Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
125 Upplevelser
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Upptäck hur viktigt det är att återställa korallreven i Cancun
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Upptäck hur viktigt det är att återställa korallreven i Cancun

Utforska det mesoamerikanska revsystemets underverk på denna unika National Geographic Day Tour. Under ledning av marinspecialister får du den unika möjligheten att snorkla och bevittna mänsklighetens påverkan på revet och se korallblekning. Detta följs av ett insiktsfullt samtal om handlingsbara steg för återställande av rev. När vattnet är som lugnast ger vi oss iväg till två olika rev, som alla drabbats av blekning på grund av global uppvärmning, vattenföroreningar och mikroplaster. Besök revet som kallas "El Meco", som har de yngsta korallerna, vilket gör det till en särskilt speciell attraktion. Båtarna som används för turen är certifierade av Blue Flag för hållbar turism, vilket säkerställer att din resa är i linje med miljömedvetna metoder. Längs vägen får du också lära känna den lokala faunan och smaka på traditionella tilltugg som Kibi. Under resan kommer du att inspireras till att skydda dessa marina ekosystem, vilket är syftet med det National Geographic-sponsrade projektet Pristine Seas. Projektet har genomfört expeditioner till Banco Chinchorro, en viktig del av det mesoamerikanska revsystemet. Projektets arbete understryker vikten av att skydda marina miljöer från mänsklig påverkan och samtidigt skydda de sista vilda platserna i våra hav. Genom att delta i denna resa kommer du att engagera dig i den avgörande betydelsen av att bevara och skydda det värdefulla mesoamerikanska revsystemet. Se själv havets underverk och få en djupgående förståelse för korallrev och deras kritiska roll i biosfären.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Coba Maya-ruiner – utflykt
Utflykter & dagsturer

Coba Maya-ruiner – utflykt

En resa djupt in i djungeln på Yucatán-halvön där vi upptäcker den gamla mayastaden Coba. Du kommer att få lära dig mer om mayakulturen, klättra i den stora pyramiden, träffa bybor och simma i en cenote, en slags underjordisk grotta.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +4  nl, no, pl, sv

Tulum guidad rundtur och besök i ett modern Maya-samhälle
Utflykter & dagsturer

Tulum guidad rundtur och besök i ett modern Maya-samhälle

Antika ruiner, sköldpaddsstränder och bad i underjordiska grottor gör denna actionfyllda förmiddagsutflykt till ett äventyr. En guidad tur vid en av Mexicos viktigaste historiska sevärdheter följs av ett besök i ett traditionellt mayasamhälle. Dessutom får du chans att ta ett dopp i en cenote.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, da, en, fi, +5  fr, nl, no, pl, sv

Chichen Itza – privat utflykt med transport och lokalguide
Utflykter & dagsturer

Chichen Itza – privat utflykt med transport och lokalguide

De antika ruinerna av Chichen Itza är en av Mexikos sevärdheter du inte får missa under din resa. Denna unika upplevelse låter dig se platsen innan folkmassorna anländer och besöka komplexet med en av våra lokalguider som delar sin kunskap med dig. Argelia, en av våra guider, säger ”Du kommer att lära dig om kalendrarna i Kukulkantemplet och dess heliga trappa, där skuggorna för varje dagjämning representerar nedstigningen av den fjäderbeklädda ormen.” Sedan kommer du att njuta av ett dopp i en cenote och besöka en traditionell Maya-by för lunch. Det är en tidig start, men att följa med på vår privata utflykt innebär att du kommer att vara den första att anlända till UNESCOS världsarv - den perfekta tiden att ta några selfies. Genom att undvika folkmassorna ger den omgivande stillheten ännu mer mystik till Mayamonument som den mäktiga Kukulkan-pyramiden, Jaguarernas tempel och den makabra Tzompantli bland många landmärken. "Basrelieferna som berättar om de magiska föreställningarna inspirerade av deras tolkning av stjärnorna", säger Argelia.Ta dig till djupet av en cenote och njut av dess klara vatten. Sedan bär det av till byn för lunch. All mat är tillagad med lokala råvaror och efter traditionella recept. Argelia säger: "Du kommer att smaka typisk yucatecansk mat som chaya empanadas, cochinita pibil, kyckling i axiotris och svarta bönor och ångkokta grönsaker." Du kommer också att se lokalbefolkningen visa upp sina färdigheter med att handväva hängmattor – ett urgammalt hantverk – och ta reda på hur denna tillverkning hjälper till att stödja samhället.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr, nl 

