Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
197 Upplevelser
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Mallorcas Flor de Sal, upptäck öns skatt
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Mallorcas Flor de Sal, upptäck öns skatt

Ungefärlig resväg och varaktighet för aktiviteter:- Utflykt till fots genom saltfälten 30 minuter- Saltskörd 30 minuter- Fågelskådning 15 minuter- Provsmakning av salt 15 minuterObservera att ordningen på aktiviteterna kan variera efter din guides gottfinnande Bakom den vita sandstranden Es Trenc sträcker sig det skyddade området Levante saltslätter. I årtusenden har man utvunnit dyrbart salt här, och idag är det en fristad för naturentusiaster och hem för över 160 olika fågelarter. Med lite tur kan du få syn på bland annat skärfläcka, styltlöpare och rosa flamingo. Levante Salt Flats sträcker sig över 150 hektar och har utsetts till ett naturområde av särskilt intresse.Tre förhållanden är nödvändiga för att det renaste saltet ska bildas - varm sol, havsbris och låg luftfuktighet. Du får bevittna den uråldriga processen med saltskörd när du utforskar saltpannorna på en lugn vandringstur, där din National Geographic-guide ger dig lokala insikter och förklarar historien om denna gamla baleariska sysselsättning. Se hur Salineros-experterna använder urgamla tekniker för att samla de finaste Flor de Sal-saltkristallerna och prova sedan på att skörda lite själv.Rundturen belyser också den hållbara karaktären hos havssaltindustrin. Produktionen sker i total harmoni med ekosystemet, och många flyttfåglar förlitar sig faktiskt på de mineralrika våtmarkerna för att återställa balansen efter långa flygningar från utlandet. Saltkristallernas ömtåliga natur gör att manuell skörd är den enda fungerande metoden, så det finns inget behov av mekanisering. Njut av landskap och hantverksprocesser som har förblivit oförändrade i århundraden medan du njuter av lugnet och naturen på denna speciella plats.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Nat Geo Day Tour: Mallorcas marina skatter, Posidonia Oceanica
Aktiviteter

Nat Geo Day Tour: Mallorcas marina skatter, Posidonia Oceanica

Inspirerad av arbetet i National Geographics projekt Pristine Seas, som syftar till att skydda de sista vilda platserna i våra hav, erbjuder denna National Geographic Day Tour en unik möjlighet att utforska några av de vackraste och mest oförstörda Medelhavsvattnen, tillsammans med en marinbiolog och lära sig om vikten av Posidonia Oceanica. Posidonia Oceanica är mer än bara ett sjögräs. Manu San Félix, medlem i National Geographic Pristine Seas Project, säger "Posidonia är arkitekten bakom det marina ekosystemet i Medelhavet." Det är en viktig del av detta ekosystem med omfattande konsekvenser för ekologi, kuststabilitet, turism och till och med klimatreglering. Insatser för att bevara och skydda denna viktiga art är avgörande för att upprätthålla hälsan och balansen i Medelhavsmiljön. Denna enkla växt spelar en viktig roll för syresättningen av havsvattnet, bidrar till att stabilisera sediment och utgör en livsmiljö för många fiskarter och andra marina djur. Tillsammans med en marinbiolog paddlar du en sträcka på ca 4 km runt Malgratsöarnas marina skyddsområde, ett ekosystem med stor biologisk mångfald där det finns delfiner, fiskar, fåglar, alger och mycket mer. Den skyddade zonen inrättades för att skydda den omgivande marina livsmiljön, en viktig plats för Posidonia Oceanica. Utforska mestadels med kajak med ett valfritt snorkelstopp, får du se Posidonia-ängarna med egna ögon, och marinbiologen förklarar vilken inverkan detta sjögräs har på Medelhavet och resten av världen. Lär dig hur var och en av oss kan bidra till att skydda Posidonia-ängarna genom att öka medvetenheten om deras roll i kampen mot den globala uppvärmningen, som visas i National Geographic-dokumentären "Pristine Seas: The Power of Protection".

