Din varukorg
155 Upplevelser
Sort by:
Rundtur i Uluwatu-templet & kecak-dansföreställning i solnedgången
Biljetter och evenemang

Rundtur i Uluwatu-templet & kecak-dansföreställning i solnedgången

Bali är full av religiösa monument och heliga helgedomar. På denna rundtur kommer du att besöka en av de mest vykortssköna av dem alla - Uluwatu-templet. Besök denna fantastiska plats på en klippa vid solnedgången och se på en traditionell balinesisk dansföreställning. Gede, en av våra lokalguider, säger: "Det här ställets magi ligger i namnet. På gammal balinesiska betyder Ulu "landets ände" och Watu betyder "klippa". Legenden säger att de många långsvansade makakaporna som bodde i Uluwatu en gång var modiga soldater som skyddade den hinduiska översteprästen som byggde templet. De är fortfarande här och skyddar hans helgedom.Uluwatu-templet är en av Balis sex viktigaste helgedomar, som tros ha byggts på 1000-talet av en munk som heter Mpu Kunturan. Han valde sin plats väl – miljön är inget mindre än spektakulär. Högt uppe på en klippa omgiven på tre sidor av Indiska oceanen, är det heliga templet en av de bästa platserna på Bali att se solen gå ner från. Din guide kommer att peka ut alla de bästa utsiktspunkterna runt denna viktiga hinduiska helgedom. Ta bilder av Meru-tornet med sina tre nivåer och dess silhuett mot solnedgången som ett minne.Sedan, när solen sjunker mot horisonten, bjuds du på en kecak-dansshow. Det är en blandning av kraftfull sång, detaljerade kostymer och komplexa rörelser som berättar om en berättelse från Ramayana, en gammal sanskrittext. Aporna är alla en del av historien – håll utkik efter Hanuman, den vita apkrigaren.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Tegalalang risterrasser privat utflykt med balinesisk lunch
Aktiviteter

Tegalalang risterrasser privat utflykt med balinesisk lunch

Balis Tegalalang-risterrasser har förblivit oförändrade i århundraden. Medan de flesta utflykter endast låter dig se dem på långt håll, tar denna vandringstur dig till deras hjärta. Putu Adi, en av våra lokalguider, säger följande: 'Balineser använder inte bekämpningsmedel eller gödningsmedel och ändå är våra risfält de mest produktiva i Indonesien. Allt handlar om balans.” Vandring genom delar av ön som förblir relativt outforskade kommer du att upptäcka livsstilar som länge har förblivit desamma. Vi besöker byar där lokalbefolkningen lever av landet och lär oss om traditionellt balinesiskt hantverk med.Res in i ett land med djungeltäckta toppar och öppna slätter där bönder fortfarande plöjer sina åkrar med oxar. Putu Adi säger: 'När du går genom risterrasserna kommer du att upptäcka konceptet "subak". Det är ordet vi använder för att sammanfatta ett kooperativt vattenhanteringssystem med anor från 900-talet. Subak innebär att alla bönder samarbetar för att se till att deras grödor är välbevattnade och trivs. I vår kultur är ris en gåva från gudarna, så Subak är dels ett samhälle, dels en religion och dels ett jordbruk.'Subak är så viktigt att den numera är ett UNESCO-världsarv. Efter din vandring kan du se hur traditionella hantverk görs. Du kommer att se hur lokala bönder skapar sina koniska hattar för att hålla den balinesiska solen borta och smaka på färsk kokosnöt skuren från trädet. Njut därefter av en lunch som serveras med en spektakulär utsikt över de smaragdgröna risterrasserna på sluttningen.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Denpasar privat guidad stadstur med tilltugg på Heritage Hotel
Aktiviteter

