Din varukorg
Limassol
Limassol

Cypern

Att göra i Limassol

Upplevelser Limassol

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Mat- och vintur på Cypern
Utflykter & dagsturer

Mat- och vintur på Cypern

Mat och dryck är en viktig del av Cyperns kultur. På den här utflykten, som endast är för vuxna, kommer du att få smaka många av öns läckerheter. Du besöker olika byar där du provar olika drycker och mat – i Kolossi dricker du färsk citronsaft, i Agros smakar du sötsaker och i Pelendri blir det vinprovning.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kolossi, Kourion & vingårdstur – utflykt i liten grupp från Limassol
Utflykter & dagsturer

Kolossi, Kourion & vingårdstur – utflykt i liten grupp från Limassol

Cypern är en ö med mängder av småbyar utspridda i ett landskap av böljande kullar. På den här turen i liten grupp får du se de arkeologiska utgrävningarna av Kourion och åka till byn Omodos där dagen avrundas med en vinprovning. Eva, en av våra lokala guider, säger följande om denna utflykt: "Du kommer att vandra genom historia, kultur och mytologi och lära dig om Afrodite. Ritualerna förknippade med henne såväl som de växter och snäckskal som förknippas med henne."Du kommer att fördjupa dig i det förflutna vid Afrodites strand för att se Petra tou Romiou, en havsstack där, enligt legenden, kärleksgudinnan Afrodite föddes. Vi tari oss till vi Kourion, en av de mest imponerande arkeologiska platserna på Cypern. Besök de romerska baden och gå in i platsens mittpunkt, den grekisk-romerska teatern. Än i dag hålls konserter här. Kolossi-slottet från 1400-talet är nästa stopp. Denna korsfararbyggda fästning är omgiven av blommande växter.Sedan åker vi till bergkantade Omodos, där du har ledig tid att vandra runt smala kullerstensgator kantade av bysantinska byggnader. Det är Evas favoritby. Hon säger följande: 'Stenhusens charm, lugnet och fridfullheten är som ur en saga.” Du njuter av en ”KM0”-lunch (tillagad på lokala råvaror) på en familjeägd taverna och besöker sedan en ”kafeneio”, där, säger Eva, ”lokalbefolkningen möts för filosofiska diskussioner, politiska argument och en lite skvaller'. Dessutom väntar en vingårdstur där du lär dig allt om sött commandariavin.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kykkos-klostret & Troodos utflykt i liten grupp
Utflykter & dagsturer

Kykkos-klostret & Troodos utflykt i liten grupp

Resan in i Troodosbergen är en resa till ett annat Cypern. Rustika stenbyar i gröna dalar och gamla traditioner som fortfarande hålls vid liv. Denna heldagsutflykt liten grupp tar dig till höglandets andliga hjärta, Kykkos-klostret, såväl som byn Omodos.När du går in i djupet av de tallklädda Troodosbergen kommer du att möta vackra landskap som kontrast till kusten. Stanna för en fika och några läckra lokala godsaker och så småningom kommer du att nå höjdpunkten, det vackra Kykkos-klostret. Uppe på toppen av berget Kykkos är klostrets interiör rikt dekorerad och du kommer inte att kunna sluta titta på de gyllene ikonerna och freskerna.Du kommer också att ha lite ledig tid att vandra runt på tomten och njuta av panoramautsikten över bergen. Efteråt går vi på en traditionell lunch med lokala rätter innan vi anländer till Omodos för att vandra de smala bysantinska gatorna i denna by som ligger inbäddat bland vingårdar.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Cyperns byar och mat – utflykt i liten grupp
Utflykter & dagsturer

Cyperns byar och mat – utflykt i liten grupp

Under den här fullmatade utflykten i liten grupp får du utforska Cyperns lite mer okända hörn. Avlägset belägna byar, historiska kloster och traditionell matlagning är några av ingredienserna under dagen. I den Unescolistade byn Fikardou ger kullerstensgator och medeltidsbyggnader en känsla av att tiden stått stilla. Här har du tid att se dig omkring på egen hand i byn. Därefter fortsätter vi upp i bergen för en rundtur i 1100-talsklostret Macharias. Efter ett stopp i Lefkaras åker vi till Skarinou där du får prova på att göra halloumi och baka bröd innan utflykten avrundas med en lunch.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Pafos Zoo & båttur till Blå lagunen
Missa inte
Utflykter & dagsturer