Gratis avbokning
Språk:

en 

Nat Geo Day Tour: Apelsindalen
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Apelsindalen

Pittoreska kullar och aromatiska citrusfruktodlingar är den bästa beskrivningen av Sóller. Från Palma de Mallorca reser du in i Serra de Tramontana-bergen, där du kommer att upptäcka denna iögonfallande stad, som har smeknamnet ”Apelsindalen”. Historiskt sett var Sóller isolerat från resten av Mallorca på grund av bergen, vilket möjliggjorde utvecklingen av unika kultur- och jordbruksmetoder. Sóllers apelsinlundar har rötter flera århundraden tillbaka i tiden och introducerades i regionen av arabiska bosättare under den spanska ockupationen. På denna exklusiva utflykt kommer du att upptäcka regionens bevarandeinitiativ med din National Geographic-utbildade guide, besöka Balearernas naturvetenskapliga museum för en exklusiv ljud-visuell upplevelse inklusive foton som illustrerar apelsinodlingarnas historia och deras inverkan på Sóllers lokala ekonomi. Därefter får du en rundtur i Sóllers citrusfyllda botaniska trädgård, där du får studera de botaniska egenskaperna hos olika citrussorter, njuta av ett exklusivt besök i fröbanken och lära dig mer om museets arbete med att bevara Balearernas växtarter, unika ekosystem och naturliga livsmiljöer. Avsluta med en matlagningsdemo med en syrlig dessert med citrussmak. Därefter kan du upptäcka Sóllers hemligheter på en guidad promenad innan du stannar till vid Sa Fàbrica de Gelats, en glassbar som National Geographic España har utnämnt till en av de bästa platserna för gelato med apelsinsmak. Avsluta med lite ledig tid att utforska på egen hand.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Drakgrottorna, pärlfabrik och marknad
Utflykter & dagsturer

Drakgrottorna, pärlfabrik och marknad

En trio av Mallorcas främsta sevärdheter finns med på denna utflykt. Du kommer att strosa runt bland stånden på en bymarknad, besöka de berömda Drakgrottorna och den berömda fabriken för Majoricapärlor. Xisca, en av våra lokalguider, säger: "Innan du ens sätter din fot i grottan kommer du att känna att något verkligen spektakulärt väntar dig. Grottsystemet är en värld av hemliga grottor och underjordiska sjöar som väcks till liv av musik- och ljusshower.'Första stoppet är Majorica-fabriken, där världens kanske finaste imiterade pärlor tillverkas. Se tillverkningsprocessen innan du kikar på alla pärlsmycken i butiken. Xisca säger: "Designen på smyckena är kreativ vilket är anledningen till att Majoricas smycken är en så populär födelsedagspresent eller julklapp."Därefter bär det iväg till veckomarknaden i en by i närheten. Strosa runt bland stånd fyllda med allt från doftande frukt och grönsaker till aromatiska örter och ostar. Möjligheten att prova produkter som Mallorcas berömda "black-pig-kött" är en del av upplevelsen. Kryddig sobrassada, en bredbar torkad paprikakorv, är perfekt att köpa med hem – och så gynnar du lokala producenter. Avrunda sedan dagen vid Drakgrottorna. Guiden berättar hur systemet bildades för mer än 5 miljoner år sedan. Det finns fyra grottor och en stor sjö, vars magi förstärks av det speciella ljussystemet och den klassiska musiken från en kvartett belägen mitt i grottornas djup.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Mallorca heldagsutflykt med Port de Soller och Lluc-klostret
Utflykter & dagsturer

Mallorca heldagsutflykt med Port de Soller och Lluc-klostret

Det är någonting speciellt med denna utflykt till norra Mallorca. Under dagen åker du både buss, tåg, spårvagn och båt till sevärda platser som Soller, Port de Soller och Sa Calobra. Du får bland annat hoppa på det hundraåriga gamla Soller-tåget med mahognypaneler och mässingbeslag och åka genom de pinjeklädda Tramuntana-bergen. Det är en upplevelse full av nostalgi. Du får även åka med spårvagnen som förbinder Soller och Port de Soller, en tur genom apelsinlundar och smala gator. Resan från Port de Soller till Sa Calobra-stranden sker – om vädret tillåter – med katamaran. Du har tid på egen hand på stranden som är omgiven av klippor.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Rundturer i Palma med katedralen och Valldemossa som tillval
Aktiviteter

