Din varukorg
Minorca
Minorca

Spanien

Att göra i Minorca

Upplevelser Minorca

Filtrera efter:

Prix par adulte

kr
kr

Prise en charge à l'hôtel

Catégories

Options de billets

Menorca Zoo Besök och Son Bou Strand
Utflykter & dagsturer

Menorca Zoo Besök och Son Bou Strand

Den vilda och milda sidan av Menorca är vad som gör denna tur till Lloc de Menorca zoo och Son Bou strand en sån underbar dag ute. Beläget i vackra, blomsterfyllda trädgårdar är Lloc de Menorca hem till alla sorters bondgårdsdjur och exotiska varelser. Som Tui-gäst kan du exklusivt observera utfödrandet av lemurer och apor. Härifrån tar vi 15-minuters vägen till Son Bou, med sina 3 km av gyllene sand är det den längsta sandstranden på hela ön.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Menorca på hästryggen
Aktiviteter

Menorca på hästryggen

Cowboyen eller cowgirlen i dig kommer att älska Menorcas Camí de Cavalls. Detta nät av stigar, med flera hundra år gamla anor, omger ön längs med kusten. Det finns nästan 200 km stigar, men vi kommer att följa en liten del av dem. Camí de Cavalls – som betyder ”hästarnas väg” – har anor från medeltiden, när den band samman försvarstornen längs med kusten. Den här turen tar dig till några av de bästa sträckorna. Det här är inte bara ett naturskönt sätt att upptäcka Menorca, utan även en resa genom öns historia. Ingen erfarenhet krävs och barn är också välkomna, om du har lust att göra det till en familjeutflykt.

Gratis avbokning
Språk:

de, en 

Katamaran Biljett
Aktiviteter

Katamaran Biljett

Att segla längs Menorcas kust blir inte bättre än såhär. Efter upphämtning på hotellet tar vi oss till Ciutadella hamn där vi hoppar ombord på katamaranen the Ocean Cat. Beroende på vilket håll vinden blåser seglar du längs den norra eller södra kusten. Tar skepparen dig norrut kan du förvänta dig att se vackra klippor, branta stup och öde stränder. Och säger vindarna annat är det södra kustens vita stränder som blir din vy för dagen. Du kan se fram emot stopp för bad och snorkling längs vägen. Lunch serveras ombord.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Binissues herrrgård med lantbruk
Utflykter & dagsturer

Binissues herrrgård med lantbruk

I den vackra herrgården Binissues kan du få uppleva hur man levde på Menorcas landsbygd förr i tiden. Du väkomnas av paret som driver lantbruket på herrgården och de visar dig gården som har brukats i flera generationer. Du får vara med vid mjölkningen av korna och se hur man gör den goda Menorcaosten. Dessutom blir det en demonstration av hur man bakar menorkinskt bröd i stenugnen. Här finns också ett museum med vetenskapligt tema – särskilt spännande för barn som är nyfikna på insekter och skalbaggar. Barnen får också chans att springa av sig och leka utomhus på den fina lekplatsen med lekattiraljer av trä.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Hyr kajak i Fornells Bay
Aktiviteter

Hyr kajak i Fornells Bay

Fornells Bay är en skyddad vik som ligger på norra Menorca. Det är den bästa platsen på ön för att paddla kajak. Den klippiga kusten med sina dolda vikar är perfekt att utforska med en lugn kajakpaddling. Hyr en kajak, njut av havet och det vackra landskapet och gör kanske ett stopp på en av de fina stränderna som du passerar. Det här är ett fantastiskt sätt att njuta av Menorca samtidigt som du är aktiv.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Torralba d'en Salort - biljett
Utflykter & dagsturer

Torralba d'en Salort - biljett

Torralba d´en Salort är ett av Menorcas största och bäst bevarade megalitiska monument. Den här 3000 år gamla arkeologiska platsen är känd för sina Stonehenge-liknande stenar som kallas taulor. Här färdas du tillbaka i tiden, förundras över den otroliga forntida arkitekturen och lär dig mer om den fascinerande talaiotiska civilisationen som byggde den.

