5 instagramvänliga platser på Kreta

2019-05-02
Towe A
Många undersökningar kring resande visar att vi hittar mer och mer inspiration via instagram, vi vill åka och ta den där bilden vi sett i vårt flöd och vi vill visa våra vänner dessa vackra foton. Många reser enbart för att ta den där selfien vid Eiffeltornet, sitta på en speciell palm med tårna i ett turkost hav och stå på en surfbräda i solnedgången. Här tipsar vi om 5 instagrambilder du inte får missa att ta om du besöker Kreta.

1. Strosa i en gränd i Chania

Chania är som gjort för instagram. Trånga gränder där bougainvillean klättrar längs med väggarna, fina färger och du kan lätt hitta din privata gränd för ett fotosession. Se till att få med de gulliga fönsterluckorna och de pyntade balkongerna, dra lite extra i strukturreglaget när du postar bilden och du är hemma!

gränd chania
Det finns många fina gränder att fota i Chania.

2. Titta ut över stranden Seitan Limani

Ta bilen tidigt på morgonen till Seitan Limani och ta den där perfekta bilden över den gömda stranden innan alla turister kommer. Se till att havet blir så där knallturkost och få med det karga landskapet samt en bit av himlen. Bilderna uppe på klippan blir mycket mer dramatiska än om du klättrar ned till själva stranden.

seitan limani
Seitan Liamni har allt en instabild behöver.

3. Äta gyros på en gata i Chania

Inte mycket är mer Grekland än just gyros. Gå riktigt nära med kamera, använd porträttläge så bakgrunden blir suddig och dina följare kommer dregla över denna bild.

gyros kreta
Gyros - både goda och snygga på bild.

4. Posera på bron vid Calypso Bay

Kanske den mest instagrammade bron på hela Kreta, och det är inte svårt att förstå varför. Vattnet är kristallklart, klippor stupar ned i vattnet och bastparasollerna är perfekta ovanifrån. Åk hit tidigt för annars är risken stor att du får med många fler på denna bro.

bro kreta
Kanske den mest instagrammade bron på Kreta.

5. Bada vid Elafonissi

Ingen Kretaresa är komplett utan en bild vid Elafonissi. Stranden som påminner mer om Maldiverna än Medelhavet, vattnet som har en fantastisk färg och sanden som skimrar i rosa av snäckskal. Ha gärna en matchande baddräkt/badbyxa/scarf till vattnet och hitta en egen strandremsa. Like-raket!

elfonissi kreta
Elafonissi, en säker like-raket!

Liknande inlägg

Miniguide till Marmariskusten i Turkiet

Vid den turkosa kusten omkring Marmaris i sydvästra Turkiet hittar du härliga semesterorter som Marmaris, Içmeler, Fethiye och Sarigerme. Vad skiljer dem åt och vilket ställe passar just dig? Vi hjälper dig välja.
Eva S Eva S 2019-05-23

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

Bästa familjehotellen på Cypern

Familjevänliga Cypern är en av Medelhavets mest solsäkra platser. Ön har alla grundingredienser för den perfekta barnresan, med smaker som tillfredsställer även de minsta och mest kräsna gästerna. Vad sägs om stränder, slott och sevärdheter från antiken? Släng med parker, vattenaktiviteter, muséer, båtturer och glass i stora lass. Det räcker för att skämma bort vems om helst. Här kan du kika in de mest familjevänliga hotellen på Cypern!
Carl J Carl J 2019-05-08

5 veganska recept på TUI Family Life

För oss på TUI är det viktigt att ständigt förnya och förbättra våra buffér på våra hotell. De senaste åren har vi satsat lite extra på fixa riktigt bra vegetariska och veganska rätter som passar hela familjen. Här är 5 veganska recept från våra bufféer på TUI Family Life, de är dessutom glutenfria så alla ska kunna hitta sin favorit i buffén!
Hanna P Hanna P 2019-05-06