Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
122 Upplevelser
Sort by:
Nat Geo Day Tour: Lanzarotes vulkaniska skönhet, fototur
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: Lanzarotes vulkaniska skönhet, fototur

Bli en visuell storyteller under ledning av din National Geographic-utbildade fotoguide. Du får ovärderliga insikter om hur man tar den perfekta bilden, vare sig det gäller komposition, belysning eller berättande. Efter att ha introducerat dagens tävlingsmoment tar din guide dig till Timanfaya nationalpark och den första utsiktspunkten - på toppen av en vulkan. Timanfayas månlandskap bildades för hundratals år sedan, när en serie vulkanutbrott täckte en fjärdedel av ön med lava. Föreställ dig karga lavafält, gruvliga vulkaniska koner och stråk av kolgrå aska. På vägen till fiskebyn El Golfo möts du av ett virrvarr av traditionella byggnader och ljusa båtar som kontrasterar mot den svarta sandstranden och den ovanligt gröna sjön. Det är en perfekt plats för att fånga kontrasterande färger. Sedan är det dags att upptäcka de gamla saltslätterna i Salinas de Janubio, ett annat landskap som är mättat med dramatik och stark attraktionskraft. Området är ett UNESCO Biosphere Reserve och ett viktigt fågelskyddsområde - ett paradis för fotografer. Med en specialiserad fotograf vid din sida får du nya färdigheter och ny inspiration, samt en samling fängslande bilder. När dagen avslutas på terrassen vid Salinas de Janubio kan du koppla av med ett glas vin eller öl och ett lättare mellanmål, medan din fotoguide granskar dagens bilder. Dagens bästa bild koras till vinnarbilden, ett spännande slut på en berikande fotografisk upplevelse. "

Gratis avbokning
Språk:

en 

Nat Geo Day Tour: La Geria, vingårdar som växt fram ur bränder
Utflykter & dagsturer

Nat Geo Day Tour: La Geria, vingårdar som växt fram ur bränder

När Timanfayas sex långa år av utbrott upphörde 1736 trodde bönderna i La Geria att deras bördiga marker för alltid var förlorade under ett tjockt lager av aska. De lokala familjerna var tvungna att göra marken produktiv igen, och genom hårt arbete och beslutsamhet lyckades de skapa vingårdarna i La Geria. Du börjar med en naturskön promenad där du följer stigar genom privata vingårdar som tillhör den familjeägda bodegan Nacho Romero, som öppnas enbart för National Geographic-resenärer. Medan du njuter av den unika karaktären hos dessa landskap där vingårdarna är omgivna av vulkaner, kommer ägaren att förklara hur lagret av vulkanisk aska, som lokalt kallas "picón", har format deras odlingsmetoder, som är unika i världen. Om du har turen att druvorna är mogna kanske du till och med får plocka dem direkt från vinrankan medan Nacho eller hans fru Luisa, som båda är vinmakare, berättar om vulkanvinets egenskaper. Tillbaka på bodegan efter vandringen kan du provsmaka ett av de hantverksmässigt framställda viner som Nacho och Luisa gör i sin egen vingård. Därefter beger du dig till Bodega La Geria - en annan viktig del av den ekologiska vintillverkningsrörelsen. Vinmakaren själv kommer att visa dig runt på bodegan. Ta reda på hemligheterna bakom hålorna, som kallas "zocos" och skyddar vinrankorna från vinden, och upptäck de olika druvsorterna som trivs i Lanzarotes vulkaniska terroir. Avsluta med en provsmakning av ett av gårdens berömda viner med lokal ost och kex.

Gratis avbokning
Språk:

de 

Vulkantur Timanfaya
Utflykter & dagsturer

Vulkantur Timanfaya

Denna halvdagstur är Lanzarote i ett nötskal. Det börjar med de vulkaniska klipporna vid Los Hervideros och lagunen El Golfo. Sedan kommer höjdpunkten: Timanfaya nationalpark. Besök Eldsbergen och åk genom det vulkanpräglade landskapet längs "Lunar route". Turen avrundas med vinprovning i La Geria.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, nl 

