Din varukorg
Ayia Napa
Ayia Napa

Cypern

Att göra i Ayia Napa

Upplevelser Ayia Napa

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Upptäck Famagusta
Utflykter & dagsturer

Upptäck Famagusta

Under denna heldagstur till den ockuperade norra delen av Cypern åker vi till tre av landets mest spännade platser – den antika staden Salamis, den gamla staden Famagusta och spökstaden i Varosha. Resan till det förflutna börjar i Salamis. Vi åker längs gamla vägar, förbi raserade tempel och den delvis återuppbyggda amfiteatern. I St Barnabas kloster får du besöka ett fascinerande museum med ikoner. Efter lunch finns det tid att titta lite närmare på Varosha. Staden var en gång en populär badort men övergavs vid den turkiska invasionen för mer än 40 år sedan. Innan vi tar oss tillbaka söderut utforskar vi Famagusta. Guiden kommer att visa sevärdheter som det venetianska slottet och den gotiska katedralen som idag är en moské.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Famagusta stadsrundtur och Constantia-stranden
Utflykter & dagsturer

Famagusta stadsrundtur och Constantia-stranden

Den här utflykten tar dig med till några av norra Cyperns mest intressanta platser. Den gamla staden Famagusta och spökstaden Varosha. Efteråt kommer du ha att tid på egen hand för att koppla av på Constantiastranden. Famagusta bjuder på sevärdheter som ett venetianskt slott och en samling kyrkoruiner. Under ledning av guiden kommer vi att passera ännu fler sevärdheter som exempelvis den gotiska katedralen som blivit moské. Här känner du historiens vingslag i varje steg. Sedan fortsätter vi till Constantiastranden där du kan ta ett dopp medan du blickar ut över Varosha.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Kyrenia och Nicosia
Utflykter & dagsturer

Kyrenia och Nicosia

Norra delen av Cypern andas historia, kultur och däremellan häpnadsväckande vacker natur och böljande landskap. Höjdpunkterna på denna förmiddagstur är den lilla fina hamnstaden Kyrenia, klostret Bellapais och huvudstaden Nicosia. Vi startar med att ta oss till hamnstaden Kyrenia. Som på ett perfekt vykort domineras hamnen av det gamla fortet Kyrenia som du kan besöka om du vill. Sedan fortsätter vi till 1200-talsklostret Bellapais. Här kan du strosa omkring bland de gotiska klosterruinerna. Efter detta väntar ett besök i Nicosia där vi korsar FNs buffertzon in till den södra delen vid Ledra Street.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Katamarantur i Konnosbukten
Utflykter & dagsturer

Katamarantur i Konnosbukten

Lugna dagar i solen är precis vad en semester på Cypern handlar om. När du blivit upphämtad så åker vi till hamnen där katamaranen ligger. Vi seglar först längs den soliga kusten mot Famagusta förbi de soldränkta kusterna vid Kap Greco och Fig Tree Bay. Innan vi kommer till Konnosbukten kastar kaptenen ankar för att stanna och bada i det turkosblå havet. Om du vill sola så har katamaranen ett stort härligt nät men det finns också platser i skuggan. Duschar finns ombord på båten. Det serveras en god lunchbuffé på däck och så får du chans att snorkla och bada innan vi seglar tillbaks till hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Katamarankryssning till Blå lagunen för vuxna
Utflykter & dagsturer

Katamarankryssning till Blå lagunen för vuxna

Satsa på en relaxad dag i solskenet ombord på en båt under din semester på Cypern. Den här smått lyxiga katamarankryssningen har fokus på lugn och ro och är bara för vuxna. Den utgår från Green Bay och tar dig med till Famagusta, Konnos-bukten och den berömda Blå lagunen där det blir ett badstopp och en måltid ombord. Du hämtas upp på ditt hotell och åker till katamaranen. När du gått ombord och kastar vi loss och seglar i riktning mot Famagusta, längsmed de soldränkta kusterna Kap Greco och Fig Tree Bay. Innan vi når Konnos-bukten kommer kaptenen att kasta ankar så att du kan ta ett dopp i det kristallklara vattnet och sedan torka i solen. Det finns gott om plats ombord att sola på nätdäcket och vill du lämna solen kan du ta en plats under solskyddet. Det finns även duschar ombord. När vi når bukten dukas en måltid upp av besättningen. Här får du en sista chans att bada och snorkla innan återresan mot hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Famagusta båttur Chill & Relax med transport
Utflykter & dagsturer

Famagusta båttur Chill & Relax med transport

Denna halvdagstur med båt ger dig ett panorama över Ayia Napa och kusten runtomkring. När vi lämnat hamnen i Ayia Napa har du morgonen på dig för att bara koppla av, njuta av solljuset och av utsikten. Vi passerar en robust stenig kustlinje med grottor mot första stoppet som är vid Blå Lagunen. Den har sitt namn av en anledning – dess blå vatten som på ett vykort. När du kliver ombord igen serveras en god lunch med kyckling, tzatziki, sallad och mycket mer. Sedan seglar vi vidare mot Konnos Bay. Här får du även en skymt av Famagusta som är som en spökstad.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fyrhjulingssafari
Aktiviteter

