Din varukorg
Paphos
Paphos

Cypern

Att göra i Paphos

Upplevelser Paphos

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

Gamla Kourion, Kolossi-slottet, Omodos & vingårdstur
Utflykter & dagsturer

Gamla Kourion, Kolossi-slottet, Omodos & vingårdstur

Cypern är en ö med mängder av småbyar utspridda i ett landskap av böljande kullar. På den här turen i liten grupp får du se de arkeologiska utgrävningarna av Kourion och åka till byn Omodos där dagen avrundas med en vinprovning. Eva, en av våra lokala guider, säger följande om denna utflykt: "Du kommer att vandra genom historia, kultur och mytologi och lära dig om Afrodite. Ritualerna förknippade med henne såväl som de växter och snäckskal som förknippas med henne."Du kommer att fördjupa dig i det förflutna vid Afrodites strand för att se Petra tou Romiou, en havsstack där, enligt legenden, kärleksgudinnan Afrodite föddes. Vi tari oss till vi Kourion, en av de mest imponerande arkeologiska platserna på Cypern. Besök de romerska baden och gå in i platsens mittpunkt, den grekisk-romerska teatern. Än i dag hålls konserter här. Kolossi-slottet från 1400-talet är nästa stopp. Denna korsfararbyggda fästning är omgiven av blommande växter.Sedan åker vi till bergkantade Omodos, där du har ledig tid att vandra runt smala kullerstensgator kantade av bysantinska byggnader. Det är Evas favoritby. Hon säger följande: 'Stenhusens charm, lugnet och fridfullheten är som ur en saga.” Du njuter av en ”KM0”-lunch (tillagad på lokala råvaror) på en familjeägd taverna och besöker sedan en ”kafeneio”, där, säger Eva, ”lokalbefolkningen möts för filosofiska diskussioner, politiska argument och en lite skvaller'. Dessutom väntar en vingårdstur där du lär dig allt om sött commandariavin.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kvällstur med middag
Utflykter & dagsturer

Kvällstur med middag

Unna dig något extra i form av en traditionell cypriotisk middag på en av traktens bästa tavernor. Vi börjar med en kort åktur till Petra tou Romiou för att beundra den vackra Afroditeklippan. Se solen sänka sig över denna mäktiga formation och den natursköna klapperstensstranden – ett ögonblick att fånga på bild och en upplevelse att minnas länge. Sedan är det dags för en lika minnesvärd matupplevelse som ger dig tillfälle att provsmaka i princip alla typiskt cypriotiska rätter du kan önska dig. Tonvikten ligger på enkla närodlade råvaror som har tillagats på traditionellt sätt – precis som man gjort i hundratals år.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Cypern – ost & vintur samt båttur till Blå lagunen
Utflykter & dagsturer

Cypern – ost & vintur samt båttur till Blå lagunen

Osttillverkning vinprovning och och en båttur i solnedgången på Medelhavet – den här utflykten får igång semesterkänslan på riktigt. Först tar vi dig till Sofia Traditional House i Letymvou för att ta reda på hur hon gör färsk halloumi och bakar traditionellt bröd. Följ sedan upp med ett besök hos närliggande vinodlingen i Makarounas där du får en guidad tur och pröva på deras lokalt producerade viner. Efter det är det kryssning till Blå lagunen. Hissa seglen och färdas längs med kusten så att du kan njuta av varje tum av Cyperns skönhet och fånga de sista solstrålarna på däck. Som en avrundning på turen kan du få se en makalös solnedgång.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kourion, Kolossi & vingårdstur
Utflykter & dagsturer

Kourion, Kolossi & vingårdstur

Cypern är fyllt av böljande kullar och charmiga byar. Vi får en inblick i antikens historia när vi besöker en av Cyperns mest imponerande arkeologiska lämningar i Kourion. Nästa stopp är Kolossiborgen innan turen går vidare till byn Omodos, omgiven av bergstoppar. Här får du lite tid att strosa runt på egen hand. Sedan fortsätter vi till vingården där du får en rundvandring som lär dig lite mer om öns mest kända viner.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kykkos-klostret & Troodos – utflykt
Utflykter & dagsturer

