7 pranks för semestern på första april 2018

Hallå alla pranksters! Och låt oss vara ärliga; Hej alla föräldrar som tycker att ni är både tokroliga och störtsköna hur mycket barnen än himlar med ögonen! Här har ni tips på resvänliga practical jokes för att se till att första april blir minst lika fyllt av upptåg varhelst ni råkar befinna er i världen.

Hata dem, älska dem – bus, pranks och skämt blir vi inte av med i första taget. En äkta rackarunge och busförälder tar dessutom inte semester från upptågen bara för att det är just semester. Första april är alla marodörers nationaldag men det kan vara svårt att få till riktigt avancerade trick och bus när man inte har ett stort förråd till hands.

1. Gladpack, socker & salt - allt ett prank behöver

Gladpack har länge varit en viktig del i pranksterns verktygslåda. Dessutom är gladpack både lätt att få med i väska och bor du i lägenhet med självhushåll är det perfekt att ha med för att paketera halva vattenmelonen.

Men det bästa med gladpack är att du kan göra det ultimata aprilskämtet på semestern. Har ni boende med egen pool eller swim up kan du med lite vilja och precision se till att någon olyckligt lottad familjemedlem får en överraskning när de ska göra det första härliga semesterdoppet.

En annan klassiker är givetvis att byta ut sockret mot salt och vice versa i ströarna. Perfekt för er som bokat semesterlägenhet lagom till första april. Det är ett bus som är enkelt att fixa, kostar ingenting men minen på den som får ett sockrat frukostägg är obetalbart.

TUI - Club Hotel Riu Gran Canaria - swim up
Skönt med swim up på ClubHotel Riu Gran Canaria... eller en potentiell fälla?

2. Aprilskämt i hotellkorridoren

Om du åker på semester första april och har hela klanen med dig kan du ha tur och bli grannar med hotellrummen mittemot varandra. Perfekt för ett mycket enkelt upptåg. Knyt ett snöre mellan dörrarna och knacka på samtidigt, har du tur öppnas dörrarna också samtidigt.

Utrustning som krävs: Stark tråd, förmåga att knyta en bra knut samt en partner in crime för att synka buset.

3. Tejp på vattenkranen

Tejp är bra till mycket. Akutfixa en sko, laga semesterdagboken eller driva någon till vansinne. Det här buset funkar lika bra hemma som på hotellrummet, det är lika enkelt som det är diaboliskt.

Tejpa diskret över halva mynningen på vattenkranen och vänta på att offret ska försöka tvätta händerna. På soliga Mallorca eller varma Cypern blir ingen lika sur för att man blivit dyngsur.

4. Post-it – en modern klassiker på första april

Kom ihåg, inget bus ska utföras om du inte är beredd att städa upp (även busungar måste ha en hederskodex – gammal djungelordspråk). Men ett semesteralternativ är att täcka hela hotellsängen med post-its istället för bilen.

TIU - hotellfrukost
Lyxig hotellfrukost på rummet kan vara den perfekta täckmanteln för ett klassiskt prank.

5. Den "smarta" teven

Detta bus kräver lite förberedelse samt ett offer som inte ifrågasätter ”smarta tekniska lösningar”. Skriv ut en prydlig lapp som ser lite officiell ut med texten som instruerar att tv på hotellrummet är röstaktiverad (glöm inte att gömma fjärrkontrollen). Förhoppningsvis får du minst ett par minuter av att offret frustrerat skriker ”On! På! Men starta då för i- ” innan de inser att det är första april.

6. Bomull i skorna

Ett par bomullsrondeller i necessären kan vara användbart till mer än bara sminkbortagning. Lägg ett par av dem i offrets skor och när de sedan blir förvånade att favoritskorna inte passar längre, säg bara att det inte är ovanligt att fötterna växer ett par centimeter på flygresor söderut.

7. Wasabi & pepparrot på tub – gott till lax och…

… vissa tuber med wasabi eller peppar är perfekta att att maskera som resetandkrämstuber. Dock bör ditt offer vara tålig för oväntade smaker.

TUI solstol på stranden
Det viktigaste att komma ihåg om du känner dig skämtsam i solstolen – den som ger sig in i leken får leken tåla…