Din varukorg
Zakynthos
Zakynthos

Grekland

Att göra – Zakynthos

Kanske har du sett bilden av skeppsvraket på den orörda klippomgärdade stranden? Det är Navagio-stranden på Zakynthos - en vacker grekisk ö där du kan hitta lugnet. Särskilt vacker är öns norra kust och de berömda Blå grottorna, där Medelhavet har ett djup på 4500 meter.

Staden Zante förstördes av en jordbävning 1953, men har återställts i venetiansk stil som en fotgängarvänlig stad att promenera och äta i. Den är något av en konstnärskoloni med en trevlig strandpromenad och många bra ställen att äta skaldjur på. Om du har tid, titta in i Agios Dionysos kyrka, tillägnad öns skyddshelgon.

Bara en kort båttur norrut ligger grannön Kefalonia - kapten Corellis ö - som är perfekt för en dagsutflykt från Zakynthos. De magiska färgerna i Melissani-grottan är ett måste, liksom Myrtos-stranden som är lika fin som Navagio på Zakynthos (minus skeppsvraket). Den lilla byn Agia Efimia har mysiga små fiskrestauranger medan Argostoli är en charmig och livlig småstad som är knutpunkt för färjorna till grannöarna.

Upplevelser i Zakynthos

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Kryssning till sköldpaddsön
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Kryssning till sköldpaddsön

Följ med på en båtresa i Zakynthos vatten i jakt på dess mest berömda invånare – de oäkta karettsköldpaddorna eller "caretta caretta". Vassilikos gyllene stränder passeras innan båten når Marathonisi – en pinjeklädd liten ö med smeknamnet ”Sköldpaddsön”. Håll utkik efter de fantastiska djuren men också efter delfiner. Därefter fortsätter färden mot Kerihalvö, du seglar förbi dess havsgrottor och fyrtorn, innan kapten kastar ankare för ett badstopp. På väg tillbaka har du ytterligare chans att se sköldpaddor. Ombord på båten kommer dessutom representanter för gruppen Archellon som kan berätta mer om sitt jobb.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, nl, pl 

Zakynthos hemligheter
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Zakynthos hemligheter

Det är lätt att förstå varför venetianarna kallade Zakynthos för Orientens blomma. Starta vid Solomontorget, hjärtat av Zakynthos gamla stad, och fortsätt sen till utkiksplatsen vid Bochali för enastående vyer över Joniska havet. Därefter gör vi ett besök på en kvarn i Lithakia för att smaka på deras ekologiska olivolja. Sedan blir det traditionella sötsaker i Kampi på väg till Anafonitria. Här besöker du ett kloster från 1300-talet som är känt för sina fresker. På eftermiddagen tar vi oss till Skinari, där du hoppar på en båt till Blå grottorna. De är uthuggna ur klippformationerna och solens strålar får vattnet att lysa i turkost.

Gratis avbokning
Språk:

da, nl, no, pl, sv 

Turtle Kids
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Turtle Kids

Chansen att få se oäkta karettsköldpaddor och delfiner i deras rätta miljö är huvudsyftet med denna halvdags båttur. Även barnen får sitt lystmäte, båten har en barnhörna med spel och aktiviteter om havssköldpaddor. Vi seglar iväg från Zakynthos med kurs på Marathonisi – en pinjeklädd liten ö med smeknamnet Sköldpaddsön eftersom havssköldpaddorna lägger ägg på dess stränder. Vi stannar till vid havsgrottan Oasis för en simtur innan vi beger oss närmare ön, där det blir ännu ett badstopp med chans till snorkling. Dessutom finns den ideella organisationen Archellon med ombord för att berätta om sitt arbete.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Det antika Olympia utflykt i liten grupp
TUI Collection
Attraktioner & guidade rundturer

Det antika Olympia utflykt i liten grupp

Födelseplatsen för de olympiska spelen ligger tvärs över Joniska havet på Greklands fastland. På denna utflykt i liten grupp kommer du att segla över från Zante och bege dig till antika Olympia för en resa genom århundradena på platsen. Du kommer också att besöka det fascinerande arkeologiska museet.Efter att ha lagt till vid Kyllini, kör vi till en av antikens viktigaste helgedomar. Upptäck var de olympiska spelen började på 800-talet f.Kr. och se stadion där 45 000 åskådare hejade på sina favoritatleter. Vandra omkring på platsen och njut av platsens bleknade glans.Du kommer också att se ruinerna av templet Hera, där den olympiska lågan först tändes, och av Zeus tempel, där statyn av Zeus – ett av den antika världens sju underverk – en gång stod. Efteråt, bege dig till det fantastiska arkeologiska museet för att se fler skatter och reliker innan du beger dig till Olympia stad. Här har du tid för lunch och ett besök i souvenirbutikerna.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Smugglarviken
Plus
Utflykter & dagsturer

Smugglarviken

Smugglarviken är en vykortslik, vit strand med en överraskning – ett skeppsvrak från en påstådd smugglare som strandade här 1980. Du hämtas upp och så åker vi till Porto Vromi – det tar ungefär 90 minuter – och hoppar på en båt som åker mot Smugglarviken. Du har lite tid på egen hand för att besöka den berömda stranden, beundra landskapet och plocka fram mobilen för lite Insta moments. På vägen tillbaka till Porto Vromi stannar vi till vid Stegnitisbukten som är så hemlig att man inte ens hittar den på Google. Svalka dig med ett badstopp där du kan ta några bilder.