Rundturer i Palma med katedralen och Valldemossa som tillval

Välj mellan en mängd olika sätt att besöka Mallorcas atmosfäriska huvudstad Palma. Utforska staden i din egen takt med vårt enkla och smidiga alternativ med endast transport. Eller så kanske du vill lägga till ett guidat besök i katedralen vid vattnet eller lunch på Hard Rock Café. För att få ut det mesta av din dag kan du kombinera din katedralupplevelse med en resa till bergsstaden Valldemossa. Hugo, en av våra lokalguider, säger: "Palmas katedral är häpnadsväckande. Bara absidens rosettfönster innehåller mer än 1 100 glasmålningar - och utformades för att passa ihop med fasadens rosettfönster två gånger om året, den 2/2 och 11/11, för att skapa 8-talet.Hur dagen ser ut beror på vilket alternativ du har valt. Med vår Palma Free Time-biljett har du några timmar att använda som du vill. Shoppa i stadens eleganta butiker och stora modebutiker, titta in på torg som kantas av uteserveringar eller njut av det stora utbudet av konstgallerier och museer. Du kan också lägga till ett lunchalternativ på Hard Rock CaféOm du har valt biljetten Palma och katedralen får du en guidad rundtur i detta enorma gotiska mästerverk. Och med det tredje alternativet får du inträde till katedralen plus ett besök i Valldemossa - en otroligt vacker by som ligger på en kulle mindre än 30 minuters bilresa från Palma. Hugo säger: "Valldemossa är essensen av det lantliga Mallorca. Honungsfärgade stenhus med gröna fönsterluckor grupperar sig runt klockstapeln. Se till att prova den lokala potatiskakan, "coca", som doppas i varm choklad.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Hams-grottorna – guidad rundtur med Dinosaurland
Utflykter & dagsturer

Hams-grottorna – guidad rundtur med Dinosaurland

När det gäller familjeutflykter på Mallorca är det svårt att slå denna – både Hams-grottorna och Dinosaurland på samma dag. Det är en pirrande och dramatisk resa in i öns förhistoria, där Genesis och Titanosaur kommer få dig att häpna. Marga, en av våra lokalguider, säger: "Den här utflykten fångar verkligen fantasin när du går från en av Mallorcas äldsta attraktioner, de 10 miljoner år gamla Hams-grottorna, till en av de nyaste, det nyligen öppnade Dinosaurielandet."Hamsgrottorna må vara miljoner år gamla, men de upptäcktes först förra seklet. Och sedan dess har de blivit en av öns främsta attraktioner. När du utforskar de tre huvudgrottorna kommer du att lära dig om öns ursprungliga invånare. Den halvöppna runda grottan, med sin botaniska växtlighet, har en förhistorisk känsla över sig – och gör dig sugen på vad som finns inuti. Du får se "In the Blue Cave", en audiovisuell timelapse-dokumentär där Genesis berättar om Mallorcas historia från Big Bang till idag. Den klassiska grottan, som är ett nätverk av 12 kammare, är full av mystik. Du kommer även att få lyssna på en stilla venetiansk-inspirerad musikshow.Det milda ger vika för det vilda i Dinosaurland, där du vandrar bland fler än 100 naturligt återskapade dinosaurier, inklusive den mytomspunna Titanosaurus, som är mer än 50 meter lång. Vissa anser att den var den allra största arten. Barnen kan också leka paleontologer, spela spel och lägga pussel eller rita. Allt är upplagt för en familjeutflykt och en härlig dag utomhus.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Valldemossa, Son Marroig och Soller med historiskt tåg
Utflykter & dagsturer

Valldemossa, Son Marroig och Soller med historiskt tåg

På den här utflykten i Tramuntanabergen förenas historia och natur. Vi besöker honungsstensbyn Valldemossa, utforskar den vackra staden Soller och njuter av utsikten på ett vintagetåg genom berg och dalar. Xisco, en av våra lokalguider, säger: "Tåget är Sollerbornas stolthet. Eftersom deras stad var så svår att nå bakom bergen byggde de järnvägen med sina egna pengar för hundra år sedan så att de kunde ansluta till Palma och exportera sina berömda apelsiner.Vi börjar i Valldemossa, ett kluster av stenhus som stupar från en bergskam i hjärtat av Tramuntanabergen. Du kan antingen utforska byn på egen hand eller följa med på en guidad rundtur för att lära dig mer om dess historia och kultur. Martina tillägger: "Min favoritgata i Valldemossa är Carrer Rectoria, en smal gränd kantad av krukväxter. Här föddes den heliga Catalina Thomas och hennes hus är nu ett kapell. Sedan åker vi vidare till Son Marroig där vi får en guidad rundtur på det fantastiska renässansgodset med utsikt över havet.Därefter åker vi till Soller, en livlig stad som byggdes av rika citrusfrukthandlare. Här har du tid på egen hand att utforska staden, botanisera i butikerna eller njuta av solen på ett uteservering. Lunchalternativen innebär en kort bussresa till hamnen där du kan koppla av med din måltid på en restaurang vid vattnet. Dagen avslutas med en färd tillbaka i tiden på ett trätåg som invigdes 1912. Denna natursköna tågtur går genom Sierra de Tramontanta till Son Reus, där vi ansluter till transferbussen tillbaka till basen.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Mallorca vingårdsbesök med vinprovning och mat
Utflykter & dagsturer

