Din varukorg
59 Upplevelser
Sort by:
Famagusta stadsrundtur och Constantia-stranden
Utflykter & dagsturer

Famagusta stadsrundtur och Constantia-stranden

Den här utflykten tar dig med till några av norra Cyperns mest intressanta platser. Den gamla staden Famagusta och spökstaden Varosha. Efteråt kommer du ha att tid på egen hand för att koppla av på Constantiastranden.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Famagusta och Salamis heldagstur med lunch
Utflykter & dagsturer

Famagusta och Salamis heldagstur med lunch

Denna resa till den ockuperade norra delen av Cypern går genom flera lager av historia - forntid, medeltid och 1970-talet. Huvudattraktionerna är ruinerna av den klassiska staden Salamis och den gamla staden Famagusta, samt "spökstaden" Varosha. Stavroula, en av våra kunniga lokalguider, säger: "Famagusta-området är rikt på skatter från antiken till medeltiden och därefter. Enligt lokala sägner var folk så rika under medeltiden att de byggde 365 kyrkor för att prisa Gud varje dag för sin livsstil med lätthet och överflöd.Ditt äventyr börjar i Salamis, en stad som grundades under antiken och som fungerade som Cyperns huvudstad i över tusen år. Här får du utforska de gamla vägarna och tempelruinerna som en gång i tiden fylldes av människor i denna livliga metropol. Den delvis restaurerade amfiteatern är ett måste och ger en glimt av det förflutna när föreställningar och festivaler hölls här. Därefter beger ni er till St Barnabas-klostret från 500-talet, där ni besöker ikonmuseet med exempel från den bysantinska perioden.Därefter följer en kort guidad promenad genom den spöklika före detta kuststaden Varosha där tiden har stått stilla i årtionden. Denna en gång så populära badort har legat övergiven sedan den turkiska invasionen för nästan 50 år sedan. Efter lunch utforskar du Famagusta, en stad som en gång var en av de rikaste i Medelhavsområdet. Din guide visar dig sevärdheter som det venetianska slottet och den gotiska katedralen som förvandlats till moské.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kyrenia och Nicosia med klostret Bellapais
Utflykter & dagsturer

Kyrenia och Nicosia med klostret Bellapais

Norra delen av Cypern andas historia, kultur och däremellan häpnadsväckande vacker natur och böljande landskap. Höjdpunkterna på denna förmiddagstur är den lilla fina hamnstaden Kyrenia, klostret Bellapais och huvudstaden Nicosia.

Gratis avbokning
Språk:

en, sv 

Katamarankryssning till Blå lagunen för vuxna
Utflykter & dagsturer

Katamarankryssning till Blå lagunen för vuxna

Satsa på en relaxad dag i solskenet ombord på en båt under din semester på Cypern. Den här smått lyxiga katamarankryssningen har fokus på lugn och ro och är bara för vuxna. Den utgår från Green Bay och tar dig med till Famagusta, Konnos-bukten och den berömda Blå lagunen där det blir ett badstopp och en måltid ombord. Du hämtas upp på ditt hotell och åker till katamaranen. När du gått ombord och kastar vi loss och seglar i riktning mot Famagusta, längsmed de soldränkta kusterna Kap Greco och Fig Tree Bay. Innan vi når Konnos-bukten kommer kaptenen att kasta ankar så att du kan ta ett dopp i det kristallklara vattnet och sedan torka i solen. Det finns gott om plats ombord att sola på nätdäcket och vill du lämna solen kan du ta en plats under solskyddet. Det finns även duschar ombord. När vi når bukten dukas en måltid upp av besättningen. Här får du en sista chans att bada och snorkla innan återresan mot hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Katamarantur i Konnosbukten
Utflykter & dagsturer

Katamarantur i Konnosbukten

Lugna dagar i solen är precis vad en semester på Cypern handlar om. Denna dag tillbringar du med att relaxa ombord på en katamaran. Från Green Bay seglar vi mot Famagusta, Konnosbukten och den berömda Blå Lagunen, där vi badar och äter lunch tillsammans på båten.

Gratis avbokning
Språk:

en 

WaterWorld vattenland – entrébiljett
Utflykter & dagsturer

WaterWorld vattenland – entrébiljett

På Ayia Napas grekiskinspirerade vattenland WaterWorld kan du och barnen koppla av från värmen, svalka av er och ha en riktigt rolig dag. Packa ner badkläder och solkräm och gör er redo för en dag på Europas största vattenland där ni kan plaska runt i vågpooler, åka i vattenrutschkanor eller flyta längs Lazy River.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Fyrhjulingssafari
Aktiviteter

Fyrhjulingssafari

Med ett moln av damm bakom dig, ger du dig ut på ett äventyr längs Ayia Napas dramatiska kust. Du passerar utsiktspunkter, grottor och vikar medan du susar fram längs småvägar på den här guidade adrenalinfyllda turen med fyrhjulingar.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Upptäck dykning i liten grupp från Ayia Napa
Aktiviteter

