Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
24 Upplevelser
Sort by:
Zakynthos Blå grottor och Smugglarviken – båttur
Utflykter & dagsturer

Zakynthos Blå grottor och Smugglarviken – båttur

Den här båtturen runt Zakynthos norra udde innehåller det mesta – undangömda bukter, tid för avkoppling ombord och som pricken över i underhållning med grekisk dans. Efter omkring två timmar till havs når vi Smugglarviken, med sitt kända strandade fartyg. Forbes Magazine har utnämnt den till en av världens fem finaste stränder. Här kan du ta den perfekta instagrambilden. Efter lite tid för fotografering dukas det fram smårätter som serveras med ett glas vin för vuxna och juice till barnen. På vägen tillbaka stannar vi för bad nära Makris Gialos och Xigia.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Sköldpaddstur på Marathonisi-ön och Kerihalvön
Utflykter & dagsturer

Sköldpaddstur på Marathonisi-ön och Kerihalvön

Havssköldpaddor har bott på Zantes stränder i tusentals år, och med lite tur får du se dem på nära håll under denna båttur. Följ med en kunnig lokalguide på en lärorik dag ute till havs, där du passerar häckningsplatser, bada i dolda vikar och tillbringar tid i byn Keri. Bianca, en av våra guider, säger: "På denna tur får du hoppa i klart vatten, upptäcka den lilla fiskebyn Keri och, med lite tur, se sköldpaddor.Denna halvdagstur är tillgänglig antingen på morgonen från Zantes hamn eller på eftermiddagen från Keris hamn och är ett riktigt nöje för hela familjen. Du kommer att passera Vassilikos gyllene stränder och Marathonisi, en tallklädd holme som kallas "Sköldpaddsön". Anledningen är enkel - en av stränderna är en favoritplats för sköldpaddor. Bianca, som har bott på Zante i mer än 20 år, säger om landskapet: "Du kan göra den här turen tusen gånger och varje dag är annorlunda. Se till att hålla utkik efter tordmular och kanske får du även syn på en vild delfin eller två.Dessutom seglar du längs Keri-halvön och passerar dess stupande klippor, grottor och fyr innan du kastar ankar för ett badstopp. I den lilla fiskebyn Keri kan du shoppa souvenirer, koppla av på en typisk taverna eller besöka stranden. Dessutom kommer en volontär från den lokala naturskyddsgruppen ARCHELON - Sea Turtle Protection Society of Greece - att vara ombord för att berätta om sitt arbete.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Smugglarviken – båttur med transport
Utflykter & dagsturer

Smugglarviken – båttur med transport

Smugglarviken är en vykortslik, vit strand med en överraskning – ett skeppsvrak från en påstådd smugglare som strandade här 1980. På den här utflykten seglar vi längs med kusten, besöker några gömda vikar, badar och njuter av utsikten.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Sköldpaddsön – båttur för familjen från Zakynthos
Utflykter & dagsturer

Sköldpaddsön – båttur för familjen från Zakynthos

Chansen att få se havsköldpaddor och delfiner i deras naturliga miljö är huvudsyftet med denna halvdags båttur. Vi seglar iväg mot ön Marathonisi, kastar ankar för sköna dopp och får lära oss mer om arbetet med att skydda de hotade havssköldpaddorna av teamet ombord.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Zakynthos utflykt med kloster, Blå grottorna samt olje- och vinprovning
Utflykter & dagsturer

Zakynthos utflykt med kloster, Blå grottorna samt olje- och vinprovning

Det är lätt att förstå varför venetianarna kallade Zakynthos för Orientens blomma. Utflykten tar dig med på en tur omkring byarna Volimes, Kampi och Lithakia, till Anafonitria-klostret och på en båttur till Blå grottorna. Längs vägen får du smaka på några söta lokala delikatesser och vin som produceras på ön.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Zakynthos solnedgångstur på en traditionell grekisk båt
Utflykter & dagsturer

Zakynthos solnedgångstur på en traditionell grekisk båt

Att se solen gå ner över Joniska havet är något du bara inte får missa på Zakynthos. Under den här båtturen får du först chansen till ett skönt dopp, innan kvällens huvudnummer. Alltså att först se solen sänka sig vid Misithresklipporna ute i havet och sedan koppla av under en långsam tillbakasegling med musik i bakgrunden.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Zakynthos båttur till de blå grottorna och vinprovning
Utflykter & dagsturer

