Din varukorg
Boavista
Boavista

Kap Verde

Att göra i Boavista

Upplevelser Boavista

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Örundtur på Boavista
Utflykter & dagsturer

Örundtur på Boavista

Boavista har ett spännande landskap och denna utflykt med jeep längs norra delen av ön visar verkligen hur unik ön är. Vi startar utflykten med att åka jeep till Rabil för att smaka lite lokala specialiteter - en perfekt start på örundturen. Sedan fortsätter vi till vraket av ett spanskt fraktfartyg vid Cabo Santa Maria och därefter kör vi till den färgstarka byn Bofareira. I Fundo das Figueiras kommer vi att stanna till och äta en typisk kapverdisk lunch och gå runt i den idylliska byn. Sedan väntar ett besök på sköldpaddscentret.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Södra Boa Vista – off-road-äventyr
Utflykter & dagsturer

Södra Boa Vista – off-road-äventyr

Här har du chansen att lära känna många av Boavistas höjdpunkter. Förmiddagens äventyr börjar med ett besök i 1800-talskyrkan i Rabil – Boavistas näst största stad. Därefter bär det av till en keramikfabrik där du får se hur lokalt hantverk framställs på traditionellt sätt. Du får även provsmaka Kap Verdes nationalrätt cachupa. Därnäst färdas du genom Viana-öknens dammiga landskap. I Povoaçao Velha kan du promenera genom byns ålderdomliga gator innan vi fortsätter till den 18 km långa Santa Monica-stranden. Genom att välja en TUI Collection-utflykt bidrar du till TUI Care Foundations lokala hjälpprojekt – tack för ditt bidrag.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl, sv 

Sal Rei - rundtur till huvudstadens höjdpunkter
Utflykter & dagsturer

Sal Rei - rundtur till huvudstadens höjdpunkter

Med sin mix av afrikanska, brasilianska och portugisiska influenser är Boavistas huvudort Sal Rei en färgstark liten by. Här får du smaka lokala specialiteter, gå på marknad tiillsammans med lokalbefolkningen och följa med på en guidad rundtur för att se höjdpunkterna.

Gratis avbokning
Språk:

de, en, fr, nl 

Boa Vista Sodade middag på kulturhuset
Utflykter & dagsturer

Boa Vista Sodade middag på kulturhuset

Sätt fokus på allt som har att göra med Cap Verde med en utekväll på Sodade House of Culture. Ta ett steg tillbaka i tiden på House of Memory, smaka på lokalt producerade rätter och delikatesser med en 3-rättersmiddag samt lyssna på autentisk livemusik från en lokal artist.Du startar kvällen med en välkomstdrink gjord på lokala ingredienser. Gå sedan uppför trappan till House of Memory där du kommer att lära dig allt om historien om den portugisiska kolonialtiden med hjälp av en ljudguide och se hur Kap Verde-invånarna levde en gång i tiden.Därefter kommer du få slå dig dig ner till en 3-rätters middag. Prova några av landets mest kända rätter och delikatesser, inklusive getost, sötsaker och Catchupa – en rejäl gryta gjord på kött eller fisk. Det kommer också att finnas traditionell livemusik för att skapa en trevlig stämningen när du juter av middagen och vin.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Båttur för Vuxna
Aktiviteter

Båttur för Vuxna

Denna avkopplande båttur endast för vuxna ger dig ett nytt perspektiv på Boa Vista medan du njuter av alla små lyxigheter som gör en semester så speciell. Från det ögonblick du går ombord på vår båt kommer du att känna skillnaden med en välkomstdrink som sätter stämningen. Glid över Sal Rei-bukten och koppla av medan du tar dig in i Boa Vistas vackra kustlinje. Din kapten seglar till stranden Praia de Chaves och runt den obebodda holmen Sal Rei. Snacks, vatten, läsk, lokal öl och vin ingår. Och om du önskar finns också utrustning för snorkling så allt du behöver ta med dig är din badutrustning.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Södra Boa Vista 4 timmar Rundtur med Fyrhjuling
Aktiviteter

Södra Boa Vista 4 timmar Rundtur med Fyrhjuling

Ett off-road äventyr är vad som gäller på denna actionfyllda utflykt. Tillbringa fyra adrenalinstinna timmar med att köra i sanden och utforska Boa Vistas fantastiska södra kust. Välj om du vill ha ditt eget fordon eller om du vill åka med någon annan, och låt din partner göra grovjobbet. Du kommer att få instruktioner hur du säkert kan köra detta kraftfulla fordon, innan vi beger oss iväg mot den närliggande kusten. När du anländer till Varandinhas fantastiska strand kommer du att slås av hur den mäktiga Atlanten har format de imponerande kustgrottorna.

