Din varukorg
Riviera Maya / Playa del Carmen
Riviera Maya / Playa del Carmen

Mexico

Att göra i Riviera Maya / Playa del Carmen

Upplevelser Riviera Maya / Playa del Carmen

Filtrera efter:

Prijs (per volwassene)

kr
kr

Hoteltransfer

Categorieën

Taal

Ticketopties

Chichen Itzá och besök i en mayaby
Aktiviteter

Chichen Itzá och besök i en mayaby

Den världsberömda arkeologiska platsen Chichén Itzá är något du inte bör missa, här kan du beundra Cukulcan-pyramiden, krigartemplet och Jaguartronen medan din guide berättar om mayafolkets historia, kultur och legender. Du får även simma i en cenote, äta lunch i en mayaby och se byinvånarna väva fina hängmattor.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +3  nl, pl, sv

Coba Maya-ruiner – utflykt
Utflykter & dagsturer

Coba Maya-ruiner – utflykt

En resa djupt in i djungeln på Yucatán-halvön där vi upptäcker den gamla mayastaden Coba. Du kommer att få lära dig mer om mayakulturen, klättra i den stora pyramiden, träffa bybor och simma i en cenote, en slags underjordisk grotta.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +4  nl, no, pl, sv

Tulum utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch
Aktiviteter

Tulum utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch

Utflykt som ger dig en perfekt kombo av kultur och avkoppling. Först får du uppleva den arkeologiska mayastaden Tulum, som ligger direkt vid havet. Sedan är det dags att åka till Nopalito, en sötvattenlagun med smaragdgrönt vatten, härlig för alla vare sig man vill koppla av, testa stand-up-paddling eller paddla kajak. Här serveras en buffélunch.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Xel-Há Park – snabbinträde och transport
Aktiviteter

Xel-Há Park – snabbinträde och transport

Xel-Há är en temapark där naturälskare får utforska det bästa av Mayarivieran. Här finns massor av saker att göra för både stora och små. Välj bland aktiviteter som att simma, snorkla, cykla, åka ziplinebanor eller utforska laguner och cenotes. Det här är en PLUS-utflykt med transfer, förtur i kön och 50% rabatt på foton och utvalda aktiviteter.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Chichen Itza – privat utflykt med transport och lokal guide
Utflykter & dagsturer

Chichen Itza – privat utflykt med transport och lokal guide

De antika ruinerna av Chichen Itza är en av Mexikos sevärdheter du inte får missa under din resa. Denna exklusiva upplevelse låter dig se platsen innan folkmassorna anländer och besöka komplexet med en av våra lokala experter som delar djup kunskap med dig. Argelia, en av våra guider, säger ”Du kommer att lära dig om kalendrarna i Kukulkantemplet och dess heliga trappa, där skuggorna för varje dagjämning representerar nedstigningen av den fjäderbeklädda ormen.” Sedan kommer du att njuta av ett dopp i en cenote och besöka en traditionell Maya-by för lunch. Det är en tidig start, men att följa med på vår privata utflykt innebär att du kommer att vara den första att anlända till UNESCOS världsarv - den perfekta tiden att ta några selfies. Genom att undvika folkmassorna ger den omgivande stillheten ännu mer mystik till Mayamonument som den mäktiga Kukulkan-pyramiden, Jaguarernas tempel och den makabra Tzompantli bland många landmärken. "Basrelieferna som berättar om de magiska föreställningarna inspirerade av deras tolkning av stjärnorna", säger Argelia.Ta dig till djupet av en cenote och njut av dess klara vatten. Sedan bär det av till byn för lunch. All mat är lokalt odlad och tillagad efter traditionella recept. Argelia säger: "Du kommer att smaka typisk yucatecansk mat som chaya empanadas, cochinita pibil, kyckling i axiotris och svarta bönor och ångade grönsaker." Du kommer också att se lokalbefolkningen visa upp sina färdigheter med att handväva hängmattor – ett urgammalt hantverk – och ta reda på hur denna tillverkning hjälper till att stödja samhället.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr, nl 

