Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
30 Upplevelser
Sort by:
Famagusta stadsrundtur med Salamis och spökstaden Varosha
Utflykter & dagsturer

Famagusta stadsrundtur med Salamis och spökstaden Varosha

Denna heldagstur till det turkcypriotiska norra Cypern låter dig uppleva tre av landets mest fantasieggande platser – den antika staden Salamis, gamla stan i Famagusta och ”spökstaden” Varosha. Din resa till det förflutna börjar med det antika Salamis.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kourion, Kolossiborgen, Omodos & vingårdstur från Limassol
Utflykter & dagsturer

Kourion, Kolossiborgen, Omodos & vingårdstur från Limassol

Cyperns landskap är fyllt av böljande kullar och vackra lantliga byar. På den här rundturen i liten grupp får du höra myter och legender, besöka ruinerna i Kourion, åka till byn Omodos och avsluta dagen med en vinprovning. Eva, en av våra lokalguider säger så här om den här utflykten: "Du kan se fram emot att vandra genom flera lager av historia, kultur och mytologi".Vi dyker direkt ner i historien i Kourion, en av Cyperns mest imponerande arkeologiska fyndplatser. Du kan besöka det romerska badet innan det är dags för höjdpunkten, den grekisk-romerska teatern, där det än idag hålls konserter. Medan mosaikerna från de tre utgrävda hus kända som Eustolius, är Gladiatorerna och Akilles lika imponerande som när de lades ner. Kolossiborgen från 1400-talet är nästa punkt på programmet. Fästningen byggdes av korsfararna och omges av blomsterplanteringar.Sedan åker vi till bergskantade Omodos, där du njuter av en traditionell lunch på en familjeägd taverna och har ledig tid att strosa runt de smala kullerstensgator kantade av bysantinska byggnader. Det är Evas favoritby. Hon säger: 'Stenhusens charm, lugnet och fridfullheten är som ur en saga. Jag älskar att gå in på ett av kaféerna och se lokalbefolkningen ha filosofiska diskussioner, politiska argument och lite skvaller.” Dessutom finns det en vingårdstur där du får lära dig allt om det söta vinet Commandaria – en av de äldsta sorterna i världen .

Gratis avbokning
Språk:

en 

Pafos Zoo & båttur till Blå lagunen med en lokalguide
Missa inte
Utflykter & dagsturer

Pafos Zoo & båttur till Blå lagunen med en lokalguide

Djur och natur står i fokus på den här prisvärda heldagsutflykten till Pafos Zoo och Blå lagunen. På förmiddagen kommer du att se små och stora djur från alla världens hörn. På eftermiddagen är det sedan dags att kliva ombord för en avkopplande båttur som tar dig till den kända Blå lagunen där det finns tid för att sola, bada och snorkla.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Katamarankryssningar från Limassol
Utflykter & dagsturer

Katamarankryssningar från Limassol

Den här katamaranturen har allt du kan önska: du kan sola, bada och koppla av ombord samtidigt som vi åker längs Cyperns vackraste kuststräckor. Vi seglar från gamla hamnen i Limassol i riktning mot öns sydligaste punkt på en katamarankryssning med fokus på en härlig dag på havet. Det blir en dag med mycket sol så under resan görs flera badstopp med chans att bada, simma, snorkla eller bara plaska lite. När vi varit vid Lady's Mile Beach serveras lunch ombord innan det är dags att vända tillbaka mot hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Akamashalvön surf & turf  – off-road-tur
Aktiviteter

Akamashalvön surf & turf – off-road-tur

Här får du utforska den natursköna Akamas-halvön både på land och från havssidan. Utflykten innehåller både safari i terrängbil och en båttur på turkost vatten. Bland höjdpunkterna under dagen hittar du Lara Beach, en båttur till Blå lagunen och Afrodites källa.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, pl 

Vattenparken Fasouri - biljett
Utflykter & dagsturer

Vattenparken Fasouri - biljett

En dag fylld med upplevelser och avkoppling väntar dig i Cyperns största vattenpark. Fasouri Watermania bjuder på plask och lek för alla åldrar genom allt från hårresande åk till barnens eget område och en rofylld zon för dig som bara vill koppla av i solen. På området hittar du också flera olika restauranger och caféer.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Tur till norra och södra Nicosia
Utflykter & dagsturer

Tur till norra och södra Nicosia

Ta reda på mer om den turbulenta historien i en av världens sista delade städer när du besöker Nicosia, Cyperns huvudstad. Denna tur startar i den cypriotiska södra sektorn och korsar FN:s buffertzon Green Line för att utforska den turkcypriotiska norra delen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Argonaftis kvällsupplevelse på Cypern
Utflykter & dagsturer

Argonaftis kvällsupplevelse på Cypern

På den här utflykten får du chansen att utforska den avlägsna Xerosdalen och hälsa på en gård med åsnor och prova att rida. Du passerar pittoreska apelsinodlingar och charmiga byar innan du når det historiska klostret Sinti. Du kommer också prova lokala delikatesser och få se en traditionell musik och dansuppvisning.