Gratis avbokning
Entréavgift Ingår
Pachira Boat Tours from Fornells
Utflykter & dagsturer

Pachira Boat Tours from Fornells

Sun, sea and a sampling of local produces – these boat trips from Fornells tick all the boxes. Choose either the morning or sunset cruise. Traditional gin tipple in hand, cruise by all the coves, caves and beaches of Menorca's north coast.On the morning cruise, you'll enjoy plenty of time to swim, snorkel, paddle board, top up your tan and try typical treats such as Mahon cheese and sobrassada sausage. Take in views of cliffs, crags and caves, including the famed English Cave, as you sip on a pomada – a refreshing lemon cocktail made with locally produced Xoriguer gin.And aboard the afternoon cruise, alongside swim stops, you'll be able to sip on your pomada as you watch the sky turn a kaleidoscope of colours while the sound of music drifts through the breeze. A great way to round off the day.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en 

Båttur längs sydvästra Menorca
Utflykter & dagsturer

Båttur längs sydvästra Menorca

Vill du se Menorca från havssidan så är den här behagliga båtturen längs öns sydvästra kust perfekt. Båten utgår från Ciutadellas hamn och från din utsiktspunkt på däck kan du se vita stränder, gömda vikar och små klippuddar. Det kommer att finnas tid för ett par stopp längs vägen för att njuta av solen på någon av de fina stränderna, och du kommer troligen inte att kunna motstå ett dopp i Medelhavet. Efter att ha fyllt på med ny energi – i form av traditionell paella och sangria till lunch – lättar vi ankar för att fortsätta längs med den pinjeklädda kustlinjen.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Casa Olivar
Attraktioner & guidade rundturer

Casa Olivar

Se hur den spanska aristokrati nen gång levde med ett besök till Casa Olivar. Detta palats från 1600-talet i Ciutadella byggdes av en av Menorcas rikaste familjer och är utan tvekan en av de största byggnaderna på ön. Fullpackad med antikviteter, vävtapeter, fresker och mycket mer, det är som att stiga in i det förflutna.

Gratis avbokning
Språk:

de, es, en 

Vattenparken Aquarock
Biljetter och evenemang

Vattenparken Aquarock

En dag i vattenlandet Aquarock är mycket mer än bara en möjlighet att svalka sig – det är en hisnande berg- och dalbanetur av känslor som ger semestern en adrenalinkick. Du kommer att ha tillgång till attraktioner som Svarta Hålet, legendariska Kamikaze – där du som namnet antyder kastas nerför banan i sanslös fart – ett avkopplande bubbelbad, den enda vågpoolen på Menorca och mycket annat. För barnen finns massor att göra, egna vattenrutschkanor, pool och lekplats med studsmattor. Det finns också en restaurang inom området med ett stort utbud av olika rätter.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Mahon Harbour Glass-bottom Boat Tour
Attraktioner & guidade rundturer

Mahon Harbour Glass-bottom Boat Tour

Straddling the main Mediterranean trade routes, Mahon has enjoyed great strategic importance throughout history. On this catamaran trip, you'll sail out into one of the world's largest natural harbours while learning all about the legends and landmarks dotted around Menorca's capital. With the help of on-board commentary, you'll spot all the main sights as you cruise out of the harbour. And with the lower deck containing four large viewing galleries with 24 windows, you won't miss out on any of the views both on land and under the sea.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Splash Sur Menorca – vattenpark
Biljetter och evenemang

Splash Sur Menorca – vattenpark

En blöt och fartfylld heldag i vattenparken Splash Sur Menorca är perfekt för en familjedag i solen. Byt om till badkläder och gör dig redo för häftiga upplevelser. Du kan susa nerför vattenrutschkanor, swischa i en spiral nerför långa rännor och, om du är riktigt våghalsig, välja åken där du håller i dig så knogarna vitnar. Det finns mycket att göra även för de minsta, de har sina alldeles egna plaskpooler och minirutschkanor. Om du inte kastar dig ut i vattenrutschkanorna kan du relaxa på marken, det finns gott om plats om du bara vill koppla av på en solstol. Behöver du fylla på energi eller svalka av dig finns en poolbar.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Introduktion till Minorca

Menorca är en del av Balearerna som ligger i Medelhavet och tillhör Spanien. Namnet härstammar från dess storlek och är en kontrast till närliggande Mallorca. Det är den näst största av Balearerna och ligger nordöst om Mallorca och är den mest lugna av samtliga öar. Tack vare dess oförstörda skönhet ger det mer avancerade möjligheter att upptäcka ny charm och upplevelser. Trots sin mindre storlek bland andra spanska öar är antalet stränder som Menorca har lika med antalet stränder som finns på Mallorca och Ibiza tillsammans. ön är uppdelad i åtta regioner: Maó, Es Castell, Sant Lluis, Alaior, Es Mercadal, Es Migjorn Gran, Ferreries och Ciutadella. Det största turistområdet ligger längs sydkusten och inkluderar orterna Santo Tomas, Son Bou, Cala en Porter, Binibeca, Punta Prima och S'Algar.