Mallorca vingårdsbesök med vinprovning och mat

Denna utflykt tar dig till hjärtat av Mallorcas vindistrikt för att smaka resultatet av vinproduktionen hos en av öns bodegor. Turen går mot den fina byn Santa Maria del Camí och producenten Bodega Ramanyà där en vinprovning följs av en typisk mallorkinsk lunch.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Östra Mallorca-utflykt med Arta-grottorna och aloeplantage
Utflykter & dagsturer

Östra Mallorca-utflykt med Arta-grottorna och aloeplantage

Berg, klippor och böljande gröna fält – Serra de Llevant på Mallorcas östra sida har mycket att erbjuda. Du besöker traditionella lantgårdar, gamla städer, Bondens marknad och dramatiska grottor under en innehållsrik dag.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, pl 

Formentor med båt och marknad från Mallorcas nordkust
Utflykter & dagsturer

Formentor med båt och marknad från Mallorcas nordkust

Kap Formentor sträcker sig från norra Mallorca ut i Medelhavet och är ett taggigt finger av land - och en av de mest natursköna delarna av ön. På den här turen besöker du en bymarknad och njuter av tiden på Formentor-stranden. Dessutom blir det ett stopp vid utsiktspunkten Es Colomer och en båttur längs Formentors kust. Lluc, en av våra lokalguider, säger: "Jag älskar att utforska Cape Formentor - en bergig halvö där de spektakulära vyerna längs kusten åtföljs av doften från medelhavstallarna och örterna som växer vilt här.Börja dagen med att strosa runt på en veckomarknad - det är en smak av livet på den mallorkinska landsbygden. Lluc säger: "De försäljare som bara säljer några olika typer av säsongens frukt eller grönsaker är vanligtvis bönder som odlar sina egna produkter - och oftast de mest prisvärda. Därefter ger vi oss ut för att utforska Formentor-halvön. När vi kör runt på de slingrande vägarna kommer du att mötas av dramatiska landskap. Vi stannar till vid Es Colomer, där det finns en oöverträffad utsikt över kustklipporna.Sedan är det dags att koppla av på Formentor-stranden. Denna smala, böjda strand kantas av en tallskog och sköljs av pastellblått vatten. Förfriskningar finns på ett strandcafé, och du kan säkra ditt bord genom att välja alternativet "lunch ingår". Som avslutning åker vi båt till Port de Pollença, där strandpromenaden kantas av eleganta villor och hotell från det tidiga 1900-talets guldålder.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Valldemossa och Mallorcas västkust – utflykt
Utflykter & dagsturer

Valldemossa och Mallorcas västkust – utflykt

Valldemossa ligger långt från stränderna – kanske är det just därför byn bevarat sin rustika skönhet. Den här halvdagsutflykten tar dig till Valldemossa och till herrgården Son Marroigs med trädgårdar och en imponerande utsikt längs Mallorcas västkust. Ramon, en av våra lokalguider, säger: "Son Marroig är värt ett besök bara för sin historia, men dess läge är så romantiskt att många mallorcaner gifter sig här."Son Marroig är i sig en kärlekshistoria om ärkehertigen Ludwig Salvator och hans kärlek för ön Mallorca. Denna ättling till de österrikiska habsburgarna älskade det så mycket att han köpte godset och ägde det under större delen av sitt liv. Han hänfördes av utsikten över Sa Foradadas udde och det azurblå Medelhavet – som anses vara bland världens 10 bästa kustutsikter. Du kommer att lära dig allt om honom under en guidad rundtur i palatset, som har en spännande samling artefakter om honom - han var en känd naturvårdare, en man före sin tid. Här kan du ta några selfies vid den vita marmorpaviljongen känd som en plats för många frierier.En bit bort längs slingrande vägar ligger Valldemossa. Strosa längs blomsterkantade gator och titta in i klostret. Den klassiska kompositören Frédéric Chopin stannade här en vinter och i hans bostad som ståtar med överdådigt inredda salonger och ett bibliotek. Här har du tid att ta en kaffe på ett lokalt familjeägt kafé. Ramon tillägger: "Byarna i Tramuntanabergen är så välbevarade att hela området är ett UNESCO- världsarv."

