Din varukorg
Cancun
Cancun

Mexico

Att göra i Cancun

Våra tips – Cancun

Chichén Itzá
1 upplevelser

Upplevelser Cancun

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Språk på utflykten

Alternativ

Snorkla med sköldpaddor och besök en Maya-by
Aktiviteter

Snorkla med sköldpaddor och besök en Maya-by

Följ med på en halvdagsutflykt där du upplever både tropisk djungel och turkosblått hav. Du får simma i den magiska miljön i en cenote och snorkla med havssköldpaddor i Karibiska havet under en actionfylld förmiddag vid Mayarivieran.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fi, fr, +1  nl

Reservatet Sian Ka'an – utflykt med båt och besök i en Maya-by
Aktiviteter

Reservatet Sian Ka'an – utflykt med båt och besök i en Maya-by

Sian Ka'an är ett fantastiskt naturparadis som verkligen är värt att utforska. Här finns ett rikt växt- och djurliv, korallrev, mangrove och arkeologiska lämningar. Hela Sian Ka'an är ett biosfärreservat och har även utnämnts till världsarv av Unesco. Följ med på en minnesvärd och äventyrsfylld utflykt.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, da, en, fi, +4  fr, nl, pl, sv

Isla de Holbox - rundtur med båt och buggy från Chiquila
Utflykter & dagsturer

Isla de Holbox - rundtur med båt och buggy från Chiquila

Segla till Isla de Holbox från Cancun och upptäck platser som Isla Pasion och Punta Coco. Boka denna utflykt i liten grupp och njut av lunch i en femstjärnig eko-resmål

Gratis avbokning
Språk:

de, es, da, en, fi, +5  fr, nl, no, pl, sv

Chichen Itzá och besök i en mayaby
Aktiviteter

Chichen Itzá och besök i en mayaby

Den världsberömda arkeologiska platsen Chichén Itzá är något du inte bör missa, här kan du beundra Cukulcan-pyramiden, krigartemplet och Jaguartronen medan din guide berättar om mayafolkets historia, kultur och legender. Du får även simma i en cenote, äta lunch i en mayaby och se byinvånarna väva fina hängmattor.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +3  nl, pl, sv

Coba Maya-ruiner – utflykt
Utflykter & dagsturer

Coba Maya-ruiner – utflykt

En resa djupt in i djungeln på Yucatán-halvön där vi upptäcker den gamla mayastaden Coba. Du kommer att få lära dig mer om mayakulturen, klättra i den stora pyramiden, träffa bybor och simma i en cenote, en slags underjordisk grotta.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +4  nl, no, pl, sv

Tulum utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch
Aktiviteter

Tulum utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch

Utflykt som ger dig en perfekt kombo av kultur och avkoppling. Först får du uppleva den arkeologiska mayastaden Tulum, som ligger direkt vid havet. Sedan är det dags att åka till Nopalito, en sötvattenlagun med smaragdgrönt vatten, härlig för alla vare sig man vill koppla av, testa stand-up-paddling eller paddla kajak. Här serveras en buffélunch.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Xel-Há Park – snabbinträde och transport
Aktiviteter

Xel-Há Park – snabbinträde och transport

Xel-Há är en temapark där naturälskare får utforska det bästa av Mayarivieran. Här finns massor av saker att göra för både stora och små. Välj bland aktiviteter som att simma, snorkla, cykla, åka ziplinebanor eller utforska laguner och cenotes. Det här är en PLUS-utflykt med transfer, förtur i kön och 50% rabatt på foton och utvalda aktiviteter.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Chichen Itza – privat utflykt med transport och lokal guide
Utflykter & dagsturer