Gratis avbokning
Språk:

en, pl 

Kourion & Pafos – utflykt
Utflykter & dagsturer

Kourion & Pafos – utflykt

På Cypern kan du besöka flera av antikens fyndplatser från grekisk och romersk tid. Denna heldagstur från Ayia Napa går till Arodites klippa, gamla Pafos och Kungagravarna. Plus en kort visit till utgrävningarna vid Kourion – och tid på egen hand i Pafos.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Snorkling eller dykning vid Akrotiri
Aktiviteter

Snorkling eller dykning vid Akrotiri

Akrotiri Fish Reserve är den bästa platsen för snorkling och dykning. Välj snorklingsalternativet eller ”Discover Scuba Diving Adventure” - en tvådagarskurs komplett med guidade dyk. Vi åker ut med en båt och utforskar den fantastiska världen under ytan med det marina livet och vi ser fina fiskar och sjunkna vrak.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Pafos Zoo – biljett
Utflykter & dagsturer

Pafos Zoo – biljett

Pafos Zoo en gigantisk lekplats där barnen kan springa omkring och upptäcka över 500 djurarter - allt från tigrar, lejon och giraffer till pingviner, apor och mycket mer. Du kommer att tillbringa några timmar här med att utforska djurparken i din egen takt – en perfekt utomhusdag för hela familjen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Troodosbergen offroad-safari med meze-lunch
Aktiviteter

Troodosbergen offroad-safari med meze-lunch

Tillbringa en fullspäckad dag där du färdas med fyrhjulsdrivna fordon och utforskar Cyperns Troodosberg och bekantar dig med vild och vacker natur. Se vinodlingar, vattenfall, pittoreska bergsbyar som Omodos, pinjeskog och öns heligaste monument – klostret Kykkos.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Introduktion till Limassol

Limassol ligger i södra Cyperns bankande hjärta och är en charmig blandning av ottomansk röra och blek brittisk kolonial storhet. Denna kosmopolitiska hamnstad har många intressanta platser som ortodoxa kyrkor, moskéer, arkeologiska platser och mycket mer. Dessutom är den omgivande landsbygden en lockande blandning av tallskogar, berg, vattenfall och floder. Så oavsett om du vill besöka ett museum, strosa runt i de turkiska kvarteren eller åka på en off-road-safari genom naturen, är Limassol utmärkt som bas.

De sex bästa aktiviteterna i Limassol

1. En dagsutflykt till Troodosbergen

De tallbevuxna Troodosbergen sveper in sig i en båge runt Limassol och är Cyperns gröna lunga. Citrusfrukterna, oliverna och vinerna som produceras i bergsbyarna med vykort är prisade över hela landet. Det är källan till Pedieos, öns längsta flod, och där hittar du Olympus, det högsta berget på Cypern. Området är mycket populärt bland vandrare på grund av trädtäcket på sommaren. Troodos är perfekt att utforska under en off-road-safari.

2. Följ med på en vingårdstur

Vin har varit en central del av den cypriotiska kulturen i mer än 4 000 år och på ön finns mer än 50 vingårdar. En vintur är därför ett måste under din semester på Cypern. En av de mest kända vingårdarna är Tsiakkas i Pelendri-regionen. Lär dig allt om vinproduktion på ett guidat besök och avrunda det med en provsmakning efteråt när du beundrar den vackra utsikten över vingårdarna och de omgivande kullarna.

3. Besök Kykkos kloster

Kykkos-klostret är känt för sina förgyllda ikoner och mosaiker och är en av de mest populära attraktionerna på Cypern. Dess läge är inte dåligt heller - det ligger inbäddat bland de tallklädda Troodosbergen på mer än 1 300 meter höjd över havet. Och vägen – en naturskön, slingrande biltur – bidrar bara till upplevelsen. Omgivningarna och vyerna är också vackra. Och på närliggande berget Throni ligger mausoleet för ärkebiskop Makarios, Cyperns första president.

4. Utforska Limassols centrum

Tätt packad i en historisk kärna runt hamnen och de turkiska kvarteren, är de bästa delarna av Limassol lätta att utforska. Ayia Napa-katedralen är ett måste för sin påkostade interiör. En kort promenad bort ligger den stora moskén, som trots sitt namn är ganska liten och diskret inredningsmässigt. Du kan lära dig allt om Cyperns historia i stadens arkeologiska museum. Det medeltida osmanska slottet är också värt ett besök – du kan ta fantastiska bilder från taket – medan Kolossi-slottet ligger en bit utanför stan är ett fint exempel på korsfarararkitektur.

5. Besök Kourion-utgrävningarna

Tjugo minuters bilresa från Limassol ligger utgrävningarna av antika Kourion. På denna arkeologiska plats har man hittat lämningar från den romerska och bysantinska perioden. Under en utflykt kan du beundra flera hus, en 600-talskyrka, romerska bad och forumet. Men utgrävningarnas attraktion är den grekisk-romerska teatern. Den har en historia som går tillbaka till andra århundradet f.Kr. och har totalrenoverats och används idag för drama- och musikuppträdanden.

6. Smaka på Cyperns gastronomi

I Limassol har stadsförnyelse lett till en kulinarisk pånyttfödelse. Sedan en gammal johannesbrödkvarn restaurerades till ett komplex av coola kaféer, vinbarer, bistroer och till och med mikrobryggerier har det blivit en magnet för gourmander. Inbäddat i gamla stan bakom slottet ligger Carob Mill Complex, en fantastisk plats för att njuta av lokala specialiteter och mingla med lokalbefolkningen. Halloumiost, de fyllda vinbladen, koupepia sheftalia och loukaniko-korvar hör till det man bör provsmaka. Och det finns inget bättre sätt att njuta av dem än med vin från Troodos