Pafos Zoo & båttur till Blå lagunen

Djur och natur står i fokus på den här prisvärda heldagsutflykten till Pafos Zoo och Blå lagunen. Dagen börjar på Pafos Zoo där du har gott om tid att i egen takt utforska djurparken som har över 1200 djur – allt från giraffer, apor och tigrar till reptiler. Missa inte heller papegojshowen, där de busiga fåglarna får publiken att skratta. Efter detta bär det av till hamnstaden Latchi för lunch och därefter är det dags att ta båten till Blå lagunen. Härifrån seglar vi iväg ut på öppet hav i riktning mot Blå lagunen där kaptenen kastar ankar så att du kan ta ett dopp.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Akamashalvön surf & turf  – off-road-tur
Aktiviteter

Akamashalvön surf & turf – off-road-tur

Här får du utforska den natursköna Akamas-halvön både på land och från havssidan. Utflykten innehåller både safari i terrängbil och en båttur på turkost vatten. Bland höjdpunkterna under dagen hittar du Lara Beach, en båttur till Blå lagunen och Afrodites källa. Till Lara Beach kommer havssköldpaddorna för att lägga sin ägg i sanden. Jeepföraren tar dig därefter till hamnen i Latchi där ni kliver ombord på en båt som styr mot Blå lagunens turkosa vatten. Vid badstoppet kanske du ser delfiner. Tillbaka i Latchi väntar en meze-lunch på en traditionell restaurang och sedan åker vi terrängbil till Afrodites källa med utsikt över halvön.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, pl 

Katamarankryssningar från Limassol
Utflykter & dagsturer

Katamarankryssningar från Limassol

Den här katamaranturen har allt du kan önska: du kan sola, bada och koppla av ombord samtidigt som vi åker längs Cyperns vackraste kuststräckor. Vi seglar från gamla hamnen i Limassol i riktning mot öns sydligaste punkt på en katamarankryssning med fokus på en härlig dag på havet. Det blir en dag med mycket sol så under resan görs flera badstopp med chans att bada, simma, snorkla eller bara plaska lite. När vi varit vid Lady's Mile Beach serveras lunch ombord innan det är dags att vända tillbaka mot hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kourion & Pafos rundtur
Utflykter & dagsturer

Kourion & Pafos rundtur

På Cypern kan du besöka flera av antikens fyndplatser från grekisk och romersk tid. Efter ett kaffestopp längs vägen besöker vi Kourion för att passera den imponerande teatern, från 100-talet e Kr, och agoran. På väg till Pafos blir det ett fotostopp vid Petra tou Romiou – även kallad Afrodites klippa – där Afrodite enligt legenden uppstod ur havets vågor. Därefter blir det en guidad rundtur i gamla Pafos med Kungagravarna och Dionysos hus med de välbevarade mosaikerna. Sedan får du lite tid på egen hand i Pafos – kanske för att strosa ner till den fina hamnen eller ta något att äta på en mysig uteservering.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Offroad-safari i Troodosbergen från Limassol
Aktiviteter

Offroad-safari i Troodosbergen från Limassol

Tillbringa en fullspäckad dag där du färdas med fyrhjulsdrivna fordon och utforskar Cyperns Troodosberg och bekantar dig med vild och vacker natur. Se vinodlingar, vattenfall, pittoreska bergsbyar som Omodos, pinjeskog och öns heligaste monument – klostret Kykkos. Strosa runt bland kullerstensgatorna, sätt dig ner och drick en kopp cypriotiskt kaffe eller besök det Heliga Korset-klostret. Vi fortsätter sedan vår färds längs grusvägar och genom skogen. Under färden kommer du också se den medeltida bron Tzelefos.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, pl 

Stadsrundtur i Famagusta
Utflykter & dagsturer

Stadsrundtur i Famagusta

Denna heldagstur till det turkcypriotiska norra Cypern låter dig uppleva tre av landets mest fantasieggande platser. Din resa till det förflutna börjar med det antika Salamis. Du får utforska såväl dess uråldriga vägar som tempelruinerna och den delvis återuppbyggda amfiteatern. Efter ledig tid för lunch utforskar du Famagusta. Din guide visar dig sevärdheter som det venetianska slottet och den gotiska katedralen som har blivit omvandlad till moské. Innan du återvänder söderut får du utforska den kusliga åsynen av Varosha. Denna en gång så populära strandbadort har legat helt övergiven sedan Cypernkriget bröt ut för mer än 40 år sedan.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fyrhjuling eller buggy från Limassol
Aktiviteter

Fyrhjuling eller buggy från Limassol

En safari med fyrhjuling eller buggy är perfekt om du vill krydda din sightseeing på Cypern med lite äventyr. Turen på tre timmar går till Lady's Mile Beach, Salt Lake, skeppsvraket och Kourion-stranden i Akrotiri-bukten. Turen på fem timmar passerar Episkopi, Kantou, Erimi och Kolossi och dessutom Kouris-floden.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Golden Donkey Farm - biljett
Utflykter & dagsturer