Kykkos-klostret & Troodos – utflykt

Färden in bland Troodosbergen är en resa till ett annat Cypern. Byar med rustika stenhus ligger utspridda i gröna dalar där gamla traditioner hålls vid liv. Efter en kaffepaus där vi får smaka lokala sötsaker är det dags för dagens höjdpunkt, det vackra Kykkos-klostret uppfluget på toppen av berget Kykkos. Invändigt är klostret rikt utsmyckat och det är svårt att slita blicken från gyllene ikoner och fresker. Efter detta är det dags för en traditionell lunch med ett urval av lokala rätter, innan det blir dags att besöka Omodos och vandra genom smala bysantinska gränder i denna by belägen bland vingårdar.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Bergsbyar i Troodosbergen och  Lampadistis-klostret
Utflykter & dagsturer

Bergsbyar i Troodosbergen och Lampadistis-klostret

Cypern vimlar av gömda guldkorn och under denna heldagsutflykt till Troodosbergen får du utforska några av öns höjdpunkter. Du åker genom landsbygden – där enbart utsikten är värd utflyktens pris – till Anogyra, klostret Lampadistis och Kalopanayiotis, med ytterligare några små avstickare på vägen. Först på tur står Anogyra – en ljuvlig by som omges av johannesbrödträd. Vi äter en traditionell cypriotisk lunch på en taverna i byn Kalopanayiotis innan det är dags för ännu en höjdpunkt: Lampadistis-klostret som står med på Unescos världsarvslista.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Kykkos Monastery & Troodos Small Group Tour from Paphos & Pissouri
Utflykter & dagsturer

Kykkos Monastery & Troodos Small Group Tour from Paphos & Pissouri

The journey into the Troodos Mountains is a journey to another Cyprus. Rustic stone villages dot verdant valleys and traditional ways of life still hold sway. This full-day small group tour takes you into the spiritual heart of the highlands, the Kykkos Monastery, as well as the village of Omodos.On this adults-only tour, as you go into the depths of the pine-clad Troodos Mountains, you'll encounter beautiful landscapes which contrast the coast. Stop for a coffee break and some tasty local treats and eventually you'll reach the star of the show, the beautiful Kykkos Monastery. Perched on top Mount Kykkos, the monastery's interior is richly decorated and you won't be able to keep your eyes off the golden icons and frescoes.You'll also have some free time to wander around the grounds and enjoy the panoramic views of the mountains. Afterwards, we'll arrive in Omodos to wander the narrow Byzantine streets of this village nestled amid vineyards.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Pafos Zoo – med transfer
Utflykter & dagsturer

Pafos Zoo – med transfer

Pafos Zoo är en gigantisk lekplats där barnen kan springa omkring och upptäcka över 500 djurarter. Här finns allt från tigrar, lejon och giraffer till pingviner, apor och mycket mer. Du kommer att tillbringa några timmar här och utforska djurparken i din egen takt. Och med transfer som ingår från ditt hotell är allt ordnat för en härlig familjedag. När du kommer till Pafos Zoo har du några timmar på dig att strosa runt bland djurens olika inhägnader. Träffa alla parkens invånare, stora som små, och missa inte den berömda papegojshowen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur Ocean Blue från Latchi
Utflykter & dagsturer

Båttur Ocean Blue från Latchi

Strålande solsken, bad, buffélunch och svalkande drycker från baren – den här fyratimmarskryssningen är av högsta klass. Vi seglar från hamnen i Latchi mot Blå lagunen där du kan ta ett dopp i kristallklart, turkost vatten som även är perfekt för snorkling. Lika härligt är det att bara sitta och njuta av solen omgiven av havet.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Troodosbergen
Aktiviteter

Troodosbergen

Landskapen i Troodosbergen förändras ständigt, med vidsträckta ängar, fruktträdgårdar och täta skogar fyllda med fågelliv. Dagen startar direkt när vi slingrar oss fram i fyrhjulsdrivna fordon mot ett av öns främsta naturliga attraktioner beläget inne i en stenby, the Big Rock. Sedan beger vi oss vidare djupt in i Troodos-skogen för ett besök vid den vackra Tzelefos-bron. Här kan du vara med på en valfri kort vandring i skogen. Efteråt väntar Kykkosklostret och lite egen tid. Därefter följer en avkopplande lunch med lokala rätter. Vi avrundar dagen med ett stopp i byn Omodos, mitt i hjärtat av Limassols vinodlingsregion.

