Din varukorg
Fuerteventura
Fuerteventura

Spanien

Att göra i Fuerteventura

Upplevelser Fuerteventura

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Fuerteventura off-road-safari & katamaran-tur
Aktiviteter

Fuerteventura off-road-safari & katamaran-tur

På denna heldagsutflykt finner du det bästa av två världar, som innehåller en off-road-safari och en katamarantur runt Isla de los Lobos. Du kommer att korsa Fuerteventuras terrängspår, besöka byar och gårdar, och sedan byta till en katamaran med VIP-upplevelse.Du kommer att kicka igång med en off-road-safari, köra på terrängspår till väldigt olika delar av ön - traditionella byar, avskilda stränder och fantastiska utsiktspunkter. Se byar som Tiscaminita, Tindaya och Vallebrón, och de öde stränderna Los Molinos och Playa Jarugo på västkusten. Du stannar även vid en getfarm för att se lokal ost tillverkas.Strax utanför Fuerteventuras norra spets ligger Isla de Lobos, som du glider över till med katamaran på en fyra timmar lång tur. Med endast 12 gäster ombord har du gott om utrymme att luta dig tillbaka, koppla av och njuta av solen. Du ankrar nära denna vulkaniska ö för att simma, snorkla och till och med paddla kajak – eller fortsätta att sola. Det finns en traditionell paella och obegränsat med drycker.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Lanzarotes höjdpunkter privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Lanzarotes höjdpunkter privat utflykt

Lanzarote may only be a 25-minute ferry ride from Fuerteventura, but in the scenery stakes, it's a world away. On this exclusive private tour, you'll discover the lava-scarred landscapes of Timanfaya National Park, journey through the palm tree valley of Haria and taste wine from a volcanic vineyard. And before catching the ferry back, you'll have the option to visit either El Golfo green lagoon, the whitewashed village of Teguise, or the dramatic coastline of Los Hervidos.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr 

Vandring kring Ajuy
Aktiviteter

Vandring kring Ajuy

All the things that make the western highlands of Fuerteventura so special come together in this hike. Starting out at Vega de Rio Palmas, your guide will lead you through one of the island's greener corners to the fishing village of Ajuy. The area's remoteness lends the excursion a Wild West feel.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Privat utflykt till Betancuria
Utflykter & dagsturer

Privat utflykt till Betancuria

En privat utflykt uteslutande för dig och ditt sällskap, denna tur tar dig till Fuerteventuras tidigare huvudstad, Betancuria. Denna lilla by, som grundades av en normandisk riddare från 1400-talet, har många legender. Hör berättelser om hjältar, pirater och plundringar när du går runt i staden med en expertguide och även får smaka på lokal ost och rom.När du anländer till Betancuria, kommer du att lära dig allt om öns historia med rundturer i de arkeologiska och etnografiska museerna. Ta en kort promenad genom landsbygden och du kan ta några selfies med de kusligt övergivna ruinerna av San Buenaventura-klostret och Eremitaget San Diego – båda förstördes av pirater 1593.Besök kyrkan Santa Maria för att se ett typiskt exempel på kolonial arkitektur och kika in för att beundra dess samling av helig konst. Slutligen rundar vi av i en typisk kanarisk bar för att smaka på en prisbelönt ö-ost och ron miel-lokal rom med honungssmak.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr, nl, +2  it, pl

Genuina Fuerteventura
Utflykter & dagsturer

Genuina Fuerteventura

Fuerteventura är känd för sina milsvida sandstränder men om du beger dig inåt land finner du också platser där tiden tycks ha stått stilla. Vi stannar till vid en aloe vera-odling där vi lär oss om växtens egenskaper. Vi fortsätter sedan mot Pajara och besöker kyrkan med Aztec-inspirerade sniderier. Vi tar oss till Ajuy, en avlägsen by med strand av svart lavasand där en stig på klippans sida leder till havsgrottor. Öns forna huvudstad Betancuria är nu en sömnig vitkalkad by där du ser Mariakyrkan. Dagen avslutas med besök på gården Finca Pepe där vi får smaka på ostar, lokala gofio-kakor och annat.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Betancuria privat utflykt endast biljett
Utflykter & dagsturer

Betancuria privat utflykt endast biljett

En privat rundtur exklusivt för dig och ditt sällskap, denna resa tar dig till Fuerteventuras tidigare huvudstad, Betancuria. Denna lilla by, som grundades av en normandisk riddare från 1400-talet, är rik på legender. Hör berättelser om hjältar, pirater och byten när du går på en rundtur i staden med en expertguide och även får smaka på lokal ost och rom.När du anländer till Betancuria kommer du att få lära dig allt om öns historia med rundturer i de arkeologiska och etnografiska museerna. Gå på en kort promenad genom landsbygden och ta några selfies med de kusligt övergivna ruinerna av San Buenaventura-klostret och Eremitaget San Diego – båda förstördes av pirater 1593.Besök kyrkan Santa Maria för att se ett typiskt exempel på kolonial arkitektur och kika in för att beundra dess samling av helig konst. Slutligen rundar vi av i en typisk kanarisk bar för att smaka på en prisbelönt öost och ron miel – den lokala rommen med honungssmak.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr, nl, +2  it, pl