Tulum, cenote-bad, sköldpadds snorkling & Beach Club kombotur
Aktiviteter

Tulum, cenote-bad, sköldpadds snorkling & Beach Club kombotur

Att utforska Mexiko har precis blivit mycket enklare. På detta heldagsäventyr kommer du att få uppleva inte mindre än fyra olika aktiviteter. Börja med ett guidat besök på den arkeologiska utgrävningsplatsen Tulum och ta dig sedan till en cenote för att bada. Därefter bär det av till Akumal för en stunds snorkling. Avsluta dagen med lunch på en strandklubb. Carmen, en av våra kunniga lokalguider, säger: "Den mest fotograferade byggnaden på den arkeologiska utgrävningsplatsen är Castillo, som ligger på en klippa med utsikt över Karibiska havet. Castillot är kanske det mest kända, men det finns gott om andra gamla mayaruiner att utforska, t.ex. den nedåtgående gudens tempel och freskernas tempel.Mayakulturens underverk kommer att avslöjas på din guidade rundtur i Tulum. Du får lära dig om dess förflutna som en muromgärdad stad och dess tidigare roll som handelsplats. Efter rundturen har du ledig tid att utforska på egen hand. Förbered dig sedan på att bli bländad av färgerna i en gammal maya-cenote, en naturlig grotta med en sötvattenspool som matas av underjordiska vattenkällor och anses helig av mayaindianerna.Efter ett svalkande dopp åker vi till det pittoreska kustsamhället Akumal, som är känt för sin avslappnade atmosfär, naturliga skönhet och rika marina liv. Med sin spännande undervattensvärld erbjuder Akumal en av de bästa snorklingsupplevelserna i Riviera Maya. Här finns en mängd tropiska fiskar, koraller och kanske till och med havssköldpaddor. Avsluta dagen med att varva ner och njuta av en god måltid på en närliggande strandklubb.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Aventuras Mayas – djungelpark med mexikansk lunch
Aktiviteter

Aventuras Mayas – djungelpark med mexikansk lunch

Om du gillar action och äventyr väntar en spännande dag på dig i Aventuras Mayas djungelpark. Ta fart genom djungeln med en fyrhjuling, flyg genom trädtopparna med zipline och fira ned i en cenote för att bada i en av dessa imponerande underjordiska kammare. Och när det är dags för en paus erbjuds en välsmakande mexikansk buffé. Juanito, en av våra lokalguider, säger: "I några av spåren glider du precis ovanför djungeln. I andra kan du gå upp och ner, medan en annan har alternativet "Superman". Det finns till och med en "flygande hängmatta" som du kan prova. Det är verkligen en spännande upplevelse.'Du anländer till parken och efter en snabb säkerhetsgenomgång från instruktörerna kommer vi att skruva upp spänningen. Ordningen på aktiviteterna bestäms på dagen för att säkerställa att folkmassorna är spridda och att du kan njuta av dina upplevelser maximalt. Först kommer du svepa över trädtopparna på en spännande ziplinebana med sju spår. Ta sedan på dig en sele och fira ner dig längs en 20 meter lång klippvägg i det mörka djupet av en underjordisk cenote med tusentals stalaktiter som du kan se när du tittar upp.Gå sedan tillbaka upp för att ta en paus med en lunchbuffé med lokala favoriter – Yucatans signatur pulled pork cochininita pibil står vanligtvis på menyn – med vatten och kaffe som ingår. Därefter är det dags att riva över leran och köra genom djungeln med din egen kraftfulla fyrhjuling. En dag fylld av äventyr, från början till slut längs den 11 km långa rutten.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Lyxig katamaransegling för vuxna
Aktiviteter

Lyxig katamaransegling för vuxna

Det är inte mycket som slår känslan av att vara på semester och den här lyxiga katamaranseglingen för vuxna sätter verkligen guldkant på resan. Utflykten finns bara hos TUI och har detaljer som en god lunch, färsk frukt och badstopp på en avskild plats för ett dopp och snorkling.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

