2017-07-10

3 lyxhotell utöver det vanliga

Är du på jakt efter ett riktigt over-the-top lyxhotell där du kan vältra dig i flärd – då är detta hotellen för dig. Läs vidare om femstjärniga hotell, kända designers och gigantiska sviter.

Lux Belle Mare, Mauritius

Hotellet har en egen food truck beståendes av en Rolls Royce Hooper Limousine från 1933 . Behöver vi säga mer? Jo, detta lyxhotell har en barnklubb för familjer som vill ha något utöver det vanliga. Här kan små jetsettare ta en paus från solen med aktiviteter som tröjtryck och tårtbakning. Och hotellets egengjorda glass går hem hos både barn och vuxna. Lux Belle Mare har även ett eget microbryggeri, romprovning, golfpaket, ridutflykter och klarröda Martonecyklar att låna.

Lux Belle Mare har en egen food truck med en Rolls Royce.
Maten som serveras från Lux Belle Mares egen food truck har latinamerikanska influenser.

Armani Hotel Dubai, Förenade Arabemiraten

Ett resmål som genomsyras av överdådig lyx och flärd är så klart Dubai och Förenade Arabemiraterna. Om du är en riktig lyxlirare ska du checka in på Armani Hotel Dubai som är det enda hotellet i Burj Kalifa, världens högsta byggnad. Våning 39 (av 163) är en enda svit på hela 390 kvadratmeter. I runda slängar kostar den ca 50 000:- per natt. De "vanliga" sviterna, har en betydligt mer blygsam prislapp och det högklassiga boendet kan bokas här.

Bo i världens högsta byggnad på lyxhotellet Armani Hotel Dubai.
Armani Hotel Dubai är både femstjärnigt och enda hotellet i världens högsta byggnad, Burj Kalifa.

JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay, Vietnam

Kanske ett av våra just nu häftigaste hotell ligger på ön Phu Quoc som tillhör Vietnam. Hotellet är designat av arkitekten Bill Bensley som är känd för sina egensinniga lyxhotell världen över. Bill Bensley skapar magiska drömvärldar genom annorlunda designkoncept och storytelling. Just detta hotell är som ett fiktivt universitet med inspiration från zoologi, botanik och kemi. Rummen har högt i tak, stukaturer och Le Jardin-rummen har en egen liten trädgård som vaktas av två majestätiska hundstatyer i brons.
Är du det minsta intresserad av design och inredning måste du bara kolla på fler bilder från JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay.

Lyxiga JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay i Vietnam.
Välkommen in i en förtrollad värld på lyxhotellet JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay.

Vi har samlat resmålens mest exklusiva hotell under namnet De Luxe. Där kan du spana in fler lyxhotell med allt från gourmetrestauranger till högklassiga spa.

Liknande inlägg

Hotellfavoriter i och omkring Dubai

Letar du efter ett hotell i Dubai ska du läsa mer här. Där finns allt du kan önska dig – fina stränder, imponerande hotell och shopping i högsta divisionen. Men bland alla de eleganta hotellen kan det vara svårt att hitta just det som passar dig. Så här hittar du en lista med fem favoriter som passar både familjer och vuxna som reser utan barn.
Astrid S Astrid S 2019-12-20

Blue Star 2.0 – njut, upplev & bidra

Från april 2020 står namnet Blue Star för något nytt och ännu bättre. Vi utvecklar dessa 50 favorithotell för att du ska kunna njuta av semesterdagarna på ett sätt som minskar belastningen för miljö, klimat och lokalsamhället.
Astrid S Astrid S 2019-12-11

Topp 9 hemsökta hotell

Om du söker lite extra spänning på en semester, varför inte pröva att bo på ett ordentligt hemsökt hotell? Här har du de 9 bästa hemsökta hotellen – där spökena har lite stil.
Hanna P Hanna P 2019-10-31

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18