Att resa med barn till Sardinien

Sardinien brukar kallas för Europas Maldiverna. Stränderna är kritvita, vattnet är turkost och dessutom väldigt klart. Här finns något för alla och Sardinien är utmärkt om du reser med barn. Långgrunda stränder, fina familjehotell och mycket att utforska.

Sardinien är, efter Sicilien, Medelhavets största ö och förutom paradisstränder lockar ön med magisk natur och charmiga byar. Ön doftar Medelhav, lavendel och ljuvlig italiensk mat. För att få ut mest av ön rekommenderas att hyra bil och hitta ditt Sardinien. Nära Alghero ligger Le Bombarde Beach med fin vit sand och ett härligt utflyktsmål. Här kan du hyra solstol och parasoll för hela dagen och njuta av kristallklart vatten. Stränderna kring Costa Smeralda och Boudini är också helt ljuvliga och klassas som några av Europas vackraste.

Familjevänliga hotell på Sardinien

TUI Blue Baia de Conte

I Porto Conte, 16 km från Alghero, intill den långgrunda sandstranden ligger TUI Blue Baia de Conte. Här får hela familjen en härlig semester, det finns flera pooler för den badsugna, gym för den som vill träna och spa för den som vill ha avkoppling på riktigt samt barnklubb för alla åldrar. Stranden har vit härlig sand och här finns solstolar och trampbåtar att låna.

Du ska med fördel lägga till All Inclusive till din vistelse då maten håller hög kvalité och buffén är varierande. Boka in ett besök i Tavernan under din vistelse för att få smaka mer på det lokala köket.

Missa inte att ta bussen till Alghero och promenera i den mysiga gamla stadsdelen. 50 minuter från Alghero ligger magiska stranden La Pelosa som är känd från James Bond filmen Älskade spion. Du kan också ta båten från St Theresa och besöka Korsika för en dag elelr två.

Oasis

Hotellet Oasis utanför Alghero är ett riktigt familjefynd. Inbäddat i grönska ligger detta hotell med gratisbussar in till Alghero varje dag. Hotellet har två stora pooler och du kan bo i lägenhet medplats för upp till 6 personer vilket gör det till ett toppenhotell för stora familjer.

Du kan ta en kort promenad till den ljusa Maria Pia-stranden. Mellan hotellet och stranden ligger en grönskande pinjeskog som är populär för picknick.