Din varukorg
70 Upplevelser
Sort by:
Fuerteventuras byar, grottor och gårdstur med lunch
Utflykter & dagsturer

Fuerteventuras byar, grottor och gårdstur med lunch

Fuerteventura är känd för sina milsvida sandstränder men om du beger dig inåt land finner du också platser där tiden tycks ha stått stilla. Vi stannar till vid en aloe vera-odling där vi lär oss om växtens egenskaper. Vi fortsätter sedan mot Pajara och besöker kyrkan med Aztec-inspirerade sniderier. Vi tar oss till Ajuy, en avlägsen by med strand av svart lavasand där en stig på klippans sida leder till havsgrottor. Öns forna huvudstad Betancuria är nu en sömnig vitkalkad by där du ser Mariakyrkan. Dagen avslutas med besök på gården Finca Pepe där vi får smaka på ostar, lokala gofio-kakor och annat.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fuerteventura privat off-road-safari & katamaran-tur
Aktiviteter

Fuerteventura privat off-road-safari & katamaran-tur

Du kan verkligen få det bästa av två världar på denna actionfyllda heldagsutflykt. Vi kör igenom Fuerteventura med ett off-road-fordon och lär känna den lantliga sidan av livet på ön. Sedan tar vi till havet på en katamaran med VIP-service. Fran, en av våra lokalguider, säger följande: "Före turismen var vi en ö av gethjärdar, och getost är fortfarande vår mest kända produkt. Visste du att Fuerteventura har fler getter än människor? Och de flesta av dem strövar fritt på ön.'Vi drar igång det roliga med en off-road-safari. Genom att besöka traditionella byar, avskilda stränder och fantastiska utsiktsplatser får du uppleva det autentiska på ön. Du besöker en getfarm för att se majorero-ost tillverkas och smaka på några lokala godsaker. Lär dig hur den kolda mjölken pressas med palmblad och gnids med paprika eller gofio. Åk sedan terrängstigar till lugna byar som La Corte och Valle Santa Ines på vägen till västkusten. Du kommer att ha tid att utforska Los Molinos och Playa Jarugo, innan du beger dig till utsiktsplatsen Vallebrón för en utsikt över Tindaya-vulkanen och Calabaza-dalen.Tillbaka på havsnivån gör vi ett fotostopp vid Corralejos sanddyner. Sedan är det dags att kliva ombord på Oby-katamaranen för en fyra timmars båttur runt Lobos-ön. Med bara 12 gäster ombord har du gott om utrymme att luta dig tillbaka, koppla av och njuta av solen. Vi ankrar nära vulkanön för att bada, snorkla, paddla kajak eller SUP-bräda - eller fortsätta att sola. Till lunch serveras paella och obegränsat med drycker.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Ajuy och Las Peñitas vandringstur med picknick
Aktiviteter

Ajuy och Las Peñitas vandringstur med picknick

All the things that make the western highlands of Fuerteventura so special come together in this hike. Starting out at Vega de Rio Palmas, your guide will lead you through one of the island's greener corners to the fishing village of Ajuy. The area's remoteness lends the excursion a Wild West feel.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Fuerteventura off-road-safari med El Cotillo och vulkanen Bayuyo
Aktiviteter

Fuerteventura off-road-safari med El Cotillo och vulkanen Bayuyo

Denna exklusiva off-road-safari tar dig genom norra Fuerteventuras vulkaniska landskap till fiskebyar. Kvällen avrundas med chansen att se en episk solnedgång. Dessutom kommer du att göra det i en liten grupp på högst 16 gäster. Juan Carlos, en av våra lokalguider, säger: "Det här är ett äventyr från början till slut. Du åker genom den vulkaniska zonen Bayuyo. Med den brända jorden, dammiga stigar och vulkaner kommer du lätt tro att du är på Mars.Vi tar oss inåt landet till Bayuyos vulkaniska zon, zoomar ner på grusvägar och förbi kratrar på lava-ärrade fält. Ett fotostopp görs vid själva vulkanen Bayuyo, där du med lite tur kan träffa de vänliga lokala jordekorren. "Ta med några nötter", råder Juan Carlos. Vi kör sedan vidare till Majanicho, en fallfärdig by hopkurad i en skyddad vik. Härifrån följer vi kusten på sandiga stigar tills vi når fiskebyn El Cotillo. Vågorna har gjort det till något av ett mecka för surfare.Till skillnad från kusterna i norr och söder är El Cotillo-stranden svart vulkanisk sand. Du kommer att få besöka tre-i-ett-fyren och Toston-tornet för några bilder. Det finns också ledig tid att ta en bit mat eller strosa runt i byn. Sedan bär det vidare till en utsiktspunkt för att se solen sjunka ner i Atlanten medan du smuttar på en kyld cava. Vi kör sedan tillbaka under den stjärnupplysta himlen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Lanzarote utflykt med Timanfaya nationalpark, vinprovning och El Golfo
Attraktioner & guidade rundturer