Safari i solnedgången i El Cotillo
Aktiviteter

Safari i solnedgången i El Cotillo

Ge dig ut på en off-road safari som tar dig genom Fuerteventuras vulkaniska landskap till avlägsna stränder och vackra fiskebyar. Du kommer att göra allt i maximalt grupper på endast 30 personer per safari och avrunda med chansen att se en episk solnedgång.Du kommer att åka ner på grusvägar och förbi vulkaner när vi kör genom lavafält och brända buskmarker. Efter att ha passerat dessa torra terrängmarker når vi kusten. Här möter det blå vattnet i Atlanten den gyllene kusten - en kontrast av färger som är ett av Fuerteventuras kännetecken.Du kommer att få ha ledig tid i centrala El Cotillo också. Du kan ta en promenad till El Toston-slottet för fantastisk utsikt över surfstränderna på västkusten, eller leta efter en plats för middag. Härifrån fortsätter vi till en imponerande utsiktsplats över Atlanten. Se solen gå ner i havet medan du smuttar på ett kallt glas cava och se alla färgerna på ön komma till liv.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Oasis Wildlife Fuerteventura Biljett
Aktiviteter

Oasis Wildlife Fuerteventura Biljett

Oasis Wildlife är hem för en enorm mängd fåglar, reptiler och afrikanska djur som lever så nära sin naturliga livsmiljö som möjligt. Det finns ett framgångsrikt avelsprogram här och några av de nyanlända djuren inkluderar giraffer, sjölejon och flodhästar. Kom nära många av dem på showerna med sjölejon, papegojor, reptiler och rovfåglar. Mellan showerna kan du komma riktigt nära girafferna på utsiktsplattformen, skratta åt de fräcka chimpanserna, beundra elefanterna - listan är oändlig. Det finns också en valfri kameltur tillgänglig, som ger mer äventyr och skratt längs vägen.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Äventyr på elcykel
Aktiviteter

Äventyr på elcykel

Det bästa sättet att uppleva Fuerteventuras landsbygd och kustlinje måste vara med en guidad elcykeltur. Du kan välja mellan fyra rutter och bestämma om du vill trampa eller med ett litet klick byta till el och ta uppförbackarna i ett huj. På den lätta turen från norra delen passerar vi uråldriga vulkankratrar och gör ett stopp på en bykrog. Den avancerade rutten tar dig längs dammiga, öde småvägar mot El Cotillo-lagunen. Södra turen går till Costa Calma genom ett månlikt landskap över den del där ön är som smalast. Caleta-turen går längs kusten vid Las Salinas.

Gratis avbokning
Liten Grupp
Fuerteventura Vattensporter Costa Calma
Aktiviteter

Fuerteventura Vattensporter Costa Calma

Take advantage of Fuerteventura's fine climate to either try a watersport out for the first time or get in some practice with courses taught by professionals. Courses can be anything from one hour to three days.Make your own way to the Matas Bay Watersports School in Costa Calma, and you'll be taken to the best spot according to the weather on the day. With ideal conditions to learn a new watersport, you can choose surfing, wind and kite surfing or stand-up-paddle.Whether you're a beginner or advanced, any level is welcome. Your friendly qualified teachers will show you all the tricks you need to improve your skills or learn for the very first time. You'll have time to perfect your moves, all while enjoying Fuerteventura's coastal scenery in the background. Dra nytta av Fuerteventuras fina klimat för att antingen prova en vattensport för första gången eller träna på kurser som undervisas av proffs. Kurser kan vara allt från en timme till tre dagar.Ta dig själv till Matas Bay Watersports School i Costa Calma, så kommer du att föras till den bästa platsen beroende på vädret på dagen. Med idealiska förutsättningar för att lära dig en ny vattensport kan du välja surfing, vind- och kitesurfing eller stå-up-paddla.Oavsett om du är nybörjare eller avancerad, alla nivåer är välkomna. Dina vänliga kvalificerade lärare kommer att visa dig alla knep du behöver för att förbättra dina färdigheter eller lära dig för allra första gången. Du kommer att ha tid att fullända dina rörelser, allt medan du njuter av Fuerteventuras kustlandskap i bakgrunden.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, it 

Surflektioner i södra Fuerteventura
Aktiviteter

Surflektioner i södra Fuerteventura

Med starka atlantvindar som sveper över kusten är Fuerteventura en förstklassig surfplats. Lär dig hur du surfar från grunden, eller förbättra dina befintliga färdigheter med en surflektion på en av öns bästa stränder. Öva ordentliga surftekniker under en 3- timmarslektion ledd av ett proffs. Och när du är redo, kommer du att gå i vattnet för att praktisera det du har lärt dig.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en, fr 

