5 hållbarhetscertifierade hotell att boka i sommar

En fråga som blir allt viktigare bland resenärerna är hållbarhetscertifierade hotell. 95 procent av TUIs kunder tycker att hållbarhet är viktigt på resan och cirka var femte skulle inte kunna tänka sig att bo på ett hotell utan hållbarhetscertifiering. Det visar en nyligen avslutad kundundersökning. Här listar vi våra fem populäraste sommarhotell med hållbarhetscerifiering. För avresor efter 1 maj klimatkompenseras även hotellvistelsen.

1. TUI Blue Alcudia Pins, Mallorca

Vårt bästa familjehotell i Alcudia, TUI Blue Alcudia Pins, ligger precis på stranden. Sanden är vit, vattnet är härligt turkost och stranden är långgrund. Hotellet har flera pooler inklusive vattenrutsckanor för stora och små barn. Fem restauranger, café på stranden och en solterrass ovanför poolbaren om du vill ha det lite lugnare.

Läs mer om TUI Blue Alcudia Pins

Alcudia Pins
TUI Blue Alcudia Pins ligger vid den vita Playa de Muro-stranden.

2. TUI Blue Atlantica Caldera Beach

I lugna Gerani på Kreta ligger TUI Blue Atlantica Caldera Beach. Hotellet är indelat i olika zoner och du kan välja om du vill bo i lugnare Olympus-delen eller mer fartfyllda Afrodite-delen. Flera pooler, barnklubb, gym, tennisbanor och härligt strandläge.

Läs mer om TUI Blue Atlantica Caldera Beach

caldera beach
TUI Family Life Atlantica Caldera Beach är en stor familjefavorit.

3. TUI Blue Pascha Bay, Turkiet

På TUI Family Life Pascha Bay utanför Alanya i Turkiet trivs hela familjen. Gym med havsutsikt, spa och vuxenzon kombineras med barnklubb, vattenrutschkanor och massor av aktiviteter. Hotellet ligger direkt vid den härliga stranden där det också finns en lång badbrygga.

Läs mer om TUI Family Life Pascha Bay

pasha bay turkiet
TUI Blue Pascha Bay har något för alla.

4. TUI Blue Atlantica Aegean Park, Rhodos

På Rhodos ligger TUI Blue Atlantica Aegean Park. Hotell med egen vattenpark, flera pooler, simskola och många rum har egen utgång till pool. Dessutom ligger det vid Kolymbiastranden så gillar du att bada lär du inte bli besviken. Precis utanför hotellet går bussar till Rhodos stad och Lindos. All Inclusive ingår i priset.

Läs mer om TUI Blue Atlantica Aegean Park

TUI Blue Atlantica Aegean Park
TUI Blue Atlantica Aegean Park erbjuder många swim-up rum.

5. TUI Blue Nausicaa Beach, Cypern

TUI Blue Nausicaa Beach på Cypern är omgivet av Medelhavet på tre sidor. Hotellet har två restauranger och All Inclusive ingår i priset. Stort poolområde, egen liten strand och bara några hundra meter bort ligger Fig Tree Bay med centrum och lång härlig sandstrand. Det finns gym, spa och barnklubb och du bor i modern lägenhet.

Läs mer om TUI Blue Nausicaa Beach

nausicaa cypern
TUI Blue Nausicaa Beach har ett ljuvligt läge på Cypern.