Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
74 Upplevelser
Sort by:
Fuerteventuras byar, grottor och gårdstur med lunch
Utflykter & dagsturer

Fuerteventuras byar, grottor och gårdstur med lunch

Promenera genom gamla bytorg och in i vackra kyrkor i kolonialstil, utforska havsgrottor och lär dig om typiska produkter. Mellan stoppen besöker du utsiktspunkter på höga höjder för att beundra Fuerteventuras ovanligt skarpa landskap. Det kan se kargt ut men Marta, en av våra kunniga guider, säger följande: "Det finns 44 olika fågelarter på Fuerteventura, trots bristen på träd. Det är bara fyra färre än på den skogsklädda ön Madeira.'Du börjar dagen med att lära dig om en av öns mest kända produkter på en aloe vera-plantage. Ta reda på hur det har blivit en utmärkt allt-i-allo-produkt. Vi åker sedan till Pajara för att besöka kyrkan Nuestra Señora de la Regla för att beundra dess enastående aztekiska fasad. Marta fortsätter, 'Pajara valdes en gång i tiden som den sjätte vackraste byn i Spanien. Den osar av charm.' Vi kör bredvid den lilla fiskebyn Ajuy på västkusten, där du kan utforska dess svarta sandstrand och havsgrottor i kritklippor. Sedan bär det vidare till Betancuaria, med ett fotostopp längs vägen för att se ut över de torra bergen och havet vid utsiktsplatsen Las Peñitas.Res tillbaka i tiden i Betancuria med ett besök i kyrkan Santa María – den äldsta på Kanarieöarna – som invigdes 1424. Därefter bär det av till en familjedriven restaurang i Valle de Santa Ines för en lunch gjord på lokala råvaror. Avsluta dagen med ett besök på en getfarm och provar lokala ostar samt lokal sylt och honungsromlikör – en favorit på Fuerteventura.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Ajuy och Las Peñitas vandringstur med picknick
Aktiviteter

Ajuy och Las Peñitas vandringstur med picknick

All the things that make the western highlands of Fuerteventura so special come together in this hike. Starting out at Vega de Rio Palmas, your guide will lead you through one of the island's greener corners to the fishing village of Ajuy. The area's remoteness lends the excursion a Wild West feel.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Höjdpunkterna på Fuerteventura med kanarisk lunch – privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Höjdpunkterna på Fuerteventura med kanarisk lunch – privat utflykt

Utforska Fuerteventuras rikliga utbud av sevärdheter och landskap på en rundtur endast för dig och ditt sällskap. Du kommer att besöka Pajara, Ajuy och Betancuria. En ostprovningsupplevelse och en traditionell lunch ingår med. Yurena, en av våra lokalguider, säger följande: "Vi är så stolta över vår majoreroost. Getterna har funnits här i århundraden, och deras mjölk återspeglar hur nöjda de är med livet på ön – den är av högsta kvalitet, mycket ren och har en hög protein- och fetthalt, vilket gör den perfekt för ostproduktion.”Vi börjar med att besöka en aloe vera-plantage, där du lär dig allt om växtens välrenommerade helande egenskaper. Sedan bär det av till Pajara för att besöka dess gåtfulla kyrka som ser aztekiskt ut. Nästa upp är den avlägsna byn Ajuy, med sin svarta vulkanstrand med färgglada fiskebåtar. Det finns också ett depåstopp vid utsiktsplatsen Las Peñitas – en enastående plats att ta selfies på. Vi kommer även att utforska vackra Betancuria. Öns första huvudstad är idag en sömnig, vitkalkad by som är hem för Jungfru Marias kyrka – den äldsta på Kanarieöarna – vars enkla fasad döljer en rikt dekorerad interiör.Därefter väntar en välsmakande lunch med lokala specialiteter i Valle de Santa Ines. På en familjeägd restaurang kommer din måltid att tillagas med lokala, säsongsbetonade råvaror från ön. På eftermiddagen besöker vi en getfarm, där du provar majoreroost tillsammans med lokal sylt och hemgjorda mojosåser samt honungsrom.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr 

Lanzarotes höjdpunkter privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Lanzarotes höjdpunkter privat utflykt

Lanzarote may only be a 25-minute ferry ride from Fuerteventura, but in the scenery stakes, it's a world away. On this exclusive private tour, you'll discover the lava-scarred landscapes of Timanfaya National Park, journey through the palm tree valley of Haria and taste wine from a volcanic vineyard.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr 

Lanzarotes vulkaner och grottor – utflykt från Fuerteventura
Utflykter & dagsturer

Lanzarotes vulkaner och grottor – utflykt från Fuerteventura

Lanzarote och Fuerteventura ligger bara 25 minuters resa från varandra, men när det kommer till landskapet är de ljusår ifrån varandra. Följ med till ön i norr för att upptäcka dess månliknande landskap, palmklädda dalar, vulkaniska vinodlingar och vitkalkade byar.