Söndagsmarknaden i Teguise & besök i LagOmar-museet
Utflykter & dagsturer

Söndagsmarknaden i Teguise & besök i LagOmar-museet

De två olika upplevelserna på Lanzarote delar upp förmiddagen. Först söndagsmarknad – en av Kanarieöarnas största utomhusbasarer. Sedan åker vi till LagOmar, ett spektakulärt museum med naturliga labyrinter och grottor.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en 

Norra Lanzarote med Jameos del Agua och Teguise – utflykt
Utflykter & dagsturer

Norra Lanzarote med Jameos del Agua och Teguise – utflykt

Moder naturs avtryck är inte det enda som kan ses på Lanzarote. Denna halvdagstur låter dig närmare titt på en av öns mest kända sevärdheter. Du kommer att besöka utsiktspunkten Jameos del Agua och Mirador del Rio. Vi passerar även De tusen palmernas dal och Teguise. Cristina, en av våra lokalguider, säger: 'Den lokala konstnären Cesar Manrique var för Lanzarote vad Gaudi var för Barcelona. Hans arkitektoniska vision och aktivism gav oss en unik stil i harmoni med våra vulkaniska landskap och bidrog också till att bevara ön – han var motståndare till höghushotell, så väldigt få byggdes.”Upptäcktsfärden börjar vid det Manrique-designade komplexet byggt runt Jameos del Aguas vulkangrottor. Han gjorde om dem till en nattklubb på 60-talet. Scenen är fortfarande i bruk, men stjärnorna nuförtiden är de sällsynta vita krabbor i en saltvattendamm. Därefter korsar vi den dramatiska vulkanlandskapet till Mirador del Rio – ännu ett Manrique-mästerverk. På nästan 500 meter över havet erbjuder den oslagbar utsikt över ön La Graciosa och dess vulkaner.Vi passerar sedan genom en rad vykortssköna byar och korsar De tusen palmernas dal på väg till Teguise. Som tidigare huvudstad på ön har denna historiskt genomsyrade by ett antal iögonfallande palats, kloster, kapell och kyrkor – alla inom gångavstånd från varandra. Njut av ledig tid att vandra runt och ta bilder i stadens atmosfäriska centrum.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, nl 

Utflykt till norra Lanzarote med Cueva de los Verdes och Jameos del Agua
Utflykter & dagsturer

Utflykt till norra Lanzarote med Cueva de los Verdes och Jameos del Agua

Häpnadsväckande vyer och naturliga konstverk är kännetecknet för Lanzarotes extraordinära natur. Först på schemat är Cueva de los Verdes där en labyrint av gångar och trappor leder dig till en av naturen skapad konserthall. Vi tar oss också till Jameos del Agua – en vulkanisk grotta med en sjö. På agendan finns också Mirador del Rio där man ur ett annorlunda perspektiv ser över till ön La Graciosa. Näst på tur kör vi genom De tusen palmernas dal till Haria där vi äter lunch. Till sist stannar vi till i Mala där du besöker Cochineal Interpretative Centre.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, nl 

Lanzarotes viner –  guidad rundtur med vinprovningar och lokala tapas
Utflykter & dagsturer

Lanzarotes viner – guidad rundtur med vinprovningar och lokala tapas

Lanzarotes vulkanjord är nyckeln till öns högkvalitativa viner. Under en förmiddag besöker vi två prisbelönta vingårdar för att smaka på organiska viner. Sedan åker vi till Monumento al Campesino för att smaka på deras tapas och fler lokala viner.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Lanzarote-utflykt till Timanfaya nationalpark och El Golfo
Utflykter & dagsturer

