Din varukorg
Samos
Samos

Grekland

Att göra i Samos

Upplevelser Samos

Filtrera efter:

Prix par adulte

kr
kr

Prise en charge à l'hôtel

Catégories

Options de billets

Ön Samos – inklusive   Heraion, Potami och Kokkari
Utflykter & dagsturer

Ön Samos – inklusive Heraion, Potami och Kokkari

Samos är en ö som har mycket att bjuda på när det gäller kultur och historia och här kommer du att få uppleva många guldkorn, däribland Heras tempel. Hera var en viktig gudinna som föddes vid Heraion, platsen där tempelruinerna står. Du får besöka ett grekisk-ortodoxt kloster innan vi fortsätter till keramikbruket i Timos för att se på tillverkningen. Därefter blir det besök i en fabrik för ekologisk olivolja där du får smaka på några av deras produkter. I Potami får du tid för lunch på egen hand, ett uppfriskande dopp eller ett besök vid vattenfallen. Under eftermiddagen får du tid på egen hand i idylliska Kokkari.

Gratis avbokning
Språk:

en, nl 

Upptäck Patmos
Utflykter & dagsturer

Upptäck Patmos

Det var här på Patmos som aposteln Johannes fick sina uppenbarelser för 2000 år sedan – vilket gör en dagsutflykt till ön till en fascinerande upplevelse. När du stiger i land från båten, kommer du att bli slagen av Sankt Johannes klostrets tornförsedda väggar. Din guide kommer att förklara dess fascinerande historia innan vi vandrar genom gatorna i den vitkalkade byn Chora för att besöka Apokalypsgrottan. Det är inte bara historia och kulturarv på denna rundtur – du har gott om ledig tid att koppla av och vandra runt i den charmiga hamnen i Skala innan du åker tillbaka till Samos.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Samos ö-utflykt – från västkusten
Utflykter & dagsturer

Samos ö-utflykt – från västkusten

Samos är ett bra exempel på det stora mått av charm som är speciellt för de grekiska öarna. Faktum är att Samos har allt: vacker natur, hantverk, historia och lokalproducerad mat. Dagen startar med ett besök i en keramikverkstad som drivs av konstnären Timo och en olivoljefabrik där vi får se tillverkningen. Du möter lokalguiden vid det ortodoxa klostret och fortsätter sedan till Heras tempel. Du kommer att ha lite tid på egen hand i byn Kokkari innan vi ses i Potami där två saker väntar: ett dopp i havet eller ett besök vid vattenfallen, och så en vinprovning i det familjeägda vinhuset Karlovasi.

Gratis avbokning
Språk:

en, nl 

Samos östra kust – båttur
Utflykter & dagsturer

Samos östra kust – båttur

Den här båtutflykten bjuder på solsken och havsbris medan båten stävar ut på havet vid Samos östra kust. Ombord blir du serverad sött vin, juice och färsk frukt alltmedan ensliga stränder och obebodda småöar passeras. Med lite tur får du också se delfiner. Kapten kastar sedan ankar vid stranden Posidonio. Någon timme senare fortsätter seglatsen mot stranden Megali Lakka som bara kan nås med båt. Här finns det tid för sol och bad medan besättningen dukar upp en barbecue på sandstranden som ackompanjeras av nationaldrycken ouzo och juicer. Efter cirka tre timmar är det dags att bege sig tillbaka till Pythagorion.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fi, nl, no, +1  sv

Båttur till Samiopoula
Utflykter & dagsturer

Båttur till Samiopoula

Den här förmiddagsturen med båt ger dig en härlig känsla av att koppla av, långt bort från alla måsten. Från Pythagorion kommer du till hemliga stränder och vikar. Ombord får du förfriskningar och kan ha turen att se en delfin eller två medan du kopplar av på väg mot Samiopoula. Ön har fler getter än människor, så att den ligger avlägset är ingen överdrift. Utforska öns orörda natur och kyrkan eller ta ett dopp i Egeiska havet. Vattnet här är lugnt och klart så du har chans att se fiskar. När båten är på väg tillbaka i sakta mak har du tillfälle att njuta av solens strålar på däck.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, da, en, fi, +4  fr, nl, no, sv