Gratis avbokning
Språk:

pl 

Fuerteventura off-road-safari med El Cotillo och vulkanen Bayuyo
Aktiviteter

Fuerteventura off-road-safari med El Cotillo och vulkanen Bayuyo

Denna exklusiva off-road-safari tar dig genom norra Fuerteventuras vulkaniska landskap till fiskebyar. Kvällen avrundas med chansen att se en episk solnedgång. Dessutom kommer du att göra det i en liten grupp på högst 16 gäster. Juan Carlos, en av våra lokalguider, säger: "Det här är ett äventyr från början till slut. Du åker genom den vulkaniska zonen Bayuyo. Med den brända jorden, dammiga stigar och vulkaner kommer du lätt tro att du är på Mars.Vi tar oss inåt landet till Bayuyos vulkaniska zon, zoomar ner på grusvägar och förbi kratrar på lava-ärrade fält. Ett fotostopp görs vid själva vulkanen Bayuyo, där du med lite tur kan träffa de vänliga lokala jordekorren. "Ta med några nötter", råder Juan Carlos. Vi kör sedan vidare till Majanicho, en fallfärdig by hopkurad i en skyddad vik. Härifrån följer vi kusten på sandiga stigar tills vi når fiskebyn El Cotillo. Vågorna har gjort det till något av ett mecka för surfare.Till skillnad från kusterna i norr och söder är El Cotillo-stranden svart vulkanisk sand. Du kommer att få besöka tre-i-ett-fyren och Toston-tornet för några bilder. Det finns också ledig tid att ta en bit mat eller strosa runt i byn. Sedan bär det vidare till en utsiktspunkt för att se solen sjunka ner i Atlanten medan du smuttar på en kyld cava. Vi kör sedan tillbaka under den stjärnupplysta himlen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fuerteventura Villages and Food Tour with Aloe Vera Plantation
Utflykter & dagsturer

Fuerteventura Villages and Food Tour with Aloe Vera Plantation

Historic towns, farms, tastings and viewpoints – this tour gives you a flavour of Fuerteventura. You'll explore Ajuy, Pajara and Betancuria, take in an aloe vera plantation and a cheese museum, then round it off with a late lunch.

Gratis avbokning
Språk:

de 

Fuerteventura privat off-road-safari & katamaran-tur
Missa inte
Aktiviteter

Fuerteventura privat off-road-safari & katamaran-tur

Du kan verkligen få det bästa av två världar på denna actionfyllda heldagsutflykt. Vi kör igenom Fuerteventura med ett off-road-fordon och lär känna den lantliga sidan av livet på ön. Sedan tar vi till havet på en katamaran med VIP-service. Fran, en av våra lokalguider, säger följande: "Före turismen var vi en ö av gethjärdar, och getost är fortfarande vår mest kända produkt. Visste du att Fuerteventura har fler getter än människor? Och de flesta av dem strövar fritt på ön.'Vi drar igång det roliga med en off-road-safari. Genom att besöka traditionella byar, avskilda stränder och fantastiska utsiktsplatser får du uppleva det autentiska på ön. Du besöker en getfarm för att se majorero-ost tillverkas och smaka på några lokala godsaker. Lär dig hur den kolda mjölken pressas med palmblad och gnids med paprika eller gofio. Åk sedan terrängstigar till lugna byar som La Corte och Valle Santa Ines på vägen till västkusten. Du kommer att ha tid att utforska Los Molinos och Playa Jarugo, innan du beger dig till utsiktsplatsen Vallebrón för en utsikt över Tindaya-vulkanen och Calabaza-dalen.Tillbaka på havsnivån gör vi ett fotostopp vid Corralejos sanddyner. Sedan är det dags att kliva ombord på Oby-katamaranen för en fyra timmars båttur runt Lobos-ön. Med bara 12 gäster ombord har du gott om utrymme att luta dig tillbaka, koppla av och njuta av solen. Vi ankrar nära vulkanön för att bada, snorkla, paddla kajak eller SUP-bräda - eller fortsätta att sola. Till lunch serveras paella och obegränsat med drycker.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Aphrodite guletkryssning i solnedgången Fuerteventura
Missa inte
Utflykter & dagsturer