Gratis avbokning
Språk:

en, nl, pl, sv 

Kryssning i solnedgången
Plus
Utflykter & dagsturer

Kryssning i solnedgången

Att se solen gå ner över Joniska havet är något du bara inte får missa på Zakynthos. Vi kastar ankar för kvällsdopp utanför Sköldpaddsön. Upptäck grottor och privata stränder medan vi sedan långsamt glider vidare mot västkusten för att se solen gå ner intill Misithresklipporna. Härifrån är det en fantastisk vy över solnedgången och fotografen ombord hjälper dig gärna att fånga den perfekta bilden. Det blir den sortens kväll som kastar ett magiskt skimmer över dina semesterminnen.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, nl 

Blue Cruise – båttur
Utflykter & dagsturer

Blue Cruise – båttur

Den här båtturen runt Zakynthos norra udde innehåller det mesta – undangömda bukter, tid för avkoppling ombord och som pricken över i underhållning med grekisk dans. Efter omkring två timmar till havs når vi Smugglarviken, med sitt kända strandade fartyg. Forbes Magazine har utnämnt den till en av världens fem finaste stränder. Här kan du ta den perfekta instagrambilden. Efter lite tid för fotografering dukas det fram smårätter som serveras med ett glas vin för vuxna och juice till barnen. På vägen tillbaka stannar vi för bad nära Makris Gialos och Xigia.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kapten Corellis Kefalonia
Utflykter & dagsturer

Kapten Corellis Kefalonia

Mystiska berg, gröna dalar, gömda grottor och azurblå vatten som glittrar i solskenet – Kefalonia är en skönhet. Vi tar färjan från Zakynthos och på resan mot hamnen i Pessada reser sig bergen och klipporna ur havet. Det första stoppet är Drogaratigrottan. Sedan fortsätter vi till Melissani-sjön där vi åker båt mot den underjordiska lagunen. I kustbyn Agia Efimia får du tid på egen hand för att äta lunch. På eftermiddagen väntar ett fotostopp vid Myrtosbukten – en berömd inspelningsplats från filmen Kapten Corellis mandolin. Vi avslutar utflykten med tid på egen hand i Argostoli, som är öns huvudstad.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, nl, pl 

Wet ‘n’ Wild Water Village
Biljetter och evenemang

Wet ‘n’ Wild Water Village

Vill du ha en dag av äventyr och spänning, ta sikte på Water Village i Sarakinado – Zakynthos största vattenpark. Ta på badkläderna, smörj in dig med solkräm och kasta dig ut i de svindlande banorna. Det finns tillräckligt med åkattraktioner och solterrasser för att hålla varje familjemedlem på bästa humör, plus kaféer och barer för förfriskningar. Du kommer att kunna svalka dig från värmen med en loj tur i Lazy River men också utmana dina rädslor i grymma banor som Black Hole och Sinkhole. Eftersom det är en utflykt på egen hand, där bara entrébiljetten ingår, kan du välja vilken veckodag du vill.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fi, nl, sv 

Upptäck Zakynthos stad på egen hand
Utflykter & dagsturer

Upptäck Zakynthos stad på egen hand

Att utforska huvudstaden är enkelt på denna utflykt. Du plockas upp från ditt hotell och åker raka vägen in till city där eftermiddagen är din att göra som du vill med. Shopping, sightseeing eller smaka på lokala delikatesser. Det finns massor att se och göra.Du har runt 4 timmar på dig under eftermiddagen att upptäcka vad Zakynthos har att erbjuda. Om du vill shoppa souvenirer kan du hoppa in och ut ur butiker eller njuta av en promenad längs Strada Marina och stanna för en annorlunda aperitif eller två.Men, om historia eller kultur står högst upp på din lista, då finns det flera museer och det berömda slottet Bohali. Arkiktetur med venetiskt stil är överflödande i staden och på Solomos Square hittar du både boende och besökare som stannar till och ser hela världen passera förbi. Upptäck staden i din egen takt utan något schema och njut av den magiska atmosfären.

Gratis avbokning
Elektronisk Biljett
Hyr din egen privata båt i Zante
Aktiviteter

Hyr din egen privata båt i Zante

Upplev Laganas med en dag ombord på din egen privata båttur. Du kan välja att ta rodret själv eller bara luta dig tillbaka, koppla av och låta en kapten segla dig till alla de bästa platserna runt ön, med badstopp och tid att sola.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Olympia
Utflykter & dagsturer

Olympia

Olympia, födelseplatsen för de olympiska spelen ligger tvärs över Joniska havet på det grekiska fastlandet. Efter att ha tagit färjan från Zakynthos kör vi till en av de viktigaste efterlämningarna från antiken. Utforska platsen där de Olympiska Spelen tog sin början under 700-talet före Kristus. Du kommer också få se ruinerna av Heras tempel, där den olympiska elden tändes första gången, och Zeustemplet där en gång den stora statyn av Zeus stod som var ett av den antika världens sju underverk. Därefter beger vi oss till det fina arkeologiska museet för att se fler skatter och reliker, innan vi fortsätter till byn Olympia.

Gratis avbokning
Språk:

en