Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
118 Upplevelser
Sort by:
Nat Geo dagstur: Utforska den undre världen och mayakulturen
Aktiviteter

Nat Geo dagstur: Utforska den undre världen och mayakulturen

När man föreställer sig hur mayafolket tittade ner i mystiskt djupa och klara underjordiska bassänger, är det lätt att förstå hur de kom att tro att dessa cenoter var fönster till underjorden. Denna National Geographic Day Tour är en resa till de djupaste aspekterna av mayakulturen och överbryggar klyftan mellan den frestande skönheten i de cenoter som regionen är så känd för och den betydelse de har i den lokala traditionen. Vi börjar dagen med en nedstigning till antingen Abuelo eller Zoi Che cenote, där du kan välja att ta ett svalkande dopp. Dessa vattenfyllda grottor ger en påtaglig koppling till mayaindianernas livsstil. Din National Geographic-utbildade guide kommer att förklara hur cenoternas sötvatten var avgörande för mayabosättningarnas överlevnad, särskilt med tanke på bristen på floder och sjöar i Yucatan. Förutom deras andliga status kommer guiden också att beskriva mayaindianernas koncept med underjorden, eller Xibalba, och dess struktur med nio lager som återspeglas i många av Mexikos mayapyramider. Därefter tar du en guidad promenad längs Mayan Path of Xibalba där tretton representationer av Mayan-gudar punkterar rutten, och din guide kommer att avslöja sina berättelser på vägen. National Geographics gäster får privat tillgång till parkens nyligen upptäckta femte cenote, som är genomsyrad av den antika världens aura. Efter att ha utforskat sambandet mellan cenoter och mayaindianernas kultur och religion är det dags att koppla av med en traditionell hemlagad lokal lunch, en hyllning till regionens kulinariska arv.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Nat Geo Day Tour: Upptäck hur viktigt det är att återställa korallreven i Cancun
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Upptäck hur viktigt det är att återställa korallreven i Cancun

Utforska det mesoamerikanska revsystemets underverk på denna unika National Geographic Day Tour. Under ledning av marinspecialister får du den unika möjligheten att snorkla och bevittna mänsklighetens påverkan på revet och se korallblekning. Detta följs av ett insiktsfullt samtal om handlingsbara steg för återställande av rev. När vattnet är som lugnast ger vi oss iväg till två olika rev, som alla drabbats av blekning på grund av global uppvärmning, vattenföroreningar och mikroplaster. Besök revet som kallas "El Meco", som har de yngsta korallerna, vilket gör det till en särskilt speciell attraktion. Båtarna som används för turen är certifierade av Blue Flag för hållbar turism, vilket säkerställer att din resa är i linje med miljömedvetna metoder. Längs vägen får du också lära känna den lokala faunan och smaka på traditionella tilltugg som Kibi. Under resan kommer du att inspireras till att skydda dessa marina ekosystem, vilket är syftet med det National Geographic-sponsrade projektet Pristine Seas. Projektet har genomfört expeditioner till Banco Chinchorro, en viktig del av det mesoamerikanska revsystemet. Projektets arbete understryker vikten av att skydda marina miljöer från mänsklig påverkan och samtidigt skydda de sista vilda platserna i våra hav. Genom att delta i denna resa kommer du att engagera dig i den avgörande betydelsen av att bevara och skydda det värdefulla mesoamerikanska revsystemet. Se själv havets underverk och få en djupgående förståelse för korallrev och deras kritiska roll i biosfären.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Chichen Itzá och besök i en mayaby med traditionell lunch
Aktiviteter

Chichen Itzá och besök i en mayaby med traditionell lunch

Den världsberömda arkeologiska platsen Chichén Itzá är något du inte bör missa, här kan du beundra Cukulcan-pyramiden, krigartemplet och Jaguartronen medan din guide berättar om mayafolkets historia, kultur och legender. Du får även simma i en cenote, äta lunch i en mayaby och se byinvånarna väva fina hängmattor.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, no, +1  pl

Coba Maya-ruiner – utflykt
Utflykter & dagsturer

Coba Maya-ruiner – utflykt

En resa djupt in i djungeln på Yucatán-halvön där vi upptäcker den gamla mayastaden Coba. Du kommer att få lära dig mer om mayakulturen, klättra i den stora pyramiden, träffa bybor och simma i en cenote, en slags underjordisk grotta.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fi, fr, +4  nl, no, pl, sv