Aphrodite guletkryssning i solnedgången Fuerteventura

Att sakta segla för motor förbi Fuerteventuras kustlinje, medan solen börjar gå ner, är avkoppling av ett alldeles särskilt slag. Vi åker ut medan aftonbrisen når hamnen och ser solen gå ner över kusten. Ombord på guletbåten Aphrodite, en traditionell turkisk motorseglare glider vi sakta längs kusten. Under båtturen stannar vi för middag, drycker och bad.Du får se ön i ett helt nytt ljus när vi drar ut till sjöss från hamnen i Morro Jable, strax innan solen sjunker vid horisonten. Med en drink från den fria baren kan du njuta av chill-out-musiken som spelas av en DJ. Sedan kastar vi ankar i en bukt där du har chans att svalka dig med ett dopp i havet.När turen på havet ökat din aptit får du sätta dig till bords för en festmiddag med orientaliskt tema, som besättningen har lagat till. Och så det bästa av allt - den fantastiska solnedgången som färgar himlen rosa och orange.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Ekologisk jordbruksupplevelse med tapas på Fuerteventura
Missa inte
Aktiviteter

Ekologisk jordbruksupplevelse med tapas på Fuerteventura

En naturupplevelse på nära håll väntar på Verdeaurora Bio Farm, en traditionell finca som har blivit en fristad för hållbarhet på ön Fuerteventura. På den här halvdagsutflykten får du ta del av det autentiska livet på gården genom att mata djur, skörda färska ägg och lära dig mer om Aloe Vera-växtens fördelar, inklusive att ta med ett eget planterat exemplar hem.Du får ett gratis personligt jordbrukskit, samt en stråhatt, som du kan använda under ditt besök och ta med dig hem. Efter en rundtur på gården kan du prova ett urval av lokala produkter omgiven av gårdens lugna bakgrund, med exklusiv olivolja och traditionell Majorera-gastronomi.Denna intima upplevelse är begränsad till åtta gäster, och du kommer att ha en guide som visar dig runt och erbjuder en djup koppling till öns jordbruksarv. Gårdens engagemang för att bevara miljön framhävs av en 100% ekologisk egendom och användningen av hållbara transporter.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Buggy-tur från Morro Jable till Punta de Jandia
Missa inte
Aktiviteter

Buggy-tur från Morro Jable till Punta de Jandia

Fuerteventuras vilda sida står i centrum på detta offroad-äventyr. Vi tar dig bort från de typiska turiststråken och in i hjärtat av öns karga landskap på denna två timmar långa buggytur. Känn spänningen när du dundrar fram genom snirkliga stigar och ökenvägar, som leder dig mot öns sydspets, Punta de Jandia.När din buggy kör upp i sanden och vinden piskar genom ditt hår, kommer du att känna adrenalinet stiga till 100. Låt din lokalguide visa vägen till avskilda platser där utsikten är panoramisk och folkmassorna är få. Det blir många stopp längs vägen, och om du har tur får du träffa några av de lokala vilda djuren med.Att nå Punta de Jandia känns nästan som en seger. Här kan du stå vid kanten av ön där havet möter himlen, vilket ger en fantastisk utsikt och den perfekta bakgrunden till en profilbild på Insta. Du får lite tid här för att njuta av landskapet eller ta en förfriskning från en typisk kanarisk bar innan vi åker tillbaka.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Magic Catamaran Cruise in Fuerteventura
Missa inte
Aktiviteter

Magic Catamaran Cruise in Fuerteventura

Sailing along beautiful coastline and savouring a traditional Canarian lunch is the formula that makes this catamaran cruise so magical. To top it all off, there's also a stop off for swimming. And, with a little luck, you might even catch sight of dolphins and pilot whales dancing in the waves. This is what being on holidays is all about.The adventure begins the moment you step aboard and are greeted by the friendly crew. As the sails catch the wind, you'll head south, eyes peeled for playful dolphins and majestic pilot whales that love these warm, inviting waters. Midway through, your skipper will anchor near the secluded beaches of Jandia. Here, you can dip your toes into the inviting waters or just relax on deck, basking in the sun. The highlight? A traditional Canarian lunch served right on board, paired with some refreshing drinks. It's the perfect way to round off a day of sun, sea, and sails.

