Canyoning – adrenalinstinn vandring i bergiga vattendrag

2017-01-12
Jonas S
Vissa orter, öar och resmål är starkt förknippade med olika idrotter och träningsformer. Som kitesurfing och vindsurfing i [Dominikanska republiken](/resa/dominikanska-republiken/), vågsurfing i Costa Rica, golf i [Algarve](/resa/portugal/algarve/) och levadavandringar på Madeira (vandringar längs öns bevattningskanaler). På just Madeira kan du även testa på något som få av dina vänner gjort tidigare – Canyoning.

Att ta med sig sina goda träningsvanor på semestern är vanligt idag. Att det finns gym på hotellet är avgörande för många. Eller så sticker man ut på morgonen och tar en joggingrunda. Men att prova på något helt nytt gällande träning är kanske inte lika vanligt. Canyoning är adrenalinstinna vandringar i bergiga vattendrag som du kan testa på flera platser, exempelvis utanför Funchal.

Det hela går ut att du ska ta dig ner för berget och övervinna naturliga hinder på vägen, något av motsatsen till en lätt levadavandring. Här är det snarare så att den svåraste vägen är den rätta. Allt utfört med ledare och med säkerhet i första hand.

På vägen nedför berget övervinns de naturliga hinder som skapats av vatten och vind genom århundradena. Du kommer att klättra, hoppa, glida och rappellera (att ta sig ner med rep) nedför fallhöjder och små vattenfall. Canyoning garanterar adrenalin och starka känslor. Har du en vattentålig kamera som kan fånga ögonblicken – ta med dig den.

Hitta din nästa resa till Madeira »

Liknande inlägg

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Aktiviteter på Cypern - 7 tips för alla åldrar

Cypern har något för alla. Mjuka sandstränder, kristallklart vatten, höga berg, härlig vandring, god mat, fantastiska hotell, vingårdar och pittoreska byar och städer. Här kommer tips till Cypern för att få se och uppleva mer av denna fantastiska ö.
Towe A Towe A 2019-05-07

Hitta formen på familjeresan med Bodybalance

Bodybalance är den perfekta blandningen av yoga, tai chi och pilates på en och samma gång. Musiken styr träningens rytm, där olika låtar leder till annorlunda rörelseflöden och en annan intensitet. Upplev känslan av lågintensiv träning på stranden intill soluppgången och vågskvalpet - allt för att utveckla din styrka och flexibilitet, men framförallt för får dig att må bra och ha kul på resan!
Carl J Carl J 2019-05-02

Vilka moln ser du från flygplansfönstret?

Om du någonsin kikat ut genom flygplansfönstret och fascinerats av molnlandskapet som sveper förbi utanför är det här artikeln för dig. En liten guide till molnskådning som lär dig känna igen allt från cumulus till makrillmoln.
Hanna P Hanna P 2019-04-29