Chichen Itza – privat utflykt med transport och lokal guide

De antika ruinerna av Chichen Itza är en av Mexikos sevärdheter du inte får missa under din resa. Denna exklusiva upplevelse låter dig se platsen innan folkmassorna anländer och besöka komplexet med en av våra lokala experter som delar djup kunskap med dig. Argelia, en av våra guider, säger ”Du kommer att lära dig om kalendrarna i Kukulkantemplet och dess heliga trappa, där skuggorna för varje dagjämning representerar nedstigningen av den fjäderbeklädda ormen.” Sedan kommer du att njuta av ett dopp i en cenote och besöka en traditionell Maya-by för lunch. Det är en tidig start, men att följa med på vår privata utflykt innebär att du kommer att vara den första att anlända till UNESCOS världsarv - den perfekta tiden att ta några selfies. Genom att undvika folkmassorna ger den omgivande stillheten ännu mer mystik till Mayamonument som den mäktiga Kukulkan-pyramiden, Jaguarernas tempel och den makabra Tzompantli bland många landmärken. "Basrelieferna som berättar om de magiska föreställningarna inspirerade av deras tolkning av stjärnorna", säger Argelia.Ta dig till djupet av en cenote och njut av dess klara vatten. Sedan bär det av till byn för lunch. All mat är lokalt odlad och tillagad efter traditionella recept. Argelia säger: "Du kommer att smaka typisk yucatecansk mat som chaya empanadas, cochinita pibil, kyckling i axiotris och svarta bönor och ångade grönsaker." Du kommer också att se lokalbefolkningen visa upp sina färdigheter med att handväva hängmattor – ett urgammalt hantverk – och ta reda på hur denna tillverkning hjälper till att stödja samhället.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr, nl 

Mayan Adventure – djungelpark med mexikansk lunch
Aktiviteter

Mayan Adventure – djungelpark med mexikansk lunch

Om du gillar action och äventyr väntar en spännande dag på dig i Aventuras Mayas djungelpark. Ta fart genom djungeln med en fyrhjuling, flyg genom trädtopparna med zipline och fira ned i en cenote för att bada i en av dessa imponerande underjordiska kammare. Och när det är dags för en paus erbjuds en välsmakande mexikansk buffé. Juanito, en av våra lokalguider, säger: "I några av spåren glider du precis ovanför djungeln. I andra kan du gå upp och ner, medan en annan har alternativet "Superman". Det finns till och med en "flygande hängmatta" som du kan prova. Det är verkligen en spännande upplevelse.'Du anländer till parken och efter en snabb säkerhetsgenomgång från instruktörerna kommer vi att skruva upp spänningen. Ordningen på aktiviteterna bestäms på dagen för att säkerställa att folkmassorna är spridda och att du kan njuta av dina upplevelser maximalt. Först kommer du svepa över trädtopparna på en spännande ziplinebana med sju spår. Ta sedan på dig en sele och fira ner dig längs en 20 meter lång klippvägg i det mörka djupet av en underjordisk cenote med tusentals stalaktiter som du kan se när du tittar upp.Gå sedan tillbaka upp för att ta en paus med en lunchbuffé med lokala favoriter – Yucatans signatur pulled pork cochininita pibil står vanligtvis på menyn – med vatten och kaffe som ingår. Därefter är det dags att riva över leran och köra genom djungeln med din egen kraftfulla fyrhjuling. En dag fylld av äventyr, från början till slut längs den 11 km långa rutten.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Upptäck Las Coloradas
Aktiviteter

Upptäck Las Coloradas

Paletten av färger som är Yucatan glittrar på denna vilda djur-rika turné. Historiska Valladolid, en krokodilflykt, Las Coloradas saltpannor och flamingos i Rio Lagartos-lagunen är höjdpunkterna på denna utflykt. Dessutom blir du bortskämd med ett traditionellt Maya-bad och njuter av en lunch vid havet. Fernando, en av våra lokalguider, säger: "På grund av deras färg och elegans är flamingos fantastiska att se på. Men det är krokodilerna som fascinerar mig. Under utflykten får ta reda på hur viktiga de är för det lokala ekosystemet.'Valladolid från kolonialtiden blir vårt första stopp. Denna stad utstrålar pastellfärgade en- och tvåvåningshus med traditionella fönster med galler som kantar ett stort torg. Promenera genom gamla stan och stanna till för bilder vid sevärdheter som kyrkan St Servacio eller klostret St Bernardino i Siena. Vi åker sedan till Moreletii krokodilreservat, där du kommer att lära dig allt om dessa endemiska reptiler. Sedan bär det av till Las Coloradas, som heter så på grund av de rosa nyanserna som saltpannorna ger när de avdunstar. Fernando säger: "På en klar dag utan moln i himlen då man kan se saltet i kontrast mot vattnet är det som att se ett mästerverk för första gången."Därefter beger vi oss på en båttur till Rio Lagartos lagun, en livsmiljö för flamingos. Titta på dessa eleganta fåglar som vadar i grunt vatten och ta några bilder. Det finns ett exfolierande lerbad att se fram emot innan du går in på en familjeägd restaurang för en lunch gjord på lokalt framställda produkter.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Ön Holbox privat båt- & buggytur
Utflykter & dagsturer