Gratis avbokning
Instant Confirmation

Introduktion till Fuerteventura

Fuerteventura, den näst största av Kanarieöarna, är den perfekta destinationen för alla som gillar att vara på stranden eller uppleva naturen. Den har inte mindre än 150 km av sandstränder, som inkluderar allt från långa sandstränder till gömda vikar. Dessutom har landskapen här en mångfald att att de hade kunnat passat bra som inspelningsplats för sci-fi filmer – förvänta dig sanddyner, palmbevuxna oaser och 24 vulkaner. På andra håll finns det massor av koloniala byar utspridda över hela ön redo att bli utforskade.

De sex bästa aktiviteterna på Fuerteventura

1. Utforska naturparken Jandía och Corralejo naturpark

Naturparken Jandía täcker öns sydligaste spets och erbjuder massor av vågsköljda stränder som omges av en dramatisk åslinje, som skapad för en off-road-tur. Den övergivna Villa Winter och öns högsta punkt, Pico de la Zarza, är de idealiska ställena att stanna och ta några bilder av det vykortsköna landskapet.

Sanddynerna i naturparken Corralejo är de största i Kanarieöarnas skärgård och är hem för endemiska djur- och växtarter som du inte kan se någon annanstans, inklusive hotade fåglar och skalbaggar som gräver sig ner under sanden. Parkens södra gräns markeras av den Marsliknande Roja-vulkanen. Båda naturparkerna är väl värda en dagsutflykt.

2. Åk till Lobos Island

Bara några minuter norr om Fuerteventura har den obebodda ön Lobos allt du behöver för en kul dagsutflykt. Denna lilla pärla erbjuder massor av vattensportmöjligheter. Ta på dig din snorkel och simma tillsammans med groupers, damselfiskar, ödlefiskar, papegojfiskar och bläckfiskar – och mycket mer. För att besöka Lobos Island måste du boka en utflykt minst fem dagar i förväg. Det är ett mycket populärt resmål för dagsutflykter, så vi rekommenderar att du bokar tidigt för att se till att du inte missar något.

3. Prova på några vattensporter

Med en mestadels orörd kustlinje som omges av Atlanten, finns det ett överflöd av vattenaktiviteter att prova på på Fuerteventura. Oavsett om du är nybörjare eller proffs är en dyk- eller snorklingsutflykt ett måste. Expertguider tar dig under vattnet, där du kan se fiskar, rockor och till och med, med lite tur, sjöhästar. Katamaranturer och delfinsafaris finns också att välja mellan.

4. Promenera runt Salinas del Carmen

En populär attraktion på Fuerteventura är Salinas del Carmen, det enda fortfarande fungerande saltbruket på ön. Den ligger på östkusten, nära Antigua, och inkluderar ett lager, köpmanshus, resterna av den gamla kajen och ett museum. Under ett besök kan du ta reda på hur viktig saltindustrin har varit för Fuerteventura och om du vill kan du till och med prova på att vara en saltarbetare för en dag.

5. Utforska det traditionella kanariska köket

Fuerteventuras matscen anses vara bland de mest autentiska på Kanarieöarna. Majorero-osten är särskilt populär och gjord på mjölk från majorero-getter, som är inhemska på ön. För traditionella restauranger bör du bege dig till historiska Betancuria eller fiskebyn Ajuy, med stort utbud av färsk fisk.

6. Se Fuerteventuras kyrkor och väderkvarnar

Förutom vulkanerna representerar inget bättre Fuerteventura än dess vykortsköna samling av vitkalkade kyrkor och väderkvarnar. De vackraste kyrkorna finns i Antigua, Betancuria, La Oliva och Pajara, medan de mest fotogena väderkvarnarna finns i Puerto Lajas, Villaverde och Llanos de la Concepción. Byggda för att mala det lokala gofiomjölet i de traditionellt blåsiga delarna av Fuerteventura har många av dom restaurerats fullständigt de senaste åren.