Gratis avbokning
Språk:

de, da, en, fr, nl, +1  pl

Sea Star båttur – halvdag
Utflykter & dagsturer

Sea Star båttur – halvdag

En halvdags båttur är den perfekta kombinationen av aktiviteter och avkoppling. Väl ombord i Pafos är det dags att kasta loss och ge oss ut på en tre timmar lång segling fylld av skoj och relax. Välj din plats på däck medan kaptenen tar dig ut mot Coral Bay. Här kan du hoppa i vattnet, simma och snorkla. Det finns också två kanoter ombord – ett roligt sätt att vara aktiv och samtidigt njuta av solen. Du serveras lunch ombord, komplett med fri dryck och färsk frukt med skön musik i bakgrunden. Lite längre norrut passerar vi ett berömt skeppsvrak och havsgrottor på vår väg mot ön St George innan vi återvänder till Pafos.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Båttur med BBQ – halvdag
Utflykter & dagsturer

Båttur med BBQ – halvdag

Många reser till Cypern för att njuta av sol, hav och skön medelhavsatmosfär. Den här båtturen med barbecue prickar in just detta. När vi lämnat hamnen i Pafos tillbringar vi fyra timmar ute på havet med att bada, snorkla, sola och koppla av med liveunderhållning och grillad lunch ombord. Beroende på vädret seglar vi till Coral Bay eller Timi Bay. Här stannar vi för att äta en god grillad lunch som serveras på däck och här ingår det lokal dryck till måltiden och hela dagen. Tillsammans med liveunderhållningen blir detta en skön dag på havet. Efter maten kan du luta dig tillbaka, ta ett svalkande dopp eller snorkla.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Paphos

I Paphos kan du upptäcka myter och legender från antikens Grekland och Rom. Den moderna sidan av denna stad är omgiven av det förflutnas skatter, som är omsorgsfullt gömda i ett hörn vid havet. Den samtida aktiviteten finns på Kato Pafos strandpromenad, som kantas av barer och affärer, och på Akamashalvön, en lekplats för off-road-entusiaster. Blå lagunen, Pafos Zoo och Kykkos kloster är också utmärkta utflyktsmål.

De sex bästa aktiviteterna i Paphos

1. Beundra mosaikmästerverk

Juvelen i stadens krona - Paphos arkeologiska park är hemvist för en samling fascinerande mosaiker. Du hittar dessa vid Dionysos hus, Theseus hus och Aions hus. För att verkligen få en känsla för historien bakom dessa mödosamt utgrävda och restaurerade skatter rekommenderas en guidad rundtur. Parkens romerska Odeon och den intilliggande fyren är också värda att se. Och det nyligen restaurerade korsfararslottet är en perfekt bild för Instagram.

2. Besök kungarnas gravar

De sju kungarnas gravar är en annan forntida plats som är värd att se. De ligger bara två kilometer norr om Paphos arkeologiska park, och det är den romerska erans gravarnas storlek och prakt som gör att de sticker ut från mängden. Deras likheter med gravar i det gamla Egypten tyder på handel och kulturella förbindelser mellan de två civilisationerna - de är väl värda ett besök.

3. Åk till Akamashalvön

Missa inte Akamashalvön med sina egna klassiska legender, till exempel Afrodites bad, men den verkliga attraktionen är det karga landskapet. En off-road-safari med fyrhjuling eller buggy kommer att få adrenalinet att pumpa. Boka en organiserad utflykt och åk runt i halvöns vilda västern medan du ser sevärdheter som Agios Georgios kapell och sköldpaddsreservatet i Lara Bay.

4. Ta en båttur till den blå lagunen

Nordkustens stjärna, den blå lagunen, nås bäst på en båttur från Latchi hamn. Det säger sig självt att den skimrande lagunen är höjdpunkten - men utsikten från däck över den vikariska kustlinjen, inklusive de mytomspunna Afrodites bad, är väl värd enbart resan. Många utflykter inkluderar också en båttur till Blå lagunen i kombination med andra aktiviteter.

5. Se Kykkos-klostret

Det här klostret nås med en vandring från kusten, men som dagsutflykter är det en av de bästa utflykterna i Paphos. Det grekisk-ortodoxa heliga, kungliga och stavropegiska klostret Kykkos - för att ge det sitt fullständiga namn - är känd för sina religiösa ikoner, men resan dit är en upplevelse i sig själv. Du kommer att upptäcka varför när du går upp genom de tallklädda Troodosbergen och passerar rustika stenbyar längs vägen.

6. Besök Pafos Zoo

Pafos Zoo är alltid populärt bland familjer och är lite av ett oväntat fynd i detta hörn av Cypern. Här finns mer än 1 200 djur, däribland giraffer, tigrar, reptiler och till och med pingviner, så förvänta dig att barnen kommer bli ivriga när de ser alla dessa djur!