Tulum utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch
Aktiviteter

Tulum utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch

Utflykt som ger dig en perfekt kombo av kultur och avkoppling. Först får du uppleva den arkeologiska mayastaden Tulum, som ligger direkt vid havet. Sedan är det dags att åka till Nopalito, en sötvattenlagun med smaragdgrönt vatten, härlig för alla vare sig man vill koppla av, testa stand-up-paddling eller paddla kajak. Här serveras en buffélunch.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Chichen Itza – privat utflykt med transport och lokalguide
Utflykter & dagsturer

Chichen Itza – privat utflykt med transport och lokalguide

De antika ruinerna av Chichen Itza är en av Mexikos sevärdheter du inte får missa under din resa. Denna unika upplevelse låter dig se platsen innan folkmassorna anländer och besöka komplexet med en av våra lokalguider som delar sin kunskap med dig. Argelia, en av våra guider, säger ”Du kommer att lära dig om kalendrarna i Kukulkantemplet och dess heliga trappa, där skuggorna för varje dagjämning representerar nedstigningen av den fjäderbeklädda ormen.” Sedan kommer du att njuta av ett dopp i en cenote och besöka en traditionell Maya-by för lunch. Det är en tidig start, men att följa med på vår privata utflykt innebär att du kommer att vara den första att anlända till UNESCOS världsarv - den perfekta tiden att ta några selfies. Genom att undvika folkmassorna ger den omgivande stillheten ännu mer mystik till Mayamonument som den mäktiga Kukulkan-pyramiden, Jaguarernas tempel och den makabra Tzompantli bland många landmärken. "Basrelieferna som berättar om de magiska föreställningarna inspirerade av deras tolkning av stjärnorna", säger Argelia.Ta dig till djupet av en cenote och njut av dess klara vatten. Sedan bär det av till byn för lunch. All mat är tillagad med lokala råvaror och efter traditionella recept. Argelia säger: "Du kommer att smaka typisk yucatecansk mat som chaya empanadas, cochinita pibil, kyckling i axiotris och svarta bönor och ångkokta grönsaker." Du kommer också att se lokalbefolkningen visa upp sina färdigheter med att handväva hängmattor – ett urgammalt hantverk – och ta reda på hur denna tillverkning hjälper till att stödja samhället.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr, nl 

Tulum guidad rundtur och besök i ett modern Maya-samhälle
Utflykter & dagsturer

Tulum guidad rundtur och besök i ett modern Maya-samhälle

Antika ruiner, sköldpaddsstränder och bad i underjordiska grottor gör denna actionfyllda förmiddagsutflykt till ett äventyr. En guidad tur vid en av Mexicos viktigaste historiska sevärdheter följs av ett besök i ett traditionellt mayasamhälle. Dessutom får du chans att ta ett dopp i en cenote.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Aventuras Mayas – djungelpark med mexikansk lunch
Aktiviteter

Aventuras Mayas – djungelpark med mexikansk lunch

Om du gillar action och äventyr väntar en spännande dag på dig i Aventuras Mayas djungelpark. Ta fart genom djungeln med en fyrhjuling, flyg genom trädtopparna med zipline och fira ned i en cenote för att bada i en av dessa imponerande underjordiska kammare. Och när det är dags för en paus erbjuds en välsmakande mexikansk buffé. Juanito, en av våra lokalguider, säger: "I några av spåren glider du precis ovanför djungeln. I andra kan du gå upp och ner, medan en annan har alternativet "Superman". Det finns till och med en "flygande hängmatta" som du kan prova. Det är verkligen en spännande upplevelse.'Du anländer till parken och efter en snabb säkerhetsgenomgång från instruktörerna kommer vi att skruva upp spänningen. Ordningen på aktiviteterna bestäms på dagen för att säkerställa att folkmassorna är spridda och att du kan njuta av dina upplevelser maximalt. Först kommer du svepa över trädtopparna på en spännande ziplinebana med sju spår. Ta sedan på dig en sele och fira ner dig längs en 20 meter lång klippvägg i det mörka djupet av en underjordisk cenote med tusentals stalaktiter som du kan se när du tittar upp.Gå sedan tillbaka upp för att ta en paus med en lunchbuffé med lokala favoriter – Yucatans signatur pulled pork cochininita pibil står vanligtvis på menyn – med vatten och kaffe som ingår. Därefter är det dags att riva över leran och köra genom djungeln med din egen kraftfulla fyrhjuling. En dag fylld av äventyr, från början till slut längs den 11 km långa rutten.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Tulum, cenote-bad, sköldpadds snorkling & Beach Club kombotur
Aktiviteter