Zakynthos båttur till de blå grottorna och vinprovning

Tidlösa byar, fantastiska utsikter och en kustnära klassiker. Denna utflykt i liten grupp erbjuder en glimt av Zakynthos bästa delar. Du besöker även en olivoljakvarn och en vingård. Bianca, en av våra lokalguider, säger: "Du får upptäcka de svåråtkomliga platserna som är en kvarleva från det förflutna - Skinaris väderkvarnar, de smala gränderna i byn Agalas. Även efter alla dessa år på ön blir jag fortfarande upprymd när jag ser dem.'Vi drar igång med en rundtur och provsmakning på en familjedriven vingård i Kallipado. I generationer har de producerat viner gjorda av lokala druvsorter som robola och Pavlos. Näst på tur är en bilresa upp på östkusten med ett fotostopp vid en berömd strand. På Skinari-udden kan du njuta av lite lokala specialiteter på en taverna och ta några bilder av väderkvarnar innan du hoppar ombord på en båt för en resa till blå grottorna. Dessa havsbågar har ristats av vågor i vita klippor under årtusenden. Dessutom får du hoppa i vattnet för ett dopp.Tillbaka på land beger vi oss till Volimes. Njut av en promenad runt denna rustika by med pastellfärgade ortodoxa kyrkor. Vi stannar för att fotografera ett 2 000 år gammalt olivträd på väg till Agalas. Lär dig hur olja pressas och prova lite av dess ekologiska extra jungfruolja. Med detta besök bidrar du till det lokala samhället och ekonomin. Rundturen avslutas med en trerättersmiddag på en familjeägd taverna i Vanato. Här serveras traditionella rätter med en modern touch av lokala råvaror.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Olympias arkeologiska plats – utflykt från Zakynthos
Utflykter & dagsturer

Olympias arkeologiska plats – utflykt från Zakynthos

Olympia, födelseplatsen för de olympiska spelen ligger tvärs över Joniska havet på det grekiska fastlandet. Följ med färjan från Zakynthos och bege dig till det antika Olympia för en resa genom århundradena. Du får även besöka det fascinerande arkeologiska museet. Konstantina, en av våra kunniga lokalaguider, säger: "Olympia har funnits i mer än 2 500 år och är fortfarande inspirerande som ett måste-stopp på vägen till en personlig Odyssey. Att vandra runt dess ruiner och känna kopplingen till det förflutna är en speciell känsla.'Efter att ha lagt till i Kyllini fortsätter vi genom "Greklands trädgård" - fält med tomater, meloner och bomull - till en av antikens viktigaste helgedomar. Tillsammans med en licensierad Olympiaguide och vår egen lokalaguide kommer du att upptäcka var de olympiska spelen började på 800-talet f.Kr. Se resterna av stadion där 45 000 åskådare hejade på sina favoritidrottare, inklusive mållinjen och gymmet vid vattnet. Dessutom får du lära dig att använda en iPad för att väcka liv i ruinerna och se hur de en gång såg ut.Du kommer också få se ruinerna av Heras tempel, där den olympiska elden tändes första gången, och Zeustemplet där en gång den stora statyn av Zeus stod som var ett av den antika världens sju underverk. Därefter beger vi oss till det fina arkeologiska museet för att se fler skatter och reliker, innan vi fortsätter till byn Olympia. Där får du tid på egen hand för lunch och kanske en titt bland souvenirbutikerna.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Zante Sankt Dennis-festivalupplevelse med båttur på kvällen
Utflykter & dagsturer

Zante Sankt Dennis-festivalupplevelse med båttur på kvällen

Fyrverkerier, musikkårer, gatukök - St Dennis-festen är Zakynthos största evenemang under året. Och du kan njuta av de bästa utsikterna på denna kvällstur. Se processionen av präster i sina finaste kläder och umgås sedan med lokalborna i festivalbasaren. Maria, en av våra lokalguider, säger: "Firandet av vår skyddshelgon Dennis - lokalt känd som Dionysos - är den viktigaste händelsen i varje Zakynthians dagbok. En av mina höjdpunkter är det fantastiska fyrverkeriet, som vi kommer att se när vi återvänder till hamnen.För att fira öns skyddshelgon kommer alla på Zakynthos ut för att fira den 24 augusti. Du kan delta i festligheterna när du beger dig till Zante stad sent på eftermiddagen. Ta plats i folkmassan och titta först på processionen, innan du får chansen att möta lokalborna vid matstånden och basaren. Maria säger: "Det kommer att finnas gott om lokala delikatesser, inklusive traditionella sötsaker, rostade kastanjer och min favorit - loukoumades - en typisk grekisk munk dränkt i honung.Och det bästa är ännu inte klart. När natthimlen börjar klarna kan du smutta på ett glas vin och luta dig tillbaka medan du kastar loss och kryssar runt i hamnen. Sätt dig på första parkett för att se det spektakulära fyrverkeriet och avsluta festdagen på bästa sätt när du glider tillbaka till torra land. När firandet är över väntar bussen på att ta dig tillbaka till ditt hotell.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Corellis Kefalonia utflykt
Utflykter & dagsturer

Corellis Kefalonia utflykt

Mystiska berg, gröna dalar, gömda grottor och azurblå vatten som glittrar i solskenet – Kefalonia är en skönhet. Ta färjan från Zakynthos över dagen och stig in i en buss som tar dig runt till alla öns mest pittoreska platser, bland annat Melissanigrottan och Myrtosbukten.Precis norr om Zakynthos ligger den vackra, grönklädda ön Kefalonia. Vi tar färjan från Zakynthos och på resan mot hamnen i Pessada reser sig bergen och klipporna ur havet. Under båtresan mot hamnen i Pessada kommer du att se bergen och klipporna som reser sig över havet. Det första stoppet är Drogaratigrottan, där du får stiga in i ett stort hålrum och fascineras av stalaktiterna och stalagmiterna. Vi fortsätter till Melissani-sjön där vi åker båt mot den underjordiska lagunen där det akvamarinblå vattnet glittrar i solen.Efteråt är det dags för kustbyn Agia Efimia där du får egen tid för att äta lite lunch. På eftermiddagen väntar ett fotostopp vid Myrtosbukten – en berömd inspelningsplats från filmen Kapten Corellis mandolin. Vi avslutar utflykten med tid på egen hand i Argostoli, som är öns huvudstad.