Halvdagsvandring till Fuerteventuras Pico de la Zarza
Aktiviteter

Halvdagsvandring till Fuerteventuras Pico de la Zarza

Naturvandringar, djurliv och vykortsvackra landskap från Fuerteventuras högsta punkt är bara några av funktionerna på denna halvdagsvandring upp till Pico de la Zarza. Låt en expertguide leda dig på en vandringstur från öns molngenomträngande topp till stränderna i Cofete, och ta in den mystiska Villa Winter längs vägen.Vi ger oss av längs den klippiga västkusten, där lava-ärrade sluttningar faller ner på öde stränder. När vi tagit oss till Fuerteventuras högsta punkt, Pico de la Zarza, kommer vi att belönas med utsikt över öns otroliga Mars-liknande landskap inklusive Jandia-halvön.Din guide kommer att ge dig en inblick i områdets geologi, och med tur kan du se vilda djur som ödlor, kanariska smuss och häckande fåglar. Iakttagelser av egyptiska gamar och tornfalkar är inte heller ovanliga. Vi åker förbi Villa Winter – som ryktas ha varit ett nazistiskt gömställe efter andra världskriget – innan vi beger oss ner till Cofete-stranden och avrundar med en picknicklunch.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Introduktion till Fuerteventura

Fuerteventura, den näst största av Kanarieöarna, är den perfekta destinationen för alla som gillar att vara på stranden eller uppleva naturen. Den har inte mindre än 150 km av sandstränder, som inkluderar allt från långa sandstränder till gömda vikar. Dessutom har landskapen här en mångfald att att de hade kunnat passat bra som inspelningsplats för sci-fi filmer – förvänta dig sanddyner, palmbevuxna oaser och 24 vulkaner. På andra håll finns det massor av koloniala byar utspridda över hela ön redo att bli utforskade.

De sex bästa aktiviteterna på Fuerteventura

1. Utforska naturparken Jandía och Corralejo naturpark

Naturparken Jandía täcker öns sydligaste spets och erbjuder massor av vågsköljda stränder som omges av en dramatisk åslinje, som skapad för en off-road-tur. Den övergivna Villa Winter och öns högsta punkt, Pico de la Zarza, är de idealiska ställena att stanna och ta några bilder av det vykortsköna landskapet.

Sanddynerna i naturparken Corralejo är de största i Kanarieöarnas skärgård och är hem för endemiska djur- och växtarter som du inte kan se någon annanstans, inklusive hotade fåglar och skalbaggar som gräver sig ner under sanden. Parkens södra gräns markeras av den Marsliknande Roja-vulkanen. Båda naturparkerna är väl värda en dagsutflykt.

2. Åk till Lobos Island

Bara några minuter norr om Fuerteventura har den obebodda ön Lobos allt du behöver för en kul dagsutflykt. Denna lilla pärla erbjuder massor av vattensportmöjligheter. Ta på dig din snorkel och simma tillsammans med groupers, damselfiskar, ödlefiskar, papegojfiskar och bläckfiskar – och mycket mer. För att besöka Lobos Island måste du boka en utflykt minst fem dagar i förväg. Det är ett mycket populärt resmål för dagsutflykter, så vi rekommenderar att du bokar tidigt för att se till att du inte missar något.

3. Prova på några vattensporter

Med en mestadels orörd kustlinje som omges av Atlanten, finns det ett överflöd av vattenaktiviteter att prova på på Fuerteventura. Oavsett om du är nybörjare eller proffs är en dyk- eller snorklingsutflykt ett måste. Expertguider tar dig under vattnet, där du kan se fiskar, rockor och till och med, med lite tur, sjöhästar. Katamaranturer och delfinsafaris finns också att välja mellan.

4. Promenera runt Salinas del Carmen

En populär attraktion på Fuerteventura är Salinas del Carmen, det enda fortfarande fungerande saltbruket på ön. Den ligger på östkusten, nära Antigua, och inkluderar ett lager, köpmanshus, resterna av den gamla kajen och ett museum. Under ett besök kan du ta reda på hur viktig saltindustrin har varit för Fuerteventura och om du vill kan du till och med prova på att vara en saltarbetare för en dag.

5. Utforska det traditionella kanariska köket

Fuerteventuras matscen anses vara bland de mest autentiska på Kanarieöarna. Majorero-osten är särskilt populär och gjord på mjölk från majorero-getter, som är inhemska på ön. För traditionella restauranger bör du bege dig till historiska Betancuria eller fiskebyn Ajuy, med stort utbud av färsk fisk.

6. Se Fuerteventuras kyrkor och väderkvarnar

Förutom vulkanerna representerar inget bättre Fuerteventura än dess vykortsköna samling av vitkalkade kyrkor och väderkvarnar. De vackraste kyrkorna finns i Antigua, Betancuria, La Oliva och Pajara, medan de mest fotogena väderkvarnarna finns i Puerto Lajas, Villaverde och Llanos de la Concepción. Byggda för att mala det lokala gofiomjölet i de traditionellt blåsiga delarna av Fuerteventura har många av dom restaurerats fullständigt de senaste åren.