Upptäck dykning i liten grupp från Ayia Napa

Vattnet utanför Cyperns kust är lugnt, varmt, klart – och idealiskt för dykning. Vi kurser för allt från nybörjare till certifierade. Med alternativ som passar alla erfarenhetsnivåer kommer detta utbud av PADI-certifierade kurser att få dig att njuta av undervattensriket på nolltid. Dessutom ingår transport i dessa upplevelser i små grupper.Välj mellan:Bubblemaker – En begränsad introduktion till dykning med tuber för barn åldern 8-11 år med en kort teorilektion på dvd. Max 2 barn per instruktör.Discover Scuba Diving – Lär dig grunderna i teori, öva i grunt vatten och upptäck bukten under ett dyk med instruktör. Maxdjup är 6 meter.Scuba Diver – Teori och dvd-lektion. Här ingår begränsade vattenövningar och 2 st Open water-kvalificerade dyk.Open Water – Teori och dvd-lektion. Här ingår kompletta begränsade vattenövningar och 4 st Open water-kvalificerande dyk.Advanced Open Water – Fem specialdyk som bygger på erfarenhet från Open water-dyk. Dessutom 2 st inriktade dyk (navigation och djup) och 3 st valfria dyk (t ex nattdyk/flera nivåer/sökdyk/undervattensfotografering)Kvalificerade dykare – Erfarna dykare måste genomföra ett grundläggande dyk innan de väljer alternativ. Förutom lufttub och vikter tillkommer kostnad för hyra av utrustning och extra dyk. Detta betalas direkt till dykcentret. Du kan välja dubbla dyk, ett paket med 4 eller 6 dyk eller vrakdyk (ett grundläggande dyk och 2 st vrakdyk)

Gratis avbokning
Språk:

en 

San Antonio båttur
Utflykter & dagsturer

San Antonio båttur

Med den traditionella träskutan San Antonio glider vi förbi några av Cyperns främsta sevärdheter längs kusten. Du får se Fig Tree Bay, Kap Greco och Blå Lagunen. Självklart blir det badstopp och och ombord finns en bar. Välj mellan en familjevänlig tur och en båttur bara för vuxna, förmiddag eller eftermiddag.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur med havsfiske på djupet
Aktiviteter

Båttur med havsfiske på djupet

Djuphavsfiske står i fokus på den här halvdagsturen där du får testa din fiskelycka utanför Cyperns kust. Följ med lokala engelsktalande fiskare under en förmiddag. Njut av den svalkande havsbrisen och håll tummarna att det hugger.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Stardust Variety Show
Biljetter och evenemang

Stardust Variety Show

Denna kvällsutflykt bjuder på en kväll med glamour, skratt och musikunderhållning. Stardust Variety Show passar alla åldrar och bjuder på en drag queen-show, imponerande kostymer, sånguppträdanden och massor av humor. Njut av allt detta tillsammans med god mat och dryck.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Solnedgångskryssning med katamaran för vuxna
Utflykter & dagsturer

Solnedgångskryssning med katamaran för vuxna

Satsa på en relaxad dag i solnedgången ombord på en båt under din semester på Cypern. Den här smått lyxiga katamarankryssningen har fokus på lugn och ro. Den utgår från Green Bay och tar dig med till Famagusta, Konnos-bukten och den berömda Blå lagunen där det blir ett badstopp och en måltid ombord. Du hämtas upp på ditt hotell och åker till katamaranen. När du gått ombord och kastar vi loss och seglar i riktning mot Famagusta, längsmed de soldränkta kusterna Kap Greco och Fig Tree Bay. Atmosfären ombord är ralaxad med livemusik av en saxofonist. Innan vi når Konnos-bukten kommer kaptenen att kasta ankar så att du kan ta ett dopp i det kristallklara vattnet.Det finns gott om plats ombord att koppla av på nätdäcket och det finns även plats under solskyddet. Duschar finns om du vill svalka av dig. När vi når bukten dukas en måltid upp av besättningen. Här får du en sista chans att bada och snorkla innan återresan mot hamnen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Ayia Napa

I kustregionerna i Ayia Napa hittar du hisnande stränder med kristallklart turkosvatten. Detta kustområde är känt för att ha de mest orörda stränderna i landet och är definitivt värt ett besök på din nästa resa till Cypern. Även om vissa stränder kan nås till fots, rekommenderar vi att du hyr en bil eller tar en rundtur med inkluderad transport för att nå några av de mer avskilda och uppskattade stränderna i området. För de mer energiska festälskare och vattensportentusiaster erbjuder Ayia Napa ett stort urval av strandklubbar och småbåtshamnar med vattensportaktiviteter. Med något för alla är denna region ett måste för alla som reser till Cypern.