ATV-tur, cenote och katamarantur från Cancun med lunch
Aktiviteter

ATV-tur, cenote och katamarantur från Cancun med lunch

Äventyrliga dagar är vad semestern på Riviera Maya i Mexiko handlar om. Denna spännande utflykt erbjuder en speciell kombination av spänning på land och lugnet i vattnet. Paola, en av våra lokalguider, säger: "Kontrasterna är det som gör den här utflykten så tilltalande - den fartfyllda ATV-turen följt av lugnet i cenoten, och de två vackra platserna Puerto Morelos Park och Marina Maroma.Starta äventyret med en spännande 45-minuters tur genom kuperad terräng på en kraftfull ATV. Denna hisnande färd tar dig nerför grusvägar, runt kurvor och över rötter och stenar i den vilda djungeln. Känn adrenalinkicken och vinden mot ansiktet när du navigerar genom det gröna landskapet, vilket ger en oslagbar start på din utflykt. Sedan byter du från högintensiv spänning till lugnet i en dold cenote. Dessa mystiska naturliga pooler, som är en integrerad del av Maya-världen, är orörda underjordiska vattenreservoarer.Efter en lugn lunch med autentiska mexikanska rätter får du uppleva ett miljöombyte när du förflyttar dig till katamaranen och seglar i det kristallklara vattnet i Karibiska havet. Resan avslutas med snorkling vid Stora Mayanrevet, där du kommer nära det livfulla marina livet och korallformationerna. Den minnesvärda dagen avslutas med att du återvänder till marinan för transfer tillbaka till basen och avrundar en dag full av äventyr, natur och kultur.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Tulum Private Tour with a Local Guide and Maya Community Visit
Utflykter & dagsturer

Tulum Private Tour with a Local Guide and Maya Community Visit

This exclusive private tour ensures you'll be one of the first visitors through the gates to explore the Yucatan's best-preserved archaeological site – the ancient ruins of Tulum. A guided tour is followed by a swim in an underground cave and a stop by a typical Mayan community.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr, nl 

Chichen Itza och Cenote Tsukán med lunch
Attraktioner & guidade rundturer

Chichen Itza och Cenote Tsukán med lunch

Äventyret börjar i gryningen med en färd till Chichen Itza, en gammal mayastad som finns med på Unescos världsarvslista. Den tidiga starten och den långa bilresan är värd besväret eftersom man kommer fram när det fortfarande är lugnt och stämningen är mer stämningsfull.En guidad rundtur i ruinstaden avslöjar berättelserna om denna anmärkningsvärda plats. Det är inte svårt att föreställa sig det dagliga livet för de människor som bodde här och byggde dessa imponerande monument. Efter den guidade rundturen har du ledig tid att utforska denna arkeologiska skattkammare som du vill.Därefter åker vi till Cenote Tsukán. Mayaindianerna trodde att Cenotes var portaler till underjorden, och de är mycket uppskattade i den traditionella kulturen. Här kommer du att dyka ner i det klara vattnet, delta i en traditionell ceremoni och känna hur dina sinnen vaknar till liv i en härlig naturmiljö. Lugnet är en inbjudan till avkoppling och återhämtning före en välsmakande lokal lunch.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Ön Holbox privat båt- & buggytur
Utflykter & dagsturer

Ön Holbox privat båt- & buggytur

Holbox-ön är en som en semester i en semester. På denna privata utflykt besöker du Isla Pasion på en båttur, njuter av en lunch på ett femstjärnigt eko-resmål och njuter av en golfbuggy-tur på ön. Ariel, en av våra lokalguider på den här utflykten, säger följande: "Holbox är en livsmiljö för mer än 300 endemiska och flyttfågelarter. Det är också något av en lekplats, med aktiviteter som motorbåtar och strandvagnar.Gå ombord på din båt vid Chiquila – lotsad av en lokal fiskare – och bege dig på en två timmars lång kusttur. Alla andra verksamheter använder den lokala färjan. Din guide kommer att peka ut platser kända för sitt djurliv - cirka 150 fågelarter har upptäckts på ön - och förklarar vad som görs för att bevara denna livsmiljö. I tre decennier har Holbox varit en del av Yum Balam-naturreservat. Och om du gör utflykten mellan juni och september kan du ha turen att få syn på öns flamboyanta flamingos.Dessutom kommer du att upptäcka skönheten i de avskilda stränderna på lilla Isla Pasion – Holbox har 36 km vita sandstränder – innan du beger dig till eko-resmålet för lunch följt av avkoppling på solstolarna. Senare hoppar du in i en golfvagn - öns 1 000 invånare använder inte bilar - för att utforska det omgivande området. För att avsluta ditt besök på ön tar vi oss till Holbox huvudtorg för lite ledig tid - är ett utmärkt tillfälle att köpa med sig några souvenirer eller prova lokal mat.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Ek' Balam Deluxe Tour with Hacienda Chukum & Valladolid
Utflykter & dagsturer

