Din varukorg
Paphos
Paphos

Cypern

Att göra i Paphos

Upplevelser Paphos

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Gamla Kourion, Kolossi-slottet, Omodos & vingårdstur
Utflykter & dagsturer

Gamla Kourion, Kolossi-slottet, Omodos & vingårdstur

Cypern är en ö med mängder av småbyar utspridda i ett landskap av böljande kullar. På den här utflykten i liten grupp får du se de arkeologiska utgrävningarna av Kourion och åka till byn Omodos där dagen avrundas med en vinprovning. Eva, en av våra lokalguider, säger följande om denna utflykt: "Du kommer att vandra genom historia, kultur och mytologi och lära dig om Afrodite. Ritualerna förknippade med henne såväl som de växter och snäckskal som förknippas med henne."Du kommer att fördjupa dig i det förflutna vid Afrodites strand för att se Petra tou Romiou, en havsstack där, enligt legenden, kärleksgudinnan Afrodite föddes. Vi tari oss till vi Kourion, en av de mest imponerande arkeologiska platserna på Cypern. Besök de romerska baden och gå in i platsens mittpunkt, den grekisk-romerska teatern. Än i dag hålls konserter här. Kolossi-slottet från 1400-talet är nästa stopp. Denna korsfararbyggda fästning är omgiven av blommande växter.Sedan åker vi till bergkantade Omodos, där du har ledig tid att vandra runt smala kullerstensgator kantade av bysantinska byggnader. Det är Evas favoritby. Hon säger följande: 'Stenhusens charm, lugnet och fridfullheten är som ur en saga.” Du njuter av en ”KM0”-lunch (tillagad på lokala råvaror) på en familjeägd taverna och besöker sedan en ”kafeneio”, där, säger Eva, ”lokalbefolkningen träffas för filosofiska diskussioner, politiska argument och lite skvaller'. Dessutom väntar en vingårdstur där du lär dig allt om sött commandariavin.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kourion-ruinerna, Kolossis slott och guidat vingårdsbesök
Utflykter & dagsturer

Kourion-ruinerna, Kolossis slott och guidat vingårdsbesök

Cypern är fyllt av böljande kullar och charmiga byar. Under denna heldagsutflykt får du se de arkeologiska lämningarna i Kourion och byn Omodos. Dagen avrundas med vinprovning.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kvällstur med middag
Utflykter & dagsturer

Kvällstur med middag

Unna dig något extra i form av en traditionell cypriotisk middag på en av traktens bästa tavernor. Vi börjar med en kort åktur till Petra tou Romiou för att beundra den vackra Afroditeklippan. Se solen sänka sig över denna mäktiga formation och den natursköna klapperstensstranden – ett ögonblick att fånga på bild och en upplevelse att minnas länge. Sedan är det dags för en lika minnesvärd matupplevelse som ger dig tillfälle att provsmaka i princip alla typiskt cypriotiska rätter du kan önska dig. Tonvikten ligger på enkla närodlade råvaror som har tillagats på traditionellt sätt – precis som man gjort i hundratals år.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Cypern – ost & vintur samt båttur till Blå lagunen
Utflykter & dagsturer

Cypern – ost & vintur samt båttur till Blå lagunen

Osttillverkning vinprovning och och en båttur i solnedgången på Medelhavet – den här utflykten får igång semesterkänslan på riktigt. Se hur tillverkningen av färsk halloumi går till i Sofias Traditional House, prova bra viner på vingården Makarounas och följ upp det med en båttur till Blå lagunen, så har du den perfekta eftermiddagen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Utflykt till Troodos bergsbyar med Kykkos-kloster
Utflykter & dagsturer

Utflykt till Troodos bergsbyar med Kykkos-kloster

Färden in bland Troodosbergen är en resa till ett annat Cypern. Byar med rustika stenhus ligger utspridda i gröna dalar där gamla traditioner hålls vid liv. Denna heldagsutflykt tar dig till bergens andliga centrum, klostret Kykkos, liksom även till byn Omodos.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Bergsbyar i Troodosbergen och  Lampadistis-klostret
Utflykter & dagsturer

Bergsbyar i Troodosbergen och Lampadistis-klostret

Cypern vimlar av gömda guldkorn och under denna heldagsutflykt till Troodosbergen får du utforska några av öns höjdpunkter. Du åker genom landsbygden – där enbart utsikten är värd utflyktens pris. Anogyra, klostret Lampadistis och Kalopanayiotis med ytterligare några små avstickare på vägen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kykkos kloster & Troodos utflykt i liten grupp från Paphos & Pissouri
Utflykter & dagsturer

Kykkos kloster & Troodos utflykt i liten grupp från Paphos & Pissouri

Resan in i Troodosbergen är en resa till ett annat Cypern. Rustika stenbyar ligger i dessa gröna dalar där traditioner fortfarande hålls vid liv. Denna heldagstur i liten grupp tar dig till höglandets andliga hjärta, Kykkos-klostret, såväl som byn Omodos.På denna utflykt som endast är för vuxna, går du in i djupet av de tallklädda Troodosbergen, där kommer du att möta vackra landskap som kontrasterar kusten. Stanna för en fika och några läckra lokala godsaker och så småningom kommer du att nå stjärnan i showen, det vackra Kykkos-klostret. Klostrets interiör ligger på toppen av berget Kykkos och är rikt dekorerad, passa på att beundra de gyllene ikonerna och freskerna.Du kommer också att ha lite ledig tid att vandra runt på tomten och njuta av panoramautsikten över bergen. Efteråt kommer vi till Omodos för att vandra på de smala bysantinska gatorna i denna by som ligger inbäddat bland vingårdar.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur Ocean Blue från Latchi
Utflykter & dagsturer