Denpasar privat guidad stadstur med tilltugg på Heritage Hotel

Bege dig in på bakgatorna i Balis livliga huvudstad med en vandringstur. Upptäck Denpasar tillsammans med en kunnig guide och utforska delar av staden som bara lokalinvånarna känner till. Du kommer att få reda på om öns historia i Bali Museum, uppleva Badung-marknaden och besöka Inna Bali Heritage Hotel. Made Arya, en av våra lokalguider, säger följande: 'Om du vill handla på Badung Market kan du hyra en portier. Du kommer att se dem vänta med stora korgar, redo att bära dina inköp för en liten avgift. De har god kännedom om utbudet på marknaden. Vill du hitta den mognaste ananasen? De väljer det åt dig.'Vi börjar vår rundtur på Balis största marknad. Njut av sevärdheterna, ljuden och dofterna när du strosar bland stånden som säljer öns finaste färskvaror. Badung Market är den främsta marknaden med färsk mat för staden, se livliga lokalinvånare förhandla fram och tillbaka när du promenerar genom stånd staplade med exotiska produkter och se hur allt förlöper. Det är ett perfekt ställe att provsmaka typisk balinesisk mat.Sedan bär det av till Negeri Propins-museet. Den har en ovärderlig samling av förhistoriska föremål, ceremoniella artefakter och statyer från öns förflutna. Besök det intilliggande Pura Jagatnatha – stadens centrala hinduiska tempel – och runda av på det legendariska Inna Bali Heritage Hotel. Över en kaffe och kaka får du höra hur det var ett populärt resmål för några av historiens mest kända personligheter, som Ghandi och drottning Elizabeth II.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Batur privat soluppgångsvandring med Toya Bungkah
Aktiviteter

Batur privat soluppgångsvandring med Toya Bungkah

Toppen av berget Batur är den bästa platsen på Bali för att se soluppgången. Vandra upp för sluttningarna av denna UNESCO-listade geopark med en privat guide endast för dig och ditt sällskap. Häpnadsväckande vyer möter dig på toppen, varifrån du kommer att se solen stiga över en svepande dal inramad av berget Agung – öns högsta topp. Ayu, en av våra lokalguider, säger följande: 'Det handlar inte bara om den hisnande utsikten. I balinesiska människors ögon är berget Batur heligt. Vi känner till det som Lord Brahmas boningsplats, så vi ger offergåvor för att hålla ondskan på avstånd och håller ceremonier för att balansera elementen.'Det är en tidig start, men vissa saker är värda att gå upp ur sängen för. Din guide kommer att följa med dig när du bestiger berget Batur och berättar om vulkanens geologiska historia på den två timmar långa vandringen till toppen. Väl där kommer du att belönas med en fantastisk utsikt och ett mellanmål tillagat i kraterns hetta. Passa på att vila medan du väntar på att naturens föreställning ska börja.Med utsikt från läktaren över sjön och dalen kan du luta dig tillbaka när solen går upp över berget Agung. På en klar dag kommer du att se soluppgången reflekteras i havet, och du kanske till och med ser ön Lombok i fjärran. Ofta är det mycket dimma nedanför, och stigningen före gryningen kan vara ganska kylig. När solen väl har kommit upp går du tillbaka nerför berget för att vila de trötta benen med ett välförtjänt dopp i Toya Bungkahs varma källor innan frukosten serveras.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Wonders of Bali Tour
Aktiviteter

Wonders of Bali Tour

This tour ticks off all the boxes for a great day out in nature. A jam-packed adventure awaits with visits to a butterfly park, the countryside, waterfalls to name a few. And to top it off, a tasty lunch is thrown in, too.Kick off wandering around Bali's butterfly park in Tabanan – the perfect opportunity to encounter rare and endemic species of butterflies. You'll stroll around acres of grounds and maze-like gardens as you marvel at the colourful insects which flutter around you. Then, you'll venture into the alpine countryside of Pacung – home to some of northern Bali's most impressive rice terraces – and refresh with some tropical fruit at the local market in Candi Kuning.Next up is a trip to the mountain resort of Bedugul and Lake Beratan. Here you'll discover the iconic Hindu Shaivite temple of Ulun Danu. Sat on a small promontory of the lake, the temple is home to the Goddess of Waters named Danu. Then, head north and stroll through the jungle canopies to reach Gitgit Waterfalls. And on your way back, you'll see the emblematic Jatiluwih rice terraces, which boast UNESCO world heritage status.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Klassiska Bali – privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Klassiska Bali – privat utflykt