Fyrhjulingssafari

Med ett moln av damm bakom dig, ger du dig ut på ett äventyr längs Ayia Napas dramatiska kust. Du passerar utsiktspunkter, grottor och vikar medan du susar fram längs småvägar på den här guidade turen med fyrhjulingar. Efter en säkerhetsgenomgång av din guide, är det dags att sätta på dig hjälmen, sätta dig i din fyrhjuling och sen ge dig iväg för att utforska Cyperns landsbygd. Du kommer att se ställen som är relativt okända men också köra offroad och se höjdpunkter som det vackra Avios Epifanios kapellet. Sedan stannar vi till vid en utsiktsplats där du har en härlig vy över Konnos Bay. Dagen avslutas med ett avsvalkande dopp i en grotta.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Djuphavsfiske
Aktiviteter

Djuphavsfiske

Följ med ut till havs på en avkopplande halvdags djuphavsfisketur utanför Cyperns östra kust innan solen gassar på för mycket. Vi möter upp lokala fiskare i Fig Tree Bay och kliver på deras båt. Fiskarna tar dig sedan till sina favoritställen och visar de bästa metoderna för att de ska nappa. Du kommer att få prova på trolling som är en fiskemetod där man låter beten släpa efter båten. Utrustningen som krävs är ett eller flera spön, linor och rullar. Det finns gott om fisk i Cyperns vatten så med lite tur hugger en tonfisk, makrill eller barracuda.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Sjörövaräventyr ombord på Black Pearl med transport
Utflykter & dagsturer

Sjörövaräventyr ombord på Black Pearl med transport

Svartskägg, Barbossa och Jack Sparrow kan gå hem och lägga sig. Den riktiga sjörövarupplevelsen hittar du här på östra Cypern. Du kan se fram emot massor av skoj på havet under denna dag ombord på Black Pearl – ett av medelhavets största sjörövarskepp. Under ledning av kapten Jack tar Black Pearls besättning dig med från hamnen i Ayia Napa och ut på ett fantastiskt sjörövaräventyr med massor av skoj för hela familjen. Kaptenen seglar till några av de bästa snorkelställena och de havsgrottor som finns längs Cyperns östkust. Vi kommer att stanna för bad och snorkling vid Konnos Bay och utanför Fig Tree Bay.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Black Pearl Pirate Cruise Ticket Only
Utflykter & dagsturer

Black Pearl Pirate Cruise Ticket Only

Blackbeard, Barbarossa and Jack Sparrow can eat their hearts out – the real pirate adventures are here in eastern Cyprus. Under the watchful gaze of Captain Jack, the Black Pearl's crew will take you from Ayia Napa harbour on a swashbuckling pirate adventure that'll entertain the whole family. Sail towards some of the best snorkelling spots and sea caves along the coast and there'll be swimming stops at Konnos Bay and off Protaras. And in between, there'll be a treasure hunt for little ones as well as a pirate show. The ship is equipped with a fully stocked bar too, so bring some cash if you want to have a drink in the sun.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Dykning på Cypern
Aktiviteter

Dykning på Cypern

Vattnet utanför Cyperns kust är lugnt, varmt, klart – och idealiskt för dykning. TUI erbjuder därför flera dykkurser som passar alla kunskapsnivåer och PADI-certifierade lektioner där du får lära känna den magiska undervattensvärlden direkt. Transport ingår.Välj mellan:Bubblemaker – En begränsad introduktion till dykning med tuber för åldern 8-11 år med en kort teorilektion på dvd. Max 2 barn per instruktör.Discover Scuba Diving – Lär dig grunderna i teori, öva i grunt vatten och upptäck bukten under ett dyk med instruktör. Maxdjup är 6 meter.Scuba Diver – Teori och dvd-lektion. Här ingår begränsade vattenövningar och 2 st Open water-kvalificerade dyk.Open Water – Teori och dvd-lektion. Här ingår kompletta begränsade vattenövningar och 4 st Open water-kvalificerande dyk.Advanced Open Water – Fem specialdyk som bygger på erfarenhet från Open water-dyk. Dessutom 2 st inriktade dyk (navigation och djup) och 3 st valfria dyk (t ex nattdyk/flera nivåer/sökdyk/undervattensfotografering)Kvalificerade dykare – Erfarna dykare måste genomföra ett grundläggande dyk innan de väljer alternativ. Förutom lufttub och vikter tillkommer kostnad för hyra av utrustning och extra dyk. Detta betalas direkt till dykcentret. Du kan välja dubbla dyk, ett paket med 4 eller 6 dyk eller vrakdyk (ett grundläggande dyk och 2 st vrakdyk)

Gratis avbokning
Språk:

en 

Cyperns byar & mat – utflykt med en lokalguide
Utflykter & dagsturer

Cyperns byar & mat – utflykt med en lokalguide

Den här unika utflykten tar dig till de hemligaste och mest okända hörnen av Cypern. Vi lämnar de livliga badorterna och kommer fram till den UNESCO-listade byn Fikardou. Tiden verkar ha stått stilla här bland alla kullstenar och medeltida hus. Du har tid att på egen hand utforska här. Därefter åker vi till Macharias-klostret från 1100-talet, tillägnat jungfru Maria. Sedan kan du vandra runt i den charmiga byn Lefkara, känd för sina handgjorda spetsar och broderier. Slutligen stannar vi till i Skarinou för att prova på halloumi- och brödtillverkning och njuta av en god lunch medan du reflekterar över din dag.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Introduktion till Ayia Napa