9 smarta reseappar du behöver på semestern!

2017-06-07
Emily G.
Smarta resenärer använder smarta reseappar. Här listas de topp 9 reseappar du behöver för en fulländad semester enligt TUI.

  1. Packpoint Med några enkla klick fyller du i vart du ska resa, hur länge och om du tex planerar att gymma eller reser med en bebis – et voilà, en personlig packningslista genereras. Appen tar till och med väderprognosen i beaktning. Smart va?!

  2. Maps.me Detaljerade och sökbara kartor som täcker över 300 länder och öar. De är dessutom nedladdningsbara så att du kan använda dem i mobilen eller surfplattan även utan uppkoppling.

  3. Bravolol Lyssna på, eller spela upp, de flesta fraser du behöver på resan. Du köper antingen ett språk i taget eller ett färdigt paket, till exempel Euro-paketet med spanska, tyska, franska och italienska.

  4. Moovit Att upptäcka resmålet med lokala transportmedel är helt plötsligt så mycket lättare! När går lokalbussen till byn Teror på Gran Canaria eller till shoppingcentret Porto Pi på Mallis? Ta tunnelbana eller skytrain till Chatuchak-marknaden i Bangkok? Spårvagn eller spårbuss till Fisherman's Wharf i San Francisco? Moovit har koll på allt!

  5. Vaccinkortet Appen som hjälper dig hålla reda på vilka vaccinationer du har, eller bör ta. Den påminner dig till och med när det är dags att fylla på en vaccination och hjälper dig hålla reda på alla familjemedlemmar. Vaccinering har aldrig vart så kul!

  6. Tinder Vi menar inte att en semesterflört är ett måste. (Eller?). Men i Social-läget så är detta ett utmärkt sätt att träffa lokalbor eller andra turister på plats. Det kan vara starten på ditt livs roligaste utekväll eller nya vänskaper för livet över hela världen.

  7. XE Currency Smidig valutaomvandlare som gör att du slipper stressa med huvudräkning vid kassan eller på marknaden. Går att använda offline, eftersom den lagrar de senaste valutakurserna.

  8. Pokemon Go Vi vet att detta är så 2015 och att hysterin är helt passé. Men att jaga Pokemons är ett roligt och annorlunda sätt att upptäcka oväntade platser på. Du kommer definitivt att hitta ställen där inga andra turister är.

  9. Lonely Planet Få tillgång till de klassiska guideböckerna, för hundratals städer, i din mobil. Eller rättare sagt ungefär en tredjedel av det som täcks i guideböckerna för i appen har man nämligen fokuserat på de senaste tipsen och nyaste informationen. Det är alltså inte lika mycket historia och bakgrundsinformation som i böckerna. Istället kan du få tips på saker att se och göra baserat på din gps-position och vi gillar särskilt mycket möjligheten att bokmärka tips och platser.

Pssst! Du vet väll att TUI har två alldeles egna appar....

För att inte verka alltför kaxiga tar vi inte med dem på listan men smarta researrangörer har så klart också smarta appar för sina smarta resenärer.

TUI Sverige appen låter dig drömma, söka, inspireras och boka resor, utflykter och tillval. Och räkna dagar, timmar och minuter till take-off!

Bamse Club är appen för alla unga globetrotters. Här kan barnen träffa Bamse när de vill. Perfekt som underhållning på flyget eller när de inte kan sluta tjata om Bamse tre veckor efter att ni kommit hem.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

8 kvinnliga resenärer på 8:e mars - Internationella kvinnodagen 2019

Vad passar bättre än att på internationella kvinnodagen lyfta 8 kvinnor som har gjort ovanliga och svåra resor. Läs vidare om piloter, äventyrare, journalister och hovdamer!
Hanna P Hanna P 2019-03-08

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30