Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
113 Upplevelser
Sort by:
Madeira South Coast Cruise on Living Sea with Lunch
Utflykter & dagsturer

Madeira South Coast Cruise on Living Sea with Lunch

Madeira's southwest coast is the star of this all-inclusive cruise. After setting out from the port in Funchal, you'll head up the coast to Cais da Lapa for some swimming. The best part is that with a maximum of 52 guests on board, you'll have all the space and attentive service you need.

Gratis avbokning
Språk:

es, en, fr, pt 

Rundtur på östra Madeira
Utflykter & dagsturer

Rundtur på östra Madeira

Den östra delen av Madeira kommer att stå i rampljuset under denna heldagstur. Du färdas först upp ovan molnen till utsiktspunkten på Pico do Arieiro – där du har en betagande utsikt på 1 800 meter över havet. Sedan blir det en tripp till den charmiga staden Santana, och en härlig lunch med utsikt över stadens unika hus med halmtak, innan det är dags att fortsätta mot nästa äventyr. Då blir det besök på en traditionell kvarn för sockerframställning i Porto da Cruz. Sista punkten på schemat är Ponta de São Lourenço, en näst intill orörd plats på Madeira.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

VIP-katamarantur på Madeira med Luna
Utflykter & dagsturer

VIP-katamarantur på Madeira med Luna

Så snart du kliver ombord på segelkatamaranen Luna väntar en VIP-upplevelse. Det bästa är att med högst 18 gäster ombord har du allt utrymme och uppmärksam service du behöver för att njuta av din tid till sjöss. Rodrigo, en av våra lokalguider, berättar: " Vi passerar Cabo Girão, den näst högsta havsklippan i världen. Utsiktspunkten på toppen är ofta mycket välbesökt, så du kan se udden från ett annat - och mycket lugnare - perspektiv.Madeiras sydvästkust är höjdpunkten på denna avslappnade båttur, och efter avfärd från hamnen i Funchal åker du upp längs den mindre utforskade kusten för att njuta av utsikten. Slå dig ner på däck med en kall drink i handen och känn Atlantbrisen i håret. Ni glider fram längs den intensivt gröna kusten och kommer snart till Cabo Girão, som tornar upp sig 580 meter över havet. I det klara vattnet vid klippornas fot kan du spana efter marint liv, medan besättningen bjuder på drinkar och tilltugg.Rodrigo tillägger: "Medan du beundrar Madeiras karga kustlandskap från katamaranens eleganta däck, kommer du att vara nöjd när du inser hur stabilt och bekvämt detta fartyg är, vilket gör att du kan njuta fullt ut av upplevelsen utan några bekymmer. Ta vara på VIP-upplevelsen ombord med din grupp innan du seglar tillbaka längs kusten - förhoppningsvis tillsammans med några nyfikna delfiner eller havssköldpaddor.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Rundtur på västra Madeira
Utflykter & dagsturer

Rundtur på västra Madeira

Madeiras magnifika inland och imponerande kustlinje står i centrum på denna heldagsutflykt. Första destinationen blir Cabo Girão – världens näst högsta havsklippa. Sedan tar vi oss till Ribeira Brava och strosar genom en bananplantage i Madalena do Mar. Efteråt går färden 1500 meter upp till platån Paúl da Serra innan det är dags att åka ner till Porto Moniz, känd för sina naturliga bassänger som gröpts ut ur lavaklipporna, där lunch serveras. På vägen från norr till söder passeras Encumeadapasset. Dagen avrundas med avsmakning av drinken poncha – berömd genom Winston Churchill – i Câmara de Lobos.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Pico do Arieiro i soluppgången
Aktiviteter

Pico do Arieiro i soluppgången

Upplevelser som att se soluppgången från en av Madeiras högsta punkter, Pico do Arieiro, kommer att få dig att fylla ditt Instagramkonto med bilder. Packa ner varma kläder inför den här morgonturen eftersom temperaturen här uppe på toppen av Pico do Arieiro ofta kan vara tio grader kallare än nere. Vi startar tidigt på morgonen med att hämta upp dig på ditt hotell, för att du ska nå toppen i tid för att ha chans att få se solens första gyllene strålar flöda över Madeira. Det kommer att finnas kaffe och filtar till hands. Efteråt åker vi till en restaurang för att äta frukost medan brasan i öppna spisen sprakar hemtrevligt.

Gratis avbokning
Språk:

en, pt 

Privat rundtur på östra Madeira
Utflykter & dagsturer

Privat rundtur på östra Madeira

Den östra delen av Madeira kommer att stå i rampljuset under denna heldagstur. Du färdas först upp ovan molnen till utsiktspunkten på Pico do Arieiro Sedan blir det en tripp till den charmiga staden Santana, lunch på Quinta do Furão och en resa tillbaka i tiden vid Ponta de São Lourenço.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Private Traditional West Tour
Utflykter & dagsturer

Private Traditional West Tour

This exclusive minibus tour takes in Madeira's magnificent inland areas and spectacular coastal scenery. Not only will you tick off top panoramic points like the Cabo Girão Skywalk, Porto Moniz, Paúl da Serra and Encumeada Pass, but you'll stop for a delicious lunch too.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Vandring i Rabaçal-dalen
Aktiviteter

