Resor
till
Gambia

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

  • Enkel lunchca 10-20:-
  • Middagca 50-80:-
  • Vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDalasi (GMD)
  • HuvudstadBanjul
  • Språk8 stamspråk & engelska
  • Folkmängd2 000 000

Resor till Gambia

Gambia

Leende landet Gambia ligger inte helt förvånande på vad som i folkmun kallas för ”The smiling coast”. Detta västafrikanska land öster om Kap Verde har ett behagligt klimat runt 30 grader året om, vilket gör det optimalt både som vinter- och sommarresemål. Här kan du varva det sköna strandhänget med att upptäcka landets vackra djur och natur.

Solsäkert, kilometerlånga stränder och fantastiska badmöjligheter samsas vid sidan av majestätiska ödlor, fåglar och krokodiler i det här lilla landet. Vilken tur för dig som ska till Gambia och får ta del av den mångfald naturen bjuder på. Det finns mycket att upptäcka längs med kusten där de gyllene stränderna avlöser varandra. Bijilo och Kotu är populära områden om du vill ta del av strand och bad.

Gambisk kultur

Musik och dans är grejen här. Du kan inte låta bli att dras med i gambiska takter och toner som utövats av lokalbefolkningen sedan urminnes tider. Det är en fängslande upplevelse att se och höra på denna energiinjektion.

Maten i Gambia

Kyckling, grönsaker och det stora utbudet av fiskrätter som yassa och benachin regerar på tallriken här. Akara är ett poppis frukostalternativ som är friterat med bland annat tapalapabröd, svarta bönor, lök och chili. Väldigt smaskigt och ganska långt ifrån kaffe, macka, fil och flingor med andra ord! En av många fantastiska fördelar med att få resa och upptäcka nytt.

Res till Gambia med TUI

Våra resor till Gambia går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Restyper i Gambia

Rekommenderade hotell - Gambia

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Gambia Visa alla hotell på Gambia