Gratis avbokning
Guidad Rundtur
Stjärnskådning i öknen
Utflykter & dagsturer

Stjärnskådning i öknen

För en himmelsk upplevelse på semestern är denna stjärnspäckade utflykt till Viana-öknen oslagbar. Vid ankomsten till Viana Club får du en välkomstdrink innan vi går igenom vad du kan förvänta dig av kvällen. Middagen serveras - en buffé med traditionella kapverdiska rätter. Efter middagen fortsätter du till Viana-öknens sanddyner för en svårslagen utsikt mot natthimlen. Tack vare att det inte finns någon störande belysning kommer du kunna se massor av stjärnor och med teleskop kommer du kunna se planeter. För barnen kommer det att ordnas stjärskådningsaktiviteter.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Buggy-tur på Boavista
Aktiviteter

Buggy-tur på Boavista

Ge din semester en uppiggande adrenalininjektion genom det här off road-äventyret med denna smutsiga buggy-tur. Hoppa in i din kraftfulla terräng-buggy och efter en kort säkerhetsgenomgång, är du klar att köra. Kör nerför Kap Verdes oländiga leder och zickzacka fram från Chaves-skorstenen . den höga rökstapeln från en gammal keramikfabrik - och fram längs stigar och sanddyner med episk utsikt över Atlanten. Kör längs kusten och ta en kort paus får action vid Fatima Church innan du hoppar I buggyn igen och kör över böljande sanddyner för att hitta den perfekta platsen för att ta en bild av Sal Rei Bay.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Segling vid Sal Rei
Utflykter & dagsturer

Segling vid Sal Rei

Den här halvdagsturen med båt längs Boavistas kust innehåller allt – iskalla drycker, badstopp, underhållning, utsikt över Sal Rei och plats att sträcka ut sig och njuta. Här får du njuta ombord på en yacht med avkoppling och spaning efter vackra panoramavyer. Du kan bara luta dig tillbaka och njuta av solen och en kall dryck medan vi seglar runt halvön där staden Sal Rei ligger. Ombord serveras drycker och snacks och båten gör badstopp så att du kan svalka av dig med ett dopp eller snorkling. När du torkat börjar underhållningen – ett musikuppträdande med lokala musiker höjer stämningen och får hela båten att gunga.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fisketur med båt
Aktiviteter

Fisketur med båt

Är du fiskefantast så kommer du att älska den här halvdagsturen med båt. Du hämtas upp vid hotellet och behöver bara ta med keps och solkräm innan du är redo för en härlig halvdags fisketur på havet. Du åker båt till bukten vid Sal Rei som inte är alltför långt bort och där det brukar finnas gott om fisk. Ombord finns all fiskeutrustning du behöver. Här kastar ni ankar och väntar på att det ska nappa. Om du har tur kan du få havsaborre, papegojfisk, havsbrax eller red mullet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Tur med fyrhjuling - två timmar
Aktiviteter

Tur med fyrhjuling - två timmar

Med sina otaliga sanddyner och sitt ganska karga landskap är Boa Vista ett himmelrike för fyrhjulingar. Tillbringa två eller fyra timmar på öns ödsliga vägar med några minnesvärda stopp på vägen. Denna adrenalinfyllda tur ska också vara säker, så först får du instruktioner hur du ska hantera detta kraftfulla fordon. Därefter bär det av från basen mot den kända stranden Cabo Santa Maria. Vanligtvis skulle det turkosa havet och den orörda sanden vara huvudattraktionerna, men det som stjäl uppmärksamheten här är det stora fraktskeppet som förliste på revet under 1960-talet.