Denna eftermiddagstur kombinerar ett besök i Uluwatu-templet, en speciell balinesisk dansföreställning och en vacker middag i solnedgången.Vi börjar med ett besök i det heliga templet Uluwatu. Den ikoniska pagoden ligger uppe på en klippa högt över havet, längst söder om Bali. Dess imponerande läge gör det till det perfekta stället att se solen gå ner medan du tittar på "Kecak" - en unik kombination av sång och teater som berättar en gammal hinduisk kärlekshistoria. Se på när en trupp på upp till 100 dansare samlas runt en eld och skanderar och svänger med armarna unisont. Du kanske till och med får sällskap av de lömska Uluwatu-aporna som gillar att umgås nära templet.Efter föreställningen åker vi till Jimbaran Bay, en lång strand med tropisk regnskog. Se solnedgången ute på en av de många restaurangerna vid havet, där en grillmiddag serveras. Njut av grillade skaldjur och färsk babyhummer innan du återvänder till ditt hotell.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Havstemplet och privat cocktailtur
Utflykter & dagsturer

Havstemplet och privat cocktailtur

Denna eftermiddagsutflykt kombinerar det bästa från Bali – tempel, stränder och solnedgångar. Besök de heliga Alas Kedaton och Tanah Lot, bege dig sedan till Canggu-stranden för att se solnedgången.Först på agendan är Alas Kedaton, en liten skog och fristad som ligger mitt i ett risfält. Utforska platsen och se de många aporna som håller till i området. Därefter åker du till berömda Tanah Lot, Balis mest fotograferade tempel. Den hinduiska helgedomen ligger uppe på en klippa mitt i havet och är berömd för sin unika havsmiljö och spektakulära mörker.Utflykten fortsätter till Cangu-stranden - för en avslappnad skymning och middagsscen. Vi går in på det magiska hotellet Tugu för att upptäcka dess stora samling av indonesiska och asiatiska antikviteter. Vi avrundar med en cocktail och kanapé medan du ser solen gå ner över stranden – en minnesvärd avslutning på dagen.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Himlens port – privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Himlens port – privat utflykt

Endast ett stenkast från Denpasar ligger Kusamba, en traditionell fiskeby där strandhyddor vetter mot mörk kustsand. Upptäck hur lokalborna producerar salt med traditionella verktyg där du själv kan uppleva denna gamla sed. Nästa på tur är ett besök i en tempeloas lokalt känd som Tirta Gangga. Bassänger med vatten från källor och perfekt placerade stenplattor gör att du kan uppleva detta vattentempel, ett levande bevis på balinesisk elegans. Gå över till en lokal restaurang inne i vattenträdgården och smaka på några av områdets specialiteter.Blåsiga vägar leder dig sedan till ett av de heligaste templen på Bali, på sluttningarna av berget Lempuyang. Himlens port är en av Balis mest Instagram-berömda platser, och du kommer att få upptäcka den på denna utflykt. Att få din bild tagen här har blivit en ritual. En helig trappa gör att du kan nå denna heliga plats.Som avrundning på utflykten gör vi ett avkopplande stopp för förfriskningar med en bit tårta och kaffe eller te. Beundra in den hisnande utsikten över berget Agung och risfälten nedan när den varma balinesiska solen går ner över ön.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Ubud – privat utflykt
Aktiviteter

