Din varukorg
Bali
Bali

Indonesien

Att göra i Bali

Upplevelser Bali

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Språk på utflykten

Alternativ

Denpasar stadstur
Aktiviteter

Denpasar stadstur

Bege dig in på bakgatorna i Balis livliga huvudstad med en vandringstur. Upptäck Denpasar tillsammans med en kunnig guide och utforska delar av staden som bara lokalinvånarna känner till. Du kommer att få reda på om öns historia i Bali Museum, uppleva Badung-marknaden och besöka Inna Bali – ett arvhotell som har varit värd för både Ghandi och drottning Elizabeth II.Vi börjar med sevärdheterna, ljuden och dofterna från Badung-marknaden. Se livliga lokalinvånare förhandla fram och tillbaka när du promenerar genom stånd staplade med exotiska produkter och se hur allt förlöper. Det är ett perfekt ställe att provsmaka typisk balinesisk mat.Balis svar på British Museum är näst på tur. Negeri Propins Museum har en ovärderlig samling av förhistoriska föremål, ceremoniella artefakter och statyer från öns förflutna. Besök Jagatnatha-templet – stadens centrala helgedom. Vi avrundar på hotellet Inna Bali, över en kopp kaffe och kaka får du höra hur det en gång var semestermålet för några av historiens celebriteter.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Skräddarsy din privata dagstur i lyxfordon
Tillval

Skräddarsy din privata dagstur i lyxfordon

Bege dig på en privat utflykt på Bali, skräddarsydd av dig. Oavsett om du vill besöka de viktigaste sevärdheterna eller hitta gömda pärlor – är det helt och hållet ditt val. Res med stil på en heldagsutflykt tillsammans med en lokalguide, eller gå all-in på ditt eget äventyr med en privat chaufför.Möjligheterna är oändliga när det kommer till saker att göra på Bali. Du kan bege dig för att se de många hinduiska helgedomarna och templen, mingla med lokalbefolkningen i en av de mindre kända byarna eller få en adrenalinkick med en vandring uppför berget Batur.Om du föredrar något lugnare finns det massor av stränder som väntar på att bli utforskade. Vår favorit är Nyang Nyang – avskilt och orörd, fullkomlig lycka. Vad du än väljer att göra, kan du vara säker på att avsluta dagen med massor av magiska minnen.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Privat rundtur i Ubud och Tampak Siring
Aktiviteter

Privat rundtur i Ubud och Tampak Siring

Balis andliga hjärta är en värld bortom öns främsta semesterorter. Förvänta dig konstgallerier, vidsträckta marknader och heliga källvatten.Först ut är Ubuds främsta gallerier, med samlingar från både balinesiska och internationella konstnärer. Efter det har du ledig tid att utforska den lokala marknaden. Strosa bland de många stånden som säljer balinesiskt hantverk och textilier. Sedan tar vi en naturskön väg förbi Tegallalangs risfält till Tampaksiring, där vi kommer att upptäcka ett av Balis största antika tempel - Gunung Kawi. Byggt på en naturlig källa, har vattentemplet från 1000-talet använts för reningsritualer i många år. Här kan du beundra dess samling av "candi" - balinesiska stenhuggna helgedomar.På vägen tillbaka stannar vi vid Batuan by för att se ett traditionellt hus. Vi avslutar utflykten med ett besök i Tohpati, en konst- och hantverksby känd för "batik". Du kommer att se den traditionella formen av att måla tyger med prickar och linjer från vax.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Tre tempel – privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Tre tempel – privat utflykt

Denna halvdagsutflykten inkluderar tre prestigefyllda tempel. Upptäck Taman Ayun och Alas Kedaton innan du beger dig till Balis mest fotograferade tempel - Tanah Lot, där du kommer att bevittna den ikoniska solnedgången.Utflykten börjar vid Taman Ayun, ett kungligt tempel i Mengwi-riket. Namnet betyder "vacker trädgård", och den anses vara ett av de mest attraktiva templen i landet. Utforska markerna som är imponerande omgivna av en sjö. Nästa stopp är Alas Kedaton, en liten skog och ett heligt tempel som ligger mitt i ett risfält. Du kommer att få sällskap av apor som håller till i området.Vi kommer att avsluta med ett besök på den berömda Tanah Lot, ett av Balis mest prestigefyllda tempel och solnedgångsplatser. Den hinduiska helgedomen ligger uppe på en klippa mitt i havet och är berömd för sin unika havsmiljö. Finns det något bättre sätt att avsluta utflykten än att se solen sjunka under horisonten?

