Din varukorg

Välkommen tillbaka

Gå till ditt MyTUI-konto
Logga ut
41 Upplevelser
Sort by:
Famagusta-tur och Constantiastranden - besök med lokalguide
Utflykter & dagsturer

Famagusta-tur och Constantiastranden - besök med lokalguide

Lär känna några av den ockuperade norra delen av Cyperns mest spännande platser - gamla stan i Famagusta och "spökstaden" Varosha. Efteråt har du tid att koppla av på Constantiastranden. Stavroula, en av våra lokalguider, säger: "Den här resan är ett familjevänligt alternativ med en blandning av kultur och strandhäng. Avstånden är korta och alla åldrar kommer att njuta av att bada vid en härlig sandstrand där turismen på Cypern började.Resan börjar med ett besök i den historiska staden Famagusta, som en gång var en av de rikaste städerna i Medelhavsområdet. Din guide tar dig med på en promenad i den gamla stadsdelen, som omges av imponerande venetianska murar som har överlevt århundraden av konflikter. När du vandrar genom de smala gatorna och gränderna kommer du att stöta på en mängd historiska och kulturella landmärken, inklusive den gotiska St Nikolaus-katedralen, som har omvandlats till en moské, och 1300-talets Otello-tornet - som sägs ha inspirerat Shakespeares pjäs med samma namn.Efter att ha utforskat Famagusta åker vi till den närliggande "spökstaden" Varosha, som en gång i tiden var en blomstrande badort men som har övergivits och förblivit frusen i tiden sedan den turkiska invasionen av Cypern 1974. Slutligen avrundar vi med lite välförtjänt avkoppling på Constantiastranden. Denna tilltalande sand- och klapperstensstrand har en fantastisk utsikt över den omgivande kusten och är ett utmärkt ställe att njuta av solen på.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Famagusta och Salamis heldagstur med lunch
Utflykter & dagsturer

Famagusta och Salamis heldagstur med lunch

Denna resa till den ockuperade norra delen av Cypern går genom flera lager av historia - forntid, medeltid och 1970-talet. Huvudattraktionerna är ruinerna av den klassiska staden Salamis och den gamla staden Famagusta, samt "spökstaden" Varosha. Stavroula, en av våra kunniga lokalguider, säger: "Famagusta-området är rikt på skatter från antiken till medeltiden och därefter. Enligt lokala sägner var folk så rika under medeltiden att de byggde 365 kyrkor för att prisa Gud varje dag för sin livsstil med lätthet och överflöd.Ditt äventyr börjar i Salamis, en stad som grundades under antiken och som fungerade som Cyperns huvudstad i över tusen år. Här får du utforska de gamla vägarna och tempelruinerna som en gång i tiden fylldes av människor i denna livliga metropol. Den delvis restaurerade amfiteatern är ett måste och ger en glimt av det förflutna när föreställningar och festivaler hölls här. Därefter beger ni er till St Barnabas-klostret från 500-talet, där ni besöker ikonmuseet med exempel från den bysantinska perioden.Därefter följer en kort guidad promenad genom den spöklika före detta kuststaden Varosha där tiden har stått stilla i årtionden. Denna en gång så populära badort har legat övergiven sedan den turkiska invasionen för nästan 50 år sedan. Efter lunch utforskar du Famagusta, en stad som en gång var en av de rikaste i Medelhavsområdet. Din guide visar dig sevärdheter som det venetianska slottet och den gotiska katedralen som förvandlats till moské.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kyrenia och Nicosia med klostret Bellapais
Utflykter & dagsturer

Kyrenia och Nicosia med klostret Bellapais

Norra delen av Cypern andas historia, kultur och däremellan häpnadsväckande vacker natur och böljande landskap. Höjdpunkterna på denna förmiddagstur är den lilla fina hamnstaden Kyrenia, klostret Bellapais och huvudstaden Nicosia.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Katamarankryssning till Blå lagunen för vuxna
Utflykter & dagsturer