Lanzarote-utflykt till Timanfaya nationalpark och El Golfo

Denna utflykt på Lanzarote lämnar ingen sten ovänd. "Du kommer att lära känna hemligheterna bakom denna vulkaniska ö genom ögonen på någon som har gjort den till sitt hem", säger Daria, en av våra kunniga guider. Upptäck öns spektakulära gröna norra del och vulkaniska södra del, besök Timanfaya nationalpark, Jameos del Agua-grottorna och en vingård längs vägen.Det roliga börjar med en resa till lagunen El Golfo. Daria säger följande om sitt favoritstopp: "Insvept i en krater av färgglada basaltklippor, är El Golfo en plats med ett fantastiskt landskap, som även varit en inspelningsplats för succéfilmer i Hollywood." Nästa stopp är den underjordiska saltsjön vid Jameos del Agua. Denna gamla vulkaniska grotta omvandlades till en bar och konsertlokal av den lokala arkitektoniska legenden Cesar Manrique. Efter lunch får du ta reda på hur druvor odlas på en vingård med vulkanisk jord. Du kommer att provsmaka unika lokala viner från La Geria och upptäcka hur denna viktiga industri gör skillnad i samhället.Tack vare dess utomjordiska naturlandskap förklarades Lanzarote till ett UNESCO-biosfärreservat 1993. Och höjdpunkten här är utan tvekan Timanfaya nationalpark. Följ den berömda månrutten och utforska lavafält, vulkankratrar och ångande gejsrar när du lär dig om varför hela ön har uppnått denna speciella UNESCO-listade status. Upplev sedan det på nära håll när du känner värmen under dina fötter och bevittnar buskved brinna i lågor.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, nl, pl 

Vulkanrundtur på Lanzarote med grillmiddag
Utflykter & dagsturer

Vulkanrundtur på Lanzarote med grillmiddag

Lanzarotes vulkaniska landskap kommer allra mest till sin rätt vid Timanfaya nationalpark. Detta hörn av ön består av roströda bergstoppar och kratrar som tagna direkt ur en science fiction-film. Och det är ännu mer dramatiskt vid solnedgången, så på denna kvällsutflykt med grillmiddag får du vara med om något alldeles extra. Följ med när vi kör längs parkens berömda Månrutt runt de brända topparna, kända som Eldsbergen. Det blir ett stopp vid Montaña Rajadas utsiktsplats, innan du kommer till El Diablo, en cirkelformad restaurang byggd ovanpå vulkanen Islote de Hilario.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr 

Lanzarote Cesar Manrique Foundation & Cactus Garden utflykt
Utflykter & dagsturer

Lanzarote Cesar Manrique Foundation & Cactus Garden utflykt

With its vine-laden lava fields, exuberant architecture and cactus-crammed quarries, Lanzarote looks and feels like something from a sci-fi movie set. This exclusive-to-TUI excursion takes in a tasting in El Grifo winery, the Cesar Manrique Foundation and the Cactus Garden.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Kamelridning och minibusstur i Timanfaya nationalpark
Utflykter & dagsturer

Kamelridning och minibusstur i Timanfaya nationalpark

Det finns inget bättre sätt att lära känna Lanzarote än i ett offroad-fordon. Och genom att byta asfaltvägar mot grusvägar upptäcker du några av öns vackraste platser under en halvdagsutflykt. Däribland Volcan El Cuervo, utsiktspunkten La Degollada och mycket mer. Du får även chans att rida kamel. Först på dagordningen är den dramatiska Volcan El Cuervo, där du kan titta runt besökscentret. Sedan är det dags att göra en ridtur på kamelryggen. Slutligen kommer du att få uppleva en panoramavy vid utsiktspunkten La Degollada.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Lanzarote – utflykt med Timanfaya nationalpark och vingårdsbesök
Utflykter & dagsturer

Lanzarote – utflykt med Timanfaya nationalpark och vingårdsbesök

På denna utflykt korsar vi Lanzarote på jakt efter dess främsta attraktioner. Vi börjar i den gröna delen i norr, besöker Jameos de Agua och en aloe vera-plantage. Du kommer sedan att njuta av en kanarisk lunch i Haria innan en aktivitetsfylld eftermiddag med en vingårdstur, ett besök i Timanfaya nationalpark och El Golfo. David, en av våra lokalguider, säger: "Det är svårt för mig att välja den bästa biten - de är alla så bra. Du reser till månen och Mars, upptäcker "kraterade" vinområden och besöker en grotta som ur en Bond-film."Ditt äventyr börjar vid antingen aloe vera-plantagen eller Jameos del Agua. De senare är vulkaniska grottor som omvandlats till en nattklubb av den legendariske Lanzarote-arkitekten Cesar Manrique på 60-talet. Scenen finns fortfarande kvar, men nuförtidens stjärnor är de sällsynta vita krabbor i en saltvattensjö. En naturskön bilresa genom de tusen palmernas dal och vitkalkade byar kommer att väcka din aptit. Lunchen serveras i en familjeägd restaurang som använder lokala råvaror. Med detta stopp bidrar du till det lokala samhället och ekonomin.Eftermiddagen inleds med en rundtur i den familjeägda Bodegas Rubicon i den vulkaniska regionen La Geria. Njut av en provsmakning av dess viner, som är gjorda av druvor odlade i fuktiga cirkulära håligheter, kända som "socos". Sedan bär det av till den utomjordiska nationalparken Timanfaya. Följ månrutten genom lavafält, vulkaner och ångande gejsrar innan du avrundar dagen vid den gröna lagunen El Golfo.