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Himlens port – privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Himlens port – privat utflykt

Endast ett stenkast från Denpasar ligger Kusamba, en traditionell fiskeby där strandhyddor vetter mot mörk kustsand. Upptäck hur lokalborna producerar salt med traditionella verktyg där du själv kan uppleva denna gamla sed. Nästa på tur är ett besök i en tempeloas lokalt känd som Tirta Gangga. Bassänger med vatten från källor och perfekt placerade stenplattor gör att du kan uppleva detta vattentempel, ett levande bevis på balinesisk elegans. Gå över till en lokal restaurang inne i vattenträdgården och smaka på några av områdets specialiteter.Blåsiga vägar leder dig sedan till ett av de heligaste templen på Bali, på sluttningarna av berget Lempuyang. Himlens port är en av Balis mest Instagram-berömda platser, och du kommer att få upptäcka den på denna utflykt. Att få din bild tagen här har blivit en ritual. En helig trappa gör att du kan nå denna heliga plats.Som avrundning på utflykten gör vi ett avkopplande stopp för förfriskningar med en bit tårta och kaffe eller te. Beundra in den hisnande utsikten över berget Agung och risfälten nedan när den varma balinesiska solen går ner över ön.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Balinese Cuisine Private Tour and Cooking Class
Aktiviteter

Balinese Cuisine Private Tour and Cooking Class

Bali and food go together like sea and sand. So what better way to discover the island than through its cuisine? On this private culinary tour, you'll hit the marketplace and help pick fresh ingredients, before learning to cook like a local with a professional chef.First up is a trip to a typical Balinese village market. As you pass by the numerous stalls, you'll get to know the scents and aromas of the freshest produce. Your expert guide will introduce you to exotic fruits, vegetables and spices exclusive to Balinese cuisine. Once your basket is full, it's time to head over to the kitchen where the cooking begins. Under the guidance of a professional chef, you'll prepare a feast of typical dishes. After working up an appetite, you'll get to taste and savour the meal you've prepared for lunch.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Monumentet – privata rundtur
Utflykter & dagsturer

Monumentet – privata rundtur

Genomsyrad av mytologi har kulturparken Garuda Wisnu Kencana en mängd saker att se och göra. Stimulerande föreställningar, legendariska berättelser och ikoniska skulpturer finns alla med på agendan.Höjdpunkten på denna utflykt är den storslagna Garuda Wisnu Kencana. Den majestätiska helgedomen tornar upp sig över ön på imponerande 120 meter, vilket gör den till en av världens högsta monumentala statyer och den högsta i Indonesien. Du kan också ta hissen upp till toppen för att beundra panoramautsikten över södra Bali.Efter att ha beundrat den imponerande mittpunkten kan du vandra runt på parkens stora torg - Lotus Pond. Inramad av brant stigande kalkstensväggar står statyn av den mytiska varelsen Garuda. Om du tror på den andliga kan du föryngra dig med heligt vatten vid Parahyangan Somaka Giri-fontänen. Dess mineralrika källor tros ha en helande förmåga. Avsluta ditt besök på amfiteatern, där du kan njuta av en av de många schemalagda föreställningarna. Från traditionella balinesiska dansuppvisningar som Barong eller Keris, till filmshower – här finns något för alla.

Gratis avbokning
Språk:

en 

En introduktion till Bali
Utflykter & dagsturer

En introduktion till Bali

Se alla traditioner från det antika Bali väckas till liv på denna fascinerande utflykt. I byn Batu Bulan kommer du att bevittna en färgstark dansföreställning av Barong och Kris – en tradition hämtad från en hinduisk berättelse om det goda mot det onda. Därefter fortsätter vi till hantverksbyn Celuk, välkänd för sitt silver. Det kommer också att finnas ett stopp i Mas, en liten stad där du kan strosa bland lokala hantverksbutiker som säljer träslöjdshantverk.Innan lunch kommer vi att titta in i elefantgrottan i Goa Gajah – ett av de viktigaste andliga monumenten i landet. Sedan är det dags för något att äta i Kintamani, som är populär för sin läktarvy över Batur - en aktiv vulkan.När du är mätt och belåten åker vi vidare till byn Tegallalang där du kommer att upptäcka dess ikoniska risterrasser - ett UNESCO-världsarv som du inte får missa på din semester på Bali. Utflykten avslutas i Ubud, en by känd för sina konstnärer och dansare.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Antika reliker i Ubud från Semarang – privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Antika reliker i Ubud från Semarang – privat utflykt