Katamarankryssning till Blå lagunen för vuxna

Satsa på en relaxad dag i solskenet ombord på en båt under din semester på Cypern. Den här smått lyxiga katamarankryssningen har fokus på lugn och ro och är bara för vuxna. Den utgår från Green Bay och tar dig med till Famagusta, Konnos-bukten och den berömda Blå lagunen där det blir ett badstopp och en måltid ombord. Du hämtas upp på ditt hotell och åker till katamaranen. När du gått ombord och kastar vi loss och seglar i riktning mot Famagusta, längsmed de soldränkta kusterna Kap Greco och Fig Tree Bay. Innan vi når Konnos-bukten kommer kaptenen att kasta ankar så att du kan ta ett dopp i det kristallklara vattnet och sedan torka i solen. Det finns gott om plats ombord att sola på nätdäcket och vill du lämna solen kan du ta en plats under solskyddet. Det finns även duschar ombord. När vi når bukten dukas en måltid upp av besättningen. Här får du en sista chans att bada och snorkla innan återresan mot hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Avkopplande katamarantur i Konnosbukten
Utflykter & dagsturer

Avkopplande katamarantur i Konnosbukten

Lugna dagar i solen är precis vad en semester på Cypern handlar om. Denna dag tillbringar du med att relaxa ombord på en katamaran. Från Green Bay seglar vi mot Famagusta, Konnosbukten och den berömda Blå Lagunen, där vi badar och äter lunch tillsammans på båten.När du blivit upphämtad så åker vi till hamnen där katamaranen ligger. När du är ombord och har funnit dig tillrätta kastar vi loss mot Famagusta och passerar de soldränkta kusterna vid Cape Greco och Protaras. Innan vi når Konnosbukten kastar kaptenen ankar så att du kan svalka dig i det inbjudande vattnet och förbereda dig för ännu mer solbadande.Ombord har du gott om plats att sola med rymliga nätdäck och skuggade loungemöjligheter samt faciliteter som duschar. När vi kommer fram till viken serveras en måltid av besättningen. Sedan finns det en sista chans att bada och snorkla innan vi återvänder till hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fyrhjulingssafari
Aktiviteter

Fyrhjulingssafari

Med ett moln av damm bakom dig, ger du dig ut på ett äventyr längs Ayia Napas dramatiska kust. Du passerar utsiktspunkter, grottor och vikar medan du susar fram längs småvägar på den här guidade adrenalinfyllda turen med fyrhjulingar.Efter en säkerhetsgenomgång av din guide, är det dags att sätta på dig hjälmen, sätta dig i din fyrhjuling och sen ge dig iväg för att utforska Cyperns landsbygd. Du kommer att se ställen som är relativt okända men också köra offroad och se höjdpunkter som det vackra Avios Epifanios kapellet. Sedan stannar vi till vid en utsiktsplats där du har en härlig vy över Konnos Bay och kan ta fina bilder.Du har också möjlighet att stanna till vid Cape Greco, där en dramatisk klipptopp skjuter ut i havet. Det är det mytomspunna tillhållet där Ayia Napas sjömonster sägs leva. Vi avslutar utflykten med att besöka några av områdets många havsgrottor.

Gratis avbokning
Språk:

en 

WaterWorld vattenland – entrébiljett
Utflykter & dagsturer

WaterWorld vattenland – entrébiljett

På Ayia Napas grekiskinspirerade vattenland WaterWorld kan du och barnen koppla av från värmen, svalka av er och ha en riktigt rolig dag. Packa ner badkläder och solkräm och gör er redo för en dag på Europas största vattenland där ni kan plaska runt i vågpooler, åka i vattenrutschkanor eller flyta längs Lazy River.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Upptäck dykning i liten grupp från Ayia Napa
Aktiviteter

Upptäck dykning i liten grupp från Ayia Napa

Vattnet utanför Cyperns kust är lugnt, varmt, klart – och idealiskt för dykning. Vi kurser för allt från nybörjare till certifierade. Med alternativ som passar alla erfarenhetsnivåer kommer detta utbud av PADI-certifierade kurser att få dig att njuta av undervattensriket på nolltid. Dessutom ingår transport i dessa upplevelser i små grupper.Välj mellan:Bubblemaker – En begränsad introduktion till dykning med tuber för barn åldern 8-11 år med en kort teorilektion på dvd. Max 2 barn per instruktör.Discover Scuba Diving – Lär dig grunderna i teori, öva i grunt vatten och upptäck bukten under ett dyk med instruktör. Maxdjup är 6 meter.Scuba Diver – Teori och dvd-lektion. Här ingår begränsade vattenövningar och 2 st Open water-kvalificerade dyk.Open Water – Teori och dvd-lektion. Här ingår kompletta begränsade vattenövningar och 4 st Open water-kvalificerande dyk.Advanced Open Water – Fem specialdyk som bygger på erfarenhet från Open water-dyk. Dessutom 2 st inriktade dyk (navigation och djup) och 3 st valfria dyk (t ex nattdyk/flera nivåer/sökdyk/undervattensfotografering)Kvalificerade dykare – Erfarna dykare måste genomföra ett grundläggande dyk innan de väljer alternativ. Förutom lufttub och vikter tillkommer kostnad för hyra av utrustning och extra dyk. Detta betalas direkt till dykcentret. Du kan välja dubbla dyk, ett paket med 4 eller 6 dyk eller vrakdyk (ett grundläggande dyk och 2 st vrakdyk)