Båttur Ocean Blue från Latchi

Strålande solsken, bad, buffélunch och svalkande drycker från baren – den här fyratimmarskryssningen är av högsta klass. Vi seglar från hamnen i Latchi mot Blå lagunen där du kan ta ett dopp i kristallklart, turkost vatten som även är perfekt för snorkling. Lika härligt är det att bara sitta och njuta av solen omgiven av havet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Pafos Zoo – med transfer
Utflykter & dagsturer

Pafos Zoo – med transfer

Pafos Zoo är en gigantisk lekplats där barnen kan springa omkring och upptäcka över 500 djurarter. Här finns allt från tigrar, lejon och giraffer till pingviner, apor och mycket mer. Du kommer att tillbringa några timmar här och utforska djurparken i din egen takt.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Troodosbergen
Aktiviteter

Troodosbergen

Landskapen i Troodosbergen förändras ständigt, med vidsträckta ängar, fruktträdgårdar och täta skogar fyllda med fågelliv. Och det finns inget bättre sätt att utforska dessa berg än med ett fyrhjulsdrivet fordon. Du kommer att få se Big Rock, besöka Kykkos-klostret och ta dig upp nästan 2000 meter över havet.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fr, nl, +1  pl

Off-road-äventyr på Akamas-halvön
Aktiviteter

Off-road-äventyr på Akamas-halvön

Den här guidade rundturen på Cyperns orörda västkust gör du med fyrhjuling eller buggy. Ett perfekt sätt att komma nära naturen och sevärdheterna. Däribland Pafos havsgrottor, Agios Georgios-kapellet och Akamas-halvön. Allt toppas med spaning efter havssköldpaddor vid Lara-bukten och möjlighet att ta ett dopp i havet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Sea Star båttur – halvdag
Utflykter & dagsturer

Sea Star båttur – halvdag

En halvdags båttur är den perfekta kombinationen av aktiviteter och avkoppling. Njut av solen som strålar över Medelhavet och utsikten över Cyperns västra kust där du hittar Coral Bay och ön St George. Bada, snorkla eller paddla kanot. Avrunda upplevelsen med en lunchbuffé ombord.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Paphos

I Paphos kan du upptäcka myter och legender från antikens Grekland och Rom. Den moderna sidan av denna stad är omgiven av det förflutnas skatter, som är omsorgsfullt gömda i ett hörn vid havet. Den samtida aktiviteten finns på Kato Pafos strandpromenad, som kantas av barer och affärer, och på Akamashalvön, en lekplats för off-road-entusiaster. Blå lagunen, Pafos Zoo och Kykkos kloster är också utmärkta utflyktsmål.

De sex bästa aktiviteterna i Paphos

1. Beundra mosaikmästerverk

Juvelen i stadens krona - Paphos arkeologiska park är hemvist för en samling fascinerande mosaiker. Du hittar dessa vid Dionysos hus, Theseus hus och Aions hus. För att verkligen få en känsla för historien bakom dessa mödosamt utgrävda och restaurerade skatter rekommenderas en guidad rundtur. Parkens romerska Odeon och den intilliggande fyren är också värda att se. Och det nyligen restaurerade korsfararslottet är en perfekt bild för Instagram.

2. Besök kungarnas gravar

De sju kungarnas gravar är en annan forntida plats som är värd att se. De ligger bara två kilometer norr om Paphos arkeologiska park, och det är den romerska erans gravarnas storlek och prakt som gör att de sticker ut från mängden. Deras likheter med gravar i det gamla Egypten tyder på handel och kulturella förbindelser mellan de två civilisationerna - de är väl värda ett besök.

3. Åk till Akamashalvön

Missa inte Akamashalvön med sina egna klassiska legender, till exempel Afrodites bad, men den verkliga attraktionen är det karga landskapet. En off-road-safari med fyrhjuling eller buggy kommer att få adrenalinet att pumpa. Boka en organiserad utflykt och åk runt i halvöns vilda västern medan du ser sevärdheter som Agios Georgios kapell och sköldpaddsreservatet i Lara Bay.

4. Ta en båttur till den blå lagunen

Nordkustens stjärna, den blå lagunen, nås bäst på en båttur från Latchi hamn. Det säger sig självt att den skimrande lagunen är höjdpunkten - men utsikten från däck över den vikariska kustlinjen, inklusive de mytomspunna Afrodites bad, är väl värd enbart resan. Många utflykter inkluderar också en båttur till Blå lagunen i kombination med andra aktiviteter.

5. Se Kykkos-klostret

Det här klostret nås med en vandring från kusten, men som dagsutflykter är det en av de bästa utflykterna i Paphos. Det grekisk-ortodoxa heliga, kungliga och stavropegiska klostret Kykkos - för att ge det sitt fullständiga namn - är känd för sina religiösa ikoner, men resan dit är en upplevelse i sig själv. Du kommer att upptäcka varför när du går upp genom de tallklädda Troodosbergen och passerar rustika stenbyar längs vägen.

6. Besök Pafos Zoo

Pafos Zoo är alltid populärt bland familjer och är lite av ett oväntat fynd i detta hörn av Cypern. Här finns mer än 1 200 djur, däribland giraffer, tigrar, reptiler och till och med pingviner, så förvänta dig att barnen kommer bli ivriga när de ser alla dessa djur!