Ön Holbox privat båt- & buggytur

Holbox-ön är en som en semester i en semester. På denna privata utflykt besöker du Isla Pasion på en båttur, njuter av en lunch på ett femstjärnigt eko-resmål och njuter av en golfbuggy-tur på ön. Ariel, en av våra lokalguider på den här utflykten, säger: "Holbox är en livsmiljö för mer än 300 endemiska och flyttfågelarter. Det är också något av en lekplats, med aktiviteter som motorbåtar och strandvagnar.Gå ombord på din båt vid Chiquila – lotsad av en lokal fiskare – och bege dig på en två timmars lång kusttur. Alla andra verksamheter använder den lokala färjan. Din guide kommer att peka ut platser kända för sitt djurliv - cirka 150 fågelarter har upptäckts på ön - och förklarar vad som görs för att bevara denna livsmiljö. I tre decennier har Holbox varit en del av Yum Balam-naturreservat. Och om du gör utflykten mellan juni och september kan du ha turen att få syn på öns flamboyanta flamingos.Dessutom kommer du att upptäcka skönheten i de avskilda stränderna på lilla Isla Pasion – Holbox har 36 km vita sandstränder – innan du beger dig till eko-resmålet för lunch följt av avkoppling på solstolarna. Senare hoppar du in i en golfvagn - öns 1 000 invånare använder inte bilar - för att utforska det omgivande området. För att avsluta ditt besök på ön tar vi oss till Holbox huvudtorg för lite ledig tid - det är ett utmärkt tillfälle att köpa med sig några souvenirer eller prova lokal mat.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Tulum – privat utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch
Aktiviteter

Tulum – privat utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch

Denna privata utflykt är en idealisk kombination av kultur och avkoppling. Först utforskar du Maya-ruinerna i Tulum, deras enda stad vid havet, och medan du är borta de återstående timmarna vid Nopalitos-lagunen, som nyligen öppnade för allmänheten. Gustavo, en av våra lokalguider, säger: "Precis när du tror att Riviera Maya inte har några överraskningar kvar, upptäcker du Nopalitos. Dess platta vatten, med praktiskt taget alla tänkbara nyanser av blått, förändras framför dina ögon när molnen driver över lagunen.Du börjar med en guidad rundtur på den arkeologiska platsen i Maya-staden Tulum – den enda de byggde vid kusten. När du beundrar monument som Vindens guds tempel och El Castillo-pyramiden, kommer du att bjudas på utsikt över Karibien. Efteråt har du lite ledig tid att antingen gå till stranden – berömd för sina sköldpaddor – där eller ta några fler bilder. Gustavo säger: "Tulum är den perfekta balansen mellan kultur och natur. Du ser alla dessa leguaner som latar sig runt ruinerna av staden och sköldpaddor som strövar längs stranden.'Sedan bär det av till Nopalitos. Denna sötvattenslagun har fått sitt namn från dess likhet med kuddarna på nopalkaktusen, även känd som prickly pear. Det är mörkare i mitten eftersom det finns en djup cenote där. Det är perfekt för att koppla av eller prova på paddleboard och kajakpaddling. Efter en grilllunch slår du dig i hängmattorna eller dinglar med fötterna över vattnet från träbryggan.

