Din varukorg
Samos
Samos

Grekland

Att göra – Samos

Den grekiska ön Samos, som ligger närmare Turkiet än Greklands fastland, är ett perfekt semestermål för den som letar efter en lugn ö med många stränder. I den livliga huvudstaden Vathi varvas shopping och nöjen med grekiskt vardagsliv. Öns genuina profil och naturliga skönhet samsas med många historiska minnesmärken. Ett av dem är Efpalineio Orygma från 524 f Kr, en vattentunnel som sträcker sig djupt under jorden. För den som är ute efter aktiviteter finns långa sandstränder med vattensporter och grönskande berg med vandringsleder. Missa inte att smaka Samos berömda lokala viner, däribland det halvsöta vita vinet på muscatdruvan.

Upplevelser i Samos

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Samos örundtur - från östra sidan
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Samos örundtur - från östra sidan

Samos är en ö som har mycket att bjuda på när det gäller kultur och historia och här kommer du att få uppleva många guldkorn, däribland Heras tempel. Hera var en viktig gudinna som föddes vid Heraion, platsen där tempelruinerna står. Du får besöka ett grekisk-ortodoxt kloster innan vi fortsätter till keramikbruket i Timos för att se på tillverkningen. Därefter blir det besök i en fabrik för ekologisk olivolja där du får smaka på några av deras produkter. I Potami får du tid för lunch på egen hand, ett uppfriskande dopp eller ett besök vid vattenfallen. Under eftermiddagen får du tid på egen hand i idylliska Kokkari.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, nl, sv 

Upptäck Patmos
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Upptäck Patmos

Tidens sand har knappt lagt sig över Patmos sedan Sankt Johannes fick sina uppenbarelser här för 2000 år sedan - vilket gör en dagsutflykt till ön till en så fascinerande upplevelse. När du stiger i land från båten, kommer du att bli slagen av Sankt Johannes klostrets tornförsedda väggar. Din guide kommer att förklara dess fascinerande historia innan vi vandrar genom de vitkalkade gatorna i Chora för att besöka Apokalypsgrottan. Det är inte bara historia och kulturarv på denna rundtur - du har gott om ledig tid att koppla av och vandra runt i den charmiga hamnen i Skala innan du åker tillbaka till Samos.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Samos örundtur - från västra sidan
TUI Collection
Utflykter & dagsturer

Samos örundtur - från västra sidan

Samos är ett bra exempel på det stora mått av charm som är speciellt för de grekiska öarna. Faktum är att Samos har allt: vacker natur, hantverk, historia och lokalproducerad mat. Dagen startar med ett besök i en keramikverkstad som drivs av konstnären Timo och en olivoljefabrik där vi får se tillverkningen. Du möter lokalguiden vid det ortodoxa klostret och fortsätter sedan till Heras tempel. Du kommer att ha lite tid på egen hand i byn Kokkari innan vi ses i Potami där två saker väntar: ett dopp i havet eller ett besök vid vattenfallen, och så en vinprovning i det familjeägda vinhuset Karlovasi.

Gratis avbokning
Språk:

da, en, fi, no, sv 

Lazy day cruise från östkusten
Utflykter & dagsturer

Lazy day cruise från östkusten

Den här båtutflykten bjuder på solsken och havsbris medan båten stävar ut på havet vid Samos östra kust. Ombord blir du serverad sött vin, juice och färsk frukt alltmedan ensliga stränder och obebodda småöar passeras. Med lite tur får du också se delfiner. Kapten kastar sedan ankar vid stranden Posidonio. Någon timme senare fortsätter seglatsen mot stranden Megali Lakka som bara kan nås med båt. Här finns det tid för sol och bad medan besättningen dukar upp en barbecue på sandstranden som ackompanjeras av nationaldrycken ouzo och juicer. Efter cirka tre timmar är det dags att bege sig tillbaka till Pythagorion.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kvällstur på Samos
Utflykter & dagsturer

Kvällstur på Samos

En utekväll i någon av Samos vitkalkade småstäder är en fin upplevelse. Beroende på var du bor kan du välja mellan Pythagorion eller i Kokkari. Väljer du en kväll i Pythagorion är tipset att sätta rak kurs till den antika hamnen, där du hittar många välbesökta tavernor. Sedan kan du till exempel lyssna efter tonerna som visar vägen till en bouzouki-bar eller promenera på den bågformade strandpromenaden. Alternativet är att bege sig till den gamla fiskebyn Kokkari, med finns gott om bra fisk- och skaldjursrestauranger liksom flera hippa små barer och hantverksbutiker. Det bästa av allt; transport både från ditt hotell och tillbaka ingår.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Lazy day cruise – Votsalakia
Utflykter & dagsturer

Lazy day cruise – Votsalakia

Vattnet sydväst om Samos är bland de bästa i Egeiska havet om man vill ge sig ut till havs med båt. På den här avkopplande båtutflykten njuter du av härliga stränder och badar i kristallklart vatten. Dagen börjar med att du kliver ombord båten i Ormos hamn varifrån kapten styr kosan mot den lilla ön Samiopoula. På vägen dit passeraa stenstranden Balos. Seglatsen tar cirka en timme så det finns gott om tid att koppla av och låta solens strålar värma dig. Det bär sedan av till en avskild och bildskön badvik där lunch kommer dukas upp på stranden Kyriakou.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur till Patmos-ön
Utflykter & dagsturer

Båttur till Patmos-ön

Det krävs något extra för at ten liten ön ska sticka ut bland alla tusentals öar i Grekland – men det är lovord som Patmos väl förtjänar. Dagen börjar med en två och en halv timmes båtresa över Egeiska havet till den pittoreska och livliga staden Skala på Patmos östkust. Hamnpromenaden kantas av charmiga tavernor, uteserveringar, fiskrestauranger och småbutiker i de varsamt renoverade gamla husen. Patmos är väldigt smalt just här och tio minuters promenad västerut ligger Hohlakasstranden. Om du vill ha lite historia, är en vandring till berget Hora bara 3 km från Skala ett måste.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Samos kustvandring och stränder
Aktiviteter

Samos kustvandring och stränder

Stigarna som slingrar sig fram ovanpå pinjebevuxna, dramatiska klippor erbjuder en spektakulär utsikt över det glittrande Egeiska havet och erbjuder de perfekta förhållanden för att vandra till några av öns mest avskilda stränder. Tillbringa en härlig dag ute i naturen med att vandra på dess leder och svalka dig på vackra avskilda strandplatser på vägen.Västra Samos bjuder på glest befolkade områden, dramatiska klippor, vackra utsikter och är förstahandsvalet bland dem som vet. Den här guidade vandringen tar dig till bildsköna stränder som inte kan nås med bil. Du går längs den vackra kusten på stigar och vandringsleder. Vi börjar vår vandring i byn Drakei och tar oss sedan till fots till den avlägsna och paradisliknande sandstranden Megalo Seitani.Här vilar vi upp oss och äter vår medtagna matsäck. Vi fortsätter sedan vår vandring och vårt nästa stopp är Potami. Efter dagens vandring lär dina ben vara ganska trötta, som tur är så åker vi buss på vägen tillbaka.

Gratis avbokning
Språk:

en