Tulum, cenote-bad, sköldpadds snorkling & Beach Club kombotur

Att utforska Mexiko har precis blivit mycket enklare. På detta heldagsäventyr kommer du att få uppleva inte mindre än fyra olika aktiviteter. Börja med ett guidat besök på den arkeologiska utgrävningsplatsen Tulum och ta dig sedan till en cenote för att bada. Därefter bär det av till Akumal för en stunds snorkling. Avsluta dagen med lunch på en strandklubb. Carmen, en av våra kunniga lokalguider, säger: "Den mest fotograferade byggnaden på den arkeologiska utgrävningsplatsen är Castillo, som ligger på en klippa med utsikt över Karibiska havet. Castillot är kanske det mest kända, men det finns gott om andra gamla mayaruiner att utforska, t.ex. den nedåtgående gudens tempel och freskernas tempel.Mayakulturens underverk kommer att avslöjas på din guidade rundtur i Tulum. Du får lära dig om dess förflutna som en muromgärdad stad och dess tidigare roll som handelsplats. Efter rundturen har du ledig tid att utforska på egen hand. Förbered dig sedan på att bli bländad av färgerna i en gammal maya-cenote, en naturlig grotta med en sötvattenspool som matas av underjordiska vattenkällor och anses helig av mayaindianerna.Efter ett svalkande dopp åker vi till det pittoreska kustsamhället Akumal, som är känt för sin avslappnade atmosfär, naturliga skönhet och rika marina liv. Med sin spännande undervattensvärld erbjuder Akumal en av de bästa snorklingsupplevelserna i Riviera Maya. Här finns en mängd tropiska fiskar, koraller och kanske till och med havssköldpaddor. Avsluta dagen med att varva ner och njuta av en god måltid på en närliggande strandklubb.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Lyxig katamaransegling för vuxna
Aktiviteter

Lyxig katamaransegling för vuxna

Det är inte mycket som slår känslan av att vara på semester och den här lyxiga katamaranseglingen för vuxna sätter verkligen guldkant på resan. Utflykten finns bara hos TUI och har detaljer som en god lunch, färsk frukt och badstopp på en avskild plats för ett dopp och snorkling.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Tulum – privat utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch
Aktiviteter

Tulum – privat utflykt med Nopalitos-lagunen och BBQ-lunch

Denna privata utflykt är en idealisk kombination av kultur och avkoppling. Först utforskar du Maya-ruinerna i Tulum, deras enda stad vid havet, och medan du är borta de återstående timmarna vid Nopalitos-lagunen, som nyligen öppnade för allmänheten. Gustavo, en av våra lokalguider, säger: "Precis när du tror att Riviera Maya inte har några överraskningar kvar, upptäcker du Nopalitos. Dess platta vatten, med praktiskt taget alla tänkbara nyanser av blått, förändras framför dina ögon när molnen driver över lagunen.Du börjar med en guidad rundtur på den arkeologiska platsen i Maya-staden Tulum – den enda de byggde vid kusten. När du beundrar monument som Vindens guds tempel och El Castillo-pyramiden, kommer du att bjudas på utsikt över Karibien. Efteråt har du lite ledig tid att antingen gå till stranden – berömd för sina sköldpaddor – där eller ta några fler bilder. Gustavo säger: "Tulum är den perfekta balansen mellan kultur och natur. Du ser alla dessa leguaner som latar sig runt ruinerna av staden och sköldpaddor som strövar längs stranden.'Sedan bär det av till Nopalitos. Denna sötvattenslagun har fått sitt namn från dess likhet med kuddarna på nopalkaktusen, även känd som prickly pear. Det är mörkare i mitten eftersom det finns en djup cenote där. Det är perfekt för att koppla av eller prova på paddleboard och kajakpaddling. Efter en grilllunch slår du dig i hängmattorna eller dinglar med fötterna över vattnet från träbryggan.