Vandring i Rabaçal-dalen

Den 11 km långa levadavandringen med de 25 små vattenfallen, en av Madeiras mest populära vandringar, tar dig genom magiska landskap till vattenfall, en liten sjö och naturliga källor. Du beger dig från Paul da Serra in i Rabaçal-dalen längs med levadan till Risco-vattenfallet och de 25 källorna.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, pt 

Vandring vid Pico do Arieiro
Aktiviteter

Vandring vid Pico do Arieiro

Denna vandring längs Madeiras två högsta toppar kan vara utmanande, men utsikten från toppen är väl värd besväret. Du korsar den centrala bergskedjan på väg upp till Pico de Arieiro och Pico Ruivo för en 13 km lång vandring till Achada do Teixeira, där du kommer att belönas med en oändlig utsikt över ön ända bort mot havet i fjärran.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, pt 

Paradisdalen vandring
Aktiviteter

Paradisdalen vandring

Höglandet bakom Funchal bjuder på lätta och fantastiska panoramavandringar. Denna förmiddagsvandring startar i dalen med det passande namnet Paradisdalen, och fortsätter längs den vackra Levada Serra do Faial-leden genom de charmiga bergsbyarna Camacha och Rochão.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, pt 

Monte Palace Tropical Garden Tour
Aktiviteter

Monte Palace Tropical Garden Tour

The sub-tropical climate of Madeira makes it an ideal spot for a dazzling array of plant and flower life. Be charmed by the exotic gardens of Monte Palace on this afternoon excursion, and take in fantastic views high above Funchal from a cable car.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr 

Serra de Agua
Aktiviteter

Serra de Agua

Under denna lätta halvdagsvandring från Campanario på södra Madeira gäller det att du har kameran redo. Medan du följer levadan över Serra de Agua bjuds du på vy efter vy över den södra kusten, Encumeada-passet och den lilla staden Ribeira Brava. Du har också en skicklig guide med dig.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, pt 

Introduktion till Madeira

Med alla bergstoppar, hav med marint liv och historiska städer är det lätt att se att det är naturen som ligger i fokus på Madeira. Ta dig till kusten och du kan dyka, segla, surfa, fiska och titta på vilda valar. Under tiden, inåt landet, kan du vandra längs ikoniska levadas, luta dig tillbaka i solen på stränder som Santa Cruz, Machico, Caniço de Baixo eller Cristo Rei. Var du än går på ön kommer du sannolikt att vara omgiven av enastående vyer och vänliga lokalinvånare.

De sex bästa aktiviteterna på Madeira

1. Utforska huvudstaden Funchal

I huvudstaden Funchal upptäcker du en historisk stad som förenar dåtid och nutid. Besök trädgårdarna, katedralen, Mercado dos Lavradores eller strosa helt enkelt längs den nya strandpromenaden. Förundras över arkitekturdetaljerna i en äldre Funchal vid Rua de Santa Maria, och ta fram kameran för att fånga den bisarra geometrin hos den gula fästningen São Tiago.

2. Vandra på Madeiras högsta toppar

Pico de Arieiro är Madeiras tredje högsta topp – det är en populär plats att se soluppgången och solnedgången. Ge dig ut på en klar dag för att bli belönad med spektakulära vyer över Madeira och ön Porto Santo bredvid. Från toppen kan du ta gångvägen som går genom Pico Las Torres till Pico Ruivo, den högsta toppen på ön. Den här 13 kilometer långa rutten är ansträngande och kan försvåras av vädret, så det är bäst att göra den här resan som en del av en guidad utflykt.

3. Gå till Madeiras levadas

Levadas är bevattningskanaler från långt tillbaka på 1400-talet. De byggdes för att transportera vatten från hjärtat av Madeiras skogar till de torrare delarna av ön, i dag utgör de ett oöverträffat nätverk av vandringsleder på avlägsna och natursköna platser. Levada das 25 Fontes och Levada do Caldeirão Verde är bland de populäraste sträckorna.

4. Bege dig ut på vattnet

Från avkopplande båtturer till högoktaniga aktiviteter, vattnet utanför Madeira är idealiskt för vattensporter. Aktiviteterna sträcker sig från segling, paddle-boarding och kajakpaddling till surfing och storfiske. Garajaus naturreservat är en fantastisk plats att snorkla och dyka. Här kan du förvänta dig att se mantor och stora fiskar, som gigantiska aborrefiskar och barracudor.

5. Se valar och delfiner ute i det vilda

Madeira är en av de bästa platserna i Europa att se valar och delfiner i deras naturliga livsmiljö. Många olika arter håller till i vattnen som omger Madeira, så oavsett vilken tid på året du besöker, har du en stor chans att upptäcka några. Boka en båttur för vilda valar och delfiner på Madeira för en oförglömlig upplevelse.

6. Njut av öns mat och vin

Lär känna öns kulinariska scen genom att följa med på en mattur. Smaka på nyfångad fisk, prova bolo do caco – ett Madeiranskt tunnbröd – och drick poncha, en traditionell alkoholhaltig dryck gjord på sockerrör, honung och citrusjuice. Vinälskare kan bege sig till en av öns vingårdar för att smaka på ett brett utbud av högkvalitativa viner, inklusive den förstärkta tipple som har fått sitt namn från ön – Madeira.