Gratis avbokning
Språk:

de, en, pl 

Introduktion till Mallorca

Det finns en anledning till att Mallorca är den mest populära ön i Medelhavet. Det finns mycket att välja på, från att koppla av på stränder som påminner om Karibien till att vandra runt i medeltida muromgärdade städer och köra längs natursköna vägar. I norr kommer du att bli förälskad i städerna Alcudia och Pollença, medan du i väster kommer att bli förtjust i Valldemossa, Deià och Sóller. Huvudstaden Palma är en gammal stad full av medeltida gränder, som kröns av en gotisk katedral vid havet. Ön erbjuder också vattenaktiviteter för alla smaker.

De sex bästa aktiviteterna på Mallorca

1. Utforska västra Mallorca

Västerut är det bästa området för att njuta av en hisnande natur och bergsbyar som ser ut som ett vykort. Här finns också öns mest otillgängliga strand. Och alla ligger mitt i Serra de Tramuntana, som är ett av UNESCO:s världsarv. Byn Valldemossa, med sitt kartusianerpalats, samt Deià och Sóller är tre platser som du måste besöka. I den sistnämnda staden kan du göra en romantisk tågresa genom bergen eller ta en träspårvagn till hamnen, där du kan ta en båt till en liten strand skyddad av Sa Calobras klippor.

2. Besök den norra delen

Alcudia och Pollença i norra delen av ön är två av Mallorcas vackraste städer - och endast 20 minuters bilresa från varandra. Dessutom ligger de inom räckhåll för Cape Formentor, en halvö med kuperade klippor och hemliga vikar samt en ensam strand - en spektakulär halvmåneformad nålfängslad strand. Alcudia utforskas bäst genom att vandra längs toppen av dess medeltida murar medan Pollença kan beundras genom att gå uppför de 365 cypresskantade trapporna till Calvari-kapellet som ligger på toppen av kullen.

3. Beundra Palmas katedral

Det är svårt att missa Palmas främsta sevärdhet och attraktion. Den enorma, guldfärgade gotiska katedralen La Seu tornar upp sig över stadens vattenfront. Den är centrum för en gammal stad som fortfarande delvis skyddas av promenadvänliga medeltida murar. Alla gränder leder till katedralen. Ett annat gotiskt mästerverk som är värt att kolla in är Llotja guildhall. Däremellan finns barer, restauranger och kaféer för alla smaker - ensaïmada, den lokala favoritbakelsen, passar utmärkt till en kaffe. Du hittar också butiker som säljer allt från lokala fiskarskor till designerhandväskor.

4. Njut av vattenaktiviteter

Mallorca har oändliga möjligheter att njuta av vattnet. Vattenparker är särskilt populära bland familjer. Western Park i Magaluf och Aqualand El Arenal är två bra alternativ. Katamaranturer är också populära. Om du vill se hajar, maneter och annat marint liv på nära håll kan du åka till Palma Aquarium och Marineland. Till många av dessa aktiviteter kan du också åka med buss från hotellet.

5. Se en föreställning

När solen går ner börjar festen på Mallorca. En av de mest populära showerna är "Pirates Adventure", där de främsta OS- och världsmästarna i fäktning spelar i en spännande fäktningsshow. Det har varit en succé! Ett annat populärt alternativ är "House of Son Amar", en bländande show med dans, sång och akrobatik i en elegant mallorcansk herrgård.

6. Ridning på Rancho Grande

Rancho Grande är en familjefavorit som visar upp den traditionella mallorcanska landsbygden. Det är den största hästgården på ön och den erbjuder ett brett utbud av upplevelser, från turer i solnedgången till hästdragna vagnsturer och landskapsturer. Det finns också ett litet djurpark för barn. Efter alla aktiviteter kan du njuta av livemusik och en grillfest för att avsluta besöket i en festlig stämning.