Resa med barn

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.

Andra frågor

Finns det speciell flygmat för barnen?

 ​​​​​​När ni flyger med vårt egna flygbolag TUI fly serveras barn mellan 2-11 år en speciell barnmeny. Läs mer här. Barnmenyn har utformats utifrån de favoriter som en barntestpanel lämnat förslag på. Beroende på när på dygnet ni reser, serveras barnen olika matalternativ. Det kan vara allt från pannkakor med jordgubbssylt, köttbullar med potatismos till pasta med köttfärssås.

Då vi inte har möjlighet att erbjuda specialmat som är barnanpassat, tilldelas barn som bokat specialmat samma som vuxen. 

Hur det ser ut hos de övriga flygbolag som vi samarbetar med kan du läsa mer om här

Från vilken ålder kan ett barn resa själv?

Ett barn kan resa själv från 6 års ålder, med undantag för vissa länder och flygbolag. En fullmakt ska fyllas i, skickas till oss samt tas med till incheckningen på flygplatsen. Hämta intyget här». Flygbolaget behöver dessutom informeras på förhand om ensamresande barn 6-11 år. Dessa regler gäller dig som bokat endast flygbiljett på ett av våra charterflyg. 

Kontakta vår kundservice för mer information samt bokning av biljett för ett ensamresande barn. Läs mer om att resa med barn här. 

Hur bokar jag babyvagga ombord på flyget?

Vi kan dessvärre aldrig garantera att vaggor finns med ombord på alla flygplanstyper. Kontakta därför flygbolaget som du skall resa med för att stämma av hur det kommer se ut på ditt flyg. 

Det är inte möjligt att boka en babyvagga om du ska resa med TUI fly, TUI Airways eller Jettime. 

Kan barn och ungdomar under 18 år resa själva?

För att ett barn/ungdom under 18 år ska kunna resa utan vårdnadshavare krävs ett intyg med föräldrars/målsmäns skriftliga godkännande. Intyget kan du ladda ner och skriva ut här. På samma sida hittar du även mer information om vad som gäller för olika ålders barn som reser själva. Ifylld blankett skall skickas till oss innan inbetalning av anmälningsavgiften görs på bokad resa. Maila till: intyg@tui.se

Ifall du reser med reguljärflyg kan flygbolaget ha egna regler. Kontakta ditt flygbolag för mer information. 

Om ungdomar under 18 år åker på paketresa (flyg + hotell) utan vuxna måste TUI först kontakta hotellet för att kontrollera att de accepterar minderåriga gäster utan en myndig person närvarande. Kontakta vår kundservice för hjälp. På resor till Kanarieöarna och Cypern samt alla resor med reguljärflyg behöver det finnas minst en person som fyllt 18 år på varje bokning. 

Kan jag boka barnmat till mitt spädbarn?

Vi erbjuder tyvärr inga måltider till barn under 2 år. Ni kan själva ta med mat (fast föda).

Det finns inte några mikrovågsugnar ombord.  Hett vatten kan ni alltid få, säg bara till kabinpersonalen. 

Läs mer här hos transportstyrelsen. 

Vad kostar resan för ett spädbarn?

För barn som inte fyllt två år vid hemresan betalas på resor med charterflyg endast en administrativ avgift på mellan 750 och 1.250kr till TUI. Detta gäller endast ett barn per vuxen, under förutsättning att barnet sitter i en vuxen persons knä under flygresan. 

På resor med reguljärflyg varierar priset för ett spädbarn beroende på flygbolag och barnets pris meddelas då du bokar din resa. 

Observera att ålder beräknas utifrån hemresan. Fyller barnet 2 år under resan måste flygstol reserveras. Aktuellt pris fås i samband med bokning.

Läs mer om att resa med barn här. 

Vilka barnaktiviteter behöver förbokas?

 ​​​​​​På våra TUI Blue For Families-hotell behöver vissa av barnaktiviteterna förbokas redan hemifrån:

- Baby Club för barn upp till 3 år

- Plask & lek vattenövningar från 4 år

- Simskola från 5 år

Det är möjligt att förhandsboka dessa aktiviteter mot en extra kostnad då du bokar din resa eller senare genom att kontakta vår kundservice. Observera att antalet platser är begränsat. Simskolor ordnas endast på utvalda TUI Blue For Families-hotell. 

TUI Kids Club (klubb för barn 3-12 år) och The Hangout (mötesplats för 12-15-åringar) är kostnadsfria utan förbokning. Våra barnklubbar och aktiviteter på TUI Blue For Families-hotell har skandinaviska och engelsktalande ledare. 

Läs mer om TUI Blue For Families här:

Kategorier

Välj bland kategorierna här nedanför för att få svar på din fråga.

Hittade du inte svaret?

Vi finns alltid här för att hjälpa dig. Oavsett om du vill boka en resa eller undrar över något inför, under eller efter din resa. Hör av dig till oss här.

Kontakta oss