Canyoning – adrenalinstinn vandring i bergiga vattendrag

Vissa orter, öar och resmål är starkt förknippade med olika idrotter och träningsformer. Som kitesurfing och vindsurfing i Dominikanska republiken, vågsurfing i Costa Rica, golf i Algarve och levadavandringar på Madeira (vandringar längs öns bevattningskanaler). På just Madeira kan du även testa på något som få av dina vänner gjort tidigare – Canyoning.

Att ta med sig sina goda träningsvanor på semestern är vanligt idag. Att det finns gym på hotellet är avgörande för många. Eller så sticker man ut på morgonen och tar en joggingrunda. Men att prova på något helt nytt gällande träning är kanske inte lika vanligt. Canyoning är adrenalinstinna vandringar i bergiga vattendrag som du kan testa på flera platser, exempelvis utanför Funchal.

Det hela går ut att du ska ta dig ner för berget och övervinna naturliga hinder på vägen, något av motsatsen till en lätt levadavandring. Här är det snarare så att den svåraste vägen är den rätta. Allt utfört med ledare och med säkerhet i första hand.

På vägen nedför berget övervinns de naturliga hinder som skapats av vatten och vind genom århundradena. Du kommer att klättra, hoppa, glida och rappellera (att ta sig ner med rep) nedför fallhöjder och små vattenfall. Canyoning garanterar adrenalin och starka känslor. Har du en vattentålig kamera som kan fånga ögonblicken – ta med dig den.

Hitta din nästa resa till Madeira »