Golden Donkey Farm - biljett

Lämna turiststråken och tillbringa en dag på den grönskande cypriotiska landsbygden. På åsnegården Golden Donkey Farm möter du åsnefamiljen som du kan mata och gosa med. Lär dig mer om den nyttiga åsnemjölken - och prova om du vill. Här finns även ett vaxmuseum, en trädgård och ett mysigt kafé.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Limassol

Limassol ligger i södra Cyperns bankande hjärta och är en charmig blandning av ottomansk röra och blek brittisk kolonial storhet. Denna kosmopolitiska hamnstad har många intressanta platser som ortodoxa kyrkor, moskéer, arkeologiska platser och mycket mer. Dessutom är den omgivande landsbygden en lockande blandning av tallskogar, berg, vattenfall och floder. Så oavsett om du vill besöka ett museum, strosa runt i de turkiska kvarteren eller åka på en off-road-safari genom naturen, är Limassol utmärkt som bas.

De sex bästa aktiviteterna i Limassol

1. En dagsutflykt till Troodosbergen

De tallbevuxna Troodosbergen sveper in sig i en båge runt Limassol och är Cyperns gröna lunga. Citrusfrukterna, oliverna och vinerna som produceras i bergsbyarna med vykort är prisade över hela landet. Det är källan till Pedieos, öns längsta flod, och där hittar du Olympus, det högsta berget på Cypern. Området är mycket populärt bland vandrare på grund av trädtäcket på sommaren. Troodos är perfekt att utforska under en off-road-safari.

2. Följ med på en vingårdstur

Vin har varit en central del av den cypriotiska kulturen i mer än 4 000 år och på ön finns mer än 50 vingårdar. En vintur är därför ett måste under din semester på Cypern. En av de mest kända vingårdarna är Tsiakkas i Pelendri-regionen. Lär dig allt om vinproduktion på ett guidat besök och avrunda det med en provsmakning efteråt när du beundrar den vackra utsikten över vingårdarna och de omgivande kullarna.

3. Besök Kykkos kloster

Kykkos-klostret är känt för sina förgyllda ikoner och mosaiker och är en av de mest populära attraktionerna på Cypern. Dess läge är inte dåligt heller - det ligger inbäddat bland de tallklädda Troodosbergen på mer än 1 300 meter höjd över havet. Och vägen – en naturskön, slingrande biltur – bidrar bara till upplevelsen. Omgivningarna och vyerna är också vackra. Och på närliggande berget Throni ligger mausoleet för ärkebiskop Makarios, Cyperns första president.

4. Utforska Limassols centrum

Tätt packad i en historisk kärna runt hamnen och de turkiska kvarteren, är de bästa delarna av Limassol lätta att utforska. Ayia Napa-katedralen är ett måste för sin påkostade interiör. En kort promenad bort ligger den stora moskén, som trots sitt namn är ganska liten och diskret inredningsmässigt. Du kan lära dig allt om Cyperns historia i stadens arkeologiska museum. Det medeltida osmanska slottet är också värt ett besök – du kan ta fantastiska bilder från taket – medan Kolossi-slottet ligger en bit utanför stan är ett fint exempel på korsfarararkitektur.

5. Besök Kourion-utgrävningarna

Tjugo minuters bilresa från Limassol ligger utgrävningarna av antika Kourion. På denna arkeologiska plats har man hittat lämningar från den romerska och bysantinska perioden. Under en utflykt kan du beundra flera hus, en 600-talskyrka, romerska bad och forumet. Men utgrävningarnas attraktion är den grekisk-romerska teatern. Den har en historia som går tillbaka till andra århundradet f.Kr. och har totalrenoverats och används idag för drama- och musikuppträdanden.

6. Smaka på Cyperns gastronomi

I Limassol har stadsförnyelse lett till en kulinarisk pånyttfödelse. Sedan en gammal johannesbrödkvarn restaurerades till ett komplex av coola kaféer, vinbarer, bistroer och till och med mikrobryggerier har det blivit en magnet för gourmander. Inbäddat i gamla stan bakom slottet ligger Carob Mill Complex, en fantastisk plats för att njuta av lokala specialiteter och mingla med lokalbefolkningen. Halloumiost, de fyllda vinbladen, koupepia sheftalia och loukaniko-korvar hör till det man bör provsmaka. Och det finns inget bättre sätt att njuta av dem än med vin från Troodos