Kvällstur på Samos
Utflykter & dagsturer

Kvällstur på Samos

En utekväll i någon av Samos vitkalkade småstäder är en fin upplevelse. Beroende på var du bor kan du välja mellan Pythagorion eller i Kokkari. Väljer du en kväll i Pythagorion är tipset att sätta rak kurs till den antika hamnen, där du hittar många välbesökta tavernor. Sedan kan du till exempel lyssna efter tonerna som visar vägen till en bouzouki-bar eller promenera på den bågformade strandpromenaden. Alternativet är att bege sig till den gamla fiskebyn Kokkari, med finns gott om bra fisk- och skaldjursrestauranger liksom flera hippa små barer och hantverksbutiker. Det bästa av allt; transport både från ditt hotell och tillbaka ingår.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Vourliotes och Platanakia – vandring
Aktiviteter

Vourliotes och Platanakia – vandring

Norra Samos är ett vandringsparadis med böljande dalar, vingårdar och lummig skog. Följ med på en guidad heldagsvandring som börjar i bergsbyn Vourliotes, tar dig över floddalen Kakorema till det bildsköna skogsområdet Platanakia. Från Vourliotes vandrar du till den charmiga bergsbyn Manolates och på vägen dit passeras vinodlingar, floden Kakorema och frodig växtlighet som skänker skugga. Därifrån kommer din guide leda vägen genom skuggande skog till bergsbyn Manolates. Längs vägen görs stopp vid en taverna där du har möjlighet att köpa något att dricka och en bit mat innan färden fortsätter ner mot Platanakia – Samos största skogsområde.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur till Patmos
Utflykter & dagsturer

Båttur till Patmos

Det krävs något extra för att en liten ön ska sticka ut bland alla tusentals öar i Grekland – och Patmos gör det! Dagen börjar med en två och en halv timmes båtresa över Egeiska havet till den pittoreska och livliga staden Skala på Patmos östkust. Hamnpromenaden kantas av charmiga tavernor, uteserveringar, fiskrestauranger och småbutiker i de varsamt renoverade gamla husen. Patmos är väldigt smalt just här och tio minuters promenad västerut ligger Hohlakasstranden. Om du vill ha lite historia är en vandring till berget Hora bara 3 km från Skala ett måste.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Ephesus Day Tour from Samos
Attraktioner & guidade rundturer

Ephesus Day Tour from Samos

Take a day trip to Turkey from the shores of Samos. Hop on a ferry and cross the Aegean Sea to tour a real Turkish treasure – Ephesus archaeological site. Let an expert guide bring history to life as you stroll between column-lined avenues crammed with temples, relics and religious statues. Afterwards, there's free time to discover the castles, mosques and shops of Kusadasi, too.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Samos kustvandring och stränder
Aktiviteter

Samos kustvandring och stränder

Stigarna som slingrar sig fram ovanpå pinjebevuxna, dramatiska klippor erbjuder en spektakulär utsikt över det glittrande Egeiska havet och erbjuder de perfekta förhållanden för att vandra till några av öns mest avskilda stränder. Tillbringa en härlig dag ute i naturen med att vandra på dess leder och svalka dig på vackra avskilda strandplatser på vägen.Västra Samos bjuder på glest befolkade områden, dramatiska klippor, vackra utsikter och är förstahandsvalet bland dem som vet. Den här guidade vandringen tar dig till bildsköna stränder som inte kan nås med bil. Du går längs den vackra kusten på stigar och vandringsleder. Vi börjar vår vandring i byn Drakei och tar oss sedan till fots till den avlägsna och paradisliknande sandstranden Megalo Seitani.Efter ett välförtjänt dopp och lunchpaus är det dags för dagens andra etapp. Vi fortsätter sedan vår vandring och vårt nästa stopp är Potami. Efter dagens vandring lär dina ben vara ganska trötta, som tur är så åker vi buss på vägen tillbaka.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Ön Samiopoula – båttur
Utflykter & dagsturer

Ön Samiopoula – båttur

Vattnet sydväst om Samos är bland de bästa i Egeiska havet om man vill ge sig ut till havs med båt. På den här avkopplande båtutflykten njuter du av härliga stränder och badar i kristallklart vatten. Dagen börjar med att du kliver ombord båten i Ormos hamn varifrån kapten styr kosan mot den lilla ön Samiopoula. På vägen dit passeraa stenstranden Balos. Seglatsen tar cirka en timme så det finns gott om tid att koppla av och låta solens strålar värma dig. Det bär sedan av till en avskild och bildskön badvik där lunch kommer dukas upp på stranden Kyriakou.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Transfer till stranden
Transfer

Transfer till stranden

En vacker kritvit sand och grunt vatten gör stranden Psilli Ammos till en fristad för familjer. Denna halvdagsutflykt med en privat taxi tar dig direkt dit för att njuta av lite ledig tid för att simma, sola och snorkla. Efteråt körs du tillbaka till ditt hotell lagom till lunch.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +3  nl, no, sv

Introduktion till Samos