Mayan Adventure – djungelpark med mexikansk lunch
Aktiviteter

Mayan Adventure – djungelpark med mexikansk lunch

Om du gillar action och äventyr väntar en spännande dag på dig i Aventuras Mayas djungelpark. Ta fart genom djungeln med en fyrhjuling, flyg genom trädtopparna med zipline och fira ned i en cenote för att bada i en av dessa imponerande underjordiska kammare. Och när det är dags för en paus erbjuds en välsmakande mexikansk buffé. Juanito, en av våra lokalguider, säger: "I några av spåren glider du precis ovanför djungeln. I andra kan du gå upp och ner, medan en annan har alternativet "Superman". Det finns till och med en "flygande hängmatta" som du kan prova. Det är verkligen en spännande upplevelse.'Du anländer till parken och efter en snabb säkerhetsgenomgång från instruktörerna kommer vi att skruva upp spänningen. Ordningen på aktiviteterna bestäms på dagen för att säkerställa att folkmassorna är spridda och att du kan njuta av dina upplevelser maximalt. Först kommer du svepa över trädtopparna på en spännande ziplinebana med sju spår. Ta sedan på dig en sele och fira ner dig längs en 20 meter lång klippvägg i det mörka djupet av en underjordisk cenote med tusentals stalaktiter som du kan se när du tittar upp.Gå sedan tillbaka upp för att ta en paus med en lunchbuffé med lokala favoriter – Yucatans signatur pulled pork cochininita pibil står vanligtvis på menyn – med vatten och kaffe som ingår. Därefter är det dags att riva över leran och köra genom djungeln med din egen kraftfulla fyrhjuling. En dag fylld av äventyr, från början till slut längs den 11 km långa rutten.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Upptäck Las Coloradas
Aktiviteter

Upptäck Las Coloradas

Paletten av färger som är Yucatan glittrar på denna vilda djur-rika turné. Historiska Valladolid, en krokodilflykt, Las Coloradas saltpannor och flamingos i Rio Lagartos-lagunen är höjdpunkterna på denna utflykt. Dessutom blir du bortskämd med ett traditionellt Maya-bad och njuter av en lunch vid havet. Fernando, en av våra lokalguider, säger: "På grund av deras färg och elegans är flamingos fantastiska att se på. Men det är krokodilerna som fascinerar mig. Under utflykten får ta reda på hur viktiga de är för det lokala ekosystemet.'Valladolid från kolonialtiden blir vårt första stopp. Denna stad utstrålar pastellfärgade en- och tvåvåningshus med traditionella fönster med galler som kantar ett stort torg. Promenera genom gamla stan och stanna till för bilder vid sevärdheter som kyrkan St Servacio eller klostret St Bernardino i Siena. Vi åker sedan till Moreletii krokodilreservat, där du kommer att lära dig allt om dessa endemiska reptiler. Sedan bär det av till Las Coloradas, som heter så på grund av de rosa nyanserna som saltpannorna ger när de avdunstar. Fernando säger: "På en klar dag utan moln i himlen då man kan se saltet i kontrast mot vattnet är det som att se ett mästerverk för första gången."Därefter beger vi oss på en båttur till Rio Lagartos lagun, en livsmiljö för flamingos. Titta på dessa eleganta fåglar som vadar i grunt vatten och ta några bilder. Det finns ett exfolierande lerbad att se fram emot innan du går in på en familjeägd restaurang för en lunch gjord på lokalt framställda produkter.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Ön Holbox privat båt- & buggytur
Utflykter & dagsturer

Ön Holbox privat båt- & buggytur

Holbox-ön är en som en semester i en semester. På denna privata utflykt besöker du Isla Pasion på en båttur, njuter av en lunch på ett femstjärnigt eko-resmål och njuter av en golfbuggy-tur på ön. Ariel, en av våra lokalguider på den här utflykten, säger: "Holbox är en livsmiljö för mer än 300 endemiska och flyttfågelarter. Det är också något av en lekplats, med aktiviteter som motorbåtar och strandvagnar.Gå ombord på din båt vid Chiquila – lotsad av en lokal fiskare – och bege dig på en två timmars lång kusttur. Alla andra verksamheter använder den lokala färjan. Din guide kommer att peka ut platser kända för sitt djurliv - cirka 150 fågelarter har upptäckts på ön - och förklarar vad som görs för att bevara denna livsmiljö. I tre decennier har Holbox varit en del av Yum Balam-naturreservat. Och om du gör utflykten mellan juni och september kan du ha turen att få syn på öns flamboyanta flamingos.Dessutom kommer du att upptäcka skönheten i de avskilda stränderna på lilla Isla Pasion – Holbox har 36 km vita sandstränder – innan du beger dig till eko-resmålet för lunch följt av avkoppling på solstolarna. Senare hoppar du in i en golfvagn - öns 1 000 invånare använder inte bilar - för att utforska det omgivande området. För att avsluta ditt besök på ön tar vi oss till Holbox huvudtorg för lite ledig tid - det är ett utmärkt tillfälle att köpa med sig några souvenirer eller prova lokal mat.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Tulum – privat utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch
Aktiviteter