Gratis avbokning
Guidad Rundtur
ATV Ride, Cenote and Catamaran Cruise from Cancun with Lunch
Aktiviteter

ATV Ride, Cenote and Catamaran Cruise from Cancun with Lunch

Adventure-filled days are what holidays in Mexico's Riviera Maya are all about. This exciting tour offers a special combination of thrills on land and the serenity of the water. Paola, one of our expert local guides, says, ‘The contrasts are what make this excursion so appealing – the high-octane fun of the ATV ride followed by the peace of the cenote, and the two beautiful locations of Puerto Morelos Park and Marina Maroma.' Kick off the adventure with an exhilarating 45-minute ride through rugged terrain on a powerful ATV. This rip-roaring journey takes you down dirt roads, zipping around curves, and bounding over roots and rocks in the wilds of the jungle. Feel the rush of adrenaline and the wind against your face as you navigate through the green landscape, offering an unparalleled start to your excursion. Then, you'll switch from high-energy thrills to the tranquility of a hidden cenote. These mystical natural pools, integral to the Mayan world, are unspoilt underground water reservoirs. After a leisurely lunch of authentic Mexican cuisine, you'll enjoy a change of scenery as you transfer to the catamaran and sail the crystalline waters of the Caribbean Sea. Your trip culminates with snorkeling sessions at the Great Mayan Reef, offering a close-up view of vibrant marine life and coral formations. Your memorable day concludes with a return to the marina for the transfer back to base, rounding off a day full of adventure, nature, and culture.

Gratis avbokning
Språk:

es, en 

Introduktion till Riviera Maya / Playa del Carmen

Riviera Maya imponerar med sina vita sandstränder som badar i tropiskt badvarmt vatten och med en imponerande samling arkeologiska Maya-platser. Den ligger strax söder om Cancun och är ett idealiskt resmål om du vill kombinera sol, hav, natur och kultur. Med historiska platser som Tulum på klipporna, det världsberömda Chichén Itzá-komplexet och kustorten Playa del Carmen kommer du inte att ha tråkigt här för en minut.

De sex bästa aktiviteterna på Riviera Maya:

1. Beundra Chichén Itzá

En utflykt till Chichén Itzá är ett måste när du bor i Riviera Maya. Det ligger djupt inne i djungeln på Yucatanhalvön och är en av de bäst bevarade mayaställena av alla. Den imponerande Kukulcan-pyramiden, observatoriet El Caracol och krigarnas tempel är alla exempel på mayornas ingenjörskonst. Medan Tzompantli, en vägg täckt av kranieutskärningar, användes för att visa upp statens erövringar eller andra offeroffer.

2. Utforska Tulum

Norr om biosfärreservatet Sian Ka'an ligger ruinerna av mayastaden Tulum. Den är en av Mexikos viktigaste arkeologiska platser och ligger på en 12 meter hög klippa, varifrån det finns en Instagram-perfekt utsikt över kusten och Karibien. Pyramiden El Castillo, Freskotemplet och Templet för den nedstigande guden är de mest populära attraktionerna. Och för att avrunda ditt besök kan du njuta av ett dopp på stranden eller i en av de närliggande cenotes.

3. Gör en utflykt till Isla Holbox

Holbox Island är 40 km lång och 36 av dessa kilometer är sandstränder. Den flyter i Karibien strax norr om Cancun och är en perfekt destination för en fantastisk dagsutflykt. Med lite tur kan du se delfiner under båtturen. Efteråt kan du utforska Holbox stad, en avslappnad kitesurfingmecka, och dess omgivande landsbygd med golfbil - det är det enda transportmedel som är tillåtet på ön.

4. Prova på några vattenaktiviteter

Oavsett om du vill snorkla, segla, dyka eller åka vattenskoter: i det turkosa vattnet utanför Riviera Mayas kust kan du göra allt detta och mer. Undervattensvärlden i denna del av Karibien är särskilt färgstark och mångsidig. Du kan beundra sköldpaddor och tropiska fiskar året runt och besöker du här mellan juni och september kan du simma med valhajarna. Om du vill ta det lugnt kan du boka en katamarantur till Isla Mujeres.

5. Ha kul på Xcaret Eco Park

Strax söder om Playa del Carmen ligger Xcaret Eco Park, en arkeologisk äventyrspark. Här finns mer än 50 naturliga och kulturella attraktioner som hjälper dig att bli ett med naturen. Det är kul för hela familjen. Och förutom spännande aktiviteter får du lära dig mer om mayakulturen. Bland attraktionerna och aktiviteterna finns djungelstigar, en underjordisk flod, dykning, snorkling med ammahajar, en mayaby med folkmusik och dans och mycket mer.

6. Besök Playa del Carmen

Playa del Carmen har hotell i världsklass, ett pulserande nattliv och en mycket vacker strand. Om du vill besöka butikerna, är sugen på glass eller bara se världen gå förbi är Quinta Avenida den rätta platsen. Köpcentret Paseo del Carmen har alla kända märken. Du kan njuta av kulturen i Parque Fundadores, en av Playa del Carmens mest kända symboler, den enorma Portal Maya-statyn som är mycket populär bland Instagrammare.