Gratis avbokning
Guidad Rundtur
Hav, bukt och avkoppling
Aktiviteter

Hav, bukt och avkoppling

Lyxig avkoppling står i fokus på denna härliga utflykt till havs. Din skeppare styr ut från hamnen mot ön Sal Rei. Vi spenderar tre timmar till havs innan vi styr tillbaka till hamnen. Från hamnen tar vi oss till den orörda stranden Praia da Chaves som ligger på Boavistas västra kust. Tidpunkten sammanfaller perfekt med lunchtid och vi stannar till för en läcker tvårätters lunch på den populära restaurangen Bahia Beach. Resterande del av eftermiddagen ägnar vi åt att varva ned genom att koppla av på stranden och bada. Hur härligt som helst..

Gratis avbokning
Måltid Ingår

Introduktion till Boavista

Då dess namn betyder "bra utsikt", är det troligt att de portugisiska upptäcktsresande som först satte sikte på Boa Vista blev häpna över sin upptäckt. Spola fram fem århundraden, och ön har inte förändrats mycket utseendemässigt – de sidensläta stränderna och Marsliknande öknarna är i stort sett intakta. Som en bonus finns det en handfull städer och byar på ön som är värda ett besök. Bland sevärdheterna finns Vianaöknen, som är skyddad av oasen i Rabil-flodens oas, Atalantas strandskeppsvrak, byn Fundo das Figueiras och Sal Rei, huvudstaden.

De sex bästa aktiviteterna på Boa Vista

1. Utforska Vianaöknen

Vianaöknen är en av de bästa platserna att besöka på Boa Vista. Dess vågiga sanddyner är omslutna av den ljusgröna floden Rabil i väster och den stenbevuxna Amador i öster. Och bland de bästa aktiviteterna på ön är en safaritur. Oavsett om du utforskar i ett off-road-fordon, buggy eller fyrhjuling är upp till dig – vilken aktivitet du än väljer kommer det att få adrenalinet att pumpa.

2. Åk på en dagstur till Sal Rei

Sal Rei är den lilla och charmiga huvudstaden på ön, och dess blandning av afrikanska, portugisiska och brasilianska influenser ger den en exotisk känsla. En av de mest populära attraktionerna är Fatimas kapell med sina vackra havslandskap. Här finns även badorter - Cabral och Estoril har långa sandstränder och färgglada fiskebåtar förankrade i hamnen i Diante. De är alla definitivt värda en dagstur

3. Se Santa Marias skeppsbrott

Även om det har varit ett av Boa Vistas mest ikoniska landmärken i mer än 50 år, kommer Cabo Santa Maria-skeppsvraket inte att finnas kvar för alltid, Atlantens vågor eroderar nämligen ner det långsamt. Så se till att besöka Atalanta-stranden när du är på ön. Det är en fast del av resplanerna för de flesta utflykter i norra Boa Vista, särskilt off-road-safari.

4. Den djupa södern

Den södra delen av Boa Vista är definitivt en attraktion för strandbesökare, mest tack vare den nästan oändliga stranden Santa Monica. Men här ligger även två av de mest intressanta byarna på ön. Den övergivna Curral Velho, där du kan utforska runt i de sönderfallande hemmen och ta bilder av dess fantastiska strand och saltslätter. Den andra byn i söder som måste besökas är Povoação Velha. Det är den äldsta bosättningen på ön och ligger i skuggan av en klippig kulle. Många populära Boa Vista-utflykter inkluderar besök i båda byarna.

5. Besök Fundo das Figueiras

Fundo das Figueiras är nog den vackraste byn på Boa Vista. Tack vare bäcken som rinner genom den har den mer vegetation än andra bosättningar på ön. Den är känd för sina blommor och trädkantade kullerstensgator kantade av färgglada hus. Den ack så vackert vitkalkade församlingskyrkan erbjuder också en fantastisk selfiebakgrund.

6. Prova äkta catchupa-gryta

Catchupa är Kap Verdes nationalrätt, så det är ingen överraskning att varje ö i skärgården hävdar att den serverar det bästa. Boa Vista är inget undantag. Om du vill prova äkta hemlagad catchupa gryta – gjord av kött, bönor, grönsaker och kryddor – boka isåfall en utflykt inklusive en catchupa matlagningsdemonstration i ett lokalt hem följt av en läcker lunch. Och för middag kan du ta dig till Morabeza Beach Club, som är känd för sina middagar i solnedgången, som inkluderar trumuppträdanden, lägereldar och annat trevligt.