Denna kompletta utflykt har allt av centrala Balis bästa kulturarv. Tillbringa en hel dag med att utforska Ubuds tempel, helgedomar och gamla heliga platser, inklusive templen Yeh Pulu och Gunung Kawi, Goa Gajah, Tegallalang risterrass och den antika reliken från Goa Garba.Börja med ett besök i Yeh Pulu-templet – där en 25 meter lång vägg står snidad med reliefer som berättar historien om det gamla balinesiska livet. Nästa på tur är ett besök i Goa Gajah – populärt känd som "Elefantgrottan". Den tidigare helgedomen används fortfarande i den balinesiska hinduismens ritualer. Här kan du se en grotta, ravin, gamla badbassänger och stenhelgedomar.Efter lunch på en lokal restaurang tar du en naturskön väg förbi risfälten vid Tegallalang mot Gunung Kawi-templet från 1000-talet. Beundra dess samling av "candi" - balinesiska stenhuggna helgedomar. Avsluta utflykten vid den antika reliken från Goa Garba-templet. Gömd djupt i djungeln vid floden Pakerisans strand, sägs det att templet en gång var en skola och en meditationsplats.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Östra Balis skönhet – privat utflykt
Utflykter & dagsturer

Östra Balis skönhet – privat utflykt

Östra Bali glöms ofta bort, men dess kulturella utbud är oslagbar. Denna utflykt sätter rampljuset på regionen och alla dess dolda pärlor. Upptäck den antika byn Tenganan, Tirta Gangga vattenpalats och Virgin Beach.Börja dagen med ett besök i byn Tenganan, en av de äldsta balinesiska antika byarna i den östra delen. Tenganan är känd för sin välbevarade bylayout och den pågående överlevnaden av sina traditionella hantverk, och erbjuder en inblick i den balinesiska kulturen. Nästa på tur är den heliga Tirta Gangga - ett före detta kungligt palats omvandlat till en fristad för öppet vatten. Få din bild tagen på de ikoniska trappstenarna som leder runt en fontän med elva nivåer, besök sedan Patirthan-templet. Ta dig tid att beundra de dekorativa dammarna, statyerna och fontänerna.För lunch går vi till en liten restaurang i byn Glumpang. Omgiven av risfält och med det majestätiska berget Agung som bakgrund - du kan inte önska en bättre lunchplats. Vi avrundar utflykten på Virgin Beach. Undangömd i en avskild vik och skyddad av gröna klippor och vajande palmer, är det en av områdets bästa skatter.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Balinesisk kulturutflykt med besök i vattentemplet
Utflykter & dagsturer

Balinesisk kulturutflykt med besök i vattentemplet

Föryngra sinnet och kroppen med ett besök i ett av Balis gamla hinduiska vattentempel. På denna andliga utflykt kommer du att skänka en offergåva vid en helgedom innan du beger dig till de heliga fontänerna för ett dopp. Tillsammans med lokala tillbedjare kommer du att doppa dig under en av 11 sötvattenkällor som sägs rena själen. Sedan möter du en traditionell Pemangku-tempelväktare för lite balinesisk handavläsning.På morgonen kommer du att hämtas från ditt hotell och transporteras till en traditionell by i hjärtat av Bali. Efter en uppfriskande dryck vid ankomsten välkomnas du till ett balinesiskt bostadsområde där du får prova på livet som en lokalbo för dagen och deltar i typiska uppgifter som att skapa offergåvor eller väva kokosnötsblad. Rengör sedan ditt sinne, kropp och själ under en reningsceremoni – en ritual som det balinesiska folket tror tar med sig energi från universum för att utföra sina dagliga aktiviteter.Nästa steg i denna spirituella upplevelse är en välsignelse från prästen i en religiös paviljong. Denna tros vara både en healer och kunna se in i framtiden, och kommer att avslöja vad som väntar dig med hjälp av en gammal balinesisk handavläsningsmetod. Avslappnad och föryngrad beger du dig till en närliggande by för lunch med lokalborna - den perfekta chansen att lära dig mer om balinesisk kultur.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Skräddarsy din privata halvdagsutflykt i ett lyxfordon
Tillval

Skräddarsy din privata halvdagsutflykt i ett lyxfordon

Det är upp till dig vad du gör på denna halvdagstur på Bali. Oavsett om det är att besöka de viktigaste sevärdheterna eller hitta gömda pärlor – är det helt och hållet ditt val. Res med stil med hjälp av en lokalguide och gå all-in på ditt eget äventyr.Möjligheterna är oändliga när det kommer till saker att göra på Bali. Du kan bege dig för att se de många hinduiska helgedomarna och templen, mingla med lokalbefolkningen i en av de mindre kända byarna eller få adrenalinet att pumpa med en vandring uppför berget Batur.Om du föredrar något i lugnare tempo finns massor av stränder som väntar på att bli utforskade. Vår favorit är Nyang Nyang – avskilt och orörd, likt ett paradis. Vad du än väljer att göra, kommer du vara säker på att avsluta dagen med massor av magiska minnen.