Lanzarote utflykt med Timanfaya nationalpark, vinprovning och El Golfo

Lanzarote ligger bara 30 minuter med båt från Fuerteventura, vilket är en kort tid att resa för en utomjordisk upplevelse. På denna utflykt i liten grupp kommer du att utforska öns månliknande landskap och provsmaka de fruktiga vinerna från La Geria. Leo, en av våra kunniga lokalguider, säger: 'När jag var en liten pojke hörde jag den legendariske lokala arkitekten Cesar Manrique, som var en familjevän, säga att "Den sanne konstnären på Lanzarote är bonden som med sina händer och kamel, har kunnat rita La Geria”. Du kommer att upptäcka vad han menade.'Efter en tidig upphämtning åker vi med minibuss till Corralejos hamn för att gå ombord på färjan till Playa Blanca på södra Lanzarote. Du börjar turen med en naturskön bilresa på bränd jord mot Timanfaya mationalpark. Lär dig allt om vulkaner i centret och njut av några festtricks, tack vare den geotermiska jorden under dig. Du kommer sedan in på månrutten. Dess kusliga röd-svarta landskap är hem för en tredjedel av Lanzarotes vulkaner.Därefter fortsätter det roliga med ett besök på en familjeägd vingård i La Geria. Se hur vinrankorna växer i den fuktiga vulkanaskan medan de skyddas från vindarna av hästskoformade stenväggar. Med detta besök bidrar du till det lokala samhället och ekonomin. Därefter åker vi till Timanfaya nationalparks kustkant, där vi stannar vid den avlägsna byn El Golfo för att se dess berömda gröna lagun och sedan njuta av ledig tid för att äta något i en av restaurangerna vid havet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fuerteventura Villages and Food Tour with Aloe Vera Plantation
Utflykter & dagsturer

Fuerteventura Villages and Food Tour with Aloe Vera Plantation

Historic towns, farms, tastings and viewpoints – this tour gives you a flavour of Fuerteventura. You'll explore Ajuy, Pajara and Betancuria, take in an aloe vera plantation and a cheese museum, then round it off with a late lunch.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Osttillverkning på Fuerteventura med transfer
Missa inte
Aktiviteter

Osttillverkning på Fuerteventura med transfer

På den här praktiska utflykten får du uppleva Fuerteventura på nära håll. Tillbringa förmiddagen på en getfarm och lär dig allt som är värt att veta om lokala getter och osttillverkningsprocessen. Förutom att ta hand om djuren får du också chansen att göra din egen ost. Sonia, en av våra lokalguider, berättar: "Majoreroosten har fått smeknamnet 'Fuerteventuras juvel'. Den tillverkas av mjölk från inhemska majorera-getter och var den första osten på Kanarieöarna som fick ursprungsbeteckningen, tack vare dess speciella egenskaper och betydelse för det lokala kulturarvet.Under förmiddagen på gården kommer du nära getterna. Under professionell ledning får du mjölka och mata Majorero-getterna och njuta av ett glas färskpressad getmjölk blandad med gofio, en välsmakande lokal spannmål. Därefter får du lära dig hur Majorero-osten tillverkas och sedan får du chansen att prova på att göra din egen färska getost, som du kan personifiera och vakuumförpacka för att ta med hem.Ett besök på getfarmen är inte komplett utan provsmakning av de prisbelönta getostarna, som presenteras på en ostbricka med lokala sylter och mojosås. Denna unika upplevelse erbjuder en inblick i lokala traditioner och arv, och du kommer att lämna med en ny färdighet och en uppskattning för traditionen och kvaliteten på Fuerteventuras hantverksprodukter. Det är en familjevänlig halvdagsutflykt på morgonen, så att du kan koppla av på eftermiddagen på ditt hotell.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Oasis Wildlife Fuerteventura entrébiljett med transport
Aktiviteter

Oasis Wildlife Fuerteventura entrébiljett med transport

Oasis Wildlife är hem för en enorm mängd fåglar, reptiler och afrikanska djur som lever så nära deras naturliga livsmiljö som möjligt. Kom nära många av dem med inträde till parken, och det finns en valfri kameltur som ger mer äventyr och skratt längs vägen.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Kamelsafaribiljett
Biljetter och evenemang

Kamelsafaribiljett

Fuerteventura är känd för sina sanddyner. Det bästa sättet att korsa detta ökenliknande landskap? Med kamel förstås. Ta dig till öns främsta kamelpark, så får du först en fascinerande inblick i kamelbevarande och beteenden från en expert. Sedan kan du njuta av en ojämn men kul 30-minuters kameltur. En upplevelse som hela familjen kommer tycka om.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Äventyr på elcykel
Aktiviteter

Äventyr på elcykel

Bästa sättet att uppleva Fuerteventuras landsbygd och kustlinje måste vara med en guidad elcykeltur. Du kan välja mellan fyra rutter och själv bestämma om du vill använda cykeln genom att trampa eller med ett litet klick byta till el och ta uppförsbackarna i ett huj.

