Incheckning

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.

Andra frågor

Hur checkar jag in på flygplatsen?

 ​​​Oftast kan du smidigt checka in med ditt bokningsnummer i automater och slippa stå i kö vid incheckningen. Efter att du fått dina boardingkort och bagagetaggar lämnar du in bagaget vid diskarna där det står "bagage-drop".

På din biljett ser du flygnummer, flygbolag, tid för incheckning samt flygets avgångstid och terminal. Oftast stänger incheckningen en timme före flygets avgång, men det kan variera. Vi rekommenderar att du är på flygplatsen senast cirka två timmar innan avresa. 

För mer information gällande incheckning, läs mer under respektive flygbolag här.

Hur tidigt behöver jag vara på flygplatsen?

Vi ber dig att komma till flygplatsen i god tid då det kan förekomma köer till incheckning och säkerhetskontroll. Förbered dig inför säkerhetskontrollen genom att ha vätskor, elektronik och metallföremål synliga och enligt regler, så flyter köerna till säkerhetskontrollen så smidigt som möjligt. 

Incheckningen öppnar ca 2,5 timmar innan avgång. Läs mer om incheckningsrutinerna för olika flygbolag här. 

Information för dig som reser från Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter
Swedavia uppdaterar löpande sin hemsida med information angående köerna till säkerhetskontrollen. Du som ska resa från Stockholm/Arlanda, läs mer här. Ska du resa från Göteborg/Landvetter, klicka här. 

Kan jag checka in online?

Paketresa med charterflyg
När du flyger med TUI fly eller TUI Airways kan du checka in online via datorn eller mobilen från 7 dagar före avresa till 15 timmar innan avresa. Du kan checka in online direkt i TUI-appen eller gå till online check-in här.  

Här kan du läsa mer om incheckningsrutinerna för TUI fly och andra charterflygbolag. Om det inte står någonting om online incheckning för just ditt flygbolag betyder det att online incheckning inte är möjlig. I så fall checkar du in på flygplatsen med automat eller vid incheckningsdiskarna. 

Paketresa med reguljärflyg

Online incheckning är möjlig på många reguljära flygbolag. Rutinerna varierar beroende på vilket flygbolag du ska resa med och vi rekommenderar att läsa mer på ditt flygbolags hemsida. Inloggning på flygbolagets hemsida sker med flygbolagets bokningsreferens, inte med TUIs bokningsnummer. Du hittar flygbolagets bokningsreferens på din bokningsbekräftelse. Om du ska resa med flera flygbolag under en och samma resa är online incheckning inte alltid möjlig.

Om online incheckning inte är möjlig checkar du in på flygplatsen med automat eller vid incheckningsdiskarna. 

Kategorier

Välj bland kategorierna här nedanför för att få svar på din fråga.

Hittade du inte svaret?

Vi finns alltid här för att hjälpa dig. Oavsett om du vill boka en resa eller undrar över något inför, under eller efter din resa. Hör av dig till oss här.

Kontakta oss