Gratis avbokning
Språk:

en, fr, nl 

Introduktion till Bali

Känd som "gudarnas ö", kommer Bali förtrolla dig med sin exotiska skönhet och stränder. Det är mer än en tropisk tillflyktsort för en välförtjänt semester – ön har ett rikt utbud av saker att göra. Mellan surfstränder, traditionella byar, tempel, gatumat och naturlandskap finns aktiviteter för alla smaker. För att inte tala om dess pulserande nattliv, vandringsmöjligheter på vulkaner och upplevelser av fullständig avkoppling, inklusive yoga och meditation. Oavsett om du är ute efter äventyr eller en avkopplande resa, så har Bali allt.

De 6 bästa aktiviteterna på Bali

1. Ta en rundtur i de vackraste templen på Bali

En av Balis främsta attraktioner är dess tempel, som är utspridda över hela ön. Fridfulla och lugna, ligger de ofta i fantastiska landskap. Byggd på en 70 meter lång klippa med utsikt över Indiska oceanen står Uluwatu-templet från 1000-talet. Det är av en anledning ett av Balis mest kända tempel. Men se till att ha dina ägodelar nära dig – de apor som bor här är ganska busiga. Andra heliga platser värda att besöka är Tanah Lot-templet, som betyder "mellan land och hav", och Ulun Danu-templet vid Bratansjön.

2. Besök Balis risfält

Med geometrisk design och gnistrande färger, Balis risfält på terrasser och platta fält både varierande och av stor kulturell och social betydelse. Besök Tegalalangs lättillgängliga risterrasser och vandra genom gröna och förtrollande landskap. Lär dig hur lokala risprodukter tillverkas och besök byar där tiden verkar stå still. Andra fält som är värda att besöka är de vid Jatiluwih, i hjärtat av Bali – ett UNESCO-världsarv sedan 2012 – och vid Belimbing, längre bort från de mest besökta vägarna. För den bästa upplevelsen, besök risfälten tidigt på morgonen eller sen eftermiddag för att njuta av svalare temperaturer. Att bära slutna skor rekommenderas vid vandringen.

3. Upplev ett äventyr med en utflykt till Mount Batur

En vandring till Mount Batur är en av de mest spännande utflykterna på Bali. Det är idealiskt för äventyrssökande. Denna aktiva vulkan har en höjd påtill 1 717 meter och ligger inbäddad mellan två koncentriska kalderor. Rutten bjuder inte på några svårigheter och är väl skyltad, även om stigningen kan vara tröttsam. Men när du väl kommer till toppen är det en fantastisk utsikt som väntar. Du kommer att kunna njuta av ett alldeles speciellt panorama över den omgivande regionen. Den perfekta tiden att vandra är före gryningen, redan klockan 04.00, kanske kan du gå med på en guidad rundtur, och anlända till toppen precis när solen börjar stiga upp i himlen.

4. Upptäck Denpasar, Balis huvudstad

Att besöka öns kaotiska huvudstad innebär att helt fördjupa dig i den lokala kulturen. Ett bra ställe att starta ditt besök på är Bali Provincial Museum, där du kan lära dig om öns historia. Se sedan templen Sakenan och Jagatnatha. Denpasar är också en utmärkt plats för att utforska Balis kulinariska tradition och prova på välsmakande gatumat. Missa inte en tur till Badung Market eller Pasar Kereneng Night Market. Sist men inte minst, Denpasar ligger bara 30 km från Ubud, en mycket lugnare stad, men som anses vara regionens kulturella och andliga centrum. Här kan du besöka den berömda Monkey Forest och många konstmuseer.

5. Koppla av på Balis vackraste stränder

Efter så mycket utforskande krävs lite avkoppling. Ön har några av Asiens vackraste stränder. Det är Nirvana för dem som älskar vattensporter eller som vill koppla av i oförstörda landskap. Sydkusten är perfekt för surfing, med stränder som har blivit platser för tillbedjan. Här finns Balangan-stranden, med sina vågor och solnedgångar, och Seminyak-stranden, som är känd för sitt nattliv. För snorkling är det grunda vattnet i Mushroom Bay, på ön Nusa Lembongan, idealiska. Medan Amed-stranden, i nordost, erbjuder svart sand i skuggorna av vulkanen Agung. Sist men inte minst, den blå lagunen i Padangbai, på östkusten, har sockervit sand och en hemlig vik rik på marin fauna.

6. Delta i en yoga- eller meditationsklass

Bali utstrålar en atmosfär av stor andlighet. Största delen av befolkningen är hinduer och närvaron av så många tempel på ön ger den en ännu mer mystisk atmosfär. Det är därför det är ett mycket älskat resmål för dem som älskar yoga och meditation. Även om du aldrig har praktiserat tidigare kan du delta i en yogaklass och njuta av ett ögonblick av avkoppling för både kropp och själ. Den perfekta destinationen för retreater och workshops är Ubud, som erbjuder ett stort utbud av ayurvediska terapier, massage och andliga upplevelser.