Tulum – privat utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch

Denna privata utflykt är en idealisk kombination av kultur och avkoppling. Först utforskar du Maya-ruinerna i Tulum, deras enda stad vid havet, och medan du är borta de återstående timmarna vid Nopalitos-lagunen, som nyligen öppnade för allmänheten. Gustavo, en av våra lokalguider, säger: "Precis när du tror att Riviera Maya inte har några överraskningar kvar, upptäcker du Nopalitos. Dess platta vatten, med praktiskt taget alla tänkbara nyanser av blått, förändras framför dina ögon när molnen driver över lagunen.Du börjar med en guidad rundtur på den arkeologiska platsen i Maya-staden Tulum – den enda de byggde vid kusten. När du beundrar monument som Vindens guds tempel och El Castillo-pyramiden, kommer du att bjudas på utsikt över Karibien. Efteråt har du lite ledig tid att antingen gå till stranden – berömd för sina sköldpaddor – där eller ta några fler bilder. Gustavo säger: "Tulum är den perfekta balansen mellan kultur och natur. Du ser alla dessa leguaner som latar sig runt ruinerna av staden och sköldpaddor som strövar längs stranden.'Sedan bär det av till Nopalitos. Denna sötvattenslagun har fått sitt namn från dess likhet med kuddarna på nopalkaktusen, även känd som prickly pear. Det är mörkare i mitten eftersom det finns en djup cenote där. Det är perfekt för att koppla av eller prova på paddleboard och kajakpaddling. Efter en grilllunch slår du dig i hängmattorna eller dinglar med fötterna över vattnet från träbryggan.

Gratis avbokning
Guidad Rundtur
Isla Mujeres
Utflykter & dagsturer

Isla Mujeres

Strax utanför Cancuns kust hittar du ett karibiskt paradis med vajande palmer och kristallklart vatten. Följ med på en katamarankryssning till den lilla ön Isla Mujeres. På schemat står snorkling i turkosblått vatten vid ett rev, lunch och avkoppling på en privat beach club och egen tid att utforska öns stad.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Isla Contoy med snorkling i Ixlaché-revet
Aktiviteter

Isla Contoy med snorkling i Ixlaché-revet

Detta är en av de populäraste båtturerna från Cancun. Du kommer att besöka den exotiska ön Isla Mujeres, snorkla i Ixlaché-revet och avrunda det hela med tre timmar på den öde ön Isla Contoy. Och däremellan åker du omkring i en motorbåt på Karibiska havet och njuter av solstrålarna.Ditt äventyr börjar vid Marina Punta Norte, varifrån båten tar oss mot Isla Mujeres medan vi njuter av frukosten ombord. Du har en ungefär en timme på dig att utforska ön eller koppla av på en av dess stränder. Hoppa tillbaka ombord och koppla av i solen medan skepparen tar dig till Ixlaché-revet. Här får du låna snorklingsutrustning och en guide finns även tillhands. Efter en timmes snorkling och utforskande av livet under vattenytan fortsätter vi till Isla Contoy.Ön Isla Contoy är en tropisk pärla täckt av frodig vegetation, palmkantade vita sandstränder och vågor som sakta rullar in mot strandkanten. Som pricken över i:et denna dag äter vi en lunchbuffé på ön.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Äventyrsparken Xplor
Aktiviteter