Gratis avbokning
Liten Grupp
Ön Lobos färjebiljett med transport
Aktiviteter

Ön Lobos färjebiljett med transport

Utan bilar och bara vilda djur är ön Lobos en tillflyktsort som ligger strax utanför Fuerteventuras kust. Du tar färjan över från Corralejo och får chansen att upptäcka dess obefläckade läckerheter – det finns bara en handfull byggnader. Eftersom det är ett skyddat område är besöken begränsade i antal och varaktighet, med förmiddags- och eftermiddagsplatser som bokas minst fem dagar i förväg.Efter hämtning på ditt hotell förs du till hamnen för den korta färjeöverfarten till denna öde ö där livet verkar stå stilla. Oavsett om du är en naturälskare eller en soldyrkare, kommer du definitivt att bli kär i dess orörda stränder, vatten full av marint liv och vandringsleder som korsar det torra vulkanlandskapet.På norra kusten hittar du en fyr med panoramautsikt över havet. Och trots sitt ökenliknande landskap är Lobos hem för fågelliv och 130 växtarter. Med så mycket natur omkring dig kommer du att kunna varva ner helt i lugn och ro.

Gratis avbokning
Omedelbar Bekräftelse
Fuerteventura Magic katamarantur
Aktiviteter

Fuerteventura Magic katamarantur

Vad kan vara mer avkopplande än att segla med en katamaran längs en vacker kust. Lägg till en smakrik kanarisk måltid, sol och havsbris och du har en komplett utflykt. Med lite tur kan du också få syn på delfiner och grindvalar.

Gratis avbokning
Måltid Ingår

Introduktion till Fuerteventura

Fuerteventura, den näst största av Kanarieöarna, är den perfekta destinationen för alla som gillar att vara på stranden eller uppleva naturen. Den har inte mindre än 150 km av sandstränder, som inkluderar allt från långa sandstränder till gömda vikar. Dessutom har landskapen här en mångfald att att de hade kunnat passat bra som inspelningsplats för sci-fi filmer – förvänta dig sanddyner, palmbevuxna oaser och 24 vulkaner. På andra håll finns det massor av koloniala byar utspridda över hela ön redo att bli utforskade.

De sex bästa aktiviteterna på Fuerteventura

1. Utforska naturparken Jandía och Corralejo naturpark

Naturparken Jandía täcker öns sydligaste spets och erbjuder massor av vågsköljda stränder som omges av en dramatisk åslinje, som skapad för en off-road-tur. Den övergivna Villa Winter och öns högsta punkt, Pico de la Zarza, är de idealiska ställena att stanna och ta några bilder av det vykortsköna landskapet.

Sanddynerna i naturparken Corralejo är de största i Kanarieöarnas skärgård och är hem för endemiska djur- och växtarter som du inte kan se någon annanstans, inklusive hotade fåglar och skalbaggar som gräver sig ner under sanden. Parkens södra gräns markeras av den Marsliknande Roja-vulkanen. Båda naturparkerna är väl värda en dagsutflykt.

2. Åk till Lobos Island

Bara några minuter norr om Fuerteventura har den obebodda ön Lobos allt du behöver för en kul dagsutflykt. Denna lilla pärla erbjuder massor av vattensportmöjligheter. Ta på dig din snorkel och simma tillsammans med groupers, damselfiskar, ödlefiskar, papegojfiskar och bläckfiskar – och mycket mer. För att besöka Lobos Island måste du boka en utflykt minst fem dagar i förväg. Det är ett mycket populärt resmål för dagsutflykter, så vi rekommenderar att du bokar tidigt för att se till att du inte missar något.

3. Prova på några vattensporter

Med en mestadels orörd kustlinje som omges av Atlanten, finns det ett överflöd av vattenaktiviteter att prova på på Fuerteventura. Oavsett om du är nybörjare eller proffs är en dyk- eller snorklingsutflykt ett måste. Expertguider tar dig under vattnet, där du kan se fiskar, rockor och till och med, med lite tur, sjöhästar. Katamaranturer och delfinsafaris finns också att välja mellan.

4. Promenera runt Salinas del Carmen

En populär attraktion på Fuerteventura är Salinas del Carmen, det enda fortfarande fungerande saltbruket på ön. Den ligger på östkusten, nära Antigua, och inkluderar ett lager, köpmanshus, resterna av den gamla kajen och ett museum. Under ett besök kan du ta reda på hur viktig saltindustrin har varit för Fuerteventura och om du vill kan du till och med prova på att vara en saltarbetare för en dag.

5. Utforska det traditionella kanariska köket

Fuerteventuras matscen anses vara bland de mest autentiska på Kanarieöarna. Majorero-osten är särskilt populär och gjord på mjölk från majorero-getter, som är inhemska på ön. För traditionella restauranger bör du bege dig till historiska Betancuria eller fiskebyn Ajuy, med stort utbud av färsk fisk.

6. Se Fuerteventuras kyrkor och väderkvarnar

Förutom vulkanerna representerar inget bättre Fuerteventura än dess vykortsköna samling av vitkalkade kyrkor och väderkvarnar. De vackraste kyrkorna finns i Antigua, Betancuria, La Oliva och Pajara, medan de mest fotogena väderkvarnarna finns i Puerto Lajas, Villaverde och Llanos de la Concepción. Byggda för att mala det lokala gofiomjölet i de traditionellt blåsiga delarna av Fuerteventura har många av dom restaurerats fullständigt de senaste åren.