Gratis avbokning
Språk:

en 

Famagusta Chill & Relax båttur endast biljett
Utflykter & dagsturer

Famagusta Chill & Relax båttur endast biljett

Denna halvdags båttur tar dig till Ayia Napas alla sevärdheter. Du passerar platser som Blå lagunen och Konnos-bukten som bjuder på lockande badstopp. Det är vad en semester på Cypern handlar om.När ni har kastat loss från hamnen i Ayia Napa kan du ta det lugnt med familjen, njuta av solstrålarna och kolla in utsikten. Ni åker förbi en karg, stenig kustlinje som genomkorsas av vikar och grottor, mot dagens första stopp vid Blå lagunen. Den heter så av en anledning - dess jetblå vatten är som taget ur ett vykort.Sedan är det dags för avfärd igen när din kapten styr båten till Konnos-bukten. Du kommer även att få se spökstaden Varosha på långt håll. Ta några familjebilder vid Konnos-bukten och återvänder sedan till Ayia Napa mitt på eftermiddagen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Stardust Variety Show
Biljetter och evenemang

Stardust Variety Show

Denna kvällsutflykt bjuder på en kväll med glamour, skratt och musikunderhållning. Stardust Variety Show passar alla åldrar och bjuder på en drag queen-show, imponerande kostymer, sånguppträdanden och massor av humor. Njut av allt detta tillsammans med god mat och dryck.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Katamarantur i solnedgången endast för vuxna
Utflykter & dagsturer

Katamarantur i solnedgången endast för vuxna

En semester på Cypern är som gjord för lata dagar i solen. Med denna lyxiga solnedgångstur i en katamaran, endast för vuxna, har du bara lugnet omkring dig. Du seglar från Green Bay mot Famagusta och Konnos-bukten och den berömda Blå lagunen, där du stannar för att bada och äta en måltid i det fria ombord.Kvällen börjar med upphämtning på hotellet och transfer till hamnen. När du har kommit ombord och gjort dig hemmastadd lägger vi ut i fjärran mot Famagusta och rundar Cape Grecos kustlinje till ljudet av en levande saxofonist. Innan vi når Konnos-bukten kastar kaptenen ankar så att du kan ta ett dopp.Ombord har du gott om utrymme för att koppla av med rymliga nätdäck och skuggiga loungemiljöer samt faciliteter som duschar. När vi kommer fram till viken kan ni njuta av en måltid som serveras av besättningen. Sedan finns det en sista chans att bada och snorkla innan vi återvänder till hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Black Pearl pirattur - biljett
Utflykter & dagsturer

Black Pearl pirattur - biljett

Blackbeard, Barbarossa och Jack Sparrow kan dra sig tillbaka - de riktiga piratäventyren finns här på östra Cypern. Njut av en fyra timmar lång segling med fart och fläkt ombord på piratskeppet Black Pearl - en av Medelhavets största replikerade piratgaleoner.Under kapten Jacks vakande blick tar Black Pearls besättning dig från Ayia Napas hamn på ett svindlande piratäventyr som kommer att underhålla hela familjen. Kaptenen seglar mot några av de bästa snorklingsställena och havsgrottorna längs Cyperns östkust - det blir badstopp i Konnos-bukten och utanför Protaras.Och mellan ankringarna blir det skattjakt för de minsta och piratshow. Fartyget är också utrustat med en välfylld bar, så ta med lite kontanter om du vill ta en drink i solen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Ayia Napa

I kustregionerna i Ayia Napa hittar du hisnande stränder med kristallklart turkosvatten. Detta kustområde är känt för att ha de mest orörda stränderna i landet och är definitivt värt ett besök på din nästa resa till Cypern. Även om vissa stränder kan nås till fots, rekommenderar vi att du hyr en bil eller tar en rundtur med inkluderad transport för att nå några av de mer avskilda och uppskattade stränderna i området. För de mer energiska festälskare och vattensportentusiaster erbjuder Ayia Napa ett stort urval av strandklubbar och småbåtshamnar med vattensportaktiviteter. Med något för alla är denna region ett måste för alla som reser till Cypern.