Gratis avbokning
Språk:

fr 

Introduktion till Lanzarote

Lanzarote tar dig till en annan tid och en annan värld. La Gerias lavapräglade månlandskap, svarta sandstränder, gröna vinodlingar och vitkalkade hus är bara några av attraktionerna som lockar till att upptäcka ön. Och om du vill se mer av naturens egna sevärdheter ska du följa i legenden Cesar Manriques fotspår runtom på ön.

De sex bästa aktiviteterna på Lanzarote

1. Utforska Timanfaya nationalpark

Om du bara ska göra en enda utflykt på Lanzarote är Timanfaya nationalpark vårt tips. Landskapet här ser ut att vara direkt ur en science fiction-film – du får en känsla av att du ena minuten är på månen för att i nästa stund befinna dig på Mars. Eldsberget, med sina ångande gejsrar, är en av höjdpunkterna. De flesta utflykterna tar dig med på månrutten, en rundtur som slingrar sig förbi vilande vulkaner. Guidade vandringsturer finns också i nationalparken.

2. Upptäck Jameos del Agua-grottorna

Jameos del Agua ligger på norra Lanzarote och är ett system av lavagrottor som inretts av den ikoniska lokala konstnären och arkitekten Cesar Manrique. Det underjordiska systemet, som består av tunnlar och grottor, har ett besökscenter med restaurang, bar och en fantastisk konserthall. Håll utkik efter de unika arterna av vit blindkrabba som lever i den underjordiska sjön.

3. Besök Playa de Papagayo

Ett annat måste på Lanzarote är Papagayo-stränderna. De ligger i Los Ajaches naturpark, öns mest pittoreska strandsträcka. Det är en halvmåne av gyllene sand och kristallklart vatten i skyddat läge från vinden intill två vulkaniska uddar. En kort promenad bort ligger utsiktsplatsen Mirador de Papagayo, varifrån du kan se Isla de los Lobos och Fuerteventura vid horisonten. Du tar dig till stranden med bil eller på en båttur.

4. Njut av en vingårdstur

I Lanzarotes vinregion, La Geria, ligger några spektakulära vingårdar. Druvorna odlas i tusentals gropar som skyddas av halvcirkelformade stenmurar som bygggts runt varje vinstock. Detta skyddar dem från vinden och håller luftfuktigheten konstant. Denna odlingsteknik, med jord med aska, gör dessa vingårdar till en annorlunda syn. Följ med på en organiserad rundtur för att lära dig mer om Lanzarotes vinproduktion, vingårdarnas historia och – naturligtvis – för att smaka på det lokalproducerade vinet.

5. Ta färjan till La Graciosa

La Graciosa är den minsta bebodda Kanarieön, bara 25 minuter med färja från Lanzarotes norra kust. Med färre än 700 invånare är det en perfekt plats för att koppla av och komma bort från allt. Det är som ett land där tiden stått still – det finns inga bilar eller ordentliga vägar, men den är ändå lätt att besöka. Det finns regelbundna båtförbindelser och båtturer runt ön varje dag. Promenera runt den lugna byn Caleta del Sebo och bege dig till Playa del Salado för att koppla av på folktomma, gyllene sandstränder med en vulkan vid horisonten.

6. Prova på vattenaktiviteter

Öns klara vatten och sköna klimat gör Lanzarote till en fantastisk plats för vattenaktiviteter. Det finns ett stort utbud av vattensporter – snorkling, dykning, surfing, kajakpaddling, kitesurfing, vindsurfing och vattenskoter är bland de mest populära. Om du föredrar något mindre ansträngande kan du åka på en segeltur eller ta med familjen på en båttur för att se valar och delfiner i deras naturliga livsmiljö.