Gratis avbokning
Språk:

en 

St Nicks strand
Aktiviteter

St Nicks strand

Zakynthos har mängder av fina stränder, men St Nicks får högsta betyg. Den ligger längst ut på Vassilikos-halvön och är en av öns mest populära badplatser, av en god anledning. Det är inte bara platsen att se och bli sedd på, det är en vacker vy med en liten vit kyrka också.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Zakynthos stad – transfer
Utflykter & dagsturer

Zakynthos stad – transfer

Att utforska huvudstaden är enkelt på denna utflykt. Du plockas upp från ditt hotell och åker raka vägen in till city där eftermiddagen är din att göra som du vill med. Shopping, sightseeing eller smaka på lokala delikatesser. Det finns massor att se och göra.Du har runt 4 timmar på dig under eftermiddagen att upptäcka vad Zakynthos har att erbjuda. Om du vill shoppa souvenirer kan du hoppa in och ut ur butiker eller njuta av en promenad längs Strada Marina och stanna för en annorlunda aperitif eller två.Men, om historia eller kultur står högst upp på din lista, då finns det flera museer och det berömda slottet Bohali. Arkiktetur med venetiskt stil är överflödande i staden och på Solomos Square hittar du både boende och besökare som stannar till och ser hela världen passera förbi. Upptäck staden i din egen takt utan något schema och njut av den magiska atmosfären.

Gratis avbokning
Elektronisk Biljett

Introduktion till Zakynthos

Grekerna kallar den för Zakynthos, medan italienarna kallar den Zante, denna kontrasternas ö är full av sevärdheter. Den karga norra delen är rotad i gamla traditioner, medan den bohemiska södern är ett kosmopolitiskt mecka för festglada besökare. Oavsett om du åker norrut eller söderut finns det actionfyllda upplevelser som väntar. Smugglers Bay, öns mest kända attraktion, är endast tillgänglig via havet, så en båttur är ett absolut måste. För familjer är St Nick's Beach, närliggande Turtle Island och Water Village idealiska.

De sex bästa aktiviteterna i Zante

1. Ta bilder av ett skeppsvrak

En av attraktionerna är Panagiotis rostiga skrov lockat alla som kommer till Navagio stranden sedan 1980. Skeppsvraket är så berömt att stranden nu är känd som Smugglers Cove och är en av de mest instagram-fotograferade platserna i Grekland. Den är infälld på tre sidor av branta klippor och kan bara nås sjövägen. Det finns ett stort utbud av båtturer som tar dig till den vita vykortssköna stenstranden.

2. Turtle Island

Trädklädda Marathonisi är känt för sin pilspetsstrand och genomskinliga vatten. Denna obebodda holme är en idealisk plats för en dagsutflykt och är ännu mer attraktiv från maj till oktober då den perioden en häckningsplats för havssköldpaddor. Du kanske ser dem simma i vattnet eller på stranden. En fantastisk utflykt för hela familjen.

3. Upptäck öns historia

Höglandet som täcker den västra halvan av ön är hem för några av Zantes mest kända kloster. Och det finns få bättre sätt att upptäcka dem, och deras ovärderliga grekisk-ortodoxa fresker och ikoner, än en off-road-safari som kombinerar äventyr med kultur. Det är också ett bra sätt att upptäcka avlägsna byar långt från kusten. Klostren Yperagathos, Anafonitria och Agios Georgios är de bästa att besöka.

4. Hitta den olympiska andan

Zante ligger bara en kort färjetur från det grekiska fastlandet. Och en av de mest populära dagsutflykterna från ön är till antika Olympia, det andliga hemmet för de moderna olympiska spelen. Vandra runt ruinerna av stadion och titta runt i det magnifika museet som innehåller en samling artefakter som återvunnits från platsen. En annan praktisk utflykt är till ön Kefalonia. Berömd för kapten Corellis mandolin, dess grottor och underjordiska sjöar naturliga under

5. Festa hela natten

Öns partyhuvudstad är fylld med barer och klubbar. De flesta är belägna på Laganas Road i den västra delen av staden. Ingenting är förbjudet här. Det finns partybåtar på dagen, och på natten kan du välja mellan en mängd olika fester.

6. Spännande vattenaktiviteter

I Zante är det lätt att slita sig loss från solstolen vid poolen. Ön har nämligen flera familjevänliga stränder som de vid Kalamaki, Gerakas och den 8 km långa Laganas stranden. Och så finns det St Nicks strand, som är ett mecka för vattensporter. En annan typ av vattennöje kan hittas på öns två vattenparker, Water Village och Tsilivi Waterpark.