Din varukorg
Picasso-museet
Picasso-museet

Spanien

Picasso-museet biljetter och rundturer

Picasso-museet är en viktig referens för att förstå Pablo Picassos formativa år. Den unga konstnärens geni avslöjas genom de 4 251 verk som utgör den permanenta samlingen. Det är en av de mest omfattande konstsamlingarna av den berömda spanska konstnären. Dessutom avslöjar Picasso-museet, som öppnades 1963, också hans djupa förhållande till Barcelona: en intim, solid relation som formades i hans ungdom och ungdom och fortsatte fram till hans död.

Detta är det första museet tillägnad Picassos verk och det enda som skapats under konstnärens liv. Det har sedan dess förklarats ett museum av nationellt intresse av Kataloniens regering. Museet är mycket rikt på verk från de formande åren i konstnärens liv; det är praktiskt taget uttömmande fram till den blå perioden. Platsen rymmer också en viktig representation av verk från 1917, och serien Las Meninas (1957) samt en omfattande trycksamling.

Picasso-museet upptar fem stora radhus eller palats på gatan carrer de Montcada. De ursprungliga palatserna är från 13-1500-talet och genomgår stora renoveringar över tiden, det viktigaste på 1700-talet. Palatserna är bra exempel på katalansk gotisk stil. De har en gemensam struktur som omger en innergård med tillgång till huvudvåningen via en öppen trappa utomhus.

4,3/5 (60)

Våra tips – Picasso-museet

Upplevelser Picasso-museet

Filtrera efter:

Pris (vuxen)

kr
kr

Upphämtning på hotell

Kategorier

Alternativ

The Picasso Museum: skip-the-line and guided tour tickets
Museer & konstgallerier

The Picasso Museum: skip-the-line and guided tour tickets

Get your skip-the-line and guided tour tickets to the Picasso Museum and discover all the captivating facts behind this Spanish icon.

Gratis avbokning
Språk:

en 

Picasso Museum of Barcelona guided tour with skip-the-line tickets
Attraktioner & guidade rundturer

Picasso Museum of Barcelona guided tour with skip-the-line tickets

Don't miss the chance to discover the history and work of Picasso on this guided tour with skip-the-line tickets .

Gratis avbokning
Språk:

en