Gratis avbokning
Guidad Rundtur

Introduktion till Cancun

Detta mexikanska paradis, på Yucatan-halvön, är perfekt om du vill kombinera färgglada naturliga sevärdheter med fascinerande kultur. Här finns ett nattliv i världsklass, vita sandstränder, turkost hav och kalejdoskopiska korallrev. Mängder av aktiviteter erbjuds här och bortom kusten och klubbarna – det finns naturliga pooler som kallas cenotes, samt flera arkeologiska platser från Maya som måste besökas, som Chichen Itza och Tulum, att upptäcka med.

De sex bästa aktiviteterna i Cancun

1. Utforska Chichen Itza

En dagstur till det stora tempelkomplexet Chichen Itza är ett måste när du besöker Cancun. Ruinerna är byggda av den forntida mayacivilisationen och är nu ett UNESCO världsarv. Det imponerande templet Kukulkan, även känt som El Castillo, är förmodligen det mest kända exemplet på Maya-arkitektur i Yucatan. Den heliga cenoten, dödskallarnas tempel och krigarnas tempel är värda ett besök.

2. Åk på en utflykt till Isla Mujeres

Lämna Cancuns liv och rörelse genom att boka en utflykt till Isla Mujeres. En av de mest populära aktiviteterna i Cancun är att göra en dagstur till Isla Mujeres, en ö som ligger endast 20 minuter med båt. Känd för sin avslappnade atmosfär, orörda sand, blomstrande korallrev och pittoreska matställen, finns här mycket som kan hålla dig sysselsatt under en dag. Om du vill utforska öns mest ikoniska platser, och inte bara huvudstaden, är det bästa sättet att ta dig runt genom att hyra en golfbil för dagen.

3. Simma i en cenote

Cenoter är underjordiska grottor som bildas naturligt i kalksten när en underjordisk grotta kollapsar i sig själv. De ansågs vara heliga av den forntida mayacivilisationen. Det finns det tusentals cenoter över hela Yucatan-halvön. Från soldränkta laguner till till synes bottenlösa grottor prydda med stalagmiter och stalaktiter, cenoterna är fantastiska platser att utforska. Simning och snorkling är bland de mest populära cenote-upplevelserna, men även zip-lining, dykning eller kajakpaddling finns tillgängligt.

4. Prova på några vattenaktiviteter

Det azurblå vattnet utanför Cancuns kust är idealiskt för alla typer av vattenaktiviteter, inklusive vattenskoter, paddling med SUP-bräda, parasailing, surfing och fiske. Den här delen av Mexiko är hem för några av de största reven i världen, så dykning och snorkling är bland de mest populära vattenaktiviteterna i Cancun. Detta hörn av Karibien är fullt av färgstarkt marint liv, och om du tar rätt tid för ditt besök kan du till och med se valhajar när de tar sig förbi Cancun. Om du inte vill bli våt, men fortfarande vill komma ut på vattnet, boka då en avkopplande katamarankryssning för att se kustlinjen med stränder från en annan vinkel.

5. Besök Tulum

Ruinerna av antika Tulum ligger nära Playa del Carmen, en enkel utflykt från Cancun. Tulum är, med ett ord, spektakulärt. Det är en syn att skåda tack vare grund av dess läge - på klippor med utsikt över Karibiska havet. Glöm inte att ta med dig simutrustning och besök den lilla stranden nedanför ruinerna, som endast är tillgänglig från den arkeologiska platsen. Förutom de sönderfallande Mayaruinerna, hittar du många naturliga cenotepooler att utforska, samt traditionella restauranger och Sian Kaan-biosfär reservatet i den moderna staden Tulum.

6. Njut av en spännande dag ute i en eko-äventyrspark

Du hittar flera ziplining- och eco-äventyrsparker i Cancun-området. Sväva över trädtopparna, åk över cenotes, snorkla i klara laguner och kom nära djungelns djur, fåglar och insekter i en naturlig miljö i en av de många eco-äventyrsparkerna. Tillbringa dagen med att flyga över vackra turkosa sjöar i Xel-Há Eco Park, åk en monstertruck i Xavage Park eller besök Selvatica äventyrsparken för skojs skull i den mexikanska djungeln.