Ubud – privat utflykt

Balis kulturella centrum, Ubud, ligger en värld bortom öns främsta semesterorter. Denna förmiddagstur tar dig till några av dess främsta attraktioner, inklusive ikoniska risfält, vidsträckta marknader och en skog med apor.Vi börjar med ett besök på Tegalalang risterrass. Inbäddad djupt i Balis grönskande dalar, är det antika bevattningssystemet en jordbruksikon med Unescos världsarvsstatus. Promenera genom fälten och beundra grönskan som omger dig.Därefter tar du en naturskön bilresa genom byn Petulu till centrala Ubud. Här kan du utforska grunderna för 1500-talspalatset där den nuvarande kungafamiljen fortfarande bor. Sedan beger vi oss till Ubuds marknad där du kan titta i stånden för balinesiskt hantverk och textilier. För att avrunda utflykten görs ett stopp vid en skog med apor. Vandra runt bland de långsvansade makaker som lever i området. Därefter börjar hemresen och du tas tillbaka till ditt hotell.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Modertemplet & balinesiska byar – privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Modertemplet & balinesiska byar – privat utflykt

Utflykter på Bali inkluderar nästan alltid en hel del religiösa monument. Men på denna privata utflykt kommer du att besöka den viktigaste av dem alla, Besakih-templet. Och det slutar inte där – du kommer också att besöka Tirta Gangaa, Kertagosa och mycket annat.Vi börjar på förmiddagen med ett besök på den heligaste av hinduiska helgedomar, Modertemplet. Med berget Agungs rykande krater som bakgrund har du chansen att förundras över dess invecklade stenristningar och dess vidsträckta komplex av 23 tempel. Sedan bär det av till vattenträdgårdarna i Tirta Gangaa. Här kommer du att få tid att vandra i dess oas av bassänger med vatten från källor och dammar.Efter lunch i Karangasem stannar vi till vid byn Tenganan för att se hantverkare arbeta med handgjorda textilier innan vi avrundar med ett besök i Kerta Gosa. En gård från 1700-talet, där Balis motsvarighet till Sixtinska kapellet ligger. Det är ett perfekt sätt att avsluta en dag full av utforskning på Bali.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Landsbygden på Bali – privat utflykt
Aktiviteter

Landsbygden på Bali – privat utflykt

Få en smak av livet i en by på denna privata heldagsutflykt. Du kommer att lära dig allt om balinesiska kulturer och traditioner från lokalbefolkningen, som visar dig runt sina hem och arbetsplatser.Börja dagen med att promenera genom Guliang Kawan och möt lokalbefolkningen. Här kommer du att upptäcka konsten att göra "canang sari" - balinesiska blomerbjudanden som används i lovsång och bön. Se sedan hur de äldre producerar palmvin, lokalt känt som "Tuak". Fortsätt till en smeds hus för att se hur traditionella verktyg tillverkas. Gå sedan på en bondeworkshop och lär dig hur du planterar, transplanterar eller skördar ris.En välsmakande lunch serveras i en hydda med utsikt över risfälten. På vägen tillbaka besöker du Penglipuran – en gammal by känd för sin arkitektoniska stil som består av rader av traditionella hus. Efteråt släpps du av på ditt hotell.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Balinese Wood Carving Workshop by Arma
Aktiviteter

Balinese Wood Carving Workshop by Arma

This two-hour workshop focuses on the handicraft of wood carving. Under the watchful eye of an expert instructor, you'll learn the basics of how to carve wood before getting creative and having a go at making your own wooden sculpture.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår

Introduktion till Bali

Känd som "gudarnas ö", kommer Bali förtrolla dig med sin exotiska skönhet och stränder. Det är mer än en tropisk tillflyktsort för en välförtjänt semester – ön har ett rikt utbud av saker att göra. Mellan surfstränder, traditionella byar, tempel, gatumat och naturlandskap finns aktiviteter för alla smaker. För att inte tala om dess pulserande nattliv, vandringsmöjligheter på vulkaner och upplevelser av fullständig avkoppling, inklusive yoga och meditation. Oavsett om du är ute efter äventyr eller en avkopplande resa, så har Bali allt.

