis det hotellrum du vill ha. Med flera charteravgångar i veckan – och paketresor med reguljärflyg därtill – är det lättare än någonsin att hitta en resa till Gran Canaria som passar dig.

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Blue Star 2.0 – njut, upplev & bidra

Från april 2020 står namnet Blue Star för något nytt och ännu bättre. Vi utvecklar dessa 50 favorithotell för att du ska kunna njuta av semesterdagarna på ett sätt som minskar belastningen för miljö, klimat och lokalsamhället.
Astrid S Astrid S 2019-12-11

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12