7 aktiviteter du inte trodde fanns på kryssningen

Moderna kryssningsfartyg beskrivs ofta som ”flytande resort”. Det låter kanske överdrivet, men faktum är att uttrycket snarare inte räcker till längre. Speciellt inte om du tittar på allt som finns att göra ombord. Här listar vi sju häftiga aktiviteter och upplevelser du antagligen inte förväntat dig att få uppleva ombord på en kryssning.

Upplev viktlöshet i fritt fall-simulator

Royal Caribbeans fartyg i Quantum-klassen finns många häftiga upplevelser. En av dem är världens första fritt fall-, eller skydiving-simulator till sjöss. Byt om till flygdräkt och skyddsutrustning och följ med ett riktigt proffs in i den sju meter höga vindtunneln i glas för att testa på hur det känns att flyga fritt. Har du tur bjuder instruktören på en uppvisning efteråt, med volter och mer avancerade manövrar i luften.

Go-kart på kryssningsfartyget

På nylanserade Norwegian Bliss finns världens största racingbana till sjöss. Den är byggd i två nivåer i aktern på skeppet och har plats för tio eldrivna go-kart-bilar. Maxhastigheten är upp till 65 km/h och bilarna har fyra hastighetsinställningar för nybörjare, medel och avancerade förare med en extra ”turbo boost” per varv för att möjliggöra omkörningar.

Vem blir kryssningens racingess? Du har åtta varv på dig att fila på din tid.

Beställ en drink av en robot-bartender

Du behöver inte ha sett många sci-fi-filmer för att känna igen konceptet. Någon gång i framtiden kommer alla möjliga yrken att skötas av mer eller mindre människoliknande robotar. Eller? På Royal Caribbeans Symphony of the Seas finns till exempel Bionic Bar där två robotar (eller robotarmar egentligen) blandar drinkar som du beställer på en pekplatta. Kul, häftigt och gott! Men kanske inte så människolikt… än.

4D-biografer till sjöss

Det är imponerade nog att många kryssningsfartyg erbjuder 3D-biografer ombord. Vissa tar det dock ett steg längre med ytterligare ett D. På vissa av MSC Cruises och Costa Cruises fartyg kan du uppleva 4D-filmer där alla dina sinnen kopplas på. Sätena rör på sig och du kan få känna doften av djungeln du är på väg genom eller saltstänket från vågorna som slår. Som tur är har sätena bälte, så du behöver inte oroa dig för att helt kastas in i äventyret på skärmen.

Åk linbana över ett kryssningsfartyg

Flera fartyg erbjuder hugade passagerare att åka linbana, eller zipline som det också kallas, över däck. Men inga gör det nog lika spektakulärt som på MSC Seaside och MSC Seaview, där du kan glida så mycket som 130 meter över däck i vad som sägs vara världens längsta linbana till sjöss.

Vågsurfing med Flowrider

Det är alltid fina vågor på Royal Caribbeans Quantum-, Oasis- och Freedom-klassade fartyg. Surfsimulatorn FlowRider skapar vågor på en stötdämpande plattform så att du på ett säkert sätt kan prova på att surfa både liggande och stående.

Bodysurfing på Oasis of the Seas, kanske någonstans mellan Palma och Marseille.

Laser tag som kryssningsaktivitet

Du befinner dig på en övergiven rymdstation där du måste kämpa för världens överlevnad… Även om konceptet känns välbekant, så är sammanhanget desto häftigare. På Norwegian Bliss kan du nämligen boka in kryssningsaktiviteten Laser Tag och tävla i lag om vilka som är bäst lämpade att överleva i en post-apokalyptisk krigszon. Allra häftigast blir det på kvällen under den karibiska stjärnhimlen.

Blir du sugen på att prova på någon av alla häftiga aktiviteter och upplevelser som finns på en kryssning? Ta en titt på TUIs kryssningar och hitta den som passar dig bäst.