De 6 bästa aktiviteterna på Bali

1. Ta en rundtur i de vackraste templen på Bali

En av Balis främsta attraktioner är dess tempel, som är utspridda över hela ön. Fridfulla och lugna, ligger de ofta i fantastiska landskap. Byggd på en 70 meter lång klippa med utsikt över Indiska oceanen står Uluwatu-templet från 1000-talet. Det är av en anledning ett av Balis mest kända tempel. Men se till att ha dina ägodelar nära dig – de apor som bor här är ganska busiga. Andra heliga platser värda att besöka är Tanah Lot-templet, som betyder "mellan land och hav", och Ulun Danu-templet vid Bratansjön.

2. Besök Balis risfält

Med geometrisk design och gnistrande färger, Balis risfält på terrasser och platta fält både varierande och av stor kulturell och social betydelse. Besök Tegalalangs lättillgängliga risterrasser och vandra genom gröna och förtrollande landskap. Lär dig hur lokala risprodukter tillverkas och besök byar där tiden verkar stå still. Andra fält som är värda att besöka är de vid Jatiluwih, i hjärtat av Bali – ett UNESCO-världsarv sedan 2012 – och vid Belimbing, längre bort från de mest besökta vägarna. För den bästa upplevelsen, besök risfälten tidigt på morgonen eller sen eftermiddag för att njuta av svalare temperaturer. Att bära slutna skor rekommenderas vid vandringen.

3. Upplev ett äventyr med en utflykt till Mount Batur

En vandring till Mount Batur är en av de mest spännande utflykterna på Bali. Det är idealiskt för äventyrssökande. Denna aktiva vulkan har en höjd påtill 1 717 meter och ligger inbäddad mellan två koncentriska kalderor. Rutten bjuder inte på några svårigheter och är väl skyltad, även om stigningen kan vara tröttsam. Men när du väl kommer till toppen är det en fantastisk utsikt som väntar. Du kommer att kunna njuta av ett alldeles speciellt panorama över den omgivande regionen. Den perfekta tiden att vandra är före gryningen, redan klockan 04.00, kanske kan du gå med på en guidad rundtur, och anlända till toppen precis när solen börjar stiga upp i himlen.

4. Upptäck Denpasar, Balis huvudstad

Att besöka öns kaotiska huvudstad innebär att helt fördjupa dig i den lokala kulturen. Ett bra ställe att starta ditt besök på är Bali Provincial Museum, där du kan lära dig om öns historia. Se sedan templen Sakenan och Jagatnatha. Denpasar är också en utmärkt plats för att utforska Balis kulinariska tradition och prova på välsmakande gatumat. Missa inte en tur till Badung Market eller Pasar Kereneng Night Market. Sist men inte minst, Denpasar ligger bara 30 km från Ubud, en mycket lugnare stad, men som anses vara regionens kulturella och andliga centrum. Här kan du besöka den berömda Monkey Forest och många konstmuseer.

5. Koppla av på Balis vackraste stränder

Efter så mycket utforskande krävs lite avkoppling. Ön har några av Asiens vackraste stränder. Det är Nirvana för dem som älskar vattensporter eller som vill koppla av i oförstörda landskap. Sydkusten är perfekt för surfing, med stränder som har blivit platser för tillbedjan. Här finns Balangan-stranden, med sina vågor och solnedgångar, och Seminyak-stranden, som är känd för sitt nattliv. För snorkling är det grunda vattnet i Mushroom Bay, på ön Nusa Lembongan, idealiska. Medan Amed-stranden, i nordost, erbjuder svart sand i skuggorna av vulkanen Agung. Sist men inte minst, den blå lagunen i Padangbai, på östkusten, har sockervit sand och en hemlig vik rik på marin fauna.

6. Delta i en yoga- eller meditationsklass

Bali utstrålar en atmosfär av stor andlighet. Största delen av befolkningen är hinduer och närvaron av så många tempel på ön ger den en ännu mer mystisk atmosfär. Det är därför det är ett mycket älskat resmål för dem som älskar yoga och meditation. Även om du aldrig har praktiserat tidigare kan du delta i en yogaklass och njuta av ett ögonblick av avkoppling för både kropp och själ. Den perfekta destinationen för retreater och workshops är Ubud, som erbjuder ett stort utbud av ayurvediska terapier, massage och andliga upplevelser.