Äventyrsparken Xplor

Om du är sugen på en adrenalinfylld semesterupplevelse så är en dag på parken Xplor som gjord för dig. Här finns lite allt möjligt att prova på såsom ziplinebanor, åka längs djungelvägar, undervattenspooler och grottor där du kan glida fram över vattnet med en flotte. Ta fram din inre Tarzan och njut av en actionpackad dag i Cancun.Bege dig djupt in i Mayarivierans djungel och upptäck en värld fylld av spännande aktiviteter. Svischa fram bland trädtopparna i ziplinebanor som är upp till 45 meter höga – samma höjd som en elvavåningsbyggnad. Väl tillbaka på fasta land är det dags att sätta sig bakom ratten på ett fyrhjulsdrivet fordon och susa fram genom regnskogen.Mer överraskningar väntar runt hörnet. Du har chansen att simma och göra rafting i en undervattensgrotta eller cenote som de kallas. Du använder dig av dina händer för att ta dig fram i vattnet medan du beundrar stalaktiterna som hänger ner från grottans tak. Avsluta sedan det hela med ett ordentligt plask när du åker en hammock-liknande linbana högt upp i luften och landar i cenotens uppfriskande vatten.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Riviera Maya / Playa del Carmen

Riviera Maya imponerar med sina vita sandstränder som badar i tropiskt badvarmt vatten och med en imponerande samling arkeologiska Maya-platser. Den ligger strax söder om Cancun och är ett idealiskt resmål om du vill kombinera sol, hav, natur och kultur. Med historiska platser som Tulum på klipporna, det världsberömda Chichén Itzá-komplexet och kustorten Playa del Carmen kommer du inte att ha tråkigt här för en minut.

De sex bästa aktiviteterna på Riviera Maya:

1. Beundra Chichén Itzá

En utflykt till Chichén Itzá är ett måste när du bor i Riviera Maya. Det ligger djupt inne i djungeln på Yucatanhalvön och är en av de bäst bevarade mayaställena av alla. Den imponerande Kukulcan-pyramiden, observatoriet El Caracol och krigarnas tempel är alla exempel på mayornas ingenjörskonst. Medan Tzompantli, en vägg täckt av kranieutskärningar, användes för att visa upp statens erövringar eller andra offeroffer.

2. Utforska Tulum

Norr om biosfärreservatet Sian Ka'an ligger ruinerna av mayastaden Tulum. Den är en av Mexikos viktigaste arkeologiska platser och ligger på en 12 meter hög klippa, varifrån det finns en Instagram-perfekt utsikt över kusten och Karibien. Pyramiden El Castillo, Freskotemplet och Templet för den nedstigande guden är de mest populära attraktionerna. Och för att avrunda ditt besök kan du njuta av ett dopp på stranden eller i en av de närliggande cenotes.

3. Gör en utflykt till Isla Holbox

Holbox Island är 40 km lång och 36 av dessa kilometer är sandstränder. Den flyter i Karibien strax norr om Cancun och är en perfekt destination för en fantastisk dagsutflykt. Med lite tur kan du se delfiner under båtturen. Efteråt kan du utforska Holbox stad, en avslappnad kitesurfingmecka, och dess omgivande landsbygd med golfbil - det är det enda transportmedel som är tillåtet på ön.

4. Prova på några vattenaktiviteter

Oavsett om du vill snorkla, segla, dyka eller åka vattenskoter: i det turkosa vattnet utanför Riviera Mayas kust kan du göra allt detta och mer. Undervattensvärlden i denna del av Karibien är särskilt färgstark och mångsidig. Du kan beundra sköldpaddor och tropiska fiskar året runt och besöker du här mellan juni och september kan du simma med valhajarna. Om du vill ta det lugnt kan du boka en katamarantur till Isla Mujeres.

5. Ha kul på Xcaret Eco Park

Strax söder om Playa del Carmen ligger Xcaret Eco Park, en arkeologisk äventyrspark. Här finns mer än 50 naturliga och kulturella attraktioner som hjälper dig att bli ett med naturen. Det är kul för hela familjen. Och förutom spännande aktiviteter får du lära dig mer om mayakulturen. Bland attraktionerna och aktiviteterna finns djungelstigar, en underjordisk flod, dykning, snorkling med ammahajar, en mayaby med folkmusik och dans och mycket mer.

6. Besök Playa del Carmen

Playa del Carmen har hotell i världsklass, ett pulserande nattliv och en mycket vacker strand. Om du vill besöka butikerna, är sugen på glass eller bara se världen gå förbi är Quinta Avenida den rätta platsen. Köpcentret Paseo del Carmen har alla kända märken. Du kan njuta av kulturen i Parque Fundadores, en av Playa del Carmens mest kända symboler, den enorma Portal Maya-statyn som är mycket populär bland Instagrammare.