Att resa med barn till Sardinien

2019-05-03
Towe A
Sardinien brukar kallas för Europas Maldiverna. Stränderna är kritvita, vattnet är turkost och dessutom väldigt klart. Här finns något för alla och Sardinien är utmärkt om du reser med barn. Långgrunda stränder, fina familjehotell och mycket att utforska.

Sardinien är, efter Sicilien, Medelhavets största ö och förutom paradisstränder lockar ön med magisk natur och charmiga byar. Ön doftar Medelhav, lavendel och ljuvlig italiensk mat. För att få ut mest av ön rekommenderas att hyra bil och hitta ditt Sardinien. Nära Alghero ligger Le Bombarde Beach med fin vit sand och ett härligt utflyktsmål. Här kan du hyra solstol och parasoll för hela dagen och njuta av kristallklart vatten. Stränderna kring Costa Smeralda och Boudini är också helt ljuvliga och klassas som några av Europas vackraste.

Familjevänliga hotell på Sardinien

TUI Family Life Baia de Conte

I Porto Conte, 16 km från Alghero, intill den långgrunda sandstranden ligger TUI Family Life Baia de Conte. Här får hela familjen en härlig semester, det finns flera pooler för den badsugna, gym för den som vill träna och spa för den som vill ha avkoppling på riktigt samt barnklubb för alla åldrar. Stranden har vit härlig sand och här finns solstolar och trampbåtar att låna.

Du ska med fördel lägga till All Inclusive till din vistelse då maten håller hög kvalité och buffén är varierande. Boka in ett besök i Tavernan under din vistelse för att få smaka mer på det lokala köket.

Missa inte att ta bussen till Alghero och promenera i den mysiga gamla stadsdelen. 50 minuter från Alghero ligger magiska stranden La Pelosa som är känd från James Bond filmen Älskade spion. Du kan också ta båten från St Theresa och besöka Korsika för en dag elelr två.

TUI Family Life Janna e Sole

På nordöstra Sardinien, utanför Boudini, ligger TUI Family Life Janna e Sole där All Inclusve ingår i priset med helt oslagbar mat. Hotellet har stora ytor, två pooler och ligger endast en kort promenad från den fina sandstranden. Här finns många solstolar och parasoller så det blir aldrig trångt kring poolerna. För dig som vill ha tyst och stilla finns en relaxpool enbart för vuxna.

Hotellet har spa, barnklubb för alla åldrar, gym, tennisbanor, instruktörsledda pass och transfertiden är endast 30 minuter från flygplatsen.

Till den pittoreska byn Porto Ottioulo går det en bra gångväg och här hittar du en hamn, caféer, restauranger och en lokal marknad.

Känner du för en mer aktiv semester rekommenderas att vandra i bergen nära San Teodora.

Oasis

Hotellet Oasis utanför Alghero är ett riktigt familjefynd. Inbäddat i grönska ligger detta hotell med gratisbussar in till Alghero varje dag. Hotellet har två stora pooler och du kan bo i lägenhet medplats för upp till 6 personer vilket gör det till ett toppenhotell för stora familjer.

Du kan ta en kort promenad till den ljusa Maria Pia-stranden. Mellan hotellet och stranden ligger en grönskande pinjeskog som är populär för picknick.

Liknande inlägg

Billig charter – här är perioderna du ska resa

Tillgång och efterfrågan styr priset på det mesta – även charterresor. När färre vill bege sig ut i världen är det lätt att göra kap. Här har vi samlat några enkla tumregler för vilka perioder som är de bästa jaktmarkerna för prismedvetna.
Astrid S Astrid S 2019-08-16

TUI hjälper gatuhundar och -katter

Som djurälskare vill man gärna hjälpa alla gatuhundar och -katter som man ser på semestern. Att ta hand om de djuren som lever i närheten av hotellen och i orterna är också viktigt för TUI. Därför har vi lanserat TUI Stray Animal Award som uppmärksammar alla våra hotell som gör det lilla extra för våra fyrfotade vänner.
Hanna P Hanna P 2019-07-22

Hotell på Mallorca där All Inclusive ingår

Att leta restaurang på tom mage är aldrig kul. Att gå från det ena stället till det andra och känna att det inte finns något för alla i familjen. Energin tryter och humöret dippar. Välj istället ett hotell där All Inclusive ingår i priset och gå till dukat bord frukost, lunch och middag.
Towe A Towe A 2019-06-10

Hotell i Grekland – med din egen pool

Drömmer du om en Greklandssemester där du har en alldeles egen pool i anslutning till rummet? Här har vi samlat ihop sju tips på hotell där du kan boka rum med privat pool! Välj bland öar som Kreta, Rhodos, Samos, Korfu, Kos och Zakynthos.
Marie L Marie L 2019-05-13