Pythagorion

Charmiga Pythagorion bjuder på många fina stränder och en pittoresk hamn med restauranger, barer och småbutiker. Från hamnen klättrar bebyggelsen uppför gröna kullar. På Family Life finns något att göra för alla i familjen. Läs mer

Charmiga Pythagorion bjuder på många fina stränder och en pittoresk hamn med restauranger, barer och småbutiker. Från hamnen klättrar bebyggelsen uppför gröna kullar. På Family Life finns något att göra för alla i familjen.

Pythagorion, uppkallat efter den antike matematikern och filosofen Pythagoras, ligger bara några kilometer från flygplatsen. Kvällslivet kretsar kring den mysiga hamnen där fiskebåtar och segelbåtar ligger sida vid sida, medan en och annan lyxjakt ankrar i bukten.

Flera stränder
Inne i Pythagorion hittar du två små stränder, en på varje sida om hamnpromenaden. Strax väster om den gamla bykärnan börjar en lång strand som sträcker sig nästan sju kilometer bort. Den är uppdelad i olika stränder som till exempel långsträckta Doryssa Bay och den fina Potokaki Beach. Till öns finaste sandstrand Psili Ammos kan du ta dig med båt från Pythagorions hamn. Och hyr du en cykel eller bil är det bara omkring sju kilometer dit. Boka hyrbilen redan hemifrån så sparar du tid och slipper krångel.

Utflyktstips

  • Båttur till Turkiet med besök i den antika staden Efesos och shopping i Kusadasi
  • Dagskryssning med sol, bad och barbecue
  • Örundtur till byar, tempel, naturliga källor och vinfabrik

Boka utflykterna redan hemifrån för att försäkra dig om en plats.

Kombinera med Patmos
Missa inte heller att du kan kombinera en vecka på Samos med en vecka på grannön Patmos. Och vill du bo på två olika resmål på Samos är det enkelt att boka en vecka på varje. 

Visa mindre

Rekommenderade hotell