Ek' Balam Deluxe Tour with Hacienda Chukum & Valladolid

Dive into an epic adventure at the ancient Maya ruins of Ek' Balam with some adrenaline fun packed in too. You'll get to step back in time at this archaeological site, followed by ziplining and cenote swimming at Hacienda Chukum, a buffet lunch of regional classics, and a visit to Valladolid. Maria, one of our local guides, says, ‘Known as the ‘Black Jaguar' or ‘Star Jaguar', it's not every day you get to see such massive structures and what makes Ek Balam unique are its unique double walls that encircle the central area'. At Ek' Balam, get ready for a blast into Maya history discovering over 40 structures, with the opportunity to climb several monuments. Prepare to be wowed by pyramids and the towering acropolis, offering epic shots of the site and surrounding lush jungle. Next up, let's kick the adventure up a notch at Hacienda Chukum. This isn't your typical stop – it's a jungle hideout with a cenote where you can swim or zip line across the cavern. Your guide will share snorkelling tips and fun facts about the local flora and fauna around you. After all that action, it's time to refuel with a delicious buffet of regional favourites in an open-air restaurant. Savour dishes like pulled pork, spicy fish, and tortillas, plus some sweet treats to top it off. Our day wraps up in Valladolid, a town oozing with Insta-worthy Spanish vibes, colourful mansions, and quaint cobblestone streets. Enjoy some leisure time to explore, take photos at the Municipal Palace and soak up the laid-back atmosphere in the main plaza before heading back.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Introduktion till Riviera Maya / Playa del Carmen

Riviera Maya imponerar med sina vita sandstränder som badar i tropiskt badvarmt vatten och med en imponerande samling arkeologiska Maya-platser. Den ligger strax söder om Cancun och är ett idealiskt resmål om du vill kombinera sol, hav, natur och kultur. Med historiska platser som Tulum på klipporna, det världsberömda Chichén Itzá-komplexet och kustorten Playa del Carmen kommer du inte att ha tråkigt här för en minut.

De sex bästa aktiviteterna på Riviera Maya:

1. Beundra Chichén Itzá

En utflykt till Chichén Itzá är ett måste när du bor i Riviera Maya. Det ligger djupt inne i djungeln på Yucatanhalvön och är en av de bäst bevarade mayaställena av alla. Den imponerande Kukulcan-pyramiden, observatoriet El Caracol och krigarnas tempel är alla exempel på mayornas ingenjörskonst. Medan Tzompantli, en vägg täckt av kranieutskärningar, användes för att visa upp statens erövringar eller andra offeroffer.

2. Utforska Tulum

Norr om biosfärreservatet Sian Ka'an ligger ruinerna av mayastaden Tulum. Den är en av Mexikos viktigaste arkeologiska platser och ligger på en 12 meter hög klippa, varifrån det finns en Instagram-perfekt utsikt över kusten och Karibien. Pyramiden El Castillo, Freskotemplet och Templet för den nedstigande guden är de mest populära attraktionerna. Och för att avrunda ditt besök kan du njuta av ett dopp på stranden eller i en av de närliggande cenotes.

3. Gör en utflykt till Isla Holbox

Holbox Island är 40 km lång och 36 av dessa kilometer är sandstränder. Den flyter i Karibien strax norr om Cancun och är en perfekt destination för en fantastisk dagsutflykt. Med lite tur kan du se delfiner under båtturen. Efteråt kan du utforska Holbox stad, en avslappnad kitesurfingmecka, och dess omgivande landsbygd med golfbil - det är det enda transportmedel som är tillåtet på ön.

4. Prova på några vattenaktiviteter

Oavsett om du vill snorkla, segla, dyka eller åka vattenskoter: i det turkosa vattnet utanför Riviera Mayas kust kan du göra allt detta och mer. Undervattensvärlden i denna del av Karibien är särskilt färgstark och mångsidig. Du kan beundra sköldpaddor och tropiska fiskar året runt och besöker du här mellan juni och september kan du simma med valhajarna. Om du vill ta det lugnt kan du boka en katamarantur till Isla Mujeres.

5. Ha kul på Xcaret Eco Park

Strax söder om Playa del Carmen ligger Xcaret Eco Park, en arkeologisk äventyrspark. Här finns mer än 50 naturliga och kulturella attraktioner som hjälper dig att bli ett med naturen. Det är kul för hela familjen. Och förutom spännande aktiviteter får du lära dig mer om mayakulturen. Bland attraktionerna och aktiviteterna finns djungelstigar, en underjordisk flod, dykning, snorkling med ammahajar, en mayaby med folkmusik och dans och mycket mer.

6. Besök Playa del Carmen

Playa del Carmen har hotell i världsklass, ett pulserande nattliv och en mycket vacker strand. Om du vill besöka butikerna, är sugen på glass eller bara se världen gå förbi är Quinta Avenida den rätta platsen. Köpcentret Paseo del Carmen har alla kända märken. Du kan njuta av kulturen i Parque Fundadores, en av Playa del Carmens mest kända symboler, den enorma